No i w końcu Ruscy użyli konkretniejszej broni, mianowicie hipersonicznych Kindżałów, niezły sprzęt. Z odległości ok 1000km trafili w hangar na lotnisku niemal z całkowitą dokładnością. Warto tu odnotować, że tak specjalistycznych rakiet nie ma nawet NATO, oraz prawdopodobnie nie mają ich czym zestrzeliwać. W sumie oprócz tego to zostały już chyba tylko rakiety termobaryczne i różnego rodzaju strategiczne bomby jądrowe.
Swoją drogą czytając ukraińską i rosyjską propagandę, można odnieść wrażenie, że mamy konflikt dwóch najlepszych armii świata. Ruscy dziś podali, że zniszczyli już prawie 1500 ukraińskich czołgów i ponad 200 dronów. Czyli sporo więcej niż ukraińska armia posiadała na swoim stanie. Jeszcze kilka dni walk i się okaże, że Ruscy zniszczyli więcej dronów na Ukrainie niż w ogóle zostało wyprodukowanych. Co ciekawe rzekomo lotnictwo ukraińskie nie istnieje już od 3 tygodni, a mimo to zestrzeliwane są ciągle nowe samoloty. Ukraińcy natomiast podali, że zniszczyli 500 rosyjskich czołgów...500 z 13 000 na posiadaniu ruskiej armii...ciekawe czy to jest mniej niż 1/10? Hmm..
A tu taka kobieta z Ukrainy przyjechała uciekając przed wojną:
https://twitter.com/...MCy8fqtxeIpAAAA
Gdzieś tam w wątku znajduje się filmik jak wypowiada się uzbrojony, że jest już w Polsce i że będzie zabawa. Ciekawe czy to prawda?
Coraz większe oburzenie ludzi na coraz większe i absurdalne przywileje dla Ukraińców. Bardzo mnie to cieszy, mam nadzieje, że te 20% myślących Polaków za chwilę zmieni się na chociaż 2x tyle i ustawimy tych całych "uchodźców". Te wszędzie wywieszane ukraińskie flagi to jest jakaś masakra po prostu, niespotykane w żadnym kraju. Najpierw nas gnoili pandemią, a teraz robią z nas obywateli drugiej kategorii we własnym kraju. Ciekawe kim są tak naprawdę ci nasi polskojęzyczni rządzący i komu nas sprzedali. Choć wydaje mi się, że znam odpowiedź. Jeszcze trochę i będą kary za nie pomaganie Ukraińcom, bo jak czytam co się już wyprawia to szok po prostu, Polski już nie ma.