Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ukraina 2022 konflikt

Ukraina interwencja militarna agresja Rosji wojna Nato konflikt

• Please log in to reply
2022 replies to this topic

Ramirez103.
  • Tematów: 0
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

A co z supertajnymi amerykańskimi laboratoriami z bronią biologiczną, które podobno znajdowały się na Ukrainie?

Dla kolegi pytam, bo własowscy klakierzy dziwnie zamilkli w tym temacie.

A skąd mam wiedzieć co z tymi laboratoriami. Wiadomo że były i tyle. 

• -2

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Wartościowy Post

up@

kto wie I jakie są dowody. Jakie są źródła tych rewelacji? "wiadomo że były to trochę za mało.

Dali taki opór że Mariupol dawno padł

Serio? Ponoć Azow dalej walczy. Skąd wiesz że upadł?

Chłopie to ty sie ogarnij boś odleciał jak rakieta w kosmos.

W przeciwieństwie do ciebie nie rozpowszechniam ruskiej propagandy. Ukraińskiej też nie. 

Zbombardowałem was argumentami jak ruscy Mariupol i tyle z was zostało co z pułku azow xD

Nie argumentami, tylko elementami ruskiej narracji. Wyjdź ze swojej bańki infomacyjnej, bo karmisz się paszą, serwowaną przez ruskich trolii. 

Niedługo zaczniesz pisać że nie ma żadnej wojny, a to co się dzieje w Ukrainie, to faszystowska propaganda. 

Fakty są takie że Federacja Rosyjska, najechała niepodległe państwo. Jak Ukraina padnie, Polska będzie następna. Możesz sobie bredzić o banderowcach itd, Ale tak właśnie się stanie. W reżimowej Rosyjskiej telewizji już o tym dyskutują. Szkoda że tego nie łapiesz. 

Użytkownik Panjuzek edytował ten post 08.05.2022 - 15:18

• 5

Ramirez103.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

up@

kto wie I jakie są dowody. Jakie są źródła tych rewelacji? "wiadomo że były to trochę za mało.

Dali taki opór że Mariupol dawno padł

Serio? Ponoć Azow dalej walczy. Skąd wiesz że upadł?

Chłopie to ty sie ogarnij boś odleciał jak rakieta w kosmos.

W przeciwieństwie do ciebie nie rozpowszechniam ruskiej propagandy. Ukraińskiej też nie. 

Zbombardowałem was argumentami jak ruscy Mariupol i tyle z was zostało co z pułku azow xD

Nie argumentami, tylko elementami ruskiej narracji. Wyjdź ze swojej bańki infomacyjnej, bo karmisz się paszą, serwowaną przez ruskich trolii. 

Niedługo zaczniesz pisać że nie ma żadnej wojny, a to co się dzieje w Ukrainie, to faszystowska propaganda. 

Fakty są takie że Federacja Rosyjska, najechała niepodległe państwo. Jak Ukraina padnie, Polska będzie następna. Możesz sobie bredzić o banderowcach itd, Ale tak właśnie się stanie. W reżimowej Rosyjskiej telewizji już o tym dyskutują. Szkoda że tego nie łapiesz. 

1. źródłem jest podsekretarz Stanu USA ds. politycznych Victoria Nuland.

2.Ponieważ Mariupol upadł a Azow jest rozbity. https://www.rp.pl/ko...bycie-mariupola oraz https://www.rp.pl/konflikty-zbrojne/art36170331-doradca-mera-mariupola-miasto-ma-byc-wlaczone-do-rosji Z wolna te tereny są przyłączanie do Rosji. 

3. Nie rozpowszechniam propagandy. Wszystko co pisze ma swoje potwierdzenia a nie bajki z mchu i paproci.

4. Twierdzicie że ruscy stracili połowę sprzętu, nie posiadają nowoczesnego uzbrojenia i tysiące żołnierzy martwych to czym mają nas najechać xD Poza tym Putin nie jest głupi aby atakować teraz Polskę. Chiny są nie pewnym sojusznikiem i lepiej nie wyprztykać sie z wojska. 

5. Czy Ukraina jest do końca niepodległym państwem jest sprawą dyskusyjną. 

6. https://gospodarka.d...ja-ukraina.html

• -1

Zaciekawiony.
  • Tematów: 85
  • Artykułów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

*
Wartościowy Post

Ruska propaganda:

- Nie potwierdzamy trafienia okrętu Moskwa, to kłamstwo

potem

- Na okręcie wybuchł pożar od palenia papierosów pod pokładem, załogę ewakuowano okręt jest holowany

potem

- Nie potwierdzamy doniesień, że okręt zatonął, właśnie zmierza do portu w Sewastopolu, całą załogę uratowano

potem

- Ups, okręt przewrócił się i zatonął, podczas wypadku panował silny sztorm i zła pogoda, ale całą załogę uratowano

potem

- La,la,la, nie słyszymy pytań o los załogi, nie będziemy odpowiadać rodzinom marynarzy czemu nie ma z nimi kontaktu

Normalnie drugi Kursk. Tyle lat minęło a Putin nie zmienił metod

https://archiwum.rp....spokojenie.html

• 5

NoMeansNo.
  • Tematów: 8
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Każda armia tak wygląda. USA ze swoim nowoczesnym sprzętem przez lata nie dawali rady w Afganistanie czy Iraku przeciwko armii pastuchów z gór xD. Mariupol już dawno zdobyty tak jak krym i Donbas, zostały jeszcze tereny na wschód. Ukraina to kraj 2x wiekszy od Polski, wiec jego zdobycie 150 tys żołnierzy ze szrotem jest niewykonalne. Ukraina przegrała i pogódźcie się z tym. Po wojnie USA ich naliczy za ten sprzęt, a ruscy zabiorą sobie wschód dla siebie. Koniec bajki. 

Te straty o których piszesz podaje tylko strona Ukraińska i nikt ich oficjalnie nie potwierdził. To tak jak podawali informacje o wyspie węży. Ja im wierze tak jak ruskim. 

I dlatego napisałem o Afganistanie. Teren sprzyjający defensywie a nie ofensywie. Nie dali rady Brytyjczycy, nie dał rady Związek Radziecki i nie dali rady Amerykanie. Natomiast Ukraina, to jak już napisałem, "patelnia" teren trudny do obrony, stąd też dreptanie Rosjan w miejscu, zakrawa na farsę.

Piszesz, że zdobycie takiego kraju szrotem ze 150 tysiącami żołnierzy jest niewykonalne? A kto Rosji określił takie reguły? Mamy 150 tysięcy żołnierzy i jedziemy? To czemu w ogóle zaatakowano a nie zmobilizowano 250 tysięcy? Na co idzie budżet w wysokości 61,7 mld dolarów w 2020 roku? Jeszcze raz: ponad 60 miliardów dolarów rocznie na wojsko i szrot? Dlaczego, nie posiadając odpowiedniej przewagi w siłach lądowych przystąpiono do ofensywy lądowej? Aby wytracić najlepiej wyszkolonych dowódców i żołnierzy? Jakieś rosyjskie samobójstwo poszerzone?

A, że Ukraina przegra to raczej wynika ze zwykłych cyfr. Natomiast im dłużej trwa walka, tym dłużej Rosja będzie musiała odbudowywać straty. Może Ukraina stanie się tym czym stał się Afganistan dla ZSRR albo (i lepiej) Czarnobyl? Mam taką nadzieję.

mariupol.jpg

Użytkownik NoMeansNo edytował ten post 08.05.2022 - 18:25

• 1

Ramirez103.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

NoMeansNo

Reguły ustala rzeczywistość a ta jest taka że mają niepewne Chiny u swych granic. Nie wiadomo jak sie zachowają w przyszłości mają chrapkę na syberie. Póki co bardziej koncentrują uwagę na Tajwanie i morzu południowochińskim. Putin jest cwany, pewnie mają plan na cały konflikt z możliwymi scenariuszami. Nie łudź się Rosja ma czas oraz możliwości których Ukrainie brak z każdym dniem. Nawet propaganda już przestaje działać. Świat i NATO ma w 4 literach Ukrainę dalej handlując z Rosją, rubel pnie sie w górę a najlepsze tereny zostały zajęte. Afganistan stał się porażką USA i ich sojuszników w tym nas. 

• -1

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wspólny marsz antywojenny Polaków i Ukraińców dzisiaj w Warszawie. Pełno flag ukraińskich i ani jednej banderowskiej. I co?
FSPxnb0XsAM-f5J.jpeg
  • 2

NoMeansNo.
  • Tematów: 8
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

NoMeansNo

Reguły ustala rzeczywistość a ta jest taka że mają niepewne Chiny u swych granic. Nie wiadomo jak sie zachowają w przyszłości mają chrapkę na syberie.

No tak, zawsze można napisać, że mają coś niesamowitego w magazynach. Tyle, że ludzi już nie ukrywają. Tracą wyszkoloną kadrę, którą nie da się zastąpić ludźmi z poboru. Rosyjska myśl o wykorzystywaniu wojsk powietrzno-desantowych (tutaj szkolenie nie trwa miesiąc lub dwa) w ten sposób jest niezwykłe. Wysyłanie na pierwszą linię oficerów wyższego szczebla też nie wygląda na godne naśladowania. Powtarzając: mam nadzieję, że w ten sposób rany po Ukrainie będą lizać przez wiele lat.

Wspólny marsz antywojenny Polaków i Ukraińców dzisiaj w Warszawie. Pełno flag ukraińskich i ani jednej banderowskiej. I co?

Flaga Polski do góry nogami. ;]

• 0

StatystycznyPolak.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Flaga Polski do góry nogami. ;]

Nie jestem pewny co masz na myśli, ale chyba się domyślam :) Czuję w kościach że zdjęcie zfotoszopowane będzie latać po internecie. 

Użytkownik StatystycznyPolak edytował ten post 08.05.2022 - 18:59

• 0

Ramirez103.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

2 maja były banderowskie oraz na filmiku który zapodałem na poprzedniej stronie. 

https://gloria.tv/sh...6KDYuPF6ekrF83X 70% ocenia pozytywnie bandere

Użytkownik Ramirez103 edytował ten post 08.05.2022 - 20:49

• -3

StatystycznyPolak.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Przejrzyjcie sobie komentarze. Polecam xD

https://www.facebook...7101319/?type=3

• 1

Ramirez103.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

279596778_1337136186782202_8226648703933

A wiec i tutaj mamy trolli za pieniądze. 

Magda72 i zupa kalafiorowa

Jak macie zamiar tylko minusować moje posty to wiedzcie że mam to tam gdzie światło nie dochodzi xD Wasz ból tylej części ciała to wystarczająca nagroda buahhahahahahasash

upomnienie.gif

Nie przekręcaj nicków. Ostrzegałem.

Staniq

• -1

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@up.

Nie wyłapałeś kontekstu. Chodzi o trolle które piszą to co Ty. 😎
  • 3

Ramirez103.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

@up.

Nie wyłapałeś kontekstu. Chodzi o trolle które piszą to co Ty.

Ciekawe że troll nazywa kogoś trollem xD takie czasy nastały proszę państwa. Ja przynajmniej mam potwierdzenia tego co pisze w przeciwieństwie do was. Statystycznypolak przykładowo swoją "wiedzę" opiera na własnych snach i wyobrażeniach. 

A kontekst rozumiem. 

Odniesiesz się może do tych 70% popierających Bandere na Ukrainie czy za trudny temat xD

• -1

StatystycznyPolak.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Przemówienie Putina z okazji dnia zwycięstwa. W skrócie: naziści, bandera, złe USA i NATO czyli pakiet startowy wszystkich tych od "włącz myślenie" tu na forum. Nie potrzeba już więcej dowodów :)

Atak czerwoną farbą na rosyjskiego ambasadora w Polsce. 

https://twitter.com/...606238701174785

Użytkownik StatystycznyPolak edytował ten post 09.05.2022 - 11:16

• 2

Also tagged with one or more of these keywords: Ukraina, interwencja militarna, agresja Rosji, wojna, Nato, konflikt

Użytkownicy przeglądający ten temat: 8

0 użytkowników, 8 gości, 0 anonimowych