Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ukraina 2022 konflikt

Ukraina interwencja militarna agresja Rosji wojna Nato konflikt

• Please log in to reply
2022 replies to this topic

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

że ten bogaty cwaniaczek jednocześnie w tym samym czasie terroryzuje pół szkoły

Czy możesz mi powiedzieć w jaki sposób USA terroryzuje pół świata? 

I ten osiłek numer jeden(USA) robi sobie co chce, werbuje sobie kolejnych mniej liczących się cwaniaczków do swojej bandy i za każdym razem podchodzi klasę bliżej do tego wiejskiego osiłka(Rosji)

Wskaż mi datę kiedy USA siłą napadło na Polskę Rumunię i kraje bałtyckie wciągając je siłą do swojej strefy wpływów. Muszę to wiedzieć bo chyba coś przespałem. 

za chwilę rozwalimy swój własny kraj, doprowadzimy się do totalnej ruiny, bo mamy takie dobre serduszko, bo jak zwykle u nas rozum dojeżdża dopiero później jak już jest po wszystkim.

Tak szykują się trudne czasy ale w naszym obowiązku jest wspierać Ukrainę. Jak Ukraina upadnie następna może być Finlandia lub kraje nadbałtyckie a my mamy siedzieć bezczynnie bo nam padnie gospodarka i przyglądać się jak psychopata z Kremla morduje cywili bo ubzdurało mu się odbudować związek radziecki. Ciekawe czy gdyby Rosja napadła na Polskę też krzyczał byś że Polska ma natychmiast się poddać bo nam gospodarka nie wyrabia.

Bardzo się cieszę że prawie cały zachód z Polską na czele wspiera Ukrainę, mam nadzieje że Rosja upadnie raz na zawsze i więcej macki kremla nie będą sięgać tu na zachód. 123 lata zaborów, 40 lat komunizmu setki zbrodni rosyjskich na Polakach skutecznie nauczyły nas że od Rosji trzeba trzymać się jak najdalej a najlepiej w ogóle żeby ten kraj nie istniał. 

Gdyby NATO faktycznie miało jakieś większe zamiary to już dawno u nas byłyby setki nowego sprzętu i dziesiątki tysięcy żołnierzy, a tymczasem z łaski na pociechę wysłali nam jeden system przeciwrakietowy i może z 3000 żołnierzy.

Obecnie na wschodniej flance nato stacjonuje blisko 300tyś żołnierzy NATO(Siły sojusznicze + wojska poszczególnych państw) Do Polski mają trafić po za Patriotami brytyjskie systemy  OPL Sky Sabre. Do tego 130 myśliwców zdolnych do poderwania w każdej chwili i 140 okrętów wojennych na morzach tak na tą chwilę wygląda wschodnia flanka NATO 

• 3

kpiarz.
  • Tematów: 388
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W Rosji nie ma wojny a już zaczyna brakować podstawowych produktów, jak makaron, warzywa i owoce. No ale zawsze mogą jeść zboże, jak drób hodowlany.

W Polsce, 2 lata temu, na samym początku pseudopandemii, też brakowało w sklepach podstawowych artykułów żywnościowych i przemysłowych. I co ? I nic. Po jakimś czasie sytuacja się uspokoiła i nawet papier toaletowy można było bez trudu kupić. Gospodarka rosyjska nie takie problemy przeżywała...

• -1

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Rosja ma nad Ukrainą tą przewagę, że na rosyjskich terenach nie są prowadzone działania wojenne i  głodu tam nie będzie.

Oj będzie, oj będzie...

Głód ma różne oblicza, patrz -> problemy z cukrem w Rosji.

cichah2o.
  • Tematów: 0
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

@cichah2o

To może Ty powiesz w jaki sposób udowodnić taką sytuację? Robisz sobie z tego żarty, a takie sytuacje (nie ze zdj) się zdążają.
Np koleżanka Ci o tym mówi i teraz Ty chcesz to przekazać na forum - jak to zrobisz, żebyśmy Cię nie wyśmiali??
  • 0

Kalafiorowa.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

@kpiarz

Tak, w Rosji było dokładnie to samo, co u nas. No może kilka tygodni później, bo pandemia wirusa, którego śmiertelnie boi się Putin, dotarła do nich nieco później.

Tylko teraz nie ma takiej paniki, jak wtedy i u nas wszystkie produkty żywnościowe można kupić bez problemu, a Rosjanie wychodzą ze sklepów z kwitkiem.

Na szczęście już 2 miliony Ukraińców uniknęło losu Rosjan i trafiło pod opiekę Polaków - brzuchy ukraińskich dzieci są pełne a u rosyjskich zaczynają powoli burczeć

• 0

kpiarz.
  • Tematów: 388
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Rosja ma nad Ukrainą tą przewagę, że na rosyjskich terenach nie są prowadzone działania wojenne i  głodu tam nie będzie.

Oj będzie, oj będzie...

Głód ma różne oblicza, patrz -> problemy z cukrem w Rosji.

Czy uważasz, że cukier jest niezbędny do życia ? Oj, tu bym polemizowała. Bez cukru muszą się obywać diabetycy, a średniowieczu był praktycznie nieznany, A jednak jakoś ludzie dawali sobie bez niego radę. Dopiero w XX w zaczął być produktem podstawowym, ale tylko dlatego, że jego cena zrobiła się dostępna dla każdego.

• 0

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

a o tym, że po pandemii wybuchnie wojna to "antyszczepionkowcy" pisali już ponad rok temu, co sam tutaj na forum w temacie pandemii zamieszczałem. Także dużo ciekawych zbiegów okoliczności, różnych sprawdzających się teorii, słynnych już "koincydencji".

Stosując brzytwę Ockhama, należy wykluczyć zbiegi okoliczności i przypadek. Putin przygotowywał się do tej wojny, od paru lat. I jednym z elementów, były właśnie udane próby, podzielenia społeczeństw zachodu, przy pomocy dezinformacji dotyczących kowida i szczepionek. Ludzie którzy tworzyli te informacje doskonale wiedzieli że rosja zaatakuje Ukrainę. A Ty dałeś się nabrać na te antyszczepionkowe bzdury, a teraz jesteś głosem kremla, nawet nie zdając sobie z tego sprawy. Algorytmy twetera czy facebooka, podsuwają ci treści z tych samych źródeł. A skoro poprzednio im uwierzyłeś, to teraz są dla Ciebie wiarygodne. Znalazłeś się w prokremlowskiej bańce informacyjnej.  Piszesz to czego oczekuje Moskwa od ludzi których udało im się zmanipulować. 

Putin na swoim sumienia nie ma nawet 1/1000 tego co ma czarnoskóry laureat pokojowej nagrody Nobla.

Tyle że Putin jest spadkobiercą ZSRR, i oficjalnie wyrażał zdanie że upadek tego tworu to największa tragedia w historii Rosji. A to już zmienia perspektywę. 

A Putinowi wystarczy tak naprawdę około 10 minut, żeby zbombardować ponad pół naszego kraju, bo czas lotu Iskandera z Kaliningradu do Warszawy to 2.51sek

To czemu tak długo mu schodzi z Ukrainą? 

@cichah2o

Sytuacja z przed chwili. Kolegi rodzice odświeżyli domek po babci, wyremontowali łazienkę aby przyjąć uchodźców. Przyjechały dwie rodziny. Jedna zadowolona, dziekuje itp, a druga przyjechała dobrym autem, poubierana w markowe ciuchy. Pretensje, że gdzie oni mają mieszkać, że chcą oddzielne pokoje dla każdego itp. Zaczęli gdzieś dzwonić i pojechali..

W tak ogromnej masie ludzi, trafią się i ludzie roszczeniowi, przestępcy i debile. Ta rodzina w dobrym aucie to pewnie tacy nowobogaccy, którzy dorobili się niekoniecznie ciężką pracą. Nie wiem. tak tylko spekuluję, ale jest pewne że takie historie będą się zdarzały. Dziwne by było gdyby do tego nie dochodziło. Ludzie są różni. Tak samo w Polsce jak ni w Ukrainie. Inną sprawą jest to że jeżeli ktoś w zamian za pomoc oczekuje jedynie pochwał i podziękowań, to lepiej, żeby odpuścił to sobie. To nie o to chodzi. Nie zawsze ludzie którym się pomaga, są na takim poziomie aby to docenić. Ale pomagać trzeba mimo to.  

• 2

Shiver.

Silent Reaper

• Tematów: 19
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

W Polsce, 2 lata temu, na samym początku pseudopandemii, też brakowało w sklepach podstawowych artykułów żywnościowych i przemysłowych.

Nic takiego sobie nie przypominam prawdę mówiąc, przez pierwsze dwa dni były spore kolejki w dyskontach, papier, makarony, puszki mięsne,itp. Ale uzupełniono to w góra dwa dni. Nie było tak, że brakowało większej ilości asortymentu. Może mowa o jakiś bardzo małych miejscowościach ? Np. chleb był cały czas, tak samo wody mineralne, mięso, warzywa, chemia.

"Bardzo dobra analiza fake newsa o laboratoriach biologicznych na UA, polecam wszystkich spiskowcom..

Nie działa mi link, ale mam nadzieje, że to nie to samo co "fakehunter" w pandemii? [ ;)]"

Pewnie musisz mieć obserwowany ten profil na fb podejrzewam, dopiero wtedy widać. Nie chciałem przeklejać bo jest dość dlugi, do tego autor mógłby mieć obiekcję zapewne. Autorem niniejszego opracowania jest Kamil Górski, który jest Diagnostą Laboratoryjnym, specjalistą Laboratoryjnej Diagnostyki Medycznej.

Proszę nie używać koloru przeznaczonego dla moderacji jak i administracji forum. Dziękuję.

TT.

Użytkownik TheToxic edytował ten post 18.03.2022 - 19:57

• 0

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jestem ciekawa czy Daniel,kpiarz i reszta obudzą się dopiero jak im kacapskie bomby spadną na dom.

No w końcu spadną, bo wyjątkowo się o nie prosimy.
______

Ten kraj powinien zostać rozebrany na wiele mniejszych i już nigdy się nie odrodzić jako RoSSja, przecież to będzie jak z Hitlerem i milionami ludzi którzy go popierali.

I jak widzę ***** teksty Daniela, który usprawiedliwia to co się teraz dzieje faktem, że a Obama kiedyś  ....., to mi się nóż w kieszeni otwiera.

Aha Daniel, rozumiem że tą piękną opowieścią o dwóch osiłkach chcesz nam wmówić, że USA nas terroryzuje tak?

Zażyj leki i wróć do dyskusji.
______

Daniel stałby po stronie tych, którzy uważali Związek Sowiecki za naszego sprzymierzeńca

Stałbym po stronie dobra dla siebie, swojej rodziny i swojego kraju, jak zwykle.
______

Ps.msocha miej odwagę się odezwać,Bo jak Twój idol siedzisz w ukryciu i minusujesz bardzo odważnie

Przecież najwięcej z ukrycia minusuje ten od was, ten cały Self-coś tam co nie wie jaką ma płeć i jeszcze w tym temacie nie napisał ani jednego zdania, a rozdał już z 50 minusów.
_______

W Rosji nie ma wojny a już zaczyna brakować podstawowych produktów, jak makaron, warzywa i owoce. No ale zawsze mogą jeść zboże, jak drób hodowlany.

To tak jak u nas, też nie ma wojny, a za chwilę będziemy mieć taką inflacje i taką biedę jak Ruscy. Wystarczy, że przyjmiecie jeszcze trochę Ukraińców i rozdacie im wszystko za darmo.
______

Czy możesz mi powiedzieć w jaki sposób USA terroryzuje pół świata?

Żarty sobie robisz? Już tu wstawiałem dziesiątki informacji. USA w samym XXI wieku zabiło milion cywilów poprzez bombardowania, a ile ludzi dodatkowo zmarło z głodu i biedy w krajach, w których zostawiali totalne zgliszcza? A Ty pytasz kogo oni terroryzują? Sprawdź sobie na jakie kraje USA ma nałożone sankcje, podpowiem że nawet Turcja znajduje się na tej liście. Mamy farta, bo jesteśmy im na razie potrzebni i tylko to nas ratuje, bo oni nie mają żadnych skrupułów.

Wskaż mi datę kiedy USA siłą napadło na Polskę Rumunię i kraje bałtyckie wciągając je siłą do swojej strefy wpływów. Muszę to wiedzieć bo chyba coś przespałem.

Napadło wiele innych krajów.

Tak szykują się trudne czasy ale w naszym obowiązku jest wspierać Ukrainę. Jak Ukraina upadnie następna może być Finlandia lub kraje nadbałtyckie a my mamy siedzieć bezczynnie bo nam padnie gospodarka i przyglądać się jak psychopata z Kremla morduje cywili bo ubzdurało mu się odbudować związek radziecki. Ciekawe czy gdyby Rosja napadła na Polskę też krzyczał byś że Polska ma natychmiast się poddać bo nam gospodarka nie wyrabia.

Wspierać nie znaczy rozwalać swój kraj - "ratowanie tonącego nie polega na tym, aby w ramach solidarności utopić się razem z nim" - a my właśnie dokładnie to robimy. I nie, Rosja nas nie napadnie, to nie jest gra komputerowa, oni potrzebują z 15 lat żeby przygotować wojska do takiego najazdu. Co najwyżej mogą nas zbombardować, ale w tym przypadku nie ma znaczenia to co się wydarzy na Ukrainie.

Obecnie na wschodniej flance nato stacjonuje blisko 300tyś żołnierzy NATO(Siły sojusznicze + wojska poszczególnych państw) Do Polski mają trafić po za Patriotami brytyjskie systemy  OPL Sky Sabre. Do tego 130 myśliwców zdolnych do poderwania w każdej chwili i 140 okrętów wojennych na morzach tak na tą chwilę wygląda wschodnia flanka NATO

Chyba Ci się za dużo zer dodało. Samych NATOwskich żołnierzy jest u nas garstka - liczenie tego wspólnie z naszą armią jest manipulacją, bo chodzi ile nas wsparło same NATO, a nie licząc z nami. Stacjonuje u nas ledwie 10 000 amerykańskich żołnierzy i w sumie to tyle, bo resztę to wstyd wymieniać, np 350 żołnierzy z UK. Do tego Wielka Brytania prześle nam JEDEN system Sky Sabre, a USA dwa patrioty - żeby zabezpieczyć tylko naszą wschodnią granicę potrzeba ich co najmniej 10-12.

tak na tą chwilę wygląda wschodnia flanka NATO

Wygląda tak jakby nic się nie działo, a nie tak jakby za naszą granicą toczyła się wojna.
_______

Tyle że Putin jest spadkobiercą ZSRR, i oficjalnie wyrażał zdanie że upadek tego tworu to największa tragedia w historii Rosji. A to już zmienia perspektywę.

Nie, niczego to nie zmienia w tym aspekcie

To czemu tak długo mu schodzi z Ukrainą?

Wiele razy o tym tutaj pisałem, że w tej wojnie się nic nie klei. Poza tym co innego jest taki najazd jak na Ukrainę, a co innego odpalenie Iskanderów, żeby nas na przykład uciszyć. Do tego nie potrzeba paliwa, żywności, logistyki, etc. To co się dzieje na Ukrainie pokazuje też, że wasze teorie, że Putin na starość postanowił odbudować ZSRR można sobie między bajki włożyć, raczej chce zrealizować swoje cele w tym kraju jak najmniejszym nakładem sił

obraza2.gif

3.17 Nie zamieszczaj wypowiedzi szerzących nienawiść rasową, obraźliwych dla cudzych uczuć religijnych, nawołujących do przemocy, godzących w cudzą godność, naruszających cudzą prywatność itp.

Staniq

• -2

Wszystko.
  • Tematów: 74
  • Artykułów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

O tym, że będzie jakaś wojna jest mówione od dawna. W tych wszystkich przepowiedniach różnych wróżów, takich jak baba wanga, Nostradamus, Kimuszko są opisy większych czy mniejszych konfliktów. Antyszczepionkowcy i inne szury lubą takie katastroficzne klimaty.
  • 0

Shiver.

Silent Reaper

• Tematów: 19
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Rozumiem Twoją niechęć do takich "wróżów" ale jednak nazwisko wypadało by napisać dużą literą jeśli chodzi o Klimuszkę.

A jesli już jesteśmy przy nim to nie ma się czym martwić - wstaniemy z kolan :szczerb:

"Polska będzie źródłem nowego prawa na świecie, zostanie tak uhonorowana wysoko, jak żaden kraj w Europie. Będzie jakaś wojna w Europie, ale to nie przejdzie przez teren Polski. Polsce będą się kłaniać narody Europy… Widzę mapę Europy, widzę orła polskiego w koronie. Polska jaśnieje jak słońce i blask ten pada naokoło. Do nas będą przyjeżdżać inni, aby żyć tutaj i szczycić się tym – twierdził Klimuszko.

https://www.planeta....-przepowiednie"

• 0

Kalafiorowa.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

@Daniel. to taki współczesny Nostradamus, wieszczy katastrofę w Polsce  :>

Na szczęście ojciec Klimuszko losy Polski widział zupełnie inaczej. No ale on miał dar a nie jedynie skrzywienie nacjonalistyczne podlane spiskową obsesją ...

• 1

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Daniel. to taki współczesny Nostradamus, wieszczy katastrofę w Polsce  :>

Na szczęście ojciec Klimuszko losy Polski widział zupełnie inaczej. No ale on miał dar a nie jedynie skrzywienie nacjonalistyczne podlane spiskową obsesją ...

Nie Nostradamus, tylko ja w przeciwieństwie do ciebie mam jakąś wiedzę o życiu mnie otaczającym. Tu właściwie wystarczy skończenie gimnazjum, żeby wiedzieć jak wielki kryzys nas czeka(on w zasadzie już się zaczął). Ale przecież ty jeszcze tydzień temu myślałaś, że to pierwsza wojna w historii gdzie zabija się cywilów, a wysokie ceny paliwa mają swoje plusy, bo będziemy mniej jeździć. Więc czego ja wymagam od ciebie. Nawet Morawiecki już dziś powiedział, że musimy się przygotować na "wysoką inflację" i "stagnację", oraz na "zawirowania gospodarcze". Jak już on tak mówi, to znaczy że zbliża się katastrofa. Oczywiście wszystko teraz będzie zrzucone na Putina. W Turcji już wprowadzili ograniczenia na olej słonecznikowy, bodajże litr czy dwa litry na rodzinę. Także powolutku realizuje się plan, najpierw pandemia, później wojna i kryzys gospodarczy, aż w końcu dopnie się główny cel Klausa Schwaba, który jakiś czas temu wygłosił bez żadnych tajemnic i teorii spiskowych - "człowiek nie będzie miał niczego i będzie szczęśliwy".

• 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

... a średniowieczu (cukier - mój przypis/Staniq) był praktycznie nieznany, A jednak jakoś ludzie dawali sobie bez niego radę. Dopiero w XX w zaczął być produktem podstawowym, ale tylko dlatego, że jego cena zrobiła się dostępna dla każdego.

Czy to znaczy, że musimy cofać się do średniowiecza? Nie pamiętasz tego, bo zapewne jesteś dzieckiem nie znającym problemów z dostępem do podstawowych produktów. Ja te problemy doskonale pamiętam, bom rodzony w '65r. Kartki na cukier, czy słodzenie herbaty landrynkami, albo wyroby czekoladopodobne. Bywało, że cukier jaki można było kupić to był tylko cukier puder, bo taki zalegał w magazynach. Szynka, była jak Jednorożec, ktoś o niej słyszał, ale nikt nie widział.

Rosjanie wylądują na systemie kartkowym i to szybko.

Kalafiorowa.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

@Daniel., ale pamięć masz kiepską, bo zapomniałeś co napisałam ci 19 stycznia 2022 r. w wątku covidowym

"Ja pana Klausa nie znam, ale załóżmy że jest tak znany, jak Gates, Musk i Putin. Niestety, prawdziwy Wielki Reset będzie znacznie tragiczniejszy, niż bajeczki o szantażowaniu państw przez banki. No ale jego książka zapewne dobrze się sprzedaje   :> "

Użytkownik Kalafiorowa edytował ten post 18.03.2022 - 20:01

• 0

Also tagged with one or more of these keywords: Ukraina, interwencja militarna, agresja Rosji, wojna, Nato, konflikt

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych