Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ukraina 2022 konflikt

Ukraina interwencja militarna agresja Rosji wojna Nato konflikt

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2022 odpowiedzi w tym temacie

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jak już wcześniej pisałem Rosjanie wycofują się spod Charkowa, ale nie wszyscy. Na pastwę losu zostawili oddział żołnierzy republik donbaskich i nie pozwalają im przekroczyć granicy rosyjskiej. Jak wiadomo jest to mięso armatnie.
https://streamable.c...vKukbV-IBi4EWpY

A tu kolejna ciekawostka w obwodzie kaliningradzkim straszą mieszkańców tym że polskie wojsko przekroczyło granicę i ruszyło na Królewiec. Takie fejki świadczą o tym że w tej Rosji to chyba nas się trochę boją.
kalinka.jpg

Użytkownik StatystycznyPolak edytował ten post 13.05.2022 - 18:37

• 4

NoMeansNo.
  • Tematów: 8
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

A tu kolejna ciekawostka w obwodzie kaliningradzkim straszą mieszkańców tym że polskie wojsko przekroczyło granicę i ruszyło na Królewiec. Takie fejki świadczą o tym że w tej Rosji to chyba nas się trochę boją.

W piątek RIA Novosti propagandowa tuba Kremla poinformowała, że "Duma Państwowa zaproponowała postawienie Polski w kolejce do denazyfikacji". - Słowa polskich władz o Rosji jako "raku zagrażającemu Europie" i odszkodowaniach dla Ukrainy skłaniają Federację Rosyjską do umieszczenia jej na pierwszym miejscu po Ukrainie w kolejce do denazyfikacji - powiedział, jak podaje agencja, deputowany Oleg Morozow.

Co oni z tą denazyfikacją? Państwo w którym szowinizm narodowy jest rozbuchany do niemożliwości.

• 2

StatystycznyPolak.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

^ miałem wkleić ten news z RIA ale jakoś mi umknęło.
https://mobile.twitt...139085777588227
Tu w oryginale. Bez VPN nie da się wejść na tą stronę.
Ciekawe jakimi środkami wojskowymi mieli by nas denazifikowac kiedy wszystkie zmobilizowane jednostki są na Ukrainie. Mogli by nas jedynie zbombardować, jednocześnie mają chyba na uwadze że cały obwód kaliningradzki jest w zasięgu naszej artylerii lufowej. Także to straszak i czcze gadanie.

Użytkownik StatystycznyPolak edytował ten post 13.05.2022 - 21:14

• 0

Książe Zła.
  • Tematów: 77
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Prawda jest taka, ze dopiero teraz rodzi sie panstwo Ukraina i wykuwaja sie bohaterowie tego panstwa. Moim zdaniem miejsce bandery zajmie w ich sercach Zelenski, a o stepanie nikt nie bedzie pamietal. Jesli Rosja zostanie poskromiona to bedzie nowy rozdzial dla Ukrainy zaczynajacy sie od sojuszu Ukraibsko-Polskiego. Zobaczymy jak to bedzie.

hahahahha tyle można właściwie napisać. Nie wiem jakie prochy wy tutaj bierzecie ale warte ceny. Zełeński kolego sam powiedział że pewien procent Ukraińców popiera Bandere i nie jest to nic złego. Nic nie zrobił też w sprawie ogłoszenia przez rade miasta Lwowa 2022 rokiem UPA.

Aha zajebiście , to kij z nimi, jedni warci drugich

Nie kumasz co to wulgi? Zanim napiszesz, sprawdź w Słowniku Języka Polskiego PWN.
Staniq

No chyba ty nie kumasz, bo twoja przelozona TheToxic mowila ze mozna uzywac slowa 'zajebiscie' bo to juz nie jest wulgaryzm. Cofaj warna.

ost1.gif

Teraz łapiesz drugiego, za dyskusję po moim wpisie. Jest  to trzeci warn na Twoim koncie, więc je zerujemy, a Ty

otrzymujesz nagrodę 30 dni urlopu. Niestety, bezpłatnego.

Staniq

Korekta

Słownik języka polskiego słowo zajebiste wyłapuje jako słowo pospolite więc ściągam warna, natomiast po ściągnięcie blokady pisania proszę zgłosić się do szefowej bo moje narzędzia moderatorskie niestety nie pozwalają na takie akcje.

TT.

Tak dla jasności, do sprawdzania mamy używać SJP PWN, ale nie Wielkiego słownika ortograficznego. Dwa różne słowniki i dwa różne rezultaty.

Tak więc pierwszy warn nie należał Ci się.

Staniq

• 2

Ramirez103.
  • Tematów: 0
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Samochód z napisem "moim ojcem Bandera" we Wrocławiu. 

comment_1650615261aCKEVZvehwN9RWbZVbERjs

A tutaj w Anglii 

comment_1646924251Vxbn3sBUUwHQQUHkEBsZvT

Ciekawe co na to statystyczny ? 

• 0

StatystycznyPolak.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A co mam niby powiedzieć? Ja już wszystko co chciałeś wiedzieć na temat Bandery napisałem. A to że nie chciało ci się tego czytać to nie mój problem.

• 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Up@

A nie widzisz w tych zdjęciach czegoś, co raczej jest brakiem wiedzy niż idiotyzmem? 

StatystycznyPolak.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ja bym chciał doczekać czasów kiedy oni będą tak zawzięcie szukać nazistów po stronie rosyjskiej. W zasadzie tam to nawet szukać nie trzeba, oni sami biegają i krzyczą ,,Patrzcie jestem rosyjskim naziolem zabijam gwałce i strzelam cywilom w tył głowy a później chowam ich w masowych grobach, halo tu jestem! nie widzicie mnie?''

• 2

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tak mnie się przypomniało...

I'm here.gif

Tak nawiasem, ciekawe kiedy zmienią melodię, po klęsce ruskiej bandy, czy jeszcze w trakcie?...

StatystycznyPolak.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Stawiam że wcale nie zmienią. Oni podążają jak stado owiec za narracją narzuconą przez ich środowisko, a podobno słyną z tego że myślą samodzielnie. 

• 3

Ramirez103.
  • Tematów: 0
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Tradycyjnie brak argumentów z waszej strony mnie nie dziwi. No i te wasze płytkie myślenie - nie jesteś po stronie Ukrainy to musisz po stronie Ruskiej mnie bawi. 

Stawiam że wcale nie zmienią. Oni podążają jak stado owiec za narracją narzuconą przez ich środowisko, a podobno słyną z tego że myślą samodzielnie. 

Dobrze siebie opisałeś xD 

A teraz na deser 

http://www.youtube.c...rts/-LsQgRd4crE

• 0

NoMeansNo.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

A mnie zaciekawiło coś innego.

Wiem, że każdy z nas jest wysokiej klasy specjalistą w sprawach wojskowości. ;]

1. Czemu Rosjanie nie odcinają dróg zaopatrzenia Ukrainy w sprzęt NATO? Liczba mostów i dróg jest liczbą skończoną.Zdecydowanej większości sprzętu nie da rady wozić drogami polnymi? Dlaczego nie są niszczone mosty przy granicy z np. Rumunią, przejazdy z polskiej granicy?

2. Czemu NATO dostarcza Ukrainie sprzęt tak różnorodny? Niedługo Ukraińcy będą mieli (mają) dziesiątki różnych haubic, pojazdów itp. itd które należy serwisować zgodnie z wymogami. I ta masa części zapasowych do wszelkiego rodzaju zbieraniny.

• 0

StatystycznyPolak.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ad1. Rosjanie atakują trasy komunikacyjne. W Zaporożu na początku wojny zniszczyli duży węzeł kolejowy którym Ukraińcy uzupełniali straty na froncie donbaskim. Dzisiaj drugi raz został zbombardowany poligon w Jaworowie przy granicy z Polską. Poligon ten jest hubem przeładunkowym sprzętu natowskiego i najemników. Kilkukrotnie Rosja bombardował magazyny z paliwem i warsztaty gdzie Ukraina remontowała swoje czołgi t-64.

Ad2. Też mnie to zastanawia co oni zrobią później z tym sprzętem kiedy nie mają zaplecza do niego. Ale jeśli chodzi o amunicję to zazwyczaj Ukraina dostaje taki sprzęt jaki jest zgody z ich standardem amunicji.

Mnie interesuje sprawa jak napływa na Ukrainę ten cały sprzęt. Czy Ukraińcy sami przyjeżdżają do Polski i sobie go zabierają czy natowskie konwoje wiezdzaja na teren Ukrainy i tam go zostawiają.
  • 0

NoMeansNo.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Mnie interesuje sprawa jak napływa na Ukrainę ten cały sprzęt. Czy Ukraińcy sami przyjeżdżają do Polski i sobie go zabierają czy natowskie konwoje wiezdzaja na teren Ukrainy i tam go zostawiają.

Czasami na Flightradar widać ukraiński duży transportowy samolot latający np. na Litwę, w okolicy Rzeszowa itp. Pewnie tam jest transportowana drobnica. Natomiast czy natowskie transporty trafiają na Ukrainę? Chyba to jednak pewne ryzyko (np. przy bezpośrednim ataku Rosjan) - może jednak Ukraińcy biorą na siebie obowiązek transportu z Polski (Słowacji, Rumunii) na Ukrainę.

• 0

StatystycznyPolak.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pamiętasz jak Ławrow kilka razy już mówił że jeśli zachód będzie dozbrajał Ukrainę to Rosja będzie atakować natowskie konwoje z bronią. Także może wjezdzaja one właśnie na ten poligon w Jaworowie i zostawiają sprzęt Ukraińcom. Ten poligon jest 15 km od granicy to w sumie niedaleko.
  • 0

Inne tematy z jednym lub większą liczbą słów kluczowych: Ukraina, interwencja militarna, agresja Rosji, wojna, Nato, konflikt

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych