Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ukraina 2022 konflikt

Ukraina interwencja militarna agresja Rosji wojna Nato konflikt

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2022 odpowiedzi w tym temacie

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Ramirez103

Ciekawe że troll nazywa kogoś trollem xD takie czasy nastały proszę państwa.

Ciekawe jest to, że nie nazwałem Cię trollem. Taki niuans, ale wydaje mi się że istotny. 

Ja przynajmniej mam potwierdzenia tego co pisze w przeciwieństwie do was.

To Ciekawe że otwarte umysły, mają potwierdzenie na wszystko, dopóki nie wdamy się w szczegóły.  

Odniesiesz się może do tych 70% popierających Bandere na Ukrainie czy za trudny temat xD ?

Już się odniosłem. Nie chce mi się powtarzać.  :szczerb:

5. Czy Ukraina jest do końca niepodległym państwem jest sprawą dyskusyjną.

Mógłbyś to rozwinąć, w kontekście tej wojny?

Użytkownik Panjuzek edytował ten post 09.05.2022 - 18:51

• 2

Carrik.
  • Tematów: 0
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Atak czerwoną farbą na rosyjskiego ambasadora w Polsce. 

https://twitter.com/...606238701174785

Szokująca potwierdzona informacja - autorką tego politycznego happeningu była ukraińska dziennikarka. Oj coś ci nasi bracia wyjątkowo mocno chcą, żeby Rosjanie nas jeszcze bardziej znielubili ;) 
Prowokacja, jakich z rąk Ukraińców u nas już wiele. A jestem pewien, że będzie ich jeszcze więcej. Inna kultura, dzika kultura, takie to typowe wschodnie zwyczaje. Odciąć się, olać albo wskazać jasno i wyraźnie, że to Ukraińcy na naszym terenie robią burdel i prowokują swoich najeźdźców, żeby tylko wepchnąć nas do wojny. Deportacja i jakoś będzie ;)

• -1

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

,,Prowokacja, jakich z rąk Ukraińców u nas już wiele''
Za pewnie podasz nam przykłady tych licznych prowokacji.

W 2016 roku w Ankarze zastrzelono, chyba nawet w transmisji na żywo rosyjskiego ambasadora w Turcji. Żadna wojna z tego nie wybuchła. Sprawcą był Turek.

Jakieś fatum ciąży nad rosyjskimi ambasadorami.

Użytkownik StatystycznyPolak edytował ten post 09.05.2022 - 19:53

• 0

Carrik.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

,,Prowokacja, jakich z rąk Ukraińców u nas już wiele''
Za pewnie podasz nam przykłady tych licznych prowokacji.

Wam? A wy to król? Statystyczny Polak nigdy królem nie zostanie.

Pójdź sobie do pierwszego lepszego klubu i zobacz sobie, kto bryluje na polskich imprezowniach. wulgaryzmy.png Ukraińców skorych do bitki zawsze się znajdzie. Tacy biedni ci nasi sąsiedzi, że dostają palec, a chcą wziąć całą rękę. Ale jak balują za nie swoje, to nie ma co się dziwić.

ost1.gif

Znowu? Nie umiesz się powstrzymać.

To trzecie ostrzeżenie na Twoim liczniku, więc system dał Ci urlop.

Staniq

• -1

StatystycznyPolak.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A Polacy w klubach to trzezwiutcy i kultularni tańczą tylko Poloneza i walca wiedeńskiego, tacy ę ą. Chyba nigdy w klubie nie byłeś.
  • 0

Carrik.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Taka anegdotka co do ich wspaniałej kultury - trzeciego maja przy Placu Zamkowym zebrała się grupka ukraińskich gimbusów i odśpiewali i odtańczyli jeden ze swoich największych patriotycznych hitów - Czerwoną Kalinę. A wykształcone wielkomiejskie lemingi stały dookoła i biły im brawo. Ciekawe, czy wiedzą, że być może nawet ich dziadkowie ginęli z rąk Ukraińców odśpiewujących właśnie tę pioseneczkę. Taka tam patriotyczna pieśń. 

Ukraińcy mają neonazizm we krwi, bo jako młody naród nie mają tak naprawdę żadnej historii swojego państwa. Jakichś narodowych bohaterów mieć trzeba i mają banderowców. A wielbicieli takich klimatów każdy normalny Polak powinien tępić.

To wytłumacz mi Statystyczny Polaku jak to jest, że w ich ojczystym kraju trwa wojna, giną ich rodacy, a oni jak gdyby nigdy nic szlajają się zagranicą w klubach, chleją pod korek i się dobrze bawią. Ja na ich miejscu raczej nie byłbym w stanie balować w sytuacji gdy mój kraj w tym samym momencie by płonął :)

• -2

Kalafiorowa.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

@Carrik

Ruscy położą uszy po sobie, jak w przypadku tego ambasadora odstrzelonego w Ankarze. Nawiasem mówiąc jego śmierć była zemstą za zbrodnie rosyjskie w Aleppo, można o tym poczytać.

Rosjanie przysłali po prostu nowego ambasadora do Ankary. Ludzi u nich w końcu dużo ...

• 0

NoMeansNo.
  • Tematów: 8
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Ukraińcy mają neonazizm we krwi, bo jako młody naród (...)

A co to ma wspólnego z agresją Rosji na Ukrainę? Tak, krótko, w kilku słowach.

Uwielbiam tez takie generalizowanie. My Polacy możemy się różnić, jedni od PiSu, inni z PO, trzeci to Konfederacja i tak do bólu wymieniania. Natomiast obcokrajowcy z założenia są homogeniczni. Bez wyjątku. Obcy jest obcy. Tajemniczy i  z natury zły. Tutaj nie trzeba wchodzić w szczegóły. Oczywiście, czemu nie ma być wśród Ukraińców zwolenników skrajnej prawicy? Dlaczego, po II wojnie światowej, w Niemczech jest grupa prawoskrętnych wielbicieli ideologii nawiedzonego Austriaka? Łatwiej wrzuca Ukraińców do jednego wora: banderowcy. Zaiste zdolność osiągalna przez tępą rosyjską ideologię.

U nas w Polsce składa się kwiaty na cmentarzu Brygady Świętokrzyskiej, która jakimś paranormalnym talentem przemaszerowała przez tereny zajęte przez niemieckiego okupanta, oczywiście w żaden sposób nieskalany nie kontaktując się z nim (to sarkazm). Oficer łącznikowy SS tylko tak przypadkowo się obok nich pętał.

• 5

Ramirez103.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Panjuzek

Ukraina została wystawiona (jak zwykle) przez USA po rozpadzie ZSRR oddając swój potencjał nuklearny za gwarancje bezpieczeństwa które były fikcją. W ten sposób znowu trafili w ręce Moskwy a ta mogła rządzić dalej z tylnego fotela wystawiając w fikcyjnych wyborach swoich kandydatów. Później Juszczenko chciał do NATO ale NATO nie chciało pewnie ze względu na wiadomo kogo. Oligarchowie, służby i mafia (w sumie jedno i to samo) beztrosko drenowali kraj z pieniądza oraz potencjału gospodarczego. Co do wojny, to konflikty w krajach 3 świata przestały ludzi interesować (brutalne ale prawdziwe) jednak w europie dawno nie było czegoś spektakularnego. Padło na Ukraine która najlepiej do tego pasowała. Dzieki temu można przy okazji przykryć machloje, wzrost inflacji i całą reszte. Jedni zarobią, inni stracą albo nic się dla nich nie zmieni i życie będzie toczyć się dalej.Rekiny już rzuciły się na naszych wschodnich sąsiadów aby  odgryźć jak najwieksze kawałki dla siebie. Tak jak pisałem od początku Ukraina przegrała już na starcie. Koniec bajki. 

• -1

NoMeansNo.
  • Tematów: 8
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

To wytłumacz mi Statystyczny Polaku jak to jest, że w ich ojczystym kraju trwa wojna, giną ich rodacy, a oni jak gdyby nigdy nic szlajają się zagranicą w klubach, chleją pod korek i się dobrze bawią. Ja na ich miejscu raczej nie byłbym w stanie balować w sytuacji gdy mój kraj w tym samym momencie by płonął :)

Wprawdzie nie jestem Statystyczny ale do Polaków raczej się zaliczam. Zaciekawiło mnie to.

Z jednej strony zarzucasz Ukraińcom banderyzm, neonazizm (czyli rodzaj wynaturzonego szowinizmu i turbopatriotyzm) z drugiej zaś... szlajają się po klubach i nie walczą w obronie ojczyzny. Czyli są szowinistami, nacjonalistami czy też nie? Zdecyduj się.

• 3

Kalafiorowa.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

@Carrik

Na razie nie ma takiej potrzeby, aby ściągać tych balujących w Europie Zachodniej, bo wystarczą odpowiednie dostawy broni z USA. Za to Wowa coraz poważniej myśli o powszechnej mobilizacji, bo sukcesów na froncie ma tyle, co Chruszczow włosów na głowie.

• 1

StatystycznyPolak.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To wytłumacz mi Statystyczny Polaku jak to jest, że w ich ojczystym kraju trwa wojna, giną ich rodacy, a oni jak gdyby nigdy nic szlajają się zagranicą w klubach, chleją pod korek i się dobrze bawią. Ja na ich miejscu raczej nie byłbym w stanie balować w sytuacji gdy mój kraj w tym samym momencie by płonął

Musisz podejść do takiego Ukraińca i się go zapytać.

To że uciekli przed wojną nie znaczy że mają siedzieć teraz w kącie i non stop płakać, może to być jakaś forma relaksu i oderwania się od smutnej rzeczywistości. Ja jestem tego dobrym przykładem gdy walczyłem z nerwicą lękową(okrutna choroba spowodowana ciężkimi doświadczeniami życiowymi) zamiast się załamywać znalazłem pasję jaką jest kolarstwo i trochę bushcraft aby nie pogłębiać czarnych myśli. A byłem w takim stanie że bałem wychodzić się z domu w obawie przed napadami lękowymi. Gdzieś na forum chyba pisałem o tym.

• 2

Ramirez103.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Ukraińcy mają neonazizm we krwi, bo jako młody naród (...)

A co to ma wspólnego z agresją Rosji na Ukrainę? Tak, krótko, w kilku słowach.

Uwielbiam tez takie generalizowanie. My Polacy możemy się różnić, jedni od PiSu, inni z PO, trzeci to Konfederacja i tak do bólu wymieniania. Natomiast obcokrajowcy z założenia są homogeniczni. Bez wyjątku. Obcy jest obcy. Tajemniczy i  z natury zły. Tutaj nie trzeba wchodzić w szczegóły. Oczywiście, czemu nie ma być wśród Ukraińców zwolenników skrajnej prawicy? Dlaczego, po II wojnie światowej, w Niemczech jest grupa prawoskrętnych wielbicieli ideologii nawiedzonego Austriaka? Łatwiej wrzuca Ukraińców do jednego wora: banderowcy. Zaiste zdolność osiągalna przez tępą rosyjską ideologię.

U nas w Polsce składa się kwiaty na cmentarzu Brygady Świętokrzyskiej, która jakimś paranormalnym talentem przemaszerowała przez tereny zajęte przez niemieckiego okupanta, oczywiście w żaden sposób nieskalany nie kontaktując się z nim (to sarkazm). Oficer łącznikowy SS tylko tak przypadkowo się obok nich pętał.

To nie tępa rosyjska propaganda tylko rzeczywistość. 200 tys bestialsko zamordowanych naszych rodaków nawet nie przez żołnierzy tylko zwykłych cywilów z siekierami i co tam jeszcze mieli pod ręką. To nie byli ludzie którzy widzieli na wojnach złe rzeczy i im odwaliło od nadmiaru wrażeń. Nawet w niemczech nie stawia się pomników zbrodniarzom jak to robią nasi wschodni sąsiedzi. Teraz pomyśl sobie że w Warszawie Niemcy chodzą sobie ze swastyką. A Ukraińcy z flagami banderowskimi to robią co pokazują filmiki czy zdjęcia. Widzisz różnice czy dalej nie dociera ? W dodatku widzę kto ciebie plusuje czyli kółko wzajemnej adoracji. Pytasz dlaczego w Niemczech jest grupa prawoskrętnych wielbicieli ideologii nawiedzonego Austriaka. Może przez nieudolne rządy lewaków którzy wpuścili hordy imigrantów i ludzie mają dość. Ta tendencja będzie tylko rosła aż znowu nie dojdzie do tragedii. 

• -1

StatystycznyPolak.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pytasz dlaczego w Niemczech jest grupa prawoskrętnych wielbicieli ideologii nawiedzonego Austriaka. Może przez nieudolne rządy lewaków którzy wpuścili hordy imigrantów i ludzie mają dość. Ta tendencja będzie tylko rosła aż znowu nie dojdzie do tragedii.

Aha czyli jeśli w Niemczech rośnie w siłę skrajna prawica przez nielegalną imigrację to problemu nie ma, ale jeśli na Ukrainie rośnie w silę skrajna prawica z powodu agresji rosyjskiej to hurr durr nazizm zalewa Ukrainę i Polskę. xD

To nie tępa rosyjska propaganda tylko rzeczywistość. 200 tys bestialsko zamordowanych naszych rodaków nawet nie przez żołnierzy tylko zwykłych cywilów z siekierami i co tam jeszcze mieli pod ręką

Ale za to dzisiaj Polacy żyją na Ukrainie obok Ukraińców i nikt nikomu krzywdy nie robi. Przypominam tylko że nie żyjemy już w latach 30 i 40 XX wieku kiedy była zupełnie inna sytuacja społeczno polityczna.

Użytkownik StatystycznyPolak edytował ten post 10.05.2022 - 10:38

• 2

Ramirez103.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

StatystycznyPolak

Póki co jest inna. Wystarczy mała iskra i wtedy zobaczysz co będzie. Wtedy też ludzie żyli obok siebie. Te 70% poparcia dla bandery powinno martwić a zmiana nastawienia nastąpiła raptem w 10 lat. W 2012 "tylko" 24% a teraz ponad 70% 

Problem może być teraz dla Niemców ale w przyszłości kto wie. Jak nie opróżnisz szamba w porę to wybije xD

Użytkownik Ramirez103 edytował ten post 10.05.2022 - 11:52

• -1

Inne tematy z jednym lub większą liczbą słów kluczowych: Ukraina, interwencja militarna, agresja Rosji, wojna, Nato, konflikt

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych