Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ukraina 2022 konflikt

Ukraina interwencja militarna agresja Rosji wojna Nato konflikt

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2022 odpowiedzi w tym temacie

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Wszystko

Ta teoria jest zresztą chętnie dopisywana do wszystkiego co zmienia rzeczywistość lub tylko zagraża jej zmianami. Tak są spiskowo tłumaczone masowe strzelaniny, że to operacje z aktorami aby zabrać ludziom broń. Pamiętam krótki okres z popularną teorią, że powódź w Polsce służy temu, aby wprowadzić stan klęski, ograniczyć ludziom prawa i stąd krótka droga do NWO. Potem po kolejnych zdarzeniach nic się nie potwierdza ale to przecież niczemu nie zaprzecza i tak dalej.

• 0

katabas.
  • Tematów: 24
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

@Wszystko Ja wierzę tak ogólnie w NWO, ale to, czy ta wojna jest częścią spisku, czy też efektem obłędu opętanego złem Putina - mimo swojej spiskowej natury stawiam na to drugie - nie zmienia faktu, że istnieje i jest ludobójcza. Mam wielką rezerwę do mediów, ale pokazywane zdjęcia mówią same za siebie, to wojna totalna, w hitlerowskim stylu.

Co do uchodźców ukraińskich, to popieram ich przyjmowanie i ich podstawowe utrzymanie przez państwo polskie, o tyle nie podoba mi się wpychanie ich na rynek pracy, wywoła to niesnaski narodowościowe w stylu: Ukrainiec odbiera mi pracę - w czym będzie ziarno prawdy.
  • 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Up@

Słowo "ziarno" jest tutaj kluczowe. podobne sytuacje były w UK, kiedy Polacy pojawili się na rynku pracy. Sam miałem niejednokrotnie taką sytuację, tyle, że odbieranie pracy tutaj (w UK), polegało na tym, że ja wykonywałem pracę, która i tak była za ciężka dla Angoli. Było to więc tylko mielenie tematu dla zasady, bo oni i tak tej pracy by się nie podjęli. 

Zresztą, zawsze takie sytuacje budzą kontrowersje.

Shiver.

Silent Reaper

• Tematów: 19
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Miałbym taką prośbę do wszystkich delikwentów z obsesją paranoidalną na punkcie światowych spisków żydów, NWO, trockistów, rowerzystów i bóg wie jeszcze czego o nie zaśmiecanie tego wątku, nie po to go zakładałem aby teraz zrobił się tu syf jak w "Koronawirusie.." Dyskutujmy rzeczowo na tematy związane stricte z konfliktem.

• 2

Zaciekawiony.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tak się szerzą fejki:

comment_1646599140UQxNISHMuwdKyZiGswWTHl

• 0

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pięknie się odkryłeś człowieku. Kraje trzeciego świata nikogo nie obchodzą? Czyli na tym polega ta twoja dobroduszność? Dzieciaki i bezbronni ludzie ginący w Iraku to śmieci, bo są z trzeciego świata? Czym wy się różnicie od Putina? Banda obrzydliwych hipokrytów. Ja nie mogę skrytykować Ukrainy, bo jestem ruskim agentem, a wy wypisujecie takie rzeczy i jest okej, co za obrzydlistwo.

Nagle wielki patriota jest za przyjmowaniem nielegalnych imigrantów z bliskiego wschodu jeszcze chwilę i zobaczymy cię na paradzie równości w Berlinie. 

• 1

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pięknie się odkryłeś człowieku. Kraje trzeciego świata nikogo nie obchodzą? Czyli na tym polega ta twoja dobroduszność? Dzieciaki i bezbronni ludzie ginący w Iraku to śmieci, bo są z trzeciego świata? Czym wy się różnicie od Putina? Banda obrzydliwych hipokrytów. Ja nie mogę skrytykować Ukrainy, bo jestem ruskim agentem, a wy wypisujecie takie rzeczy i jest okej, co za obrzydlistwo.

Nagle wielki patriota jest za przyjmowaniem nielegalnych imigrantów z bliskiego wschodu jeszcze chwilę i zobaczymy cię na paradzie równości w Berlinie. 

No przecież to ty jesteś taki dobroduszny dla Ukraińców, a ludzie z bliskiego wschodu to dla ciebie śmieci z trzeciego świata. Ja chociaż jestem prawdziwy w swoich poglądach, bo tak jak pałałem niechęcią dla ciapatych na Białorusi, tak pałam niechęcią do Ukraińców. Ty za to udajesz dobroć, bo strach ci zajrzał w oczy, albo robisz to na pokaz, sam nie wiem, bo ciężko stwierdzić co za procesy zachodzą w twojej głowie po przyjęciu kilku dawek szczepionki.

• 2

Ramirez103.
  • Tematów: 0
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Zaciekawiony

Hehe słuchajcie, facet zadzwonił i mu powiedzieli, że to kłamstwo i chętnie te dziecko przyjmą do lekarza, tak jak każde. Powiedział to ktoś przez słuchawkę, wiec to MUSI BYĆ PRAWDA  KAPUJECIE. Teraz nikt sie nie przyzna, sprawę zamiotą pod dywan. Na pozew też się nie zdecydują,bo niechcący może coś jeszcze wyleźć. 

Darmowe przejazdy komunikacją dla uchodźców oraz mieszkania, 500+ i do tego dodatki dla każdego kto przyjął ich do domu to nieprawda? 7 zł za litr paliwa również jest zbiorową halucynacją. Złotówka najsłabsza w historii, inflacja za chwilę wystrzeli jak rakieta w kosmos, ale co się przejmujemy przecież można jeździć rowerem tak jak StatystycznyPolak, jeść szczaw i mirabelki jak za starych dobrych czasów oraz żyć marzeniami. 

EkTXL87WkAED-at.jpg

Co do wojny

-   piłkarz Manchesteru City Zinczenko nie pojedzie walczyć za kraj, woli płakać z daleka nad losem swoich rodaków. 

- Premier Izraela poleciał na pogawędkę z Putinem. Pewnie nadszedł czas ustalić kolejne etapy scenariusza. 

Ciekawi mnie jeszcze ta sytuacja https://niezalezna.p...olsrodkow-wideo

Babka rzuca mołotowem w wóz bojowy jak w jakimś filmie sensacyjnym. W rzeczywistości z tego auta oraz kobiety zostałoby sito, a tu zero reakcji. Ponoć Rosyjscy żołnierze mają rozkaz nie ruszać cywili. 

- Netflix zawiesza swoje usługi na terenie Rosji. Ciekawe co Putin będzie teraz oglądał w bunkrze. 

Użytkownik Ramirez103 edytował ten post 07.03.2022 - 13:02

• 0

kpiarz.
  • Tematów: 388
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ja też chciałabym dodać kilka ciekawostek związanych z uchodźcami oraz rosnącymi cenami zbóż / o kosztach paliwa nie będę pisać, bo wszyscy o tym wiedzą.

Uchodźcy :

Rząd przeznaczył na pomoc dla Ukraińców 8 mld zł, czyli 8 mld zł : na 1 mln to daje 4 tys zł /miesiąc. A na polskie dziecko tylko 500+. Prawda, że boli, gdy rząd bardziej martwi się o Ukraińców niż o swoich obywateli ?

https://nczas.com/20...-jakis-koszmar/

Ceny zbóż

Cytat „Rosja i Ukraina dostarczały do ​​tej pory 30 proc. [światowego] eksportu pszenicy. W wyniku wojny pszenica jest droższa niż kiedykolwiek, a w wielu krajach zbliża się kryzys głodowy”…

https://deutsche-wir...eizen-Bestaende

„Ceny pszenicy rosną do szalonych poziomów. Euronext w piątek 4 marca notował cenę 393 euro za tonę z dostawą w marcu. W listopadzie tona kosztowała 284 euro. W czasie wojny między Rosją a Ukrainą wszyscy spodziewali się wzrostu cen gazu i ropy, ale zaskoczyły także ceny zboża”;

https://nczas.com/20...-ceny-pszenicy/

Olej słonecznikowy

Wiadomo, że największym wytwórcą oleju słonecznikowego na świecie jest Rosja. Odbiorcy to UE i Turcja. Na półkach sklepowych jest już widoczny brak towaru. 

I na koniec wisienka na torcie.

Otóż francuski minister gospodarki Bruno Le Maire na antenie BFMTV , zaleca Francuzom, aby ci starali sie obniżać zużycie energii, jako ze w niedalekiej przyszłości cena prądu może mocno podskoczyć w górę.

Moja konkluzja : Czy w dzisiejszych czasach sankcje coś dają, gdy gospodarki większości państw jest z sobą połączone ? Chyba nie...

Pamiętajmy jeszcze o jednym : Rosjanie zjedzą zupę ugotowaną na gwoździu, a my już nie...

Edytowanie 14:13

Zełeński zupełnie odleciał. W następnym roku planuje wielkie ćwiczenia NATO na terenie Ukrainy. A może najpierw niech wygra tą wojenkę ?

https://www.wprost.p...zyc-rosje.html'

.

• 3

Zaciekawiony.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Ramirez

Informacje te zdementowało także ministerstwo zdrowia. Po drugiej stronie jest niezweryfikowana opowieść, która nawet nie zdarzyła się tamtemu panu, który to wrzucił.

Tymczasem propagandziści uaktywniają kolejnych śpiochów. Na Instagramie działa szereg kont udających miejskie portale informacyjne, np. krakow_online, Bialystok_oblina itp. Po miesiącach udostępniania informacji z lokalnych portali konta zaczęły wrzucać teksty o Ukraińcach, którzy masowo biją Polaków za to, że Polacy nie chcą śpiewać "Sława Ukrainie", powołując się na informacje z portalu "TVP24". W innych tekstach o fali masowych kradzieży wypowiada się "właściciel sieci sklepów" który nie istnieje. Ponadto pojawiają się artykuły o ukraińskich laboratoriach produkujących COVID, które musiał zniszczyć Putin i stąd inwazja.

Jak zauważono, wszystkie te konta założono na maila z domeną @ru. Niektóre profile na FB udostępnają lub piszą własne teksty powołując się na te konta.

comment_1646650453mxQmpDTyqYdcMayiYF0kD0https://twitter.com/...767621066670081

Użytkownik Zaciekawiony edytował ten post 07.03.2022 - 15:17

• 1

Cthulhu.
  • Tematów: 13
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Uchodźcy :

Rząd przeznaczył na pomoc dla Ukraińców 8 mld zł, czyli 8 mld zł : na 1 mln to daje 4 tys zł /miesiąc. A na polskie dziecko tylko 500+. Prawda, że boli, gdy rząd bardziej martwi się o Ukraińców niż o swoich obywateli ?

Bo 500+ jest tylko pomocnym dodatkiem, a Ukraińcy stracili swój dobytek i potrzebują startu. Plus mówisz o kwocie jaką rząd "przeznaczył", więc wyobraź to sobie jak takie 500+ wypłacane przez 8 miesięcy które potem się może skończy. W takich porównaniach to Polacy dużo więcej dostali niż 500 vs 4000.

A to wszystko i tak bardzo płytkie myślenie. Mamy duży niż demograficzny, nie ma kto zarabiać na emerytury, problemy z obsadzaniem miejsc pracy. Ukraińcy i tak zaczynali tą lukę wypełniać, a obecnie te masowe grupy uchodźców spadły jak niespodzianka z nieba i nie dziwi mnie zupełnie tak duża chęć pomocy rządu, skoro to może być profit dla gospodarki w przyszłości. Do tego nie zdziwię się jak zaczniemy dostawać duże dotacje z Unii i innych państw dla Ukraińców w Polsce.

Użytkownik Cthulhu edytował ten post 07.03.2022 - 15:01

• 2

kpiarz.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Uchodźcy :

Bo 500+ jest tylko pomocnym dodatkiem, a Ukraińcy stracili swój dobytek i potrzebują startu. Plus mówisz o kwocie jaką rząd "przeznaczył", więc wyobraź to sobie jak takie 500+ wypłacane przez 8 miesięcy które potem się może skończy. W takich porównaniach to polacy dużo więcej dostali niż 500 vs 4000.

Dobrze, ale dlaczego my, kraj niezbyt zamożny mamy ponosić koszty wojny na Ukrainie ?  To nie my wywołaliśmy tą wojnę, nie jesteśmy też sprzymierzeńcami Rosji. Nie dość, że cena benzyny niedługo przekroczy 8 zł, złotówka spada jak szalona, a jeszcze musimy utrzymywać darmozjadów, bo chyba nie myslisz, ze dzieci pójdą do pracy ? A nie musze Tobie przypominać, że każda rodzina ma dostać mieszkanie, za które nie będzie płacić, bo czynsz, media mają opłacone przez nasze państwo.

A Unia... Może się dorzucić, albo i nie. Poza tym przecietny Polak liczy ile ma w kieszeni dzisiaj, a nie za 10 lat...

• 0

Zaciekawiony.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wszystkie waluty dookoła mają spadki, nie tylko złotówka. Chyba tylko Frank szwajcarski jest na plusie.

• 0

Kalafiorowa.
  • Tematów: 0
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Czy spiskowiercy ustalili już jednoznacznie, że za wzrost cen ropy na światowych giełdach ospowiadają uchodźcy trafiający do Polski?
  • -4

kpiarz.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czy spiskowiercy ustalili już jednoznacznie, że za wzrost cen ropy na światowych giełdach ospowiadają uchodźcy trafiający do Polski?

Na to pytanie można odpowiedzieć innym pytaniem. Dlaczego świat ustalając sankcje wobec Rosji, nie wiedział, że środki represyjne odbiją się rykoszetem i poszkodowani będą nie tylko Rosjanie, ale i inne państwa ? Przecież to było do przewidzenia, wiedząc, jak Europa jest zależna od ropy i gazu rosyjskiego...

• 0

Inne tematy z jednym lub większą liczbą słów kluczowych: Ukraina, interwencja militarna, agresja Rosji, wojna, Nato, konflikt

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych