Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ukraina 2022 konflikt

Ukraina interwencja militarna agresja Rosji wojna Nato konflikt

• Please log in to reply
2022 replies to this topic

Muhomorniczy.
  • Tematów: 1
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

To co robi ten rząd przekroczyło poziom ofiarnej! pomocy a wkroczyło w etap szaleństwa, żadnemu państwu to nie imponuje patrzą na nas jak na idiotów. Ośmieszmy sie na arenie międzynarodowej i tracimy wiarygodność z biznesowego punktu widzenia. Rynek wchłonie z mln Ukrainek.2 mln Ukrainek z dziecmi pozostanie do wyżywienia do zakwaterowania. Z biegiem czasu będą mieli coraz większe przywileje i socjal. Bo to przesiedlenie a nie pomoc uchodźcom. Uchodźców sie zwraca do kraju po zakończeniu wojny a ci dostali pesele. Znowu nam hamuja rozwój gospodarczy. Masakra . Rozdaj pieniadze. To 20 mln dla Mołdawi. To 500 mln na uzbrojenie Ukrainy!!! A nasze uzbrojenie? Słaby rzad który ulega wyimaginowanej presji że trzeba pomagać. Trzeba??? Tak myślą rządzący? To oni są od podejmowania decyzji co robic dla dobra kraju a nie że trzeba. Słaby rzad w ciężkich czasach.

• 4

Kalafiorowa.
  • Tematów: 0
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

No tak, bo cudzoziemiec z nadanym PESELem nie może przekraczać granicy, więc na pewno zostanie w Polsce. Ręce opadają, jak się czyta kocopoły wypisywane przez niektórych nawiedzonych ...

• 0

Książe Zła.
  • Tematów: 77
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Polacy musza wyjezdzac za chlebem za granice bo ukraincow biora pracodawcy bo im sie bardziej oplaca ich brac a my jeszcze sie przed szereg wychylamy masakra. Szlachetnie jest pomagac innym ale w pierwszej kolejnosci pomozmy swoim.
  • 1

Kalafiorowa.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

@up

I tak od 15 lat już uciekają - pewnie przeczuwali, że w 2022 r. będzie wojna i fala uchodźców ...

• -2

michalp.
  • Tematów: 98
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Z tą pracą ukrainców u nas to nie jest tak kolorowo. Oni mają dzieci, małe dzieci trzeba z kimś zostawiać, bez jezyka bez kwalifikacji kobiety mogą dostać prace co najwyżej w sklepie na magazynie a polacy przecież nie będą wiecznie pracować na drugich zmianach żeby ukrainki mogłby wracać do dzieci. 

Druga sprawa to szkoły, kto to ogarnie? co te dzieciaki się bedą uczyć, polskiej historii? po jaką cholere skoro to tymczasowa sytuacja i konflikt w końcu się skończy a ci ludzie wrócą do siebie (przynajmniej takie jest założenie) Szkoły nie są na to gotowe a resort główkuje jak ogarnąć sytuacje na siłe pchając ukraińskie dzieci do szkoły. Kto za to zapłaci, kto przygotuje program i nauczycieli na tą sytuacje?

Gdzie ta kasa z UE która dostała Turcja na utrzymanie muzułmanów z krajów wojny? Solidarność krajów Unii to mit, jeszcze te sprzedawczyki z polskimi paszportami o niemieckojęzycznych nazwiskach zagłosują za wszystkim byle utrudnić kadencje przeciwnej ekipie. to ja się nie dziwie, że wszystko pozostanie na barkach polskiego podatnika.

Wstrzymaj mowę nienawiści. Napisz, że ich nie lubisz (bo nie musisz) i tyle.

Oj Ty, oj Ty!

Staniq

/Jaką mowe nienawiści? Pisze normalnie bez inwektywów, co trzeba zatem mówić by nie urazić twoich delikatnych uczuc? lol 

To sa realne problemy przed którymi stanie Polska i trzeba o tym mówić

upomnienie.gif

- 7.11 Zabronione są jakiekolwiek zmiany w przypisach moderatorów zamieszczanych w Postach na Forum. Punkt ten nie obejmuje sygnatury.

To po pierwsze, po drugie nie moje uczucia zostały naruszone, tylko regulamin:

- 7.3 Zabronione jest publikowanie treści sprzecznych z dobrymi obyczajami tj. obraźliwych, wulgarnych.

Tylko Cię upomniałem na sucho, a teraz masz beleczkę.

Staniq

• 4

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jest jeden zauważalny plus. Skoro muszą opiekować się dziećmi, to będą lepić w domu ruskie ukraińskie pierogi, które nareszcie staną się towarem ogólnodostępnym i tanim. 

Masz nieaktualne zdjęcie.

Teraz ten "znajomy" wygląda tak:

MjYzOTFmYgs4GDlnaRZvHntAbT0vT2FILFh1dmlVdVwhTnZsaQskBjwIKiQpQyoYLAouIzZDPQZ2Gz89aRt8RT0TPCQqDDRFPBctMSJCeA5oHn8ydQlgCD1JK3lyW31bdEIsNnFAKQhtTH1idVR8DGBDbSk.jpg

cichah2o.
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Skoro tak smieszkujecie to jeszcze raz zapytam, już nie jedną osobę a wszystkich.

W jaki sposób przekazać informację o uchodźcach, którą mi przekazał kolega z pracy, abyście w nią uwierzyli?

Czy da się to zrobić bez nagrywania wywiadu z tymi uchodzcami? W sumie to taki wywiad można ustawić. Więc jaki macie na to pomysł?

Dodam tylko, że cały czas mamy przedstawianą propagandę ukrainsko-zachodnią i ta propaganda przedstawia nam to co mówi rosyjską propaganda, bo np takie kanały rosyjskie wyłączyli nam na początku wojny. Możemy jedynie szukać informacji w internecie, ale to z kolei naraża nas na masę fejków..
  • 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wiesz, mnie kanał rosyjski wyłączył się jeszcze za Solidarności. Nie jestem rusofobem, bo znam kilku Rosjan i ich lubię. Propaganda w wydaniu rosyjskim to majstersztyk, lub kompletna bzdura. Jedno i drugie zazwyczaj mija się z prawdą. Im bardziej prawdziwe info z Rosji, tym mniej w nim prawdy. Zresztą to nie moja opinia, a właśnie Rosjan.

Kalafiorowa.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

@cichah2o

Ja czekam na film, na którym ukraińska kobieta, nie znająca języka polskiego, wykręca rękę polskiemu patriocie, Sebie i przemocą odbiera mu pracę.

• -1

Książe Zła.
  • Tematów: 77
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

@up

I tak od 15 lat już uciekają - pewnie przeczuwali, że w 2022 r. będzie wojna i fala uchodźców ...

Nie ze przeczuwali tylko ze teraz to juz calkiem kaplica bedzie kalafiorowa ty baranie. Zreszta ja to mam gdzies bo ja nie musze konkurowac z nimi o prace na magazynie i mnie nawet aktualnie nie ma w KRAJU od dawna ale chce dobrze dla innych bo wiem Jak to jest. Wez ty sie skoncz kompromitowac bo ile mozna

obraza.gif

Ale ogarnij się ;)

TT.

Użytkownik TheToxic edytował ten post 23.03.2022 - 07:15

• -3

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Na wojnie są i dobrzy Czeczeni którzy walczą po stronie ukraińskiej. 

https://twitter.com/...355205989933064

• 0

Valfare.
  • Tematów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Już nawet nie da się normalnie na rosyjskie media wejść, cały czas kolejne są blokowane (bez VPN to nie wiem, czy w ogóle coś jest dostępne). To jest chore. Dostęp do informacji powinien być z jednej i drugiej strony taki sam.

Jaki to ma sens? Zwykli obywatele takiej na przykład Polski i tak nie wchodzili na te strony, a ci co bardzo tego chcą to i tak sobie wejdą...

• 0

Kalafiorowa.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

@Książe Zła

A kulturę osobistą i interpunkcję wyłączyło ci jeszcze przed ucieczką za granicę, czy zaraz po?

offtop.gif

TT.

Użytkownik TheToxic edytował ten post 23.03.2022 - 07:19

• 0

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Już nawet nie da się normalnie na rosyjskie media wejść

A po co tam wchodzić? Zapewniam cię że są znacznie lepsze źródła informacji o wojnie. 

Tam nic się nie zmieniło. Ukraina to naziści zachód to zepsucie i esencja zła a na Ukrainie trwa operacja specjalna denazyfikacji Ukrainy. Dzień jak co dzień. 

Użytkownik StatystycznyPolak edytował ten post 22.03.2022 - 22:44

• 2

Magda72.
  • Tematów: 36
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Najbardziej agresywnie atakują Ukraińców beneficjenci 500 + a tymczasem bezdomni z Wrocławia pomagają w schronisku dla uchodźców.Mówią że nareszcie czują się potrzebni.

https://www.rmf24.pl...678#crp_state=1

Użytkownik Magda72 edytował ten post 22.03.2022 - 22:48

• 2

Also tagged with one or more of these keywords: Ukraina, interwencja militarna, agresja Rosji, wojna, Nato, konflikt

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych