Napisano 18.03.2022 - 10:15
Napisano 18.03.2022 - 10:49
A tutaj jeszcze przemówienie eksperta z Polski przed kongresem USA - reakcja amerykańskich polityków mówi wszystko:
I co to niby ma pokazać? jaja sobie z tej sytuacji robisz?
Może zaczniesz jak Zacharowa pisać, że filmiki z bombardowań są spreparowane?
A jeszcze odnosząc się do poprzedniego wpisu: możesz do **** ***** przestać pisać o Obamie czy Bushu jak piszemy o tym co się TERAZ DZIEJE ?
Użytkownik Peter Mayer edytował ten post 18.03.2022 - 10:50
Napisano 18.03.2022 - 12:41
https://www.edziecko...ml#s=BoxMMtImg3
Ten kraj powinien zostać rozebrany na wiele mniejszych i już nigdy się nie odrodzić jako RoSSja, przecież to będzie jak z Hitlerem i milionami ludzi którzy go popierali.
I jak widzę ***** teksty Daniela, który usprawiedliwia to co się teraz dzieje faktem, że a Obama kiedyś ....., to mi się nóż w kieszeni otwiera.
Aha Daniel, rozumiem że tą piękną opowieścią o dwóch osiłkach chcesz nam wmówić, że USA nas terroryzuje tak?
Weź się przeprowadź do ruskich i będziesz wiódł cudowne życie, a nie ludzi wkurzasz. Czy zrozumiesz w końcu, że czy to Polska, czy inne kraje Europy Wschodniej nie pchają się pod kuratelę USA pod lufami karabinów, tylko dlatego, że TAK CHCĄ.
A ja jestem z tego rocznika, który pamięta te "wspaniałe" czasy, kiedy to cudowna kochana ZSRR się mami "opiekowała", więc z łaski swojej nie ***** pod czyim butem jest lepiej, bo w przeciwieństwie do Ciebie mam porównanie życia w tych dwóch ustrojach.
Napisano 18.03.2022 - 13:17
Napisano 18.03.2022 - 13:31
Jak zwykle ta sama narracja :kolega mi powiedział...Sytuacja z przed chwili. Kolegi rodzice
Użytkownik Magda72 edytował ten post 18.03.2022 - 14:35
Napisano 18.03.2022 - 13:37
Napisano 18.03.2022 - 13:43
Użytkownik Magda72 edytował ten post 18.03.2022 - 13:44
Napisano 18.03.2022 - 13:46
Up@
msocha się nie odezwie przez jakiś czas, bo sobie multikonto zrobił.
Peter@
Takich "walczących" po stronie Sowietów to za komuny widziałem sporo. Na sam dźwięk słowa "milicja" pieluchę mieli pełną. W latach 80' zapewne Daniel stałby po stronie tych, którzy uważali Związek Sowiecki za naszego sprzymierzeńca i nie wierzyłby w zbrodnie SB czy milicji, a "bibułę" to bałby się przenieść na drugą stronę ulicy.
Także tego....
Napisano 18.03.2022 - 13:53
Widzisz ja YouTube nie oglądam i nie lubię argumentów że kolega mi powiedział.Porozmawiaj z tymi ludźmi osobiście i wyrób sobie opinię.Samodzielnie.
Napisano 18.03.2022 - 14:02
Napisano 18.03.2022 - 16:54
Na Ukrainie zaczyna brakować żywności :
"Na skutek zniszczenia przez rosyjską armię części kluczowej infrastruktury w Ukrainie załamały się łańcuchy dostaw żywności w tym kraju - przekazał w piątek koordynator Światowego Programu Żywnościowego (WFP) ds. zarządzania kryzysem na Ukrainie Jakob Kern.
Już teraz wiele sklepów i magazynów żywności na Ukrainie jest pustych - alarmował przedstawiciel oenzetowskiej instytucji. Zwrócił też uwagę na trudną sytuację oblężonych miast, takich jak Mariupol, wskazując, że kończą się tam zapasy żywności, a konwoje z potrzebnymi produktami nie są w stanie do nich dotrzeć.
"Systemy, które zaopatrywały ludzi na Ukrainie w żywność, właśnie się rozpadają. Pociągi i mosty zniszczone, lotniska zbombardowane, supermarkety - puste" - napisano w czwartek na Twitterze WFP.
"Jesteśmy głęboko zaniepokojeni sytuacją rodzin w strefach konfliktu, zwłaszcza w Mariupolu, gdzie ludzie mają jeszcze większy problem (niż gdzie indziej na Ukrainie - PAP) z zaopatrzeniem się w jedzenie" - dodano.(PAP)
https://www.bankier....te-8301128.html
Rosja ma nad Ukrainą tą przewagę, że na rosyjskich terenach nie są prowadzone działania wojenne i głodu tam nie będzie.
Napisano 18.03.2022 - 17:16
W Rosji nie ma wojny a już zaczyna brakować podstawowych produktów, jak makaron, warzywa i owoce. No ale zawsze mogą jeść zboże, jak drób hodowlany.
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych