Ale nikt nie mówi, że USA są wspaniałe. Tylko, że USA nie zabiło nawet 1% tego odsetka Polaków, który zginął z rąk Rosjan w ciągu ostatnich 200 lat. USA nie dokonywało zsyłek Polaków na Alaskę, by hartowali się w surowych arktycznych warunkach. Również to nie USA groziło nam bratnią pomocą, gdy w Polsce powstawała Solidarność.
Hic et nunc to nie ze strony USA grozi nam atak, być może nawet nuklearny,
I co w związku z tym? Ja tylko mówię, że Ruscy i USA to jeden i ten sam zbrodniarz, tylko tak się ułożyło geopolitycznie, że jeden jest naszym sojusznikiem, a drugi nie. I chce pokazać, że zachodnie myślenie to nie jest myślenie całego świata, więc np jakieś pretensje do Serbii, że wspiera Rosję, albo do Brazylii, że nie wspiera Ukrainy jest co najmniej śmieszne. A już najbardziej mnie bawi to usilne przekonywanie Rosjan co się obecnie dzieje, tak jakby tam ludzie w jaskiniach mieszkali i nie wiedzieli co i jak, haha. Jak to ciężko zrozumieć, że nie każdy kocha ten wspaniały zachód. A tu jakieś wystawianie opinii w rosyjskich restauracjach, pisanie do Rosjan na instagramie, że jest wojna, itp, haha, co za chore społeczeństwo.
_____
No i co z tego, że NATO się rozszerza, wolę rozszerzające się obłudne NATO, niż czerwoną zarazę obok siebie. Wolę być pod "butem" normalnych amerykanów niż nienormalnych kacapów.
Ci normalni Amerykanie zrównali z ziemią tylu cywilów w tym wieku, że Rosji mogłoby armii braknąć, żeby się z nimi chociaż zrównać. Tobie się wydaje, że są normalni, bo akurat My jako Polska stoimy z nimi ramię w ramię.
_______
Czyli mocni i nie przebierający w słowach na facebooku, a co do czego z wygodnego życia i dopływu gotówki w EUR nie zrezygnują. I jak takich brać na poważnie, jak nie potrafią tych swoich słów uwidocznich w czynach. Gerard Depardieu chociaż miał jaja wyprowadzić się do Rosji
Następna pokręcona logika. A czemu ja mam jechać do Rosji? Gdzie ja napisałem, że oni są super? Masakra co propaganda może zrobić z ludźmi. Jak już się otrzęsiecie z tej wojny i zaczniecie myśleć, to porozmawiamy, bo na razie nie ma to sensu. Mnie nie interesuje czy coś jest takie czy owakie - jest coś fajnego z zachodu to biorę, jest coś fajnego ze wschodu to biorę.
Oczywiście odpowiedzi na swoje kilkukrotnie zadane pytanie - jakie to sankcje i wykluczenia spadły na USA równających cywilów na bliskim wschodzie z ziemią, lub na Izrael równający z ziemią Palestyńczyków - nie otrzymałem. I nie ma tym nic dziwnego, bo odpowiedź na to pytanie automatycznie przekreśla argumenty waszej strony. Identycznie jak do dziś nie otrzymałem odpowiedzi na wiele pytań związanych z pandemią i szczepionkami - klasyczna zagrywka.
_____
A dla ludzi podchodzących do tematu normalnie to mam taką informację, że jak chcecie to w Rossmannie wszystkie perfumy z ruskim kodem sprzedawane są za pół darmo, także warto skorzystać z okazji. Fajne markowe perfumy warte po 300zł można zakupić za 7-8 dyszek. Adidas ten taki ala dezodorant jest za 5zł - także w końcu jakiś plus tej wojny. Fajnie jakby jeszcze po przeceniali żywność i ciuchy z rosyjskimi kodami, można by sobie odbić chociaż trochę te chore ceny paliwa. Tylko nie mówcie głośno, bo powiedzą, że wspieracie reżim Putina.