Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ukraina 2022 konflikt

Ukraina interwencja militarna agresja Rosji wojna Nato konflikt

• Please log in to reply
2022 replies to this topic

Ramirez103.
  • Tematów: 0
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

@Ramirez103

ss galizien u Ukraińca na plecach to fikcja xD

Akurat to zdjęcie jest dość podejrzane. Szukałem źródeł, i nawet znalazłem film z którego wzięty został ten kadr. https://twitter.com/...184751984660480

Zastanawia mnie idealny stan munduru tego "funkcjonariusza" SBU. Czyli ukraińskiej służby bezpieczeństwa. To spowodowało moje zainteresowanie. Ciekawe wydaje się to że nie mogłem zanaleźć żadnych źródeł Ukraińskich, ale i też Rosyjskich. Zwłaszcza to drugie budzi moje wątpliwości. Taki piękny film obrazujący Ukraiński faszyzm i co? Propaganda z tego nie skorzysta? Bo tak czy inaczej, film jest pozowany. Nie ma co do tego żadnych wątpliwości. I ten mundur rzekomego funkcjonariusza SBU. Mundur z kapturem??? Może się nie znam, ale nie wygląda to dobrze. 

Dlaczego rada miasta Lwowa ogłosiła 2022 rokiem upa a Zelenski nic z tym nie zrobił ? Dlaczego Zelenski kitra miliardy na kontach i nie chce się do tego przyznać oraz wspomóc "rodaków" ? Dlaczego Oligarchowie Ukraińscy którzy prysneli z kraju jak szczury z majątkami i rodzinami nie wspomagają kraju ? Co w Polsce robi tylu młodych meżczyzn z Ukrainy w wieku poborowym ?

Tyle pytań tak mało odpowiedzi :(

Akurat odpowiedzi na te pytania są dość proste. Ale ja nie o tym Chodzi mi o to jakie wnioski, płyną z całokształtu twoich wypowiedzi. Chcesz nam wmówić że Ukraińcy sami zaatakowali swój kraj, niszczą swoje miasta i zabijają swoich obywateli? Że w ten pokrętny sposób chcą zdobyć Europę a potem cały świat, a ich nadrzędnym celem jest mordowanie ludzi? Chcesz powiedzieć że prawilna Rosja w której rzesza ludzi, wręcz modli się do Stalina, największego zbrodniarza w historii. Gdzie opozycjonistów zamyka się w łagrach, albo zabija na różne sposoby, której to wojska słyną ze swojego zezwierzęcenia, gdzie nawet ludzie na ziemiach wyzwalanych nie mogli się czuć bezpiecznie, podczas przejścia ruskich saudatów i byli mordowani i gwałceni nawet w większym stopniu niż podczas Niemieckiej inwazji. I ta wspaniała Rosja, pod wodzą Putina, którego podobizny ozdabiają ściany cerkwi, obok podobizn Stalina, wyzwala kogokolwiek od nazizmu? Serio?  

Twierdzisz że znasz historię, bo Wołyń, Bandera i Upa. Fakt. Ze strony banderowców, spotkała nasz naród straszna zbrodnia. Nie można o tym zapominać. Ale w obliczu obