Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ukraina 2022 konflikt

Ukraina interwencja militarna agresja Rosji wojna Nato konflikt

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2022 odpowiedzi w tym temacie

Kalafiorowa.
  • Tematów: 0
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

@Valfare

Tu nie chodzi o chciejstwo, tu chodzi o to, kiedy w ich kraju będą warunki umożliwiające bezpieczny powrót. Długa wojna raczej to uniemożliwi.
  • 0

mr.fisz.

In order to be able to think, you have to risk being offensive.

• Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mr.fisz
Nie widzisz różnicy między szczepieniami a wojną?
Jeżeli nie rozumiesz to wybaczam Twój wpis.
Przy okazji mam prośbę o nieprzekręcanie nicków.Na tym forum nie ma pomidorowej.
Informuję Cię że będę plusować każdego kto myśli i ma odrobinę empatii i nic Ci do tego.
Za dzbana też powinieneś dostać odpowiednią nagrodę.

Dziś rozmawiałam z moją ciotką która mieszka pod Siedlcami.Na południowo wschodnim niebie widać dym.Mój dziadek w 44 tak widział płonącą Warszawę.
Coś jeszcze chcesz powiedzieć?

Ja dostrzegam różnice między wojną, a pandemią, ale Ty między empatią, a zdroworozsądkowym myśleniem już nie za bardzo...
Ja mieszkam 150km od granicy z Ukrainą, od Medyki i ja żadnych dymów nie widziałem, wiec pogratulować ciotce wzroku....

Owszem, da się zaobserwować wzmożony ruch na niebie, dzisiaj jest względny spokój, ale ostatnie 3 dni to była jakaś masakra. Żeby nie skłamać to co 15minut przelatuje jakiś samolot, biorąc pod uwagę sytuacje i bazy wojskowe Amerykanów w Mielcu, nie ma co się dziwić.

Uważasz, ze przyjecie w ciągu 2 tygodni 1,5mln uchodźców z Ukrainy to dobra wiadomość? Co jeśli wojna potrwa kolejne tygodnie, miesiące?

Niemcy w tym czasie przyjęli 100tys. a burmistrz Berlina narzeka, ze "miasto jest na granicy wytrzymałości" :szczerb:

Panie rybko, im dłuższa wojna tym więcej uchodźców z Ukrainy przybędzie na terytorium Polski. Ja nie mam z tym żadnego problemu, ale widzę, że ty i twoi koledzy bardzo się boicie, że Ukrainki nie znające polskiego zabiorą wam pracę. Ten paniczny lęk wiele mówi o waszych kwalifikacjach ...

Słońce :>

Tym wpisem udowodniłaś, ze nie masz pojęcia o polskim rynku pracy.

Mówi to osoba, która pracowała na państwowce i mogę się założyć ze posada załatwiona po znajomości, wiec jakie Ty możesz mieć kwalifikacje??

Kolejna sprawa.

Źle trafiłaś. bo ja pracuje z Ukraińcami, a w zasadzie pracowałem, w zeszłym tygodniu robiliśmy zbiórkę dla nich, bo o dziwo! zdecydowali się wracać na Ukrainę "bronic Ojczyzny"

Uwierz mi, ja się nie boje, to wszystko jest wynikiem braku rąk na rynku pracy, jeśli tych rąk by nie brakowało, to zapewniam Cie, ze szef by ich nie zatrudniał, bo się najzwyczajniej w świecie nie nadają do pracy. Zresztą, nie tak dawno już miała miejsce taka sytuacja, ze zrezygnowano z ich "usług" bo szefostwo nie było zadowolone z wydajności, a nieoficjalnie nie nadawali się porostu.

Użytkownik mr.fisz edytował ten post 13.03.2022 - 16:02

• 1

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Te laboratoria wcale nie były tajne. Puknijcie się czasem w głowe nim coś napiszecie, USA budowało by tajne laboratoria z bronią biologiczną tuż przy granicy z Rosją no wspaniały plan co może pójść nie tak?

Więzienia CIA w Polsce? Puknijcie się czasem w głowę.
Ukraina to całkiem dobre miejsce - największa korupcja, pranie brudnych pieniędzy, syf, kiła i mogiła, a jak wiadomo najciemniej pod latarnią. Poza tym ja nigdzie nie pisałem, że tam budowano bombę biologiczną, znowu sobie coś wymyśliliście. Pisane było, że te bio-laby w ogóle istnieją, bo jeszcze z 2 tygodnie temu żeście pisali, że "haha, jakieś laboratoria, weź ty szurze". Już wam się retoryka zmieniła - identycznie jak z pandemią.

Nie powielaj kremlowskiej propagandy.

Wy powielacie ukraińską propagandę, więc skup się najpierw na swoim podwórku.

____

Najprawdopodobniej kobieta z własnej woli poszła do łóżka z Krzysztofem J., a potem go oskarżyła o gwałt. Cóż, zdarza się to w każdym kraju...

Tego typu sytuacji będzie masa - przecież one nie mają już do czego wracać, więc będą sobie szukać Polaka-jelenia. A jakie są Ukrainki to wszyscy wiemy...lepiej trzymać się z dala i nie nawiązywać bliższych relacji.

Chcesz powiedzieć, że Twoja ciotka, widziała dym unoszący się z poligonu w Jaworowie na Ukrainie ?  Chciałabym tylko  zaznaczyć że z Siedlec do Jaworowa w linii prostej jest 300 km... Poza tym w Jaworowie było tylko kilka zbombardowanych budynków i trudno je porównywać do płonącej Warszawy z czasów wojny. Chyba Twoja ciotka ma zbyt wybujałą wyobraźnię...

Przecież czytając wpisy Magdy72 widać ewidentnie, że odłączyło jej myślenie i kieruje się tylko emocjami. Każdy jej wpis to jakiś płacz, który ma chwytać za serce, tak jakbyśmy nie widzieli tych bombardowań, zdjęć i filmików. W tym temacie Magda72 zachowuje się jak przykładowo taki PanJuzek w temacie pandemii - nie nosisz maseczki morderco, przyczyniasz się do śmierci starszych osób, dla ciebie starsze i słabsze osoby się nie liczą, idź do szpitala zobacz co tam się dzieje, zobacz jak się duszą pod respiratorami, bla bla bla. Ta sama śpiewka...jak widać wojna to już dla Magdy72 za dużo i co się nie udało na pandemii jej wciągnąć, tak porwała ją wojna w całości.

A co do ruskich trolli to zajmijcie się lepiej tymi poważnymi, mającymi wydźwięk międzynarodowy jak np Ochojska, Tusk, Miller, Urban, Strajk Kobiet, etc. A nie szukacie ich na forum paranormalne.

Ten paniczny lęk wiele mówi o waszych kwalifikacjach ...

Ciągłe powtarzanie o tym jakie to się ma kwalifikacje, jazda na narty do Szwajcarii czy tam Austrii...mamy tutaj chyba "polską elytę" - czyli ci co myślą, że są najmądrzejsi, Ci wykształceni...a rzeczywistość taka, że więcej w sobie ma pusty bęben. Wolę porozmawiać ze ścianą niż z naszą gardzącą wszystkim co Polskie..."elytą". Swoją drogą wcale bym się nie zdziwił jakby zwykły robotnik(nikogo nie obrażając) zarabiał więcej niż ty. Bo ja już dobrze znam tych wykwalifikowanych co wyżej...niż cztery litery mają, a robią na państwówce za 2800zł i panoszą się jak lis w kurniku, bo ma MGR na papierze, którym dziś w większości miejsc pracy można sobie co najwyżej tyłek podetrzeć.

Zresztą jak ty masz wyższe kwalifikacje i wypisujesz takie absurdy na tym forum, to wow...powiedz jakie uczelnie kończyłaś, żeby to szerokim łukiem omijać, bo więcej mądrości ma mój kuzyn 8 letni.

Regulamin 7.8

obraza2.gif

TT.

Użytkownik TheToxic edytował ten post 13.03.2022 - 18:07

• 0

Kalafiorowa.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

@mr.fisz

Czyli trafiłam, pracownik fizyczny.
Nie bój się zatem tych Ukrainek, nie wygryzą.

@Daniel. nie napinaj się ponad swój rozmiar, bo pękniesz. Pisałeś, ile straciłeś na Polskim Ładzie miesięcznie, pomnóż to razy 3 i będziesz miał odpowiedź na nurtujące cię pytanie.

offtop2.gif

TT,

Użytkownik TheToxic edytował ten post 13.03.2022 - 18:11

• -1

Magda72.
  • Tematów: 36
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Koledze jak widzę na dobre peron odjechał.
Udowadnia nawet że nie rozumie wpisów na które odpowiada.
Brakuje argumentów więc obraża i poniża.
Myślałam że robi to z przekory ale niestety takie ma przekonania...A putin zaciera ręce .
Do narratorów prorosyjskich:
Ciotka do tej pory widzi dymy nad Ukrainą ale do was to i tak nie dotrze.

Tak Daniel.To o Tobie.

offtop2.gif

TT.

Użytkownik TheToxic edytował ten post 13.03.2022 - 18:09

• -1

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@mr.fisz

Czyli trafiłam, pracownik fizyczny.
Nie bój się zatem tych Ukrainek, nie wygryzą.

