Dwie pierwsze fotografie przedstawiają budynek Ministerstwa Obrony Serbii, a trzecia to zdjęcie z Bangladeszu (katastrofa budowlana w Dhace w 2013 roku).
To tak gwoli uzupełnienia i ścisłości.
W takim razie Mea Culpa. Ale nie zmienia to faktu, że można takich zdjęć z Belgradu wstawić sporo.
"Późniejszy raport sekretarza obrony Williama Cohena i generała Sheltona dla Kongresu informuje o ponad 23 300 misji bojowych liczonych łącznie z patrolami powietrznymi oraz misjami zwalczania systemów obrony przeciwlotniczej. W tej liczbie znajdowały się ataki na 7600 pożądanych punktów uderzenia (Desired Mean Point of Impact – DMPI) na cele stałe oraz nieco ponad 3400 podejrzewanych celów ruchomych. Częstotliwość lotów wzrastała od 200 lotów bojowych i wsparcia bojowego dziennie na początku operacji, aż po 1000 lotów dziennie tuż przed zawieszeniem ognia. 28% lotów stanowiły bezpośrednie uderzenia, 12% misje SEAD, 13% stanowiły ataki na rozproszone siły w Kosowie, 16% lotów stanowiły patrole powietrzne, 20% operacje tankowania w powietrzu oraz 11% pozostałe misje wsparcia (AWACS, Joint STARS, ABCCC, walki elektronicznej, transportu powietrznego oraz CSAR).
"Według rządowych mediów w Belgradzie, liczba cywilnych ofiar ataków NATO sięga 2000 osób"
Zapewne jakbym wstawił tu kilka zdjęć z Belgradu bez opisu i dodał "masakra co ten Putin robi na Ukrainie, równa miasta z ziemią" to bym zebrał plusy od rusofobów.
Dziwi mnie że Daniela nie zastanowił adres obrazka: image-photo/dhaka-bangladesh-april-24-2013-600w-797806141.jpg
Mnie bardziej dziwi, że wszyscy tacy mądrzy dopiero teraz jak Mariush zauważył mój błąd.
Użytkownik Daniel. edytował ten post 10.03.2022 - 00:32