Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ukraina 2022 konflikt

Ukraina interwencja militarna agresja Rosji wojna Nato konflikt

• Please log in to reply
2022 replies to this topic

Kalafiorowa.
  • Tematów: 0
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

@cichah2o

No faktycznie: to że zgwałcona i zamordowana kobieta miała 23 lata a nie 16 to okoliczność łagodzącą dla sprawców ...

Ręce opadają.

Użytkownik Kalafiorowa edytował ten post 15.04.2022 - 16:20

• 0

cichah2o.
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Jak dla Ciebie wiek ofiary jest okolicznoscią łagodzącą, to ja już nie mam pytań o honor i moralność. Po czyjej Ty jesteś stronie? Nagle zmieniłaś obóz i wybielasz tych zwyrodnialców?

Mam nadzieję, że oprawców jeszcze na Ukrainie dosięgnie sprawiedliwa kara.
  • -4

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Z komentarzy na ruskich portalach wynika, że mało kto uwierzył w oficjalną wersję, że Moskwę zatopił wybuch amunicji wywołany pożarem wywołanym przez dwóch marynarzy, którzy palili papierosy pod pokładem. Ciekawe ile zajmie im przyznanie, że nie udało się ewakuować wszystkich marynarzy, bo ciężko będzie ukryć to, że do Sewastopola nie dopłynęło 500 rozbitków.

• 4

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jak dla Ciebie wiek ofiary jest okolicznoscią łagodzącą, to ja już nie mam pytań o honor i moralność. Po czyjej Ty jesteś stronie? Nagle zmieniłaś obóz i wybielasz tych zwyrodnialców?.

Chyba nie załapałeś wypowiedzi Kalafiorowej.

Znane Ci jest pojęcie ironii?

• 3

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Gdyby w 1939 roku dostęp do informacji przez społeczeństwo był taki jak dzisiaj, być może ta (ówczesna) wojna miała by inny przebieg.

Chciałbym zobaczyć jak wtedy wyglądały by ówczesne memy z II wojny światowej, jak ma to miejsce podczas tej wojny.

No ale jak inny kraj robił podobnie, to nam to nie przeszkadzało. Dlatego pytam gdzie wtedy był honor i ta nasza moralność.

Jak już mówiłem wtedy była inna sytuacja geopolityczna. Po 11 września cały świat na fali walki z terroryzmem islamskim(al Kaida, ISIS)  prowadził wojnę ze światem Islamu. To nie było tak jak teraz robi to Rosja, że zaatakowała Ukrainę wymyślając absurdalne powody bo Putinowi ubzdurało się że państwo i naród Ukraiński nie powinien istnieć. Chyba widzicie różnicę?

Użytkownik StatystycznyPolak edytował ten post 15.04.2022 - 21:37

• 0

cichah2o.
Reputacja

Napisano

Jak dla Ciebie wiek ofiary jest okolicznoscią łagodzącą, to ja już nie mam pytań o honor i moralność. Po czyjej Ty jesteś stronie? Nagle zmieniłaś obóz i wybielasz tych zwyrodnialców?.

Chyba nie załapałeś wypowiedzi Kalafiorowej.

Znane Ci jest pojęcie ironii?

Zrobiłem sobie popcorn i czekam na jej odpowiedzi, a Ty wszystko zepsułeś. Jesteś jej adwokatem? Nieładnie ;)

Doskonale załapałem o co jej chodziło. Ty natomiast nie załapałeś mojej wypowiedzi...

Jak już mówiłem wtedy była inna sytuacja geopolityczna. Po 11 września cały świat na fali walki z terroryzmem islamskim(al Kaida, ISIS)  prowadził wojnę ze światem Islamu. To nie było tak jak teraz robi to Rosja, że zaatakowała Ukrainę wymyślając absurdalne powody bo Putinowi ubzdurało się że państwo i naród Ukraiński nie powinien istnieć. Chyba widzicie różnicę?

Nie wiem co ubzdurało się Putinowi, przypuszczam, że różni się to od podawanych przyczyn wojny. Po 11 września było podobnie - dostaliśmy jakieś powody, a czy były one zgodne z tym co chciały osiągnąć Stany? Tak jak dzisiaj - pewnie nie były. Wiele razy słyszałem, że chodziło o pieniądze, a nie walkę z terroryzmem. 

Powtórzę się z tym, że moralność i honor są niezmienne. Nie powinny zależeć od sytuacji geopolitycznej itp. Nie przypominam sobie słów krytyki i potępienia ze strony naszego rządu, w kierunku prezydenta USA, po tym jak zbombardowali szkołę, szpital, domy cywilów.. Czy bomby zrzucili przez pomyłkę czy nie - w to nie wnikam, ale to były zbrodnie zasługujące na potępienie i ukaranie winnych. Na Ukrainie Rosja dokonała jeszcze gorszych zbrodni. Liczę, że przegra i, że ci zwyrodnialcy zostaną surowo ukarani.

• 2

Kalafiorowa.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

@cichah2o

to przecież dla ciebie podejrzany był wiek ofiary, a nie to że została zgwałcona i zabita. Wietrzysz spisek, tam gdzie go nie ma? Odrażające.

PS. a jak odbierasz największy fake news tej wojny, mówiący o potędze rosyjskiej armii? Wciąż łykasz, jak pelikan, czy są jakieś przebłyski świadomości?

Użytkownik Kalafiorowa edytował ten post 15.04.2022 - 23:58

• 3

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ja tam ciągle czekam, aż Kpiarz będzie raczyła linkować fimiki z YT (których pełno w internetach), w których to Ukraińcy robią sobie żywe tarcze z ludzi. Kłamstewka takie mają krótkie nóżki... 

StatystycznyPolak.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tarnopol, Ukraina.

,,Tarnopol dziękuje za wsparcie? przyjaciołom Ukrainy."

Użytkownik StatystycznyPolak edytował ten post 16.04.2022 - 22:35

• 4

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ruska propaganda mdleje z rozpaczy, ponieważ ktoś odkrył proroczą sowiecką kreskówkę:

-Wszystko jasne, to faszystowski niszczyciel. Faszystowskie niszczyciele oznaczono literą Z – mówi chłopiec z kreskówki. To, że mowa o zatopionym okręcie oznaczonym literą Z, którą dziś posługuje się rosyjska propaganda, to jeszcze nic. W okręt z kreskówki miał trafić pocisk Neptun, którego resztki dzieci z bajki przekazały na złom, a pieniądze przekazały na pomoc dla swojego przyjaciela.

Tutaj wspomniany fragment:

https://twitter.com/...683575630290945

A tutaj kreskówka w całości (jeszcze jest):

StatystycznyPolak.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ukraińcy umieją robić memy. xD

Użytkownik StatystycznyPolak edytował ten post 18.04.2022 - 13:48

• 1

NoMeansNo.
  • Tematów: 8
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Kolejny przykład tego, że tam na wschodzie nie mamy do czynienia z jakąkolwiek normalnością. A i trochę to potwierdza moje podejrzenie, że masakra cywilów w Buczy nie była "wypadkiem przy pracy" a celowym działaniem.

Zabijali cywilów. Putin uhonorował brygadę odpowiedzialną za masakrę w Buczy

Władimir Putin zdecydował o nadaniu honorowego tytułu brygadzie oskarżanej przez Ukrainę o mordy na ludności cywilnej w podkijowskiej Buczy. "Za masowy heroizm, odwagę i wytrwałość" - napisano w dekrecie podpisanym przez prezydenta Rosji.

https://wiadomosci.w...59627434654336a

• 1

serim.
  • Tematów: 1
Reputacja

Napisano

Czy gdzie kolwiek gdzie rus nie atakował nie było zbędnych ofiar? II wś. Polska, Niemcy setki zabitych zgwałconych, powstania narodowe w czasie zaborów i ich konsekwencje, czeczennia również to samo
Jedno mnie tylko dziwi Gruzja obyła się bez ludobójstwa.
Nie że Putin dotrze do Hagi prędzej popełni samobójstwo po przegranej wojnie

Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka
  • 0

StatystycznyPolak.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

278829875_499907395196972_73153103790711 

278873187_499907421863636_55608085763358

Rosja to jednak jest kraj z guano i patyków.

• 0

Kalafiorowa.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

@Statystyczny Polak

Kraj z kartonu i gałganków, trzymający się kurczowo stołu, jak trzęsący się Wołodia. Największy fake news XXI wieku to ten o potędze kraju z logo Aquafresh na fladze.
  • 1

Also tagged with one or more of these keywords: Ukraina, interwencja militarna, agresja Rosji, wojna, Nato, konflikt

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych