Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ukraina 2022 konflikt

Ukraina interwencja militarna agresja Rosji wojna Nato konflikt

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2022 odpowiedzi w tym temacie

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Obawiam się, że dymy nad Ukrainą to może być wiosenne wypalanie traw i ściernisk. Co roku jest z tym problem, a na wschodzie nie padało porządnie już dość długo i mam nadzieję, że kwiecień będzie wilgotny, bo jak nie to znowu będą zamiecie pyłowe.  Satelity wykrywają wiele rozproszonych ognisk pożarów w obwodzie lwowskim, Zakarpaciu i na sąsiedniej Rumunii; dużo ognisk pożarów jest też w obwodzie kaliningradzkim:

https://firms.modaps...2;@24.8,51.2,7z

• 0

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie przypominam sobie takich informacji. Rosja wymyśliła sobie ten argument jako usprawiedliwienie ataku na Ukrainę a spiskowcy/kremlowcy to podłapali.

• 0

Zaciekawiony.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Daniel

Ukraina podobnie jak każde rozwinięte państwa, miała sieć laboratoriów do wykrywania różnego rodzaju skażeń. Polska też takie posiada. Badały one próbki z miejsc, które mogły być skażone substancjami chemicznymi lub biologicznymi. W roku 2005 rozpoczęto współpracę z amerykanami w sprawie jednolitego wykrywania skażeń biologicznych i przygotowań na wypadek użycia przez kogoś broni biologicznej. I ta współpraca była jak najbardziej jawna.

No i teraz wpada Rosja i jej trolle i twierdzi, że laboratoria do wykrywania skażenia biologicznego to zakłady produkujące broń biologiczną. A wy się na to łapiecie, no bo skoro są papiery mówiące o jakichś laboratoriach, to znaczy że spiskowa wersja Rosjan o produkcji broni jest już potwierdzona na 100%

Czy to, że mamy w Puławach laboratorium zdolne wykrywać i badać wirusy gorączki krwotocznej oznacza, że Polska produkuje broń biologiczną i można na nią napaść? 

• 1

Kalafiorowa.
  • Tematów: 0
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

@Daniel.

Najważniejsze, że uzgodniliśmy, iż w ramach Polskiego Ładu składamy się miesięcznie we dwoje na 1200 zł dla jednego ukraińskiego uchodźcy, mniejsza o proporcje.Czyli jako naród to udźwigniemy.
  • 0

Zaciekawiony.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Rozwalony wóz opancerzony z okolic Irpienia:

comment_1647175745vD3VfPMWL5dqEH5afqX7an

• 0

mr.fisz.

In order to be able to think, you have to risk being offensive.

• Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wybuchy w Jaworowie były widoczne z terenu Polski.
https://www.polsatne...zelany-poligon/

I to wam nie pasuje? Trudniej będzie usprawiedliwiać atak Putina, kiedy wojna zbliża się do naszych granic.

"Wiecie czemu Putin póki co łamie sobie zęby na Ukrainie i napotyka tam o wiele potężniejszy opór, niż się spodziewał? Dzieje się to WŁAŚNIE DLATEGO, że ukraiński naród w lwulg] miał opinie swoich Matczaków. Ukraińcy mieli w [wulg] pseudo filozoficzny bełkot pseudo pacyfistów, których jedyną odpowiedzią na świat pełen Putinów jest skrzeczenie hasła: ,,NIGDY WIĘCEJ WOJNY". Tak jakby nie docierało do ich zabetonowanych ideologicznie głów, że aby to hasło miało jakikolwiek sens i jakąkolwiek skuteczność, musiałyby je respektować WSZYSTKIE STRONY KONFLIKTU, i w ogóle - WSZYSTKIE kraje na świecie. Wystarczy, że jeden kraj oleje to hasełko i napadnie sobie na kogoś, a hasło ,,NIGDY WIĘCEJ WOJNY!" można sobie wtedy wydrukować na kartce i spłukać w Toi Toiu, razem z ,,klocem" rapera Maty. Bo kiedy jesteś atakowany, to musisz się bronić, zamiast piszczeć pięknie brzmiące ale puste w środku lewackie [wulg] o tym żeby ,,nigdy więcej wojny", albo o tym żeby ,,nie umierać za to albo tamto miasto". Ukraińcy bronią swoich miast i dzielnic, bo kochają swój kraj, wykazują się godnym pochwały patriotyzmem, i mają głęboko w [wulg] czy jakiś profesorek nie zacznie ich za to wyzywać od nacjonalistów (albo i gorzej)."

Zapożyczone, ale jak dobitnie oddaje sedno obecnej sytuacji i zidiocenia w naszym społeczeństwie, a jeszcze bardziej widać to na zachodzie...

wulgaryzmy2.gif

ban30.gif

TT.

• -1

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Widzę że dalej żyjesz w alternatywnym świecie. I znowu kłamiesz jak najęty. Nigdy nie wyrażałem takich opinii, w temacie maseczek. Nigdy. Ale co innego twoje projekcje, a czym innym jest rzeczywistość. Promujesz ruską propagandę, i jesteś dla mnie zmanipulowanym śmieciem.

Haha i ty mnie faszystą nazywasz. Typowy "nowoczesny", "tolerancyjny" obywatel. Pieprzysz jakieś bzdury o faszyzmie i nazizmie, a innych w obozach chciałeś zamykać, zabronić leczenia niezaszczepionym, a teraz mnie śmieciem nazywasz, haha, pięknie się odsłaniacie z każdym postem! To są właśnie ci dobroduszni, niosący pomoc. :D
____

Ukraina podobnie jak każde rozwinięte państwa, miała sieć laboratoriów do wykrywania różnego rodzaju skażeń. Polska też takie posiada.

Wy jak zwykle mądrzy po czasie. Czemu nie napisałeś tego jak 20 stron temu przewijał się wątek tych laboratoriów? Tak samo jak PanJuzek, który od dawna mówił, że pandemia się kończy, a zaczął jak już Gates to ogłosił, hahaha.

Tymczasem jak się wyjdzie gdzieś dalej niż ten temat czy niż onet.pl to okazuje się, że ludzi myślących jest całkiem sporo:

"Ludzie którzy trzy miesiące temu mówili ze boja się wejść do sklepu, bo rząd nie ma jaj i nie wprowadza sanitaryzmu przez co wszyscy zginiemy, dziś wzywają do wojny z Rosja i rozpętania III wojny światowej. To jest dom wariatów."
https://twitter.com/...serp|twgr^tweet

"Antyszczepionkowiec - osoba, która przyjęła wszystkie obowiązkowe szczepienia oprócz jednego nieobowiązkowego

Ruski agent - osoba, która kibicuje Ukrainie, ale nie chce, żeby Polska była wciągana do wojny
Świat staje na głowie."
https://twitter.com/...serp|twgr^tweet

Najśmieszniejsze jest to, że hipochondrycy, którzy ostatnie dwa lata przesiedzieli w bunkrze, bo bali się ludzi bez maseczek, teraz kozaczą do Rosji i nawołują, żeby interweniować. Tego się nie da rozumem obronić. :D
______

@Daniel.

Najważniejsze, że uzgodniliśmy, iż w ramach Polskiego Ładu składamy się miesięcznie we dwoje na 1200 zł dla jednego ukraińskiego uchodźcy, mniejsza o proporcje.Czyli jako naród to udźwigniemy.

Przykro mi - dostałem wyrównanie. Ale oczywiście i tak pracuję na te 500+ i inne, dlatego trzeba to sobie odrabiać kombinatorstwem.

• 0

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Fisz, chyba o tym nie wiesz... Kpiarz kilka stron temu napisała, że dla Ukrainy najlepsze by było ogłoszenie kapitulacji przez Zełeńskiego.
  • 0

Kalafiorowa.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

@Daniel.

Pisałam w uproszczeniu: ja też co roku w lutym dostaję 13-tkę a raz na 5 lat 14-tkę. Per saldo równoważy to Polski Ład. Zrzucamy się na 500+, zrzucimy i na braci Słowian.
  • 1

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Daniel.

Pisałam w uproszczeniu: ja też co roku w lutym dostaję 13-tkę a raz na 5 lat 14-tkę. Per saldo równoważy to Polski Ład. Zrzucamy się na 500+, zrzucimy i na braci Słowian.

