Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ukraina 2022 konflikt

Ukraina interwencja militarna agresja Rosji wojna Nato konflikt

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2022 odpowiedzi w tym temacie

Magda72.
  • Tematów: 36
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Nawet nasza scena polityczna się zjednoczyła (z jednym wyjątkiem ale tym to już dawno peron odjechał )a na naszym forum cały czas aktywnie działa piąta kolumna i sieje ferment i dezinformacje.
Część robi to z powodów ideologicznych i nawet nie wie że w ten sposób staje się tubą Putina ale tych jestem w stanie zrozumieć.
Niestety jest kilka kont które robią to z premedytacją i nawet nie chcę dociekać gdzie są finansowane. Część nawet nie ma odwagi się odezwać za to aktywnie minusuje ale aktywnie plusuje proputinowskie posty.

Na szczęście większość na tym forum to ludzie myślący i o wielkich sercach i wiedzą że tym ludziom naprawdę trzeba pomóc.
Chwała Ukrainie.

Użytkownik TheToxic edytował ten post 03.03.2022 - 19:04

• -1

kpiarz.
  • Tematów: 388
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Na szczęście większość na tym forum to ludzie myślący i o wielkich sercach i wiedzą że tym ludziom naprawdę trzeba pomóc.
Chwała Ukrainie.

"Chwała Ukrainie!", "Hierojom sława!" Z tymi okrzykami na ustach maszerowały bandy banderowców i zabijały dziesiątki tysięcy bezbronnych Polaków na Wołyniu. Wygłaszając te hasła / może z niewiedzy ? /, usprawiedliwiasz wołyński mord. Ale to jest już Twoja sprawa.

• 0

Magda72.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

A usprawiedliwiasz Katyń ?/może z niewiedzy ?
Według twojej narracji to pewnie zrobili hitlerowcy a może Ukraińcy?
Uderz w stół a nożyce się odezwą...
PS.Przelew już nie przyjdzie 😎
Chwała Ukrainie

Użytkownik Magda72 edytował ten post 03.03.2022 - 13:44

• -3

kpiarz.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A usprawiedliwiasz Katyń ?/może z niewiedzy ?
Według twojej narracji to pewnie zrobili hitlerowcy a może Ukraińcy?
Uderz w stół a nożyce się odezwą...
PS.Przelew już nie przyjdzie

Jeżeli nie wiesz o podstawowych faktach w historii naszej ojczyzny, to skłonna jestem Cię uświadomić : Mord katyński popełnili pracownicy NKWD z rozkazu Stalina, przywódcy ZSRR. Aby wyprzedzić Twe następne pytanie, byli to ludzie o rosyjskich i żydowskich nazwiskach.

Tymi rosyjskimi przelewami mam wypchniętą już szafę, a i tapczan już się nie domyka, tak więc bądź spokojna, nie jest tak źle :szczerb:

• 2

Magda72.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ooo widzę że nerwy puszczają 😁
O jakiej ojczyźnie piszesz?
Od kilku lat mam wrażenie że twoja jest w okolicach Moskwy 😃
Kacapów nawet nazywając żydami nie usprawiedliwisz w żaden sposób.
Brat mojej babci zginął w Katyniu.

Chwała Ukrainie
A 5 kolumna działa...
  • 0

kpiarz.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Magda72

Tu masz artykuł na temat narodowości katyńskich katów. Artykulik krótki, więc chyba dasz radę go przeczytać : https://btx.home.pl/...lakow-w-katyniu. I temat katyński na tym kończę, bo to jest offtop. Jeżeli chcesz szerzej podyskutować, proszę utworzyć odpowiedni temat.

Na pozostałe Twe  pytania odpowiadać nie będę, bo nie chcę, aby się wytworzyła pyskówka, na co pewnie liczysz.

offtop.gif

TT.

• 2

Magda72.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

PS.Zmieniłaś post na radzieckie nazwiska.Hmm ciekawe dlaczego nie widać edycji???
Ale no właśnie twoi przyjaciele Rosjanie to zrobili i dlatego to podkreślam
Nie odwracaj kota ogonem i nie siej zamieszania bo jesteś w tym dobra, w przeciwieństwie do ciebie nie mam problemów z czytaniem ze zrozumieniem.
Chwała Ukrainie
  • -1

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ukraińcom szacun!

I co jeszcze napiszesz, że 17 września ZSRR  jedynie rozpoczął operację demilitaryzacji? Że Ukraińcy wywołali Hlodomor? Że Gułagi były tylko miejscem pracy? W ich wersji historii Rosja nie była kolaborantem z Niemcami podczas II wojny, bo wojna zaczęła się w 1941 od napaści Niemiec na sowietów, a wcześniej to było jedynie wyzwolenie okupowanych przez Polskę terenów, nic takiego.

• 3

Magda72.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

kpiarz
PS.To Ty zaczęłaś dyskusję od Wołynia więc Katynia się nie czepiaj bo manipulujesz.
Chwała Ukrainie.

Użytkownik Magda72 edytował ten post 03.03.2022 - 14:29

• -1

Master Zgiętonogi.

Capo di tutt'i capi

• Tematów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Poczyniona zostala wstepna ocena sytuacji ekonomicznej w Rosji po tygodniu drobnych sankcji. Wyglada na to, ze nie jest zbyt optymistycznie. Troche dziwnie, ze hipermocarstwo tak sie chwieje. Nie moga po prostu zaszantazowac Europy?  :>
Zeby nie bylo, artykul to nie fejk: https://wyborcza.pl/...o-juz-chuj.html
(to wyborcza wiec oczywiscie z przymruzeniem oka, jednak ocena sytuacji jednym slowem jest bardzo trafna)

kasacja.gif

TT.

Użytkownik TheToxic edytował ten post 03.03.2022 - 19:09

• 0

kpiarz.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Magda72, Zaciekawiony

Chciałabym  tylko nieśmiało stwierdzić, że rząd Ukrainy zatwierdził rok 2022 jako rok Bandery i UPA https://www.polsatne...o-jest-skandal/

Nigdy nie będę popierać państwa, którego główny bohater jest ludobójcą Polaków.

• 3

Ramirez103.
  • Tematów: 0
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Magda72 przelew od żydów już przyszedł jak co miesiąc ?

Może odniesiesz sie do tego 

albo https://www.facebook...630940018003106 lub https://www.facebook.com/109959554777129/videos/5184184218294457

sami opaleni ukraińcy żarem tropików. Gdzie te kobiety i dzieci ? Oczywiście zaraz wszystko znowu nałoży na mnie bana bo taka jest polityka tej

275098484_5253747184643566_4863314321623

Może magda powiesz ilu tych śniadych księciuniów zamierzasz przyjąć pod swój dach. 

274728381_1808467602676348_6267324382592

Tak to właśnie wygląda prosze państwa. Wy się tu kłócicie a ci ludzie rosną w siłę, zniszczą was wszystkich

.

274334702_474810230796861_26637133429235

Użytkownik Ramirez103 edytował ten post 03.03.2022 - 14:58

• 0

Magda72.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ooo Ramirez się ujawnił.Minusujący z ukrycia
Napisałeś mi pw z pogróżkami.Nie zgłosiłam tego moderacji bo z takimi troglodytami sama sobie poradzę.
Przestań się ośmieszać wklejając fejki.Płaczesz że dostajesz bana na forum a robisz wszystko by tak się stało...
Putin już ci nie zapłaci bo siedzi okopany w bunkrze ze strachu przed swoimi ministrami

@Magda72, Zaciekawiony

Chciałabym  tylko nieśmiało stwierdzić, że rząd Ukrainy zatwierdził rok 2022 jako rok Bandery i UPA https://www.polsatne...o-jest-skandal/
Nigdy nie będę popierać państwa, którego główny bohater jest ludobójcą Polaków.

Za to popierasz Putina jako zbawcę ludzkości?
Jesteś z siebie dumna? Sorki Putin pomnika ci nie postawi a dlaczego to sama wiesz i stąd te nerwy

Użytkownik TheToxic edytował ten post 03.03.2022 - 19:11

• 1

kuba9449.
  • Tematów: 3
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

"ukraińcy radośnie witają wyzwolicieli" https://twitter.com/...oC-1bvOvM4pAAAA

Poziom propagandy przewyższył nawet nasze reżimowe media :)

• 0

Ramirez103.
  • Tematów: 0
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

@Magda72

Po 1. sama mnie zwyzywałaś od ruskich trolli i nie tylko mnie 2. Nikt tu Putina nie broni, tylko pokazuje, że zachód jest taki sam w swoich działaniach jak nie gorszy. 

Daniel ma rację, cała sytuacja jest blisko i dlatego ludzie tak przeżywają, ale gdy Izrael bombarduje Strefę Gazy to mało kogo obchodzi. Brak sankcji na USA za swoje zbrodnicze działania albo właśnie Izraela. 

Wschodnia Ukraina jest mocno Rosyjska ponieważ ponad połowa ludności to Rosjanie, tak jak na Krymie.  No i prezydent Zełeński o Banderze https://wiadomosci.d...cja-wybory.html

Użytkownik TheToxic edytował ten post 03.03.2022 - 19:13

• 1

Inne tematy z jednym lub większą liczbą słów kluczowych: Ukraina, interwencja militarna, agresja Rosji, wojna, Nato, konflikt

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych