Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ukraina 2022 konflikt

Ukraina interwencja militarna agresja Rosji wojna Nato konflikt

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2022 odpowiedzi w tym temacie

Magda72.
  • Tematów: 36
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

To dla Daniela i jego sojuszników 😁 :

wp_ss_20220313_0001.png

PS,Ufo1312 widzę że zabolała Cię własną głupota :)
Naucz się pisać po polsku bo masz duże braki.

Użytkownik Magda72 edytował ten post 13.03.2022 - 12:21

• -2

Ufo1312.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

https://youtu.be/bayImBtUmMo

Kto z milosnikow upainy ich przygarnie? :)

@Magda72 - Co prawda wielokrotnie juz mam udowodnilas ze inteligencja nie grzeszysz, ale moglabys przestac manifestowac to w tak skrajny sposob jak w poscie wyzejkj

obraza2.gif

Nie stosuj tego typu "argumentów"
Wszystko

Użytkownik Wszystko edytował ten post 13.03.2022 - 13:38

• -1

kpiarz.
  • Tematów: 388
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czy faktycznie doszło do gwałtu na Ukraince ?

"Krzysztof J. pod pretekstem niesienia pomocy miał przyjąć pod swój dach, a następnie zgwałcić 19-letnią Ukrainkę, która uciekła do Wrocławia przed wojną".

Chyba jednak nie doszło do gwałtu, bo :

"Wiadomo, że Krzysztof J. nie przyznał się do stawianego mu zarzutu. Wczoraj, po przesłuchaniu pokrzywdzonej i przeprowadzeniu jej badania lekarskiego, prokuratura zwróciła się do sądu o trzymiesięczny areszt dla mężczyzny, ale sąd się na to nie zgodził, uznając za mało prawdopodobne popełnienie przez niego gwałtu."

https://wiadomosci.o...ch-sadu/1e04r22

Najprawdopodobniej kobieta z własnej woli poszła do łóżka z Krzysztofem J., a potem go oskarżyła o gwałt. Cóż, zdarza się to w każdym kraju...

• 0

Kalafiorowa.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

@kpiarz

Pewnie miała za krótką sukienkę, czyli prowokowała. A on, polski bohater, dał się nabrać, jak dziecko ...
  • 1

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wymazano rosyjską propagandę z całej przestrzeni publicznej,

I bardzo dobrze. Propaganda jest formą broni we współczesnym świecie. Mam wrażenie że marzy ci się wielka "rosja" i jej prawilne media. 

• 0

kpiarz.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Panjuzek

Mam wrażenie że marzy ci się wielka "rosja" i jej prawilne media.

Na razie mamy propagandę polską i ukraińską i brednie, które są tam pisane. Po takich stratach, które mieli ponieść Rosjanie / według ukraińskich mediów /, to już dawno wojsko rosyjskie powinno się cofać, a nawet uciekać jak pies z podkulonym ogonem, a zwycięska, ukraińska armia powoli powinna zbliżać się opłotków Moskwy :)) . Czasem czekam z niecierpliwością na nowe, żartobliwe historyjki na temat ciągłych zwycięstw armii ukraińskiej.

• 1

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@kpiarz

Po takich stratach, które mieli ponieść Rosjanie / według ukraińskich mediów /, to już dawno wojsko rosyjskie powinno się cofać, a nawet uciekać jak pies z podkulonym ogonem

Rosyjska doktryna wojenna, raczej nie przejmuje się startami. u nich "mnogo ludziej". Putin Jest na jednokierunkowej drodze i nie cofnie się o krok.  A co do uciekania, z podkulonym ogonem :

https://www.wiocha.p...z-nich-mezczyzn

Użytkownik Panjuzek edytował ten post 13.03.2022 - 12:59

• 0

mr.fisz.

In order to be able to think, you have to risk being offensive.

• Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Banda banderowców i neonazistów. Wcale Putin nie kłamał mówiąc, że tam są neonaziści, których trzeba zniszczyć. Ciekawe ile takich matek z dziećmi ma poglądy jak ta Konowalec. Oglądając na szybko zdjęcia w necie z tej bandy Azowa sądzę, że jest ich nie mało i łatwo się pomylić. My im dajemy pomoc, a potem "będziemy im buty całować" - w sumie wielu już to robi. Najlepszy scenariusz tego konfliktu:
1.Zmieść z powierzchni ziemi wszystkich banderowców i nazioli, których na Ukrainie jest sporo
2.Osłabić Rosję na tyle, żeby przez najbliższe 10 lat nawet nie pomyślała o jakiejkolwiek wojnie z nami
3.Być "sklepem budowlanym", "militarnym" i nie tylko, dla Ukrainy - niech kupują u nas co się da, żeby odbudować sobie kraj, a nie że im za darmo będziemy dawać. Bierzmy przykład z USA.
4.Pozbyć się jak największej ilości uchodźców - ułatwić im dostęp na zachód, niech idą do Niemiec, Francji, etc.

Już parę miesięcy temu wytykałem ci faszystowskie poglądy, w temacie cowidowym. Teraz widać dokładnie, że nie dość że dałeś się zmanipulować, ruskim trollom, to twoje poglądy są po prostu faszystowskie. Jeżeli szukasz neonazistów, spójrz najpierw w lustro. Zobaczysz tam neonazistę i kłamcę.  I to nie jest obraza, tylko stwierdzenie faktu, na podstawie tego, co napisałeś w tym temacie. 

@Magda72 :facepalm:

Plusujesz największego dzbana na tym forum (aktywnego, bo jak wiadomo największym jest Urgon, choć na podium wskakuje jeszcze Pomidorowa) który oskarża Daniela o faszyzm, a jeszcze nie tak dawno w temacie pandemii, PanJuzek gdyby miał władze powsadzał by wszystkich niezaszczepionych do obozów, odizolował i kazał płacić za leczenie, notabene Daniel, którego plusowalas w tamtym temacie wytykał Juzkowi to na każdym kroku. Zdecyduj się kobieto. :facepalm:

Kolejna sprawa: ten post, który tak namiętnie plusujecie

Zrzut ekranu (62).png

Daniel pisał o tym zaraz na początku wybuchu wojny.

"Im dłużej będzie trwała wojna tym lepiej dla Nas (Polski i Polaków), im słabsza Rosja tym lepiej..."

Nigdy na przestrzeni wieków nie mieliśmy "dobrych" stosunków z Rosją, więc to że Rosja "dostaje teraz po dupie" to powinien każdy się z tego cieszyć

Co do tego chyba nikt nie ma wątpliwości??

Kolejna sprawa:

Ktoś tu pisał, ze dzięki Putinowi na tvn i tvp lecą takie same paski z tym samym przekazem. No chyba to już nie aktualne...

Opozycja=Targowica nie wytrzymała nawet 2 tygodni wojny, żeby wykorzystać moment do zaatakowania Polski na arenie międzynarodowej, po raz n-ty...

Zrzut ekranu (67).png

A tu jest uzasadnienie do tego żeby karać Polskę

Zrzut ekranu (66).png

:facepalm: :facepalm: :facepalm:

Nie wspomnę o haniebnym, podłym, bezwstydnym wystąpieniu Ochojskiej...

Teraz niech mi ktoś powie, ile Ci ludzie dostali rubli??

obraza2.gif

Zostawmy proszę dzbany i czajniki jako wyposażenie gospodarstwa domowego.

TT.

Użytkownik TheToxic edytował ten post 13.03.2022 - 15:31

• 2

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Straty Rosji, podawane przez ukraińską strone śmiało można podzielić przez dwa. Natomiast straty podawane przez stronę rosyjską trzeba pomnożyć razy dwa, tak to działa.

Na twiterze ktoś prowadzi profil gdzie podaje potwierdzone zdjęciem lub nagraniem zniszczenia rosyjskiego sprzętu. Wychodzi mniej więcej połowa tego co podaje ukraińska strona. Wiadomo że nie każdy zniszczony lub przejęty rosyjski sprzęt został też sfilmowany. 

Rzeczywisty rozmiar strat poznamy po wojnie kiedy zbadają to niezależne źródła. 

Nie zmienia to faktu że Rosja ponosi duże straty ale na pewno nie tak duże jak podaje to ukraińska strona. 

Użytkownik StatystycznyPolak edytował ten post 13.03.2022 - 14:22

• 1

kpiarz.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Straty Rosji, podawane przez ukraińską strone śmiało można podzielić przez dwa. Natomiast straty podawane przez stronę rosyjską trzeba pomnożyć razy dwa, tak to działa.

Na twiterze ktoś prowadzi profil gdzie podaje potwierdzone zdjęciem lub nagraniem zniszczenia rosyjskiego sprzętu. Wychodzi mniej więcej połowa tego co podaje ukraińska strona. Wiadomo że nie każdy zniszczony lub przejęty rosyjski sprzęt został też sfilmowany. 

Rzeczywisty rozmiar strat poznamy po wojnie kiedy zbadają to niezależne źródła. 

Nie zmienia to faktu że Rosja ponosi duże straty ale na pewno nie tak duże jak podaje to ukraińska strona. 

I to jest bardzo rozsądna ocena. Ja też tak robię. Natomiast, na zdjęciu trudno rozpoznać, czy dany, fotografowany, sprzęt wojenny jest rosyjski czy też ukraiński, bo obydwa państwa używają takich samych, a na Photoshopie cuda można zrobić...

• 0

Magda72.
  • Tematów: 36
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Mr.fisz
Nie widzisz różnicy między szczepieniami a wojną?
Jeżeli nie rozumiesz to wybaczam Twój wpis.
Przy okazji mam prośbę o nieprzekręcanie nicków.Na tym forum nie ma pomidorowej.
Informuję Cię że będę plusować każdego kto myśli i ma odrobinę empatii i nic Ci do tego.
Za dzbana też powinieneś dostać odpowiednią nagrodę.

Dziś rozmawiałam z moją ciotką która mieszka pod Siedlcami.Na południowo wschodnim niebie widać dym.Mój dziadek w 44 tak widział płonącą Warszawę.
Coś jeszcze chcesz powiedzieć?
  • -1

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

na zdjęciu trudno rozpoznać, czy dany, fotografowany, sprzęt wojenny jest rosyjski czy też ukraiński, bo obydwa państwa używają takich samych, a na Photoshopie cuda można zrobić...

Łatwo można rozpoznać to po malowaniu wozu który jest rosyjski a który ukraiński. Do tego Rosja ma taki sprzęt którego Ukraina nie posiada także bez problemu można to rozróżnić. Photoshopa w to nie mieszaj bo wchodzisz na niebezpieczne obszary gdzie to cała wojna jest stworzona w Photoshopie. 

Użytkownik StatystycznyPolak edytował ten post 13.03.2022 - 14:44

• 0

Kalafiorowa.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Panie rybko, im dłuższa wojna tym więcej uchodźców z Ukrainy przybędzie na terytorium Polski. Ja nie mam z tym żadnego problemu, ale widzę, że ty i twoi koledzy bardzo się boicie, że Ukrainki nie znające polskiego zabiorą wam pracę. Ten paniczny lęk wiele mówi o waszych kwalifikacjach ...
  • 0

Valfare.
  • Tematów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

@up

Już większy lęk jest o to, że właśnie nie zabiorą tej pracy. Na krótką metę można pomóc, ale Polski nie stać na to, żeby wypłacać Ukraińcom pieniądze tylko za to, że tu są. 1200zł miesięcznie, kolejne 500+, zasiłki, to wszystko jest przecież z naszych pieniędzy. Więc lepiej właśnie, żeby się wzięli do roboty, jak chcą tu dłużej zostać.

• 2

kpiarz.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dziś rozmawiałam z moją ciotką która mieszka pod Siedlcami.Na południowo wschodnim niebie widać dym.Mój dziadek w 44 tak widział płonącą Warszawę.
Coś jeszcze chcesz powiedzieć?

Chcesz powiedzieć, że Twoja ciotka, widziała dym unoszący się z poligonu w Jaworowie na Ukrainie ?  Chciałabym tylko  zaznaczyć że z Siedlec do Jaworowa w linii prostej jest 300 km... Poza tym w Jaworowie było tylko kilka zbombardowanych budynków i trudno je porównywać do płonącej Warszawy z czasów wojny. Chyba Twoja ciotka ma zbyt wybujałą wyobraźnię...

• 4

Inne tematy z jednym lub większą liczbą słów kluczowych: Ukraina, interwencja militarna, agresja Rosji, wojna, Nato, konflikt

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych