Nie rozumiem, dlaczego wklejasz taki durny post. Ktoś wyraźnie kpi, że wojny nie ma, aby zarobić sobie kilka lajków, a ty traktujesz go jako antyszczepionkowca. I po co Ci to ?To mi przypomina jakiegos youtubera, który nakręcił jakiś filmik o płaskiej ziemi, aby w przeciągu kilka tygodni mieć kilkaset tys. wyświetleń. Większość wchodziła tylko po to, aby zobaczyć, w jaki sposób próbuje uwiarygodnić swe historyjki.
Może Ty też w jakiś sposób przez tego typu posty chcesz zaistnieć w temacie ?
Zaciekawiony jeszcze nic innego tu nie napisał, tylko wstawia jakieś pojedyncze posty, żeby pokazać, że niezaszczepieni = ruskie trolle/głupki. Oprócz fanatyków szczepień nikt nie bierze na poważnie tych bredni. Z tego co widzę to w Polsce nie zaszczepiło się 40% obywateli, czyli jakieś 15 milionów - sporo mamy tych ruskich trolli, agentów i bezmózgów. Tylko czekać jak Putin przyjedzie bronić swojej mniejszości. W sumie czytając posty to widać, że zaszczepieni - brak myślenia, nic nowego.
Swoją drogą największe zaskoczenia tego konfliktu to dla mnie jak na razie:
1.Kazachstan odmawiający Rosji pomocy(przecież dopiero co Putin ich ratował na ich prośbę)
2.Szwajcaria uderzająca sankcjami(może i symbolicznymi, ale jednak)
3.Abramowicz sprzedający Chelsea, który pieniądze ze sprzedaży chce przekazać na ofiary wojny w Ukrainie(przyjaciel Putina)
Niektóre pozostałe też mogły lekko zaskoczyć, ale już nie tak bardzo jak te powyższe(w mojej opinii).
Według Ruskich planów, RZEKOMO zajęcie Kijowa miało potrwać około dwóch tygodni - duża szansa, że plan zrealizują. Jak ktoś serio myślał, że oni zajmą Kijów w 24h czy 48h to pozdro. To pewnie Ci sami co uważają, że Putin zajmie Warszawę w kilka godzin.
Możecie sobie pisać, że Ruski agent, ale zanim zaczniecie pisać jaki Putin to następca Stalina i w ogóle szatan wcielony to warto pamiętać o tym:
a).2001r - atak USA na Afganistan
b).2002 - Somalia
c).2003 - Irak
d).Pakistan
e).Syria
f).2015 - Libia
Pewnie jeszcze o czymś zapomniałem. O, np bombardowanie Jugosławii przez NATO i zrównanie z ziemią Belgradu. Szacuje się, że poprzez "wprowadzanie demokracji" przez USA, zginęło z powodu ich działań ponad milion cywilów. Putinowi jeszcze trochę brakuje do zachodniej demokracji w tym aspekcie.