Czyli na Ciebie też robię, no to już bym wolał chyba na Ukraińców :))

• 3

kpiarz.
  • Tematów: 388
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Fisz, chyba o tym nie wiesz... Kpiarz kilka stron temu napisała, że dla Ukrainy najlepsze by było ogłoszenie kapitulacji przez Zełeńskiego.

I nadal tak sądzę. Powiedzmy sobie szczerze : kto jest zawsze ofiarą wojny ? Cywile. Drugie pytanie : czy Ukraina wygra wojnę z Rosją ?  Nie, bo jest za słaba, zarówno w sile ludzkiej, jak i technice wojskowej. Dla porównania : Rosja może wystawić 1 mln żołnierzy, Ukraina z rezerwą 340 tys. O jakości nowoczesnego sprzętu nie wspomnę. Ostatni atak na poligon jaworowski został przeprowadzony Kalibrami z terenu Rosji. Ukraińcy nie byli w stanie zapobiec atakowi.

A więc po co walczyć, jeśli się jest przegraną stroną, bo zawsze na tym stracą cywile.

Rząd polski w 1939 / ci co nie uciekli do Rumunii/ zadecydował o kapitulacji kraju, kiedy było już wiadomo, że Polska przegrała wojnę z Niemcami, właśnie ze względu na ludność cywilną.

• 0

Kalafiorowa.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

@Daniel.

No i widzisz, przekonałam cię do Ukraińców :-)
  • 1

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Daniel

Pieprzysz jakieś bzdury o faszyzmie i nazizmie, a innych w obozach chciałeś zamykać, zabronić leczenia niezaszczepionym, a teraz mnie śmieciem nazywasz,

Znowu kłamiesz. Już mi się nawet komentować nie chce. Chłopie odjechałeś już tak bardzo, że nawet  centrum dowodzenia w Houston ci nie pomoże. oskarżasz mnie o teksty innych. Typowe faszystowskie myślenie. 

• 1

Zaciekawiony.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie wygra się wojny samymi rakietami, a o jakości piechoty już się przekonaliśmy. Gdzie ta druga fala, tym razem z prawdziwym wojskiem, o której była mowa? Gdzie te milion żołnierzy? Do ataku rzucono rekrutów zgromadzonych pod granicą i część z nich przeszła przynajmniej 3-4 miesiące przeszkolenia. Teraz ponoć w dalszych republikach trwa nabór. Jak rzucą na front niedoświadczonych to skończy się klapą lub buntem.

• 0

riseman.
  • Tematów: 27
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie moje, ale wkleję aby nieco uspokoić tych, którzy obawiają się o nasze bezpieczeństwo. O atomie na nasz obszar to już nawet nie wspominając :facepalm:

"Gdyby ktoś jeszcze się martwił, że ruscy mogą zaatakować też Polskę przedstawiam garść faktów:

1. Siły bardzo szybkiego reagowania NATO (VJTF ) są gotowe do walki w 2-4 dni. (ok 5k żołnierzy)

2. Siły szybkiego reagowania (NRF) są gotowe do podjęcia działań w 5-7 dni. (ok.40 k wojska)

3. Inicjatywa 4x30 - w ciagu 30 dni NATO może wystawić 30 eskadr lotniczych, 30 batalionów zmechanizowanych, 30 dużych okrętów bojowych.

4. Lotnictwo Sojuszu jest zdolne do wykonywania 200 lotów bojowych DZIENNIE.

5. Przy kolosalnej przewadze Sojuszu w zwiadzie satelitarnym i radioelektronicznym NIE MA możliwości ukrycia przygotowań do inwazji na szeroką skalę. NATO widzi i słyszy wszystko.

6. Zanim potencjalny agresor zbierze siły do przeprowadzenia ataku Pakt Północnoatlantycki będzie już przygotowany i okopany na pozycjach.

7. Nie ma na świecie sił zbrojnych zdolnych do pokonania sił NATO. Sojusz dysponuje przewagą na wszystkich polach. W zwiadzie, w jakości, w szkoleniu, w technice i przede wszystkim w PIENIĄDZACH."

• 0

Inne tematy z jednym lub większą liczbą słów kluczowych: Ukraina, interwencja militarna, agresja Rosji, wojna, Nato, konflikt

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych