Już parę miesięcy temu wytykałem ci faszystowskie poglądy, w temacie cowidowym. Teraz widać dokładnie, że nie dość że dałeś się zmanipulować, ruskim trollom, to twoje poglądy są po prostu faszystowskie. Jeżeli szukasz neonazistów, spójrz najpierw w lustro. Zobaczysz tam neonazistę i kłamcę. I to nie jest obraza, tylko stwierdzenie faktu, na podstawie tego, co napisałeś w tym temacie.
Zdanie osoby tak ograniczonej w myśleniu, po 10 dawkach szczepionki mnie naprawdę nie rusza. Dla mnie na pierwszym miejscu jest bezpieczeństwo moje i mojej rodziny, moich bliskich i mojego kraju, a dopiero później innych. Ciekawy jestem ilu rodakom pomogliście w swoim życiu, tak jak teraz wielce pomagacie naszym "braciom" zza miedzy. Zresztą jak ktoś o lewackich poglądach nazywa mnie faszystą to jest to dla mnie komplement, bo wiem że słusznie robię!
Swoją drogą propaganda działa lepiej niż przy covidzie, czytając ten temat czy ogólnodostępną narracje, można odnieść wrażenie, że Ukraińcom pomaga 99% Polaków. Tymczasem według ostatniego sondażu proporcje są bardzo podobne jak przy szczepieniach - ponad 40% badanych zadeklarowało, że nie udzieliło żadnej pomocy. Ponad 80% uważa, że pomoc powinna być głównie humanitarnia, a mniej niż 10 % że powinniśmy wysłać swoje wojsko.
Daniel szkoda ze nie wiem gdzie mieszkasz bo bym cie zabral do domu gdzie znajoma ulokowala 20 osob kobiety z dzieciakami
wystarczylo zebys tam wszedl i troche porozmawial i zobaczyl te dzieciaki ( ja tez mam dzieciaki)
ja jestem silny chlop 48 na karku i nie jedno przezylem z tego widze ze jednak malo bo wojny nie
Widzę ich codziennie po kilkaset każdego dnia. I co to ma do rzeczy? Ile razy można wam tłuc do tych otumanionych propagandą głów, że pomoc - spoko, ALE Z GŁOWĄ. Od kiedy uchodźcom wojennym daje się 500+? 1200+ na utrzymanie? Rozdaje się PESELE? To jest pomoc uchodźcom czy podmianka kulturowa? Wy tego na razie nie dostrzegacie, bo widzicie biednych ludzi uciekających przed wojną, ale z czasem wam się oczy otworzą. Tak was boli, że musicie robić na Polską patologię, a teraz jeszcze będziemy dodatkowo robić na ukraińską patologię, ale to już wam nie przeszkadza.
gdzie oni nie maja nic bo bagaze musieli wywalic zeby inni w pociag weszli
Jedni nie mają nic, a inni jeżdżą takimi furami na UA, że w życiu mnie nie będzie stać na taki samochód i co to ma do rzeczy? Jak ucieknie z Ukrainy 20 milionów ludzi to mamy ich wszystkich przyjąć? I doprowadzić do upadku państwa? Bo tak trzeba? Sorry, dla mnie moje i mojej rodziny bezpieczeństwo jest ważniejsze.
______
A teraz jak działają "teorie spiskowe" - na początku większość się śmiała z bio-laboratoriów na Ukrainie, potem Rosja zaczęła o nich oficjalnie mówić - no, ale wiadomo, Ruska propaganda to nie ma co wierzyć, potem oficjalnie powiedziały o tym Chiny, no ale wiadomo to koledzy Putina to nie ma co wierzyć. A teraz już oficjalnie przyznali się do tego Amerykanie, oczywiście mówiąc, że nic złego tam się nie działo(ale to jednak istnieją?) A teraz już nawet to wasze ukochane WHO wydało komunikat:
https://www.reuters....ent-2022-03-11/
WHO zaleca Ukrainie zniszczenie niebezpiecznych patogenów.
Wiecie jaka jest różnica między teorią spiskową, a rzeczywistością? Około trzech miesięcy. Chociaż podczas tej wojny pociąg jedzie zdecydowanie szybciej.
Wymazano rosyjską propagandę z całej przestrzeni publicznej, tymczasem przypomnijmy na szybko fejki, kłamstwa i propagandę zachodnią/ukraińską, która oczywiście jest powielana przez wszystkich i traktowana jak wyrocznia:
-Bohaterzy wyspy wężowej - fejk
-Duch Kijowa - fejk
-Kilkanaście tysięcy zabitych rosyjskich żołnierzy - fejk
-Brak laboratoriów - fejk
-Wjazd Białorusinów na Ukrainę(od tygodnia już wjeżdżają) - fejk
-Zbombardowanie szpitala - fejk
To tak na szybko, bez większego przeszukania, tylko z ostatnich dni. Ale wiadomo, o tym nie wolno mówić, to nie dobre jest, ty ruski trollu.
Bardzo zdroworozsądkowe podejście do tej wojny ma Warzecha:
https://twitter.com/...erp|twgr^author
Chłodna analiza i kalkulacja, pomagać trzeba, ale to co się dzieje to jest jakiś chory absurd. Nasze bezpieczeństwo, nasza gospodarka i nasza przyszłość jest dla nas najważniejsza. Mam nadzieje, że takich głosów będzie coraz więcej. Bo już nie można czytać tych oskarżeń o bycie ruskim trollem jak się tylko ośmieli powiedzieć, że paliwo jest za drogie.
Użytkownik Daniel. edytował ten post 13.03.2022 - 16:20