TT.
Użytkownik TheToxic edytował ten post 06.05.2022 - 18:41
Napisano 06.05.2022 - 10:06
TT.
Użytkownik TheToxic edytował ten post 06.05.2022 - 18:41
Napisano 06.05.2022 - 12:11
Nawet niech będzie ich 10tyś w skali 40mln kraju to wraz będzie niewielki promil.
Ukraińcy nie znają swojej historii, w szkole nie uczą ich że banderowcy odpowiadają za rzeź na Wołyniu. Banderowcy przedstawiani są jako bohaterowie walki wyzwoleńczej narodu ukraińskiego spod jarzma ZSRR, III Rzeszy i Polski dlatego obecny banderyzm na Ukrainie nie jest tym samym banderyzmem jaki był w latach 30 i 40 XX wieku. Tak samo ewoluował polski nacjonalizm z narodowo faszystowskiego(taka była międzynarodowa moda w tamtych latach) na narodowo katolicki obecnie.
Film dla tych którym nie chcę sie czytać i szperać w sieci na ten temat.
Nie wiem jak w tym momencie odpowiedzieć. Dla mnie jest to poziom żenady i kompromitacja nie tylko twoja, ale też dla paranormalne.pl. Jestem w szoku jak można coś takiego napisać.
Napisano 06.05.2022 - 14:28
Ale że o co chodzi? Co takiego napisałem? Wy piszecie że fala nazizmu zalała Ukrainę, każdy Ukrainiec to nazista, a w ogóle to jest tam druga trzecia rzesza.
Jestem pewny że w Polsce jest podobna ilość neonazistów co na Ukrainie.
Co Ty masz do tej naszej Polski ? Jesteś pewny, ponieważ posiadasz wiarygodne statystyki ,czy tak ci się wydaje na podstawie swoich marzeń i snów ? Gdzie są ci neonazisci w naszym kraju ? O jakich 10 tys piszesz jak masz sondaż że nie jest to kilka procent a ponad 70. Nawet niech będzie tam 10 osób popierających bandere to jest 10 za dużo. Tak się właśnie dzieje gdy państwo nie rozliczy się z przeszłością.
Masz pogrubione zdanie gdzie się skompromitowałeś. Jak nadal nie rozumiesz to trudno
Napisano 06.05.2022 - 16:02
Putin zatakował bez żadnej przyczyny, zniszczył życie milionów rodzin, jego żołnierze nie mają honoru, gwałcą i okradają bezbronną ludność.
Nie próbujcie tego usprawiedliwiać.
Napisano 06.05.2022 - 16:26
Popularny
Co Ty masz do tej naszej Polski ? Jesteś pewny, ponieważ posiadasz wiarygodne statystyki
Nie posiadam bo nikt takich statystyk nie prowadzi, to jest nie możliwe do zrealizowania bo nikt otwarcie w Polsce nie przyzna się że jest neonazistą.
O jakich 10 tys piszesz jak masz sondaż że nie jest to kilka procent a ponad 70.
Ja mówię o neonazistach a nie o kulcie bandery. Współczesny banderyzm =/= neonazizm/banderyzm Stepana Bandery
Banderyzm według Stepana Bandery- Ukraina dla Ukraińców, niepożądany element jeśli nie chce sam się usunąć należy usunąć go siłą tyczy się to Polaków, Żydów, Rosjan. Ustrój wodzowski.
Współczesny Banderyzm na Ukrainie- Demokracja, prezydent z korzeniami żydowskimi, liczne mniejszości narodowe Polaków, Rosjan, Żydów i Tatarów.
Banderyzm obecnie ewoluował w kierunku patriotyzmu ukraińskiego. A że wzieli sobie Bandere za bohatera narodowego to dlatego że nie mają żadnych innych pozytywnych bohaterów a potrzebny był im jakiś bohater aby budować tożsamość narodową w czasie wojny w Donbasie czy w czasie pomarańczowej rewolucji.
Czy podoba mi się że Bandera jest bohaterem Ukraińców?- nie podoba mi się to.
Czy uważam że współczesny kult Bandery jest zagrożeniem dla Polski i Polaków?- Nie jest zagrożeniem.
Putin zatakował bez żadnej przyczyny, zniszczył życie milionów rodzin, jego żołnierze nie mają honoru, gwałcą i okradają bezbronną ludność.
Niestety to smutna prawda, ale niektórzy w swojej nienawiści do jednych zbrodniarzy pokochali drugich zbrodniarzy.
Użytkownik StatystycznyPolak edytował ten post 06.05.2022 - 16:29
Napisano 06.05.2022 - 16:49
^ dokładnie tak samo pomyślałem ale powstrzymałem się i nie przelewalem tego na klawiaturę.
O widzę, że szczepionki i maseczki przynoszą w końcu widoczne efekty. W ogóle mnie nie dziwi taka retoryka, przecież wy chcieliście przestać leczyć ludzi niezaszczepionych, popieraliście wykluczanie ich ze społeczeństwa, zwalnianie z pracy, itp. Dlatego też nie dziwi mnie wasze uwielbienie do najbardziej neonazistowskiego kraju w całej Europie. Idealnie byście pasowali do tej banderowskiej azovskiej dziczy, wystarczy poczytać wasze komentarze, żeby to wiedzieć.
A ty PeterFrajer jedyne co byś zrobił jakbyś mnie spotkał to zabrudził spodnie. Zawsze mnie śmieszą takie internetowe wojaki, haha. Na ruskich by poszli i czego by to oni nie zrobili. Definitywnie za długo siedziałeś w maseczce i niedotlenienie zostawiło bardzo przykre skutki.
i jeszcze dopisek:
Rozumiem, że w tej sytuacji paliwo po 5 zł jest najważniejsze. Gardzę takimi ludźmi, jak ty, pewnie pierwszy byś był przy zachodniej granicy gdyby ruscy do nas wjechali.
No oczywiście, że paliwo po 5zł jest dla mnie bardzo ważne, bo wpływa na ceny wszystkich obowiązkowych produktów. To, że was antypolaków bardziej obchodzi Ukraina niż Polska to mnie wcale nie dziwi. Ale dla mnie najważniejsza jest moja rodzina, moja przyszłość, mój kraj. Ta sowiecka wojna w patologicznej rodzinie mnie nie interesuje i mój kraj nie powinien brać w niej udziału. A ruski do nas w końcu wjedzie, dzięki takim zmanipulowanym baranom jak wy, którzy najgłośniej szczekają, a najmniej mogą.
Zazdroszczę Węgrom władzy. Najpierw Orban zakazał wjazdu do swojego kraju temu dewiantowi Sorosowi, a teraz powiedział dokładnie to co ja myślę - uchodźców przyjąć trzeba, bo inaczej nie wypada i to wszystko, bo to wojna Ukraińców z Rosjanami, a nie moja wojna. Ja nie stoję ani po stronie Ukrainy, ani Rosji, stoję po stronie swojego kraju. I tak to właśnie powinno wyglądać. Ale to niemożliwe przy tym polskojęzycznym rządzie na smyczy Usraela i przy tym zmanipulowanym tępym narodzie(mowa oczywiście o covidiotach i banderofilach). Bo normalnych, prawdziwych Polaków patrzących na dobro swojego kraju, a nie na dobro Ukraińców jest oczywiście wciąż sporo.
Ale bardzo proszę bez emocji i bez przekręcania nicków. Cytat z marginesowego postu został usunięty.
TT.
Użytkownik TheToxic edytował ten post 06.05.2022 - 18:59
Napisano 06.05.2022 - 17:02
Ale dla mnie najważniejsza jest moja rodzina, moja przyszłość, mój kraj.
Na poprzedniej stronie pisałeś że Polacy to debile i barany a teraz piszesz że zależy ci na Polsce? Masz rozdwojenie jaźni?
Mógłbyś jednak śladami Czeczki wyjechać do Rosji byłbyś gwiazdą propagandowej telewizji Putina w śniadaniowej ramówce. Taka retoryka jest tam potrzebna.
Napisano 06.05.2022 - 17:06
Tak, tak - Rosja wjedzie do nas (pytanie czym, bo na Ukrainie stracili już tyle sprzętu, że chyba przerobią stare Zaporożce i Moskwicze na wozy bojowe), bo będzie walczyła z polskim nazizmem. Ciekawe dlaczego nie wjedzie do Niemiec, gdzie naziole hucznie świętują co roku urodziny Adolfa a przestępstwa o charakterze antysemickim regularnie przekraczają 2000 rocznie. Może dlatego, że im wcale nie chodzi o walkę z nazizmem?
Napisano 06.05.2022 - 17:22
Ale dla mnie najważniejsza jest moja rodzina, moja przyszłość, mój kraj.
Na poprzedniej stronie pisałeś że Polacy to debile i barany a teraz piszesz że zależy ci na Polsce? Masz rozdwojenie jaźni?
Mógłbyś jednak śladami Czeczki wyjechać do Rosji byłbyś gwiazdą propagandowej telewizji Putina w śniadaniowej ramówce. Taka retoryka jest tam potrzebna.
No przecież odnosiłem się do takich jak ty. Najpierw doprowadziliście do załamania gospodarczego z powodu grypy, a teraz chcecie dokończyć dzieła zniszczenia w imię Ukraińców. A że jest was niestety sporo to wystarczy, żeby pociągnąć na dno ze sobą prawdziwych, normalnych Polaków.
Wy za to byście pasowali do ukraińskiej telewizji śniadaniowej ze swoją tępą propagandą, ale przecież wy tego nie dostrzegacie, co? Widzicie tylko ruską propagandę, a waszej nie widzicie, ani tego że większość tego co Ukraińcy przekazują to kłamstwa? Nie widzicie też pewnie tego, że robią wszystko, żeby wciągnąć innych(przede wszystkim nas) w tę wojnę. Wy ogóle mało co dostrzegacie i rozumiecie co pokazujecie tutaj od dwóch lat.
Napisano 06.05.2022 - 18:23
@StatystycznyPolak
Przykład Emila Czeczki pokazuje, że oni na wschodzie nie patyczkują się z pożytecznymi idiotami. Dlatego tak źle Danielowi nie życzmy.
Napisano 06.05.2022 - 18:49
Chyba coś mi umknęło. Kto usprawiedliwia te zbrodnie?
Co do starego pytania o druga armię świata. Od dawna byliśmy karmieni zachodnią propagandą, że Rosja taką armię posiada. To co wyświetlają nam media, pokazuje,że niewiele z tej armii zostało. Nadal jest strach przed atomówkami, ale ciekawe ile z tych głowic nie zostało rozkradzionych i jest jeszcze na chodzie. Na nasze nieszczęście wystarczy jedna sprawna by doszło do tragedii - chyba właśnie to szachuje zachód przed wjazdem do Moskwy i zrobieniem porządku.
Poza atomówkami Rosja ma jeszcze nad Ukrainą przewagę w uzbrojeniu i liczbie żołnierzy - ale wydaje się, że musiałaby ogłosić mobilizację i przerzucić sprzęt z innych regionów na Ukrainę, aby wygrać wojnę.
Co do sankcji - mamy już 6 zestaw - jak widać po numerku, 5 poprzednich nie zadziałało - przypuszczam, że i te nic nie dadzą poza stratami dla zachodnich gospodarek. Dalej reszta świata handluje z Rosją i finansuje im wojnę.
Poza Rosją i Ukrainą najbardziej na tej wojnie traci Polska. Przestali przesyłać nam gaz - nawet jak wygramy w sądzie to gazprom nic nam nie zapłaci. Na uchodźców nie dostaliśmy nawet jednego eurocenta od UE i pewnie nie dostaniemy. Zalała nas rzesza ludzi, którzy są i będą utrzymywani z naszych pieniędzy. Nie chodzi o darmową komunikację - te autobusy i tak by jeździły. Ale dlaczego np moje dziecko ma nie dostać się do żłobka, a ukraińskie już tak? Cała ta polityka proukraińska nie jest dobra. Tym ludziom trzeba pomóc, ale nie kosztem naszych obywateli. Jak widać po forum, to co dzieje się obecnie kłoci nas ze sobą - przypuszczam, że będzie jeszcze gorzej.
W internecie pojawiają się informacje o kolejnym trafionym rosyjskim statku. Ponoć "Admiral Makarov" pali się po ataku rakietą Neptun.
Napisano 06.05.2022 - 18:54
Niezły żart, że niby to Zachód mówił o zbieraninie gwałcicieli i szabrowników jako o drugiej armii świata. Przecież to kremlowski karzeł i jego ratlerki byli święcie przekonani, że przed ich armią drży cały świat. Dla normalnych ludzi drugą armią świata od dawna jest armia chińska, można się spierać, czy przez chwilę nie była nią armia turecka.
Użytkownik Kalafiorowa edytował ten post 06.05.2022 - 18:54
Napisano 06.05.2022 - 18:55
Drogi Danielu. Stosuję te wymienione formy? Powtarzasz pogardliwe określenia używane przez agresora. Jeszcze raz - agresor różnymi metodami chce odczłowieczyć swoją ofiarę. Dlatego też stosowanie przez Ciebie obraźliwe określenie Ukraińców (którzy nota bene - bronią także i twoją skromną osobę) wpisuje się rosyjską (nie ruską ani nie kacapską) propagandę. Stajesz się więc mimowolnym (mam nadzieję) przekaźnikiem wrażej propagandy.Wy stosujecie propagandę zachodnią/ukraińską i nie widzicie w tym żadnego problemu. Mimo, że rzadziej mówią prawdę niż Ruscy.
nie jestem "Wy" i nie należę do jakieś tajnej (zapewne) grupy. Odpowiadam za siebie, i za to co piszę. Natomiast nie odpowiadam za nikogo innego!
Reszta, jak widzę jest jakimś fristajlem intelektualnym, a mając już swoje lata, naprawdę nie mam czasu na coś takiego. Stąd też "toczka" na końcu mojej wypowiedzi nie była przypadkowa.
DUDA: WIERZĘ, ŻE MIĘDZY POLSKĄ A UKRAINĄ W PRZYSZŁOŚCI NIE BĘDZIE GRANICY:
Ciekawe: W inne relacji brzmi to z lekka inaczej. Warto porównać.
"Zacytował też słowa prezydenta Ukrainy Wołodymyra Zełenskiego, że teraz "nie ma granicy między Polską a Ukrainą". - Wierzę głęboko, że na przyszłość te jego słowa będą jeszcze prorocze. I że kiedyś taką sytuację zobaczymy - wolną, niepodległą, suwerenną Ukrainę, w której żyją Polacy od pokoleń, i wolną, suwerenną, niepodległą Rzeczpospolitą jako bratnie państwo i bratni naród - kontynuował."
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych