Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ukraina 2022 konflikt

Ukraina interwencja militarna agresja Rosji wojna Nato konflikt

• Please log in to reply
2022 replies to this topic

kpiarz.
  • Tematów: 388
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Następny "kwiatek" międzynarodowych elit :

Międzynarodowa Federacja Felinologiczna, która zrzesza hodowców kotów, zabroniła Rosjanom uczestnictwa w międzynarodowych konkursach. A więc Rosjanie nie będą mogli wystawiać swych pupilów na międzynarodowych wystawach.

https://www.o2.pl/in...43402724907584a

Na pewno ta decyzja załamie morale rosyjskich żołnierzy :papapa:

Aż chce się powtórzyć za Einsteinem, że głupota ludzka jest niezmierzona jak wszechświat. Jestem ciekawa, co jeszcze wymyśli świat, aby pogłębić Rosję :) :).

• 2

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Rozumiem że jak w Polsce będą to ruskie k***y mogą nas zaatakować? Będą mieli do tego prawo?
Nie ma prawa jakiekolwiek Państwo mówić sąsiadowi, z kim może lub nie mieć układy.

Niestety Putin zatrzymał się mentalnie gdzieś w XIX wieku, więc w jego mniemaniu takie prawo ma.

• 0

Peter Mayer.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@Ramirez103:
A na Ukrainie są?
Rozumiem że jak w Polsce będą to ruskie k***y mogą nas zaatakować?
Nie ma prawa jakiekolwiek Państwo mówić sąsiadowi, z kim może lub nie mieć układy.
I co to NATO zaatakuje kacapów? A po co komu taka dzicz? I tak, to jest najgorsza zaraza, bo czerwona. I tak, nie cierpie tfu kacapów

A Ukraina jest w NATO ? 
Wielcy mogą ustalać jak chcą o losie mniejszych i pogódź sie z tym. 
Oczywiście, że nie zaatakuje, bo Rosja jest dla NATO potrzebna. 
Wojna skończy się wtedy kiedy zajdzie taka potrzeba. Nie wcześniej ani nie później.  

Kalafiorowa

Ani jedno ani drugie. 

Skoro Ukraina nie jest w NATO, a jakby nawet chciała to ma prawo być to niech to kacapskie ścierwo spada za ural i tam zdycha.

P.S. jakoś mi onucą zajeżdżasz

@Kpiarz
Właśnie zwykli ruscy mają to odczuć, wykluczenie ze wszystkiego, bo tylko oni są w stanie odstrzelić tego mongolskiego popaprańca, a Putin tak serio to ma gdzieś sankcje. Więc niech kacapy żrą kamienie skoro chcą mieć imperatora debila za przywódcę

Poprawiłem post, wywaliłem wulga. Upomnienie masz stronę wcześniej,

więc nie dokładam. Uważaj na słowa, bo regulamin jest do przestrzegania.

Staniq

Ja dokładam. Regulamin 3.17

ostrzezenie.gif

I radzę posłuchać kolegi i uważać na słowa.

TT.

Użytkownik TheToxic edytował ten post 05.03.2022 - 20:15

• 0

cichah2o.
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

*
Wartościowy Post

Przed momentem w Polsacie powiedzieli, że teraz największym wyzwaniem jest przekonać uchodźców aby się udali do mniejszych miejscowości, bo wszyscy chcą do dużych.

Ludzie im domy otwierają, serce na dłoni dają a oni tacy wybredni? Skoro im nie pasuje to niech wracaja na Ukrainę. Będziemy mieli ogromny problem z tymi ludźmi.

Ciekawe kiedy zachód zdecyduje się odciąć od Rosyjskich surowców i zablokować swift całkowicie, a nie jak teraz z wyjatkami
  • 5

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Następny "kwiatek" międzynarodowych elit :

Międzynarodowa Federacja Felinologiczna, która zrzesza hodowców kotów, zabroniła Rosjanom uczestnictwa w międzynarodowych konkursach. A więc Rosjanie nie będą mogli wystawiać swych pupilów na międzynarodowych wystawach.

https://www.o2.pl/in...43402724907584a

Na pewno ta decyzja załamie morale rosyjskich żołnierzy :papapa:

Nikt trzeźwo myślący nie traktuje tego typu działań w kategoriach sankcji wymierzonych stricte we władze Rosji, które same w sobie miałyby przynieść jakieś wymierne polityczne i militarne skutki. Ale dla rosyjskich hodowców kotów taki ostracyzm na pewno nie jest obojętny. I o to w tych i licznych podobnych działaniach przede wszystkim chodzi. Aby zwrócić uwagę rosyjskiego społeczeństwa na to, co się wokół nich dzieje. 

Aż chce się powtórzyć za Einsteinem, że głupota ludzka jest niezmierzona jak wszechświat.

A z tym się zgodzę. Mnóstwo tego wokół widać.
  • 1

Kalafiorowa.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

@cichah2o

Na razie mamy większe problemy przez Putina, bo Pb 95 na stacji koło mnie, w centrum Warszawy kosztuje 6,50 zł a ON 6,95 zł.

kasacja.gif

Następnym razem leci obraza i urlop.

TT.

Użytkownik TheToxic edytował ten post 06.03.2022 - 07:11

• -1

riseman.
  • Tematów: 27
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Wartościowy Post

Całkiem nie aż taka nieprawdopodobna próba wyjaśnienia obecnych zdarzeń. Zwłaszcza, że na Kremlu jest już premier Izraela i "prowadzi negocjacje pokojowe"...

To także należy przeczytać w tym kontekście:

https://wpolityce.pl...emier-sa-zydami

• 5

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mnie dziwi jak to jak udało się znacjonalizować/zukrainizować wschodnią część Ukrainy. W 2014 w czasie wojny w Donbasie we wschodnich obwodach były organizowane wiece poparcia dla Rosji a po ulicach ludzie biegali z Rosyjskimi flagami. Dzisiaj jest zupełnie odwrotnie i we wschodnie Ukrainie ludzie biegają z Ukraińskimi flagami i kradną ruskim czołgi. 

To jest cos niebywałego żeby tak zmienić mentalnie społeczeństwo w 8 lat. 

A najbliższe Rosji bazy NATO są w Niemczech. 

Użytkownik StatystycznyPolak edytował ten post 05.03.2022 - 20:08

• 0

isrin22.
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

@Ramirez103

A Polsce zagrażają rakiety wystrzeliwane z baz NATO, czy z Kaliningradu?

W Obwodzie Kaliningradzkim mogą być wyrzutnie rakiet Iskander, a jak Polska chce z tego powodu sobie tarcze antyrakietowe postawić to ten biedny i zagrożony przez NATO z każdego kąta Putin musi się wygrażać co on wtedy nie zrobi. Rakiety w Rosji są okej, ale żeby kraj NATOwski miał na to odpowiedź to już nie, logika Rosji.

Użytkownik isrin22 edytował ten post 05.03.2022 - 20:26

• 2

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Miłująca pokój Rosja która nigdy nie napada krajów tylko się przed nimi broni, grozi kolejnym krajom jeśli te przystąpią do NATO. 

Wstąpienie Finlandii i Szwecji do NATO miałoby poważne konsekwencje militarne i polityczne oraz pociągnęłoby za sobą reakcję" – powiedziała rzeczniczka MSZ Rosji Maria Zacharowa. Wcześniej tego dnia prezydent Finlandii Sauli Niinisto uczestniczył w nadzwyczajnym szczycie NATO w Brukseli.

https://wiadomosci.d...wa-ukraina.html

Jest tak jak wszyscy piszą Rosja narzuca wszystkim krajom w jej sąsiedztwie swoją politykę a jeśli z nią się nie godzą to najeżdża ten kraj wojskiem. 

Gdybyśmy nie byli w sojuszy, jestem pewny że rządził by nami teraz jakiś klaun pokroju Łukashenki lub zostalibyśmy prędzej czy później najechani przez Rosję celem denazyfikacji.  

Na szczęście Polski rząd miał głowę w latach 90 i przekupił podpitego Jelcyna skrzynką wódki aby ten sprzedał nas do NATO.

• 3

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wiele państw w Europie wstąpiło do NATO właśnie po to, aby mieć jakąś ochronę przed zapędami Rosji, która nie od dziś uważa tereny byłych republik za swoje.

• 3

Peter Mayer.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czy to rosyjskie forum? Czemu jest cenzura? Czemu mój post został usunięty? Co ja takiego napisałem? Napisałem, że nie mam szacunku dla zbrodniarza Putina i mam prawo tak napisać. Chyba że Szanowna Administracja uważa, że istnieje "domniemanie niewinności" w tym przypadku. Zobacz sobie Szanowna Administracjo wymianę zdań na tweeterze pomiędzy Sikorskim i ruskim ministrem. I nikt nie usuwa wpisów Radosława

Został usunięty ponieważ łamał aż dwa punkty regulaminu ale skoro tak bardzo chcesz mieć drugie ostrzeżenie to proszę. Niby czytasz forum od 10 lat a nie potrafiłeś doczytać regulaminu? Paru chociaż najważniejszych punktów? W takim razie leci drugi warn za obrazę prezydenta. Cóż skoro nie potraficie trzymać nerw na wodzy to będą tego konsekwencje.

obraza2.gif

blokada2.gif

W trakcie urlopu proszę poczytać regulamin w którym jest jasno napisane co na tym forum można pisać a czego nie można. Co nas obchodzi tweet, face czy inny portal, tu mamy swój regulamin na którym bazujemy i Twoje argumenty są w tym momencie śmieszne, a zaznaczam już że gdyby Ci przyszło do głowy odpowiadanie w poście to leci od razu trzecie ostrzeżenie i urlop. Chcesz dyskutować, zapraszam na pw lecz będzie to zbędne po przeczytaniu regulaminu. 

TheToxic.

Użytkownik TheToxic edytował ten post 06.03.2022 - 08:56

• 0

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ale nikt nie mówi, że USA są wspaniałe. Tylko, że USA nie zabiło nawet 1% tego odsetka Polaków, który zginął z rąk Rosjan w ciągu ostatnich 200 lat. USA nie dokonywało zsyłek Polaków na Alaskę, by hartowali się w surowych arktycznych warunkach. Również to nie USA groziło nam bratnią pomocą, gdy w Polsce powstawała Solidarność.

Hic et nunc to nie ze strony USA grozi nam atak, być może nawet nuklearny,

I co w związku z tym? Ja tylko mówię, że Ruscy i USA to jeden i ten sam zbrodniarz, tylko tak się ułożyło geopolitycznie, że jeden jest naszym sojusznikiem, a drugi nie. I chce pokazać, że zachodnie myślenie to nie jest myślenie całego świata, więc np jakieś pretensje do Serbii, że wspiera Rosję, albo do Brazylii, że nie wspiera Ukrainy jest co najmniej śmieszne. A już najbardziej mnie bawi to usilne przekonywanie Rosjan co się obecnie dzieje, tak jakby tam ludzie w jaskiniach mieszkali i nie wiedzieli co i jak, haha. Jak to ciężko zrozumieć, że nie każdy kocha ten wspaniały zachód. A tu jakieś wystawianie opinii w rosyjskich restauracjach, pisanie do Rosjan na instagramie, że jest wojna, itp, haha, co za chore społeczeństwo. :D
_____

No i co z tego, że NATO się rozszerza, wolę rozszerzające się obłudne NATO, niż czerwoną zarazę obok siebie. Wolę być pod "butem" normalnych amerykanów niż nienormalnych kacapów.

Ci normalni Amerykanie zrównali z ziemią tylu cywilów w tym wieku, że Rosji mogłoby armii braknąć, żeby się z nimi chociaż zrównać. Tobie się wydaje, że są normalni, bo akurat My jako Polska stoimy z nimi ramię w ramię.

_______

Czyli mocni i nie przebierający w słowach na facebooku, a co do czego z wygodnego życia i dopływu gotówki w EUR nie zrezygnują. I jak takich brać na poważnie, jak nie potrafią tych swoich słów uwidocznich w czynach. Gerard Depardieu chociaż miał jaja wyprowadzić się do Rosji  :szczerb:

Następna pokręcona logika. A czemu ja mam jechać do Rosji? Gdzie ja napisałem, że oni są super? Masakra co propaganda może zrobić z ludźmi. Jak już się otrzęsiecie z tej wojny i zaczniecie myśleć, to porozmawiamy, bo na razie nie ma to sensu. Mnie nie interesuje czy coś jest takie czy owakie - jest coś fajnego z zachodu to biorę, jest coś fajnego ze wschodu to biorę.

Oczywiście odpowiedzi na swoje kilkukrotnie zadane pytanie - jakie to sankcje i wykluczenia spadły na USA równających cywilów na bliskim wschodzie z ziemią, lub na Izrael równający z ziemią Palestyńczyków - nie otrzymałem. I nie ma tym nic dziwnego, bo odpowiedź na to pytanie automatycznie przekreśla argumenty waszej strony. Identycznie jak do dziś nie otrzymałem odpowiedzi na wiele pytań związanych z pandemią i szczepionkami - klasyczna zagrywka.
_____

A dla ludzi podchodzących do tematu normalnie to mam taką informację, że jak chcecie to w Rossmannie wszystkie perfumy z ruskim kodem sprzedawane są za pół darmo, także warto skorzystać z okazji. Fajne markowe perfumy warte po 300zł można zakupić za 7-8 dyszek. Adidas ten taki ala dezodorant jest za 5zł - także w końcu jakiś plus tej wojny. Fajnie jakby jeszcze po przeceniali żywność i ciuchy z rosyjskimi kodami, można by sobie odbić chociaż trochę te chore ceny paliwa. Tylko nie mówcie głośno, bo powiedzą, że wspieracie reżim Putina. :szczerb:

• 0

kpiarz.
  • Tematów: 388
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@kalafiorowa

Ale nikt nie mówi, że USA są wspaniałe. Tylko, że USA nie zabiło nawet 1% tego odsetka Polaków, który zginął z rąk Rosjan w ciągu ostatnich 200 lat. USA nie dokonywało zsyłek Polaków na Alaskę, by hartowali się w surowych arktycznych warunkach.

Owszem, ale tylko dlatego, że nie jesteśmy sąsiadami USA. Amerykanie prowadzili wojny ze wszystkimi państwami graniczącymi z USA. Z historii wojny amerykańsko-meksykańskiej - zdobycie przez Amerykanów Veracruz :

"Veracruz było przed tą wojną dużym, szybko rozwijającym się miastem, zamieszkanym w dużej części przez ludność europejską i kreolską. Było to ważne centrum kulturalne, jeden z największych portów na wschodnim wybrzeżu obu Ameryk. Amerykanie, nie zważając nawet na apel konsulów innych krajów by ewakuować przynajmniej kobiety i dzieci, zrujnowali miasto ostrzałem z armat z pokładów swoich statków, a następnie weszli do bezbronnych ruin, by dokonać rzezi na ludności cywilnej."

I kończąc ten wątek, można powiedzieć, że żadne imperium nie jest bez grzechu. Ten, kto ma siłe i bogactwo, zawsze będzie zagrożeniem dla słabszego sąsiada.

• 1

Ramirez103.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

https://www.tiktok.c..._from_webapp=v1  https://www.youtube....D9sYWlc&t=4390s od 25 minuty, takich historii jest mnóstwo. Ukraińcy wybierają tylko mieszkanie w dużych miastach, a małe miejscowości momentalnie odrzucają. Najwidoczniej przyjechali tutaj na wakacje. 

https://scontent-waw...Qog&oe=62289DC9

Kobiety i dzieci 

https://scontent-waw...M4w&oe=622998A8

Taka tam wojna 

https://scontent-waw...00w&oe=6229D8E2

Użytkownik Ramirez103 edytował ten post 06.03.2022 - 09:52

• 2

Also tagged with one or more of these keywords: Ukraina, interwencja militarna, agresja Rosji, wojna, Nato, konflikt

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych