Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ukraina 2022 konflikt

Ukraina interwencja militarna agresja Rosji wojna Nato konflikt

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2022 odpowiedzi w tym temacie

Ramirez103.
  • Tematów: 0
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

280654900_5254066171309383_7275176765611

Szacunek musi być... aaa nie czekajcie   :/

• -1

Cthulhu.
  • Tematów: 13
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Od głosów ukraińskich widzów Polska dostała 12 punktów, to tylko jury dało 0.

• 4

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Na podstawie tandetnego konkursu muzycznego mamy kreować swoją politykę zagraniczną. I wy chcecie ze mną dyskutować o wielkiej geopolityce xD
  • 2

Ramirez103.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Od głosów ukraińskich widzów Polska dostała 12 punktów, to tylko jury dało 0.

ahaha czekałem aż ktoś to napisze. Co mnie to obchodzi czy byli to jacyś jurorzy. Wynik poszedł w świat i niesmak pozostał. To tak jak gra drużyna która cały mecz prowadzi grę ale w ostatniej sekundzie tracą gola. Nikt nie będzie pamiętał ich gry tylko wynik końcowy. Poza tym słabe te "przeprosiny" skoro takie rzeczy trzeba szukać po necie.

Na podstawie tandetnego konkursu muzycznego mamy kreować swoją politykę zagraniczną. I wy chcecie ze mną dyskutować o wielkiej geopolityce xD

aaa  wielki strategu prowadź nas ku przyszłości tylko wpierw zapytaj "braci" Ukraińców kiedy rozliczą się z przeszłością. 

Dlaczego ci ludzie zamiast walczyć o swój kraj to sobie wesoło śpiewają na konkursach eurowizji ? Dlaczego na ulicach Polskich miast są symbole i flagi Banderowskie ?

Dlaczego rada miasta Lwowa ogłosiła 2022 rokiem upa a Zelenski nic z tym nie zrobił ? Dlaczego Zelenski kitra miliardy na kontach i nie chce się do tego przyznać oraz wspomóc "rodaków" ? Dlaczego Oligarchowie Ukraińscy którzy prysneli z kraju jak szczury z majątkami i rodzinami nie wspomagają kraju ? Co w Polsce robi tylu młodych meżczyzn z Ukrainy w wieku poborowym ? 

Tyle pytań tak mało odpowiedzi :(

280538104_191117143241930_59023019981688

Czyżby znowu banderowska flaga hmm 

280528788_5235823719809719_2139602387137

280370362_190770399943271_39341390801469 280662318_190770433276601_78345726310643

Dalsza część sie nie wgrała.

280232257_190770463276598_88031207065574

• 0

ppp.
  • Tematów: 36
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

*
Popularny

Ramirez103. Czasem czytasz to co wklejasz?

"Wszystkie zniszczone budnynki cywilne, które Ukraina przedstawia jako bombardowania ludności cywilnej, są niczym innym jak wynikiem niedokładnego ostrzału celów..."

Przytaczasz wypowiedź Krysi bez podania kim jest sama Krysia.

Pewnie kimś bardzo ważnym.

Wynika z tego tekstu, że Ukraina rozpoczeła sama wojnę, morduje swoich obywateli i  niszczy cywilną infrastrukturę a Amerykańce filmują.

Krysia chyba coś przekombinowała.

Użytkownik ppp edytował ten post 16.05.2022 - 13:53

• 5

StatystycznyPolak.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dlaczego na ulicach Polskich miast są symbole i flagi Banderowskie ?

To pokaż te setki flag na polskich ulicach skoro tyle ich widzisz.

Dlaczego ci ludzie zamiast walczyć o swój kraj to sobie wesoło śpiewają na konkursach eurowizji ?

Bo mogą.

Wiadomo przecież że najlepszym źródłem informacji jest pani Krysia z warzywniaka ze Skierniewic. xD

Przeczytałeś już ten temat w tym moje posty na temat banderyzmu? Czy wraz ci się nie chciało?

• 2

Ramirez103.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Ramirez103. Czasem czytasz to co wklejasz?

"Wszystkie zniszczone budnynki cywilne, które Ukraina przedstawia jako bombardowania ludności cywilnej, są niczym innym jak wynikiem niedokładnego ostrzału celów..."

Pewnie kimś bardzo ważnym.

Wynika z tego tekstu, że Ukraina rozpoczeła sama wojnę, morduje swoich obywateli i  niszczy cywilną infrastrukturę a Amerykańce filmują.

Krysia chyba coś przekombinowała.

ppp czytasz czasami co piszesz ?

Krysia nie jest istotna ( no chyba że dla kogoś kto nie ma argumentów ) liczy się treść której oczywiście nie zrozumiałeś bo jakżeby inaczej. Masz podane imię oraz nazwisko osoby która była i widziała sytuacje na Ukrainie. Opis ten pokrywa sie ze zdjęciami Ukraińców z naszywkami SS,czarnym słońcem oraz czyste ubrania zbitych w Buczy ludzi. Nie mogli wiec ich zabić Rosjanie jak twierdzą "specjaliści" (mieli tak leżeć bodaj 2 tygodnie wg zdjęć satelitarnych). Ja nie potrafię zrozumieć waszej ignorancji w temacie. Nawet nie musze specjalnie się wysilać aby was zagiąć, sami robicie robote za mnie xD

A co to za czerwono czarne flagi tak pięknie powiewają 

000EEE7A3CHB869P-C116-F4.webp

ss galizien u Ukraińca na plecach to fikcja xD 

comment_1649324086SaI24kz6Zdy6Y48GChZ54a

Statystycznypolak

Gdzie napisałem że setki flag ? Reszte masz w moich poprzednich wpisach.

Aaaa no tak, MOGĄ, o tym nie pomyślałem buusahashashaha

Czytałem twoje posty. 

• 0

StatystycznyPolak.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

liczy się treść której oczywiście nie zrozumiałeś bo jakżeby inaczej. Masz podane imię oraz nazwisko osoby która była i widziała sytuacje na Ukrainie

To ten Adrien Boquet który widział takie okropności z rąk Ukraińców zjeździł za takimi zbrodniarzami pół kraju i nie zrobił ani jednego zdjęcia tych okropności. 

Czytałem twoje posty.

Ale chyba nic z nich nie zrozumiałeś. 

• 0

Ramirez103.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

liczy się treść której oczywiście nie zrozumiałeś bo jakżeby inaczej. Masz podane imię oraz nazwisko osoby która była i widziała sytuacje na Ukrainie

To ten Adrien Boquet który widział takie okropności z rąk Ukraińców zjeździł za takimi zbrodniarzami pół kraju i nie zrobił ani jednego zdjęcia tych okropności. 

Czytałem twoje posty.

Ale chyba nic z nich nie zrozumiałeś. 

Oczywiście, powinien sobie z nimi selfie zrobić i wrzucić na fejsa. Pomyśl, jesteś na wojnie a nie wycieczce krajoznawczej. Najwidoczniej nie było możliwości robić tam foteczek bo pojechał tam w innym celu co też uwzględnił. Mógł też nie chcieć narażać się tym ludziom w obcym kraju. Kto wie co by z nim zrobili. 

Tak, nie zrozumiałem, zwłaszcza jak pisałeś o kilku procentach Ukraińców popierających Bandere. Fakty zostały przeze mnie podane w postaci zdjęć czy przeprowadzonego sondażu i "trochę" temu przeczą. Twoje "dowody" z tego co pamiętam opierały się na domysłach i własnym widzimisię. Jakbyś zaczął np. opierać swoje fantazje na faktach, wtedy łatwiej byłoby zrozumieć. 

• -2

StatystycznyPolak.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Oczywiście, powinien sobie z nimi selfie zrobić i wrzucić na fejsa.

Taką historyjkę niepopartą dowodami mogę wymyśleć w każdej chwili :)

Tak, nie zrozumiałem, zwłaszcza jak pisałeś o kilku procentach Ukraińców popierających Bandere. Fakty zostały przeze mnie podane w postaci zdjęć czy przeprowadzonego sondażu i "trochę" temu przeczą.

Nie o popierających banderę ale o dwóch procentach Ukraińców którzy popierają ukraińską skrajną prawicę(prawy sektor itp.) a to są dwie zupełnie różne sprawy.

To tak jak u nas, nie cały procent społeczeństwa popiera ONR i MW mimo tego że mamy wspólnych bohaterów. To chyba nie jest trudne do zrozumienia?  

Użytkownik StatystycznyPolak edytował ten post 16.05.2022 - 21:08

• 2

cichah2o.
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Eurowizja od dawna nie jest konkursem muzycznym. Tyle tam poprawności politycznej, że nawet konkursem tego nazwać nie można.
Te pkt nie mają znaczenia, już przed głosowaniem było wiadomo kto wygra. Gdyby startowała Rosja to na bank zdobyłaby całe zero pkt.

Co do flag itp, zawsze znajdzie się oszołom jeden z drugim, albo ktoś zrobi prowokację - na to wpływu nie mamy. Dlatego nie powinniśmy tak się tym przejmować.

Fakty są takie, że znając przeszłość i wiedząc jakie ona wywołuje emocje Ukraina powinna przeprosić i dać jasny komunikat, że odcina się od tego.
Kolejna sprawa to fakt, że o swoich obywateli nie potrafimy zadbać tak jak o Ukraińców.

Szkoda, że nasi rządzący nie maja takich jaj jakie pokazują wobec Rosji, w negocjacjach z UE. Już dawno powinniśmy dostać pieniądze na uchodźców, kasę na inwestycję po pandemii i raz na zawsze pokazać UE gdzie kończą się jej kompetencje.
  • 1

Ramirez103.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Statystycznypolak

Możesz wymyślać co chcesz jeżeli opowiadasz bajki. Fakty jednak nie przeczą temu co powiedział ten Francuz. 

No i co z tymi 2% ? Masz 74% za badnerą to 2% nie robi wrażenia xD Poza tym piszesz o jakiś 2% na jakaś prawicową partie bez podania źródła aby się zapoznać z czym mamy do czynienia. Co to za partia i jak bardzo jest skrajna bo od banderowców bardziej się raczej nie da. 

• 0

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

@Ramirez103

ss galizien u Ukraińca na plecach to fikcja xD

Akurat to zdjęcie jest dość podejrzane. Szukałem źródeł, i nawet znalazłem film z którego wzięty został ten kadr. https://twitter.com/...184751984660480

Zastanawia mnie idealny stan munduru tego "funkcjonariusza" SBU. Czyli ukraińskiej służby bezpieczeństwa. To spowodowało moje zainteresowanie. Ciekawe wydaje się to że nie mogłem zanaleźć żadnych źródeł Ukraińskich, ale i też Rosyjskich. Zwłaszcza to drugie budzi moje wątpliwości. Taki piękny film obrazujący Ukraiński faszyzm i co? Propaganda z tego nie skorzysta? Bo tak czy inaczej, film jest pozowany. Nie ma co do tego żadnych wątpliwości. I ten mundur rzekomego funkcjonariusza SBU. Mundur z kapturem??? Może się nie znam, ale nie wygląda to dobrze. 

Dlaczego rada miasta Lwowa ogłosiła 2022 rokiem upa a Zelenski nic z tym nie zrobił ? Dlaczego Zelenski kitra miliardy na kontach i nie chce się do tego przyznać oraz wspomóc "rodaków" ? Dlaczego Oligarchowie Ukraińscy którzy prysneli z kraju jak szczury z majątkami i rodzinami nie wspomagają kraju ? Co w Polsce robi tylu młodych meżczyzn z Ukrainy w wieku poborowym ?

Tyle pytań tak mało odpowiedzi :(

Akurat odpowiedzi na te pytania są dość proste. Ale ja nie o tym Chodzi mi o to jakie wnioski, płyną z całokształtu twoich wypowiedzi. Chcesz nam wmówić że Ukraińcy sami zaatakowali swój kraj, niszczą swoje miasta i zabijają swoich obywateli? Że w ten pokrętny sposób chcą zdobyć Europę a potem cały świat, a ich nadrzędnym celem jest mordowanie ludzi? Chcesz powiedzieć że prawilna Rosja w której rzesza ludzi, wręcz modli się do Stalina, największego zbrodniarza w historii. Gdzie opozycjonistów zamyka się w łagrach, albo zabija na różne sposoby, której to wojska słyną ze swojego zezwierzęcenia, gdzie nawet ludzie na ziemiach wyzwalanych nie mogli się czuć bezpiecznie, podczas przejścia ruskich saudatów i byli mordowani i gwałceni nawet w większym stopniu niż podczas Niemieckiej inwazji. I ta wspaniała Rosja, pod wodzą Putina, którego podobizny ozdabiają ściany cerkwi, obok podobizn Stalina, wyzwala kogokolwiek od nazizmu? Serio?  

Twierdzisz że znasz historię, bo Wołyń, Bandera i Upa. Fakt. Ze strony banderowców, spotkała nasz naród straszna zbrodnia. Nie można o tym zapominać. Ale w obliczu obecnej wojny należy pamiętać, że UPA i Bandera dla Ukraińców mogą być symbolami walki o niepodległość. To była dla nich walka z Rosyjskim i niestety Polskim okupantem. Nie chcę ich usprawiedliwiać ale takie są fakty. Dzisiaj wracają do banderyzmu. To źle. Ale pierwotną przyczyną jest właśnie Rosja i jej polityka. W wyniku działań Stalina, na Ukrainie zmarło z głodu od 3 do nawet 10 milionów obywateli. Byli to również Polacy. Nasz naród również oberwał ze strony Stalina, i to mocno. Do dzisiaj nam się to czkawką odbija, i Rosja nie rozliczyła się z nami za drugą światową. Rosyjska propaganda wręcz wycięła z historii pakt Ribbentrop-Mołotow i sojusz pomiędzy Hitlerem i Stalinem. Dzisiaj Rosja złamała obietnicę bezpieczeństwa w zamian za pozbycie się broni nuklearnej. (tzn. nie dzisiaj konkretnie tylko jak zielone ludziki Krym zajęły) A ty dalej biegasz zdziwiony jak małe dziecko że Ukraińcy banderę popierają, chociaż wojna Ukrainy z Rosją, wywołana przez Rosję, trwa już kilka lat.  Jestem pewien że dzisiejsi banderowcy, życzą źle wyłącznie Rosji, a 99% z tych co się ostatnimi czasy "nawrócili" ( że się tak wyrażę) nie ma bladego pojęcia o Wołyniu.

Edit. 

Co do tego reportera. To ciekawe że najpierw podobne treści publikował dziennikarz wybitnie prorosyjski, a teraz jakiś młody łepek bez przeszłości. 

Dziennikarz wojenny, to specyficzny zawód. Jakoś nie chce mi się wierzyć że przez te kilka miesięcy otwartej wojny,  tylko tych dwóch było naprawdę niezależnych, i pisali tak jak jest. Mało prawdopodobne. 

Użytkownik Panjuzek edytował ten post 16.05.2022 - 20:26

• 3

Kalafiorowa.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

Własowcy Putina zabrali Francuzowi telefon i biedak nawet zdjęcia nie mógł zrobić. A szkoda, bo mógłby nagrać zatonięcie krążownika "Moskwa" i wrzeszczących ze strachu własowskich marynarzy.

• 0

StatystycznyPolak.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No i co z tymi 2% ? Masz 74% za badnerą to 2% nie robi wrażenia

A jeśli dla mnie i ONRu Witold Pilecki i Roman Dmowski są bohaterami to znaczy że ja też jestem ONRowcem? Ty naprawdę nie rozumiesz takich prostych rzeczy? 

Po wojnie w Donbasie w wyborach Prawy Sektor i inne nacjonalistyczne ugrupowania cieszyły się poparciem łącznie ok 2% Ukraińców. Źródła nie podam bo już późno. 

• 2

Inne tematy z jednym lub większą liczbą słów kluczowych: Ukraina, interwencja militarna, agresja Rosji, wojna, Nato, konflikt

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych