Jestem ciekawa czy Daniel,kpiarz i reszta obudzą się dopiero jak im kacapskie bomby spadną na dom.
No w końcu spadną, bo wyjątkowo się o nie prosimy.
______
Ten kraj powinien zostać rozebrany na wiele mniejszych i już nigdy się nie odrodzić jako RoSSja, przecież to będzie jak z Hitlerem i milionami ludzi którzy go popierali.
I jak widzę ***** teksty Daniela, który usprawiedliwia to co się teraz dzieje faktem, że a Obama kiedyś ....., to mi się nóż w kieszeni otwiera.
Aha Daniel, rozumiem że tą piękną opowieścią o dwóch osiłkach chcesz nam wmówić, że USA nas terroryzuje tak?
Zażyj leki i wróć do dyskusji.
______
Daniel stałby po stronie tych, którzy uważali Związek Sowiecki za naszego sprzymierzeńca
Stałbym po stronie dobra dla siebie, swojej rodziny i swojego kraju, jak zwykle.
______
Ps.msocha miej odwagę się odezwać,Bo jak Twój idol siedzisz w ukryciu i minusujesz bardzo odważnie
Przecież najwięcej z ukrycia minusuje ten od was, ten cały Self-coś tam co nie wie jaką ma płeć i jeszcze w tym temacie nie napisał ani jednego zdania, a rozdał już z 50 minusów.
_______
W Rosji nie ma wojny a już zaczyna brakować podstawowych produktów, jak makaron, warzywa i owoce. No ale zawsze mogą jeść zboże, jak drób hodowlany.
To tak jak u nas, też nie ma wojny, a za chwilę będziemy mieć taką inflacje i taką biedę jak Ruscy. Wystarczy, że przyjmiecie jeszcze trochę Ukraińców i rozdacie im wszystko za darmo.
______
Czy możesz mi powiedzieć w jaki sposób USA terroryzuje pół świata?
Żarty sobie robisz? Już tu wstawiałem dziesiątki informacji. USA w samym XXI wieku zabiło milion cywilów poprzez bombardowania, a ile ludzi dodatkowo zmarło z głodu i biedy w krajach, w których zostawiali totalne zgliszcza? A Ty pytasz kogo oni terroryzują? Sprawdź sobie na jakie kraje USA ma nałożone sankcje, podpowiem że nawet Turcja znajduje się na tej liście. Mamy farta, bo jesteśmy im na razie potrzebni i tylko to nas ratuje, bo oni nie mają żadnych skrupułów.
Wskaż mi datę kiedy USA siłą napadło na Polskę Rumunię i kraje bałtyckie wciągając je siłą do swojej strefy wpływów. Muszę to wiedzieć bo chyba coś przespałem.
Napadło wiele innych krajów.
Tak szykują się trudne czasy ale w naszym obowiązku jest wspierać Ukrainę. Jak Ukraina upadnie następna może być Finlandia lub kraje nadbałtyckie a my mamy siedzieć bezczynnie bo nam padnie gospodarka i przyglądać się jak psychopata z Kremla morduje cywili bo ubzdurało mu się odbudować związek radziecki. Ciekawe czy gdyby Rosja napadła na Polskę też krzyczał byś że Polska ma natychmiast się poddać bo nam gospodarka nie wyrabia.
Wspierać nie znaczy rozwalać swój kraj - "ratowanie tonącego nie polega na tym, aby w ramach solidarności utopić się razem z nim" - a my właśnie dokładnie to robimy. I nie, Rosja nas nie napadnie, to nie jest gra komputerowa, oni potrzebują z 15 lat żeby przygotować wojska do takiego najazdu. Co najwyżej mogą nas zbombardować, ale w tym przypadku nie ma znaczenia to co się wydarzy na Ukrainie.
Obecnie na wschodniej flance nato stacjonuje blisko 300tyś żołnierzy NATO(Siły sojusznicze + wojska poszczególnych państw) Do Polski mają trafić po za Patriotami brytyjskie systemy OPL Sky Sabre. Do tego 130 myśliwców zdolnych do poderwania w każdej chwili i 140 okrętów wojennych na morzach tak na tą chwilę wygląda wschodnia flanka NATO
Chyba Ci się za dużo zer dodało. Samych NATOwskich żołnierzy jest u nas garstka - liczenie tego wspólnie z naszą armią jest manipulacją, bo chodzi ile nas wsparło same NATO, a nie licząc z nami. Stacjonuje u nas ledwie 10 000 amerykańskich żołnierzy i w sumie to tyle, bo resztę to wstyd wymieniać, np 350 żołnierzy z UK. Do tego Wielka Brytania prześle nam JEDEN system Sky Sabre, a USA dwa patrioty - żeby zabezpieczyć tylko naszą wschodnią granicę potrzeba ich co najmniej 10-12.
tak na tą chwilę wygląda wschodnia flanka NATO
Wygląda tak jakby nic się nie działo, a nie tak jakby za naszą granicą toczyła się wojna.
_______
Tyle że Putin jest spadkobiercą ZSRR, i oficjalnie wyrażał zdanie że upadek tego tworu to największa tragedia w historii Rosji. A to już zmienia perspektywę.
Nie, niczego to nie zmienia w tym aspekcie
To czemu tak długo mu schodzi z Ukrainą?
Wiele razy o tym tutaj pisałem, że w tej wojnie się nic nie klei. Poza tym co innego jest taki najazd jak na Ukrainę, a co innego odpalenie Iskanderów, żeby nas na przykład uciszyć. Do tego nie potrzeba paliwa, żywności, logistyki, etc. To co się dzieje na Ukrainie pokazuje też, że wasze teorie, że Putin na starość postanowił odbudować ZSRR można sobie między bajki włożyć, raczej chce zrealizować swoje cele w tym kraju jak najmniejszym nakładem sił
3.17 Nie zamieszczaj wypowiedzi szerzących nienawiść rasową, obraźliwych dla cudzych uczuć religijnych, nawołujących do przemocy, godzących w cudzą godność, naruszających cudzą prywatność itp.
Staniq