Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ukraina 2022 konflikt

Ukraina interwencja militarna agresja Rosji wojna Nato konflikt

• Please log in to reply
2022 replies to this topic

Magda72.
  • Tematów: 36
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Zaprzeczanie temu, że na Ukrainie trwa wojna okazuje się bardziej popularne: https://demagog.org....inie-fake-news/

Nie wiem jakie jest Wasze zdanie na ten temat, ale ja osobiście osobników, którzy wypisują farmazony na forum o tym, że wojna to fake, banowałbym po IP na stałe, od razu po pierwszej takiej wypowiedzi. Należy się to ofiarom na Ukrainie...

To już jest przekroczenie jakichkolwiek granic współżycia społecznego w obliczu dramatu tych cywilów na Ukrainie, szczególnie w kontekście dzisiejszych filmów z czołgami przejeżdzających cywilne samochody
Podpisuję się pod tym apelem obiema rękami.

Użytkownik Magda72 edytował ten post 28.02.2022 - 16:02

• 2

kuba9449.
  • Tematów: 3
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

@kuba9449

Ale foliarską teorią nie jest twierdzenie, że oni przeżyli tyko doszukiwanie się w tym fakcie drugiego dna/spisku.

Ja swoje słowa kieruję do tych, jak już wspominałem na początku, którzy podnieśli krzyk jak ktokolwiek wrzucił informację o możliwym przeżyciu.

@Magda72

Nie wiem jakie jest Wasze zdanie na ten temat, ale ja osobiście osobników, którzy wypisują farmazony na forum o tym, że wojna to fake, banowałbym po IP na stałe, od razu po pierwszej takiej wypowiedzi. Należy się to ofiarom na Ukrainie...

Popieram! Na szczęście takowych osób tu nie widać.

• 0

kpiarz.
  • Tematów: 388
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@kalafiorowa

Na wojnie, jak na wojnie. Raz jedni mordują, raz inni.

A ja się pytam, gdzie była moralność Ukraińców, gdy mordowali Rosjan w Odessie,w maju 2014 r w budynku Związków Zawodowych ?

Dla przypomnienia : zagnanych tam ludzi mordowano w okrutny sposób, kobiety gwałcono i żywcem podpalano.

• -1

Master Zgiętonogi.

Capo di tutt'i capi

• Tematów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

No ja juz dalem swoj argument, porownaj Rosje przed Putinem z Putinowska, w sensie jakies dane, statystki, Rosja nie upadnie nawet jak ja odetna mocno.

Ok - porownalem. Tak jak wtedy miala upadle spoleczenstwo i byla zacofana tak jest nadal tylko bardziej. W dodatku to spoleczenstwo rozrywa ja od srodka chcac normalnego panstwa i normalnego zycia. 

• 1

Valfare.
  • Tematów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ok - porownalem. Tak jak wtedy miala upadle spoleczenstwo i byla zacofana tak jest nadal tylko bardziej. W dodatku to spoleczenstwo rozrywa ja od srodka chcac normalnego panstwa i normalnego zycia.

Nie zmienia to jednak faktu, że jeśli żadne państwo nie wtrąci się bezpośrednio w ten konflikt, to Ukraina nie ma najmniejszych szans na wygraną w tej wojnie. Ruskich jest dużo więcej, mają lepszą i więcej broni i mogą otoczyć przeciwnika. Upadek Kijowa to tylko kwestia czasu. Jeśli nikt się nie wtrąci, to wojna skończy się przed końcem tego tygodnia.

Użytkownik Valfare edytował ten post 28.02.2022 - 16:41

• 2

Magda72.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@kalafiorowa

Na wojnie, jak na wojnie. Raz jedni mordują, raz inni.
A ja się pytam, gdzie była moralność Ukraińców, gdy mordowali Rosjan w Odessie,w maju 2014 r w budynku Związków Zawodowych ?
Dla przypomnienia : zagnanych tam ludzi mordowano w okrutny sposób, kobiety gwałcono i żywcem podpalano.

I maska spadła już wiadomo kto jest kim na tym forum.Kolejny raz pod rozwagę...
  • 0

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Teoria, że Rosja chciała zapobiec nowej epidemii i zniszczyła amerykańskie biolaboratoria na Ukrainie jest promowana przez konta powtarzające propagandę, że nie ma miejsca żadna wojna tylko operacja zabezpieczająca:

https://www.facebook...23366511023759/

Z kolei strony publikujące teorie spiskowe na temat szczepionek teraz promują Putina jako zbawcę świata, który ocalił pokój na świecie:

https://gloria.tv/po...RF2bNefyTncuQMx

Portal Gloria.tv jest rosyjski:

https://jedynieslusz...zczepionkowcow/

@kpiarz

Budynek spłonął podczas zamieszek. Teorię spiskową, że mieszkańców wymordowano i zgwałcono była promowana przez rosyjskie trolle. Zresztą chyba była o tym dyskusja na forum.

Użytkownik Zaciekawiony edytował ten post 28.02.2022 - 16:54

• 0

kpiarz.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Magda72

Kwestionujesz me słowa ? Czy nieprawdą jest, że doszło do mordów w Odessie ?

A może masz moralność Kalego „Jeśli ktoś Kalemu zabrać krowy, to jest zły uczynek. Dobry, to jak Kali zabrać komuś krowy" ?

Faktem jest, że w każdej wojnie popełniane są mordy i zabójstwa. NATO w 1999 bombardując Serbię zabiło ok. 12 tys. cywilów.

Polskie wojsko uczestnicząc w wojnie w Afganistanie również dopuściło się do zabicia niewinnych wieśniaków. Takie były, są i będą okrucieństwa wszelkich wojen.

• 1

Magda72.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Manipulujesz i trollujesz.Nie odwracaj kota ogonem.
Zaciekawiony już wcześniej ci odpowiedział.Ja nie będę się powtarzać tylko zacytuję kolegę:

@kpiarz

Budynek spłonął podczas zamieszek. Teorię spiskową, że mieszkańców wymordowano i zgwałcono była promowana przez rosyjskie trolle. Zresztą chyba była o tym dyskusja na forum.
  • 0

kpiarz.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Magda72

Może nie wiesz, ale w budynku Związków Zawodowych się nie mieszka, a więc to nie byli mieszkańcy, tylko zapędzeni do budynku Rosjanie, którzy uciekając przed banderowskim Prawym Sektorem schronili się w budynku. Dalej odświeży Ci pamięć artykuł z Wikipedii, gdzie dość ogólnikowo opisano te zajścia :

https://pl.wikipedia...eszki_w_Odessie

• 1

Magda72.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@kpiarz
Akurat nie mam sklerozy i dlatego nie znoszę manipulacji,kłamstwa i obłudy.
Kremlowska szkoła jak widać wiecznie żywa a armia kacapskich trolli trzyma się dzielnie i robi co może 😂

Użytkownik Magda72 edytował ten post 28.02.2022 - 17:36

• 0

kpiarz.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Magda

A jaka jest obłuda w tym, co napisałam ? A może wzmianka w Wikipedii jest kłamstwem ? Jeżeli tak uważasz, to popraw ten artykuł według swej wiedzy.

• 1

Kalafiorowa.
  • Tematów: 0
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

@kpiarz

A ja sobie myślę, że skoro tych 13 z wyspy odnalazło się całych i zdrowych to może i te ofiary domniemanego ludobójstwa w Doniecku i Ługańsku cudownie zmartwychwstały.

• 0

kpiarz.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@kalafiorowa

Jeżeli już wspomniałaś o tych 13 "męczennikach" z Wyspy Węży, przypomniały mi się dowcipy z radia Erywań. Ta historyjka mogła by tak brzmieć :

"-Czy to prawda, ze na Żmijowej Wyspie zginęło 13 ukraińskich żołnierzy ?

-Tak, ale nie było ich 13, a 82, i nie zginęli tylko się poddali Rosjanom"

Natomiast o cudownych zmartwychwstaniach, jeżeli chcesz porozmawiać, to załóż sobie osobny temat, może tam znajdziesz sobie rozmówców.

• 0

TheToxic.

Faber est quisque suae fortunae

• Tematów: 59
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Znowu zaczynają się epitety typu troll, zaraz pewnie wjadą dzbany i czajniki więc aby państwu przypomnieć to w temacie obok  wisi na czerwono notka odnośnie wyrazów uważanych przez nasze grono za obrazę więc albo wracamy do wątku głównego albo uspokajamy emocje i wstrzymujemy się od pisania. Póki co przypominam zanim zaczną lecieć belki.

Also tagged with one or more of these keywords: Ukraina, interwencja militarna, agresja Rosji, wojna, Nato, konflikt

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych