Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ukraina 2022 konflikt

Ukraina interwencja militarna agresja Rosji wojna Nato konflikt

• Please log in to reply
2022 replies to this topic

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Banda banderowców i neonazistów. Wcale Putin nie kłamał mówiąc, że tam są neonaziści, których trzeba zniszczyć. Ciekawe ile takich matek z dziećmi ma poglądy jak ta Konowalec. Oglądając na szybko zdjęcia w necie z tej bandy Azowa sądzę, że jest ich nie mało i łatwo się pomylić. My im dajemy pomoc, a potem "będziemy im buty całować" - w sumie wielu już to robi. Najlepszy scenariusz tego konfliktu:
1.Zmieść z powierzchni ziemi wszystkich banderowców i nazioli, których na Ukrainie jest sporo
2.Osłabić Rosję na tyle, żeby przez najbliższe 10 lat nawet nie pomyślała o jakiejkolwiek wojnie z nami
3.Być "sklepem budowlanym", "militarnym" i nie tylko, dla Ukrainy - niech kupują u nas co się da, żeby odbudować sobie kraj, a nie że im za darmo będziemy dawać. Bierzmy przykład z USA.
4.Pozbyć się jak największej ilości uchodźców - ułatwić im dostęp na zachód, niech idą do Niemiec, Francji, etc.

Już parę miesięcy temu wytykałem ci faszystowskie poglądy, w temacie cowidowym. Teraz widać dokładnie, że nie dość że dałeś się zmanipulować, ruskim trollom, to twoje poglądy są po prostu faszystowskie. Jeżeli szukasz neonazistów, spójrz najpierw w lustro. Zobaczysz tam neonazistę i kłamcę.  I to nie jest obraza, tylko stwierdzenie faktu, na podstawie tego, co napisałeś w tym temacie. 

• 3

kpiarz.
  • Tematów: 388
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@spatium

Są dowody że Japonia pracowała nad własną bombą atomową.

Fakt, są dowody. Ale do wzbogacenia uranu potrzebny jest reaktor lub wirówki. Amerykanie, choć pilnie  szukali, nie znaleźli żadnych ich śladów. Prawdopodobnie Japończycy dopiero byli na dość początkowym procesie wynalezienia bomby atomowej.

Przypomnę, że kilku pajaców obchodziło w lesie urodziny Hitlera i to też nie znaczy że Polska jest narodowo socjalistyczna.

Owszem, ale w Polsce nie sławi się hitleryzmu. Nawet w Niemczech, gdzie procent neofaszystów jest dość duży, nie znajdziesz  pomnika Hitlera. Natomiast, na Ukrainie, praktycznie w każdym większym mieście jest plac, ulica czy park im. Bandery. To świadczy o dużej popularności tego człowieka.

@kalafiorowa

A Tadeusz Kościuszko był rusofobem, który walczył u boku Amerykanów

Kościuszko był przede wszystkim patriotą, który walczył zarówno przeciwko armii pruskiej, jak i rosyjskiej. Trudno powiedzieć, czy był rusofobem i prusofobem, skoro walczył w obronie swej ojczyzny.

• 0

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Skoro na Ukrainie jest pełno banderowców a w doktrynie banderowskiej jest powiedziane że Ukraina tylko dla Ukraińców a element nieporządany(Polacy, Żydzi i Rosjanie) ma być zlikwidowany to dlaczego od lat mieszka tam znaczna mniejszość polska, żydowska, tatarska i rosyjska i nikt im krzywdy nie robi? 

Użytkownik StatystycznyPolak edytował ten post 12.03.2022 - 19:22

• 2

kpiarz.
  • Tematów: 388
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Skoro na Ukrainie jest pełno banderowców a w doktrynie banderowskiej jest powiedziane że Ukraina tylko dla Ukraińców a element nieporządany(Polacy, Żydzi i Rosjanie) ma być zlikwidowany to dlaczego od lat mieszka tam znaczna mniejszość polska, żydowska, tatarska i rosyjska i nikt im krzywdy nie robi? 

A skąd wiesz, czy im ktoś krzywdy nie robi ? W necie o tym mogą nie pisać. W miejscowościach, gdzie są duże grupy zwolenników Bandery, inne nacje siedzą cicho, bo się boją. Pamiętaj, że Polacy, Rosjanie czy też Tatarzy nie mieszkają w zwartych grupach narodowościowych, tylko są rozproszeni po całej Ukrainie. Sama, mając za sąsiada banderowca, nie odnosiłabym się ze swoją polskością...

A większość Rosjan przeniosło się do Rosji lub republik donbaskich.

• 0

andi.
  • Tematów: 8
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Daniel szkoda ze nie wiem gdzie mieszkasz bo  bym cie zabral do domu gdzie znajoma ulokowala 20 osob kobiety z dzieciakami

wystarczylo zebys tam wszedl i troche porozmawial i zobaczyl te dzieciaki ( ja tez mam dzieciaki)

ja jestem silny chlop 48 na karku i nie jedno przezylem z tego widze ze jednak malo bo wojny nie

gdzie oni nie maja nic bo bagaze musieli wywalic zeby inni w pociag weszli

latowo to sie siedzi na "d" i  stuka farmazony na forum

upomnienie.gif

Wulga zmieniłem na literkę "d".

Na razie upominam.

Staniq

• 2

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Aha, czyli wystarczylo mu pozwolic robic zamachy terrorystyczne i by nie mial zalu do Polakow, fajnie

No, z logiki miałeś pałę w podstawówce, nie? Rżniesz głupa, bo nie wierzę, że nim jesteś.

Ja w żaden sposób nie usprawiedliwiam rzezi jakiej dokonali Ukraińcy na Polakach ale warto znać kontekst całej tej sprawy.  

Ja ten kontekst próbuję przybliżyć, ale to walka z wiatrakami, bo brak wiedzy u ludzi.

Masz 100% rację, a nawet 101%, tylko, że wmanewrowanie się w te dyskusje o Wołyniu, banderowcach itp. jest to taka rosyjska wrzutka. Zamiast pisać o rosyjskich zbrodniach na Ukrainie, będziemy dyskutować np. o 1943 roku. 

Wiem i kończę z Banderowcami. 

StatystycznyPolak.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Faktycznie, sprawdzają się jak w zegarku... :)

A to ?

"Napisano 11.02.2022 - 23:22

Z biegiem czasu coraz mniej wierzę w to że Rosja zaatakuje Ukraine. Już za chwilę, już za moment a na koniec wszyscy rozejdą się do domów"

Albo to ?

"Napisano 23.01.2022 - 14:20

Jak już miałbym coś obstawiać to może jakaś prowokacja ze strony Białorusi, albo konflikt zbrojny między Białorusią a Ukrainą. Niby oficjalnie Rosja nie brała by w nim konfliktu ale każdy wiedziałby jak jest na prawdę. Wojska białoruskie ze wsparciem zielonych ludzików jak w Donbasie wydaje się bardziej realne niż otwarta wojna"

No może czasami się myliłem :) ale to było przed wybuchem wojny i każdy spekulował co może się wydarzyć. Teraz szybciej czas płynie a sytuacja zmienia się z godziny na godzinę. 

A skąd wiesz, czy im ktoś krzywdy nie robi ?

Już dawno byśmy o tym wiedzieli, między innymi od takich osób jak Ty i Daniel. 

Użytkownik StatystycznyPolak edytował ten post 12.03.2022 - 22:08

• 1

NoMeansNo.
  • Tematów: 8
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

A skąd wiesz, czy im ktoś krzywdy nie robi ? W necie o tym mogą nie pisać.

Ale dlaczego nie mogą pisać? Ucięło im np. VPNa? Nie zalogują się na stronach leżących na serwerach w innych krajach? Jakiś ogólnoświatowy, scentralizowany system cenzury? Serio?

W miejscowościach, gdzie są duże grupy zwolenników Bandery, inne nacje siedzą cicho, bo się boją.

Naprawdę jesteś moją ulubienicą i to od wielu lat. Fajna logika. Nie można pisać o tym w necie ale kpiarz... wie i bez tego. Wie, że się boją, bo mieszkają otoczeni przez banderowców. Nie piszą o tym, bo ich cenzurują. Przekazy astralne?

• 2

ppp.
  • Tematów: 36
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Ukraina duża. Człowiek z Charkowa mówi mało ukraińską mową i pewnie nawet nie wie kto to jest Bandera, a na ruskich psioczy i nienawidzi, choć kiedyś byli jak bracia. Istnieje dość duża różnica między ludnością zamieszkującą dawne ziemie polskie, a pozostała częścią Ukrainy jeśli chodzi o podwaliny państwowości. Ukraina Światowida, Kozacy i Bandera, nie mają swoich królów, rodów szlacheckich, historii. Teraz znajdą lepszych bohaterów, szkoda tylko że jest to okupione taką ceną.

https://streamable.com/ox9hun

• -1

cichah2o.
  • Tematów: 0
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

W nocy z soboty na niedzielę celem rosyjskiego ataku był poligon w Jaworowie. Rosyjskie wojska przeprowadziły atak rakietowy na międzynarodowe centrum sił pokojowych i bezpieczeństwa — przekazały władze obwodu lwowskiego. Miało tam spaść co najmniej osiem rakiet.

Jaworów leży 57 km na zachód od Lwowa i 29 km od granicy Ukrainy z Polską. Międzynarodowe Centrum Operacji Pokojowych i Bezpieczeństwa, bardziej znane jako jaworowski poligon wojskowy, znajduje się niecałe 40 km od Lwowa i ok. 20 km od granicy z Polską

Siły rosyjskie użyły w Popasnej w obwodzie ługańskim na Ukrainie zabronionych pocisków fosforowych – poinformował w niedzielę portal Ukrainska Prawda, powołując się na zastępcę komendanta miejscowe policji Ołeksija Biłoszyckiego.

Według konwencji genewskiej silnie trująca broń fosforowa nie może być stosowana na terenach zaludnionych, a jedynie do oświetlania.

• 0

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Już parę miesięcy temu wytykałem ci faszystowskie poglądy, w temacie cowidowym. Teraz widać dokładnie, że nie dość że dałeś się zmanipulować, ruskim trollom, to twoje poglądy są po prostu faszystowskie. Jeżeli szukasz neonazistów, spójrz najpierw w lustro. Zobaczysz tam neonazistę i kłamcę.  I to nie jest obraza, tylko stwierdzenie faktu, na podstawie tego, co napisałeś w tym temacie.

Zdanie osoby tak ograniczonej w myśleniu, po 10 dawkach szczepionki mnie naprawdę nie rusza. Dla mnie na pierwszym miejscu jest bezpieczeństwo moje i mojej rodziny, moich bliskich i mojego kraju, a dopiero później innych. Ciekawy jestem ilu rodakom pomogliście w swoim życiu, tak jak teraz wielce pomagacie naszym "braciom" zza miedzy. Zresztą jak ktoś o lewackich poglądach nazywa mnie faszystą to jest to dla mnie komplement, bo wiem że słusznie robię!

Swoją drogą propaganda działa lepiej niż przy covidzie, czytając ten temat czy ogólnodostępną narracje, można odnieść wrażenie, że Ukraińcom pomaga 99% Polaków. Tymczasem według ostatniego sondażu proporcje są bardzo podobne jak przy szczepieniach - ponad 40% badanych zadeklarowało, że nie udzieliło żadnej pomocy. Ponad 80% uważa, że pomoc powinna być głównie humanitarnia, a mniej niż 10 % że powinniśmy wysłać swoje wojsko.

Daniel szkoda ze nie wiem gdzie mieszkasz bo  bym cie zabral do domu gdzie znajoma ulokowala 20 osob kobiety z dzieciakami

wystarczylo zebys tam wszedl i troche porozmawial i zobaczyl te dzieciaki ( ja tez mam dzieciaki)

ja jestem silny chlop 48 na karku i nie jedno przezylem z tego widze ze jednak malo bo wojny nie

Widzę ich codziennie po kilkaset każdego dnia. I co to ma do rzeczy? Ile razy można wam tłuc do tych otumanionych propagandą głów, że pomoc - spoko, ALE Z GŁOWĄ. Od kiedy uchodźcom wojennym daje się 500+? 1200+ na utrzymanie? Rozdaje się PESELE? To jest pomoc uchodźcom czy podmianka kulturowa? Wy tego na razie nie dostrzegacie, bo widzicie biednych ludzi uciekających przed wojną, ale z czasem wam się oczy otworzą. Tak was boli, że musicie robić na Polską patologię, a teraz jeszcze będziemy dodatkowo robić na ukraińską patologię, ale to już wam nie przeszkadza.

Jedni nie mają nic, a inni jeżdżą takimi furami na UA, że w życiu mnie nie będzie stać na taki samochód i co to ma do rzeczy? Jak ucieknie z Ukrainy 20 milionów ludzi to mamy ich wszystkich przyjąć? I doprowadzić do upadku państwa? Bo tak trzeba? Sorry, dla mnie moje i mojej rodziny bezpieczeństwo jest ważniejsze.
______

A teraz jak działają "teorie spiskowe" - na początku większość się śmiała z bio-laboratoriów na Ukrainie, potem Rosja zaczęła o nich oficjalnie mówić - no, ale wiadomo, Ruska propaganda to nie ma co wierzyć, potem oficjalnie powiedziały o tym Chiny, no ale wiadomo to koledzy Putina to nie ma co wierzyć. A teraz już oficjalnie przyznali się do tego Amerykanie, oczywiście mówiąc, że nic złego tam się nie działo(ale to jednak istnieją?) :) A teraz już nawet to wasze ukochane WHO wydało komunikat:
https://www.reuters....ent-2022-03-11/

WHO zaleca Ukrainie zniszczenie niebezpiecznych patogenów.

Wiecie jaka jest różnica między teorią spiskową, a rzeczywistością? Około trzech miesięcy. Chociaż podczas tej wojny pociąg jedzie zdecydowanie szybciej.

Wymazano rosyjską propagandę z całej przestrzeni publicznej, tymczasem przypomnijmy na szybko fejki, kłamstwa i propagandę zachodnią/ukraińską, która oczywiście jest powielana przez wszystkich i traktowana jak wyrocznia:
-Bohaterzy wyspy wężowej - fejk
-Duch Kijowa - fejk
-Kilkanaście tysięcy zabitych rosyjskich żołnierzy - fejk
-Brak laboratoriów - fejk
-Wjazd Białorusinów na Ukrainę(od tygodnia już wjeżdżają) - fejk
-Zbombardowanie szpitala - fejk

To tak na szybko, bez większego przeszukania, tylko z ostatnich dni. Ale wiadomo, o tym nie wolno mówić, to nie dobre jest, ty ruski trollu.

Bardzo zdroworozsądkowe podejście do tej wojny ma Warzecha:
https://twitter.com/...erp|twgr^author
Chłodna analiza i kalkulacja, pomagać trzeba, ale to co się dzieje to jest jakiś chory absurd. Nasze bezpieczeństwo, nasza gospodarka i nasza przyszłość jest dla nas najważniejsza. Mam nadzieje, że takich głosów będzie coraz więcej. Bo już nie można czytać tych oskarżeń o bycie ruskim trollem jak się tylko ośmieli powiedzieć, że paliwo jest za drogie.

Użytkownik Daniel. edytował ten post 13.03.2022 - 16:20

• 3

Ufo1312.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zdanie osoby tak ograniczonej w myśleniu, po 10 dawkach szczepionki mnie naprawdę nie rusza. Dla mnie na pierwszym miejscu jest bezpieczeństwo moje i mojej rodziny, moich bliskich i mojego kraju, a dopiero później innych. Ciekawy jestem ilu rodakom pomogliście w swoim życiu, tak jak teraz wielce pomagacie naszym "braciom" zza miedzy. Zresztą jak ktoś o lewackich poglądach nazywa mnie faszystą to jest to dla mnie komplement, bo wiem że słusznie robię!

Swoją drogą propaganda działa lepiej niż przy covidzie, czytając ten temat czy ogólnodostępną narracje, można odnieść wrażenie, że Ukraińcom pomaga 99% Polaków. Tymczasem według ostatniego sondażu proporcje są bardzo podobne jak przy szczepieniach - ponad 40% badanych zadeklarowało, że nie udzieliło żadnej pomocy. Ponad 80% uważa, że pomoc powinna być głównie humanitarnia, a mniej niż 10 % że powinniśmy wysłać swoje wojsko.

Widzę ich codziennie po kilkaset każdego dnia. I co to ma do rzeczy? Ile razy można wam tłuc do tych otumanionych propagandą głów, że pomoc - spoko, ALE Z GŁOWĄ. Od kiedy uchodźcom wojennym daje się 500+? 1200+ na utrzymanie? Rozdaje się PESELE? To jest pomoc uchodźcom czy podmianka kulturowa? Wy tego na razie nie dostrzegacie, bo widzicie biednych ludzi uciekających przed wojną, ale z czasem wam się oczy otworzą. Tak was boli, że musicie robić na Polską patologię, a teraz jeszcze będziemy dodatkowo robić na ukraińską patologię, ale to już wam nie przeszkadza.

Jedni nie mają nic, a inni jeżdżą takimi furami na UA, że w życiu mnie nie będzie stać na taki samochód i co to ma do rzeczy? Jak ucieknie z Ukrainy 20 milionów ludzi to mamy ich wszystkich przyjąć? I doprowadzić do upadku państwa? Bo tak trzeba? Sorry, dla mnie moje i mojej rodziny bezpieczeństwo jest ważniejsze.
______

A teraz jak działają "teorie spiskowe" - na początku większość się śmiała z bio-laboratoriów na Ukrainie, potem Rosja zaczęła o nich oficjalnie mówić - no, ale wiadomo, Ruska propaganda to nie ma co wierzyć, potem oficjalnie powiedziały o tym Chiny, no ale wiadomo to koledzy Putina to nie ma co wierzyć. A teraz już oficjalnie przyznali się do tego Amerykanie, oczywiście mówiąc, że nic złego tam się nie działo(ale to jednak istnieją? :) A teraz już nawet to wasze ukochane WHO wydało komunikat:
https://www.reuters....ent-2022-03-11/

WHO zaleca Ukrainie zniszczenie niebezpiecznych patogenów.

Wiecie jaka jest różnica między teorią spiskową, a rzeczywistością? Około trzech miesięcy. Chociaż podczas tej wojny pociąg jedzie zdecydowanie szybciej.

Wymazano rosyjską propagandę z całej przestrzeni publicznej, tymczasem przypomnijmy na szybko fejki, kłamstwa i propagandę zachodnią/ukraińską, która oczywiście jest powielana przez wszystkich i traktowana jak wyrocznia:
-Bohaterzy wyspy wężowej - fejk
-Duch Kijowa - fejk
-Kilkanaście tysięcy zabitych rosyjskich żołnierzy - fejk
-Wjazd Białorusinów na Ukrainę(od tygodnia już wjeżdżają) - fejk

To tak na szybko, bez większego przeszukania, tylko z ostatnich dni. Ale wiadomo, o tym nie wolno mówić, to nie dobre jest, ty ruski trollu.

Bardzo zdroworozsądkowe podejście do tej wojny ma Warzecha:
https://twitter.com/...erp|twgr^author
Chłodna analiza i kalkulacja, pomagać trzeba, ale to co się dzieje to jest jakiś chory absurd. Nasze bezpieczeństwo, nasza gospodarka i nasza przyszłość jest dla nas najważniejsza. Mam nadzieje, że takich głosów będzie coraz więcej. Bo już nie można czytać tych oskarżeń o bycie ruskim trollem jak się tylko ośmieli powiedzieć, że paliwo jest za drogie.

Wreszcie glos razsadku, cieple kluchy typu juzek niech lepiej siedza cicho bo czytac sie tego nie chce

upomnienie.gif

3.12 Odpowiadając na Post cytuj wyłącznie fragment, do którego się odnosisz.

Staniq

• -1

Kalafiorowa.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

@Daniel.

Fajny ten link do artykułu, zwłaszcza tej części, w której przedstawiciel ONZ mówi, że nie ma żadnych dowodów na produkcję broni biologicznej i chemicznej w ukraińskich laboratoriach.
Tradycyjnie odwaliłeś kawał dobrej roboty, aby dokonać samozaorania :-)
  • 1

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Co jest fejkiem w zniszczeniu szpitala? Rosjanie ostrzelali i zbombardowali wiele szpitali na Ukrainie.
https://www.google.c...y,230342,14.amp
https://demagog.org....go-w-mariupolu/

Nie wiem, co w tym dziwnego, że Ukraina ma laboratoria biologiczne. Wszystkie kraje, przynajmniej takie średniorozwinięte mają takie laboratoria.
  • 0

StatystycznyPolak.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Te laboratoria wcale nie były tajne. Puknijcie się czasem w głowe nim coś napiszecie, USA budowało by tajne laboratoria z bronią biologiczną tuż przy granicy z Rosją no wspaniały plan co może pójść nie tak? 

Nie powielaj kremlowskiej propagandy. 

Już z polskiej granicy widać rosyjski ostrzał Ukrainy. 

https://twitter.com/...940511094677506

Użytkownik StatystycznyPolak edytował ten post 13.03.2022 - 10:56

• 3

Also tagged with one or more of these keywords: Ukraina, interwencja militarna, agresja Rosji, wojna, Nato, konflikt

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych