Czytam to forum ponad 10 lat, przed słynnym 2012 rokiem zacząłem. Ale dopiero teraz postanowiłem się zarejestrować, ponieważ chciałem napisać Danielowi i wszystkim z jego poglądami, że mam nadzieję, że jak już rosja wjedzie do Polski, to pierwsi będziecie na linii frontu.
Nie czuję specjalnej sympatii do Ukraińców, ale jakim trzeba być krótkowzrocznym, żeby wklejać takie mapki jak na tej stronie Daniel.
No i co z tego, że NATO się rozszerza, wolę rozszerzające się obłudne NATO, niż czerwoną zarazę obok siebie. Wolę być pod "butem" normalnych amerykanów niż nienormalnych kacapów.
I jakoś serio Ci którzy wieszczyli najbardziej teorie spiskowe o covidzie, teraz wieszczą teorie spiskowe o Ukrainie (nawet wśród moich znajomych tak jest) - aha, żeby nie było też jestem przeciwko szczepieniom.
A to po prostu chory z ambicji paranoik ubzdurał sobie, że musi odbudować imperium. Tylko tyle i aż tyle. I wystarczyłoby go odstrzelić, żeby uratować setki, jeśli nie tysiące istnień.
Tak wiem, że Amerykanie zrzucali bomby w Wietnamie czy na Irak, ale myślę też o mojej rodzinie, moim kraju i o sobie i zawsze wybiorę mniejsze zło, niż hołotę z moskwy.
isrin22
Zgadza się, tylko problem polega na tym, że USA zaczęło stawiać swoje bazy coraz bliżej Rosyjskich granic. Ukraina zabiega od lat, aby włączyć ją do sojuszu NATO, co zagraża interesom Moskwy. Aneksja krymu była potrzebna do ataku od południa i zamknięcia kraju w kleszczach. Poza tym Zełeński wiedział o konsekwencjach oraz możliwym ataku, jednak nie zrobił nic ( a może zrobił, tylko jest to część wiekszego planu). Nic nie dzieje się bez przyczyny. Tak jak napisał Daniel, zwiększanie PKB na armie Polski, Niemiec oraz wielu innych krajów oznacza zakup nowego sprzętu od USA. Za oceanem nawet nie kryją sie z tym, że funkcjonują głównie z produkcji broni. Nasz kraj płaci gigantyczne sumy za stacjonowanie obcych wojsk. Oby tylko Putin nie sprawdzał skuteczności działania NATO
a czy towarzysz tfu putin wie, że ma już NATO u granic? a jak nie wie, niech mu ktoś powie, że Litwa, Łotwa i Estonia są już w NATO
Użytkownik Peter Mayer edytował ten post 05.03.2022 - 12:03