@Daniel. nie napinaj się ponad swój rozmiar, bo pękniesz. Pisałeś, ile straciłeś na Polskim Ładzie miesięcznie, pomnóż to razy 3 i będziesz miał odpowiedź na nurtujące cię pytanie.

I on jako pracownik fizyczny sobie bez problemu poradzi jak straci pracę, a ty taki wykwalifikowany wykształciuch pracujący umysłowo jak stracisz pracę to co najwyżej możesz zostać internetowym aktywistą, albo założyć zbiórkę na "się pomaga", bo nie dość, że macie dwie lewe ręce do pracy, to jeszcze jak sama pokazujesz - pojęcia o życiu żadnego.

Może niech sobie szyby w oknach przetrze po prostu. ;)

• 0

Kalafiorowa.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

@Daniel.

Sęk w tym, że ja swojej pracy nie mogę stracić :-)

Ale spoko, wiadomo powszechnie, że w Warszawie zarabia się dużo więcej, niż na prowincji, więc nie ma co porównywać zawodników z dwóch różnych lig. U nas idiota i złodziej 10 lat temu zarabiał 6000.
  • 0

kpiarz.
  • Tematów: 388
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie dotrze, bo nie jest możliwe ujrzenie dymu z odległości 300 km. Logika się kłania. Twoja ciotka, może i widzi dym, ale w wyobraźni.

offtop2.gif

TT.

• 0

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Daniel

Magda72 zachowuje się jak przykładowo taki PanJuzek w temacie pandemii - nie nosisz maseczki morderco, przyczyniasz się do śmierci starszych osób, dla ciebie starsze i słabsze osoby się nie liczą, idź do szpitala zobacz co tam się dzieje, zobacz jak się duszą pod respiratorami, bla bla bla.

Widzę że dalej żyjesz w alternatywnym świecie. I znowu kłamiesz jak najęty. Nigdy nie wyrażałem takich opinii, w temacie maseczek. Nigdy. Ale co innego twoje projekcje, a czym innym jest rzeczywistość. Promujesz ruską propagandę, i jesteś dla mnie zmanipulowanym śmieciem. W Ukrainie jest wojna. Rosja najechała ten kraj podobnie jak Hitler najechał Polskę w 1939 roku. Wtedy też takie śmierdzące trolle jak ty, negowały ten fakt. Co się działo potem wszyscy wiemy. Tematu pandemii czepiasz się bo wytykałem ci twoje kłamstwa i manipulacje. Już wtedy putin za pomocą sztabu trolli manipulował ciołkami takimi jak ty, po to aby podzielić zachodnie społeczeństwo. Efekty tego widać w tym temacie. Pałujecie się tym jakie to profity dostają Ukraińcy uciekający przed wojną, zapominając o tym, kto tą wojnę rozpoczął. Ręce opadają. Na prawdę nie rozumiem jak mogliście się dać zmanipulować do tego stopnia. W latach 40--tych XX wieku byli w Polsce folksdojcze kolaboranci i inne takie szumowiny. Doprawdy nie wiem jak dzisiaj nazwać ciebie Danielu. 

obraza2.gif

TT.

• 1

TheToxic.

Faber est quisque suae fortunae

• Tematów: 59
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Proszę państwa bardzo proszę o wzajemny szacunek nawet jeśli wasze zdanie jest odmienne od innych użytkowników, każdy z państwa który przesadził dostał ostrzeżenie ale nie po to żeby na tej stronie się zaczerwieniło od belek ale po to żeby trochę ochłodzić wasze zapędy zanim będzie za późno. Ostatnie trzy posty poleciały do kosza ponieważ był to totalny offtop. Jeśli chcecie aby jutro był temat ukryty to proszę dalej wylewać na siebie wiadra pomyj jak do tej pory. Pretensje miejcie do siebie.

mr.fisz.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Daniel.

Sęk w tym, że ja swojej pracy nie mogę stracić :-)

Ale spoko, wiadomo powszechnie, że w Warszawie zarabia się dużo więcej, niż na prowincji, więc nie ma co porównywać zawodników z dwóch różnych lig. U nas idiota i złodziej 10 lat temu zarabiał 6000.

Oho! ynteligencja do Nas przemawia... elyta. Widzę, że haniebne wypowiedzi p. Bienkowskiej jak i reszty Targowicy nie są Ci obce. :beer2:

Lewactwo tak odleciało w temacie Ukrainy, że docierają do Nas co raz to ciekawsze wypowiedzi:

"Uczmy się od Ukrainy walecznej, odważnej postawy!" :facepalm:

Jednym z liderów wśród lewaków i całej patologii z tym związanym jest nie kto inny jak prof. Matczak, ojciec tego patola "rapera". Jeszcze nie tak dawno pisał tak:

"Nie umierajcie już nigdy za Warszawę. Róbcie wszystko, aby to piękne miasto rosło, nie umierało, abyśmy nie musieli wspominać sześćdziesięciu trzech dni chwały, ale raczej sześćset trzydzieści lat pokoju i prosperity. Nie umierajcie za Warszawę! Żyjcie dla niej i w niej, idźcie na Schodki. Tam jest pięknie i dobrze, nie ma patriotyzmu śmierci, jest życie, orkiestra dęta, rzeka i przyjaciele." :facepalm:

Dlaczego teraz nie wystosuje apelu do Ukraincow

"Ukraińcy, NIE UMIERAJCIE ZA KIJÓW! Żyjcie dla niego! Olejcie to że wam czołgi na ulice wjechały! Idźcie sobie z kumplami posiedzieć nad rzeką! Tam jest pięknie, spokojnie i bezpiecznie! Puśćcie sobie muzę, mogę wam podesłać kilka kawałków mojego syna rapera! Ma fajne i wartościowe kawałki, na przykład ten o tym jak ,,stawiał kloca" w Toi Toiu, o tym że lubi sobie poimprezować i że ,,jebie nas to, że stare baby na Powiślu nie mogą zasnąć". Tak, Ukraińcy, zróbcie sobie balangę, nie stawiajcie oporu, nie umierajcie za Kijów! Nachlejcie się, zajarajcie coś, postawcie kloca w kiblu i po prostu się bawcie! Nie ma po co się narażać, złóżcie broń, bo przecież jak już wcześniej wspominałem - ,,nie ma takiej wartości, która mogłaby dziecięcą śmierć uzasadnić". Ukraińcy, NIE UMIERAJCIE ZA KIJÓW!!!" :facepalm:

Najśmieszniejsze jest to, ze lewaki są o jeden krok od wołania:

"BÓG, HONOR, OJCZYZNA!!!"  :facepalm:

polityka2.gif

TT.

• 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wybuchy w Jaworowie były widoczne z terenu Polski.
https://www.polsatne...zelany-poligon/

I to wam nie pasuje? Trudniej będzie usprawiedliwiać atak Putina, kiedy wojna zbliża się do naszych granic.
  • 0

mr.fisz.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wybuchy w Jaworowie były widoczne z terenu Polski.
https://www.polsatne...zelany-poligon/

I to wam nie pasuje? Trudniej będzie usprawiedliwiać atak Putina, kiedy wojna zbliża się do naszych granic.

Oczywiście, ze były widoczne... z przygranicznych wiosek czy miast, a nie w mieście oddalonym o 300km... Pomyśl przez chwile. :facepalm:

• -1

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Więzienia CIA w Polsce? Puknijcie się czasem w głowę.
Ukraina to całkiem dobre miejsce - największa korupcja, pranie brudnych pieniędzy, syf, kiła i mogiła, a jak wiadomo najciemniej pod latarnią. Poza tym ja nigdzie nie pisałem, że tam budowano bombę biologiczną, znowu sobie coś wymyśliliście. Pisane było, że te bio-laby w ogóle istnieją, bo jeszcze z 2 tygodnie temu żeście pisali, że "haha, jakieś laboratoria, weź ty szurze". Już wam się retoryka zmieniła - identycznie jak z pandemią.

Chcesz powiedzieć że wierzysz w rosyjską wersje że w tajnych laboratoriach ukraińscy narkomani i neonaziści pracowali nad bronią atomową i biologiczną która za pomocą zmutowanych nietoperzy miała trafić na teren Rosji. Mniej więcej tak brzmi ta wersja. Tak? 

• 1

NoMeansNo.
  • Tematów: 8
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Chcesz powiedzieć że wierzysz w rosyjską wersje że w tajnych laboratoriach (...)

Ja jeszcze tak z ciekawości, dodam, ale i z lenistwa. Czy można w necie znaleźć datę pojawienia się tych laboratoriów w oficjalnym obiegu? Tzn. czy Rosja w latach ubiegłych zgłaszała ten problem do jakiś ciał międzynarodowych (ONZ dla przykładu) czy występowała z takimi właśnie zarzutami? Wnioskowała o niezależne międzynarodowe kontrole i jakie były wyniki kontroli i kiedy się one odbyły?

• 1

Inne tematy z jednym lub większą liczbą słów kluczowych: Ukraina, interwencja militarna, agresja Rosji, wojna, Nato, konflikt

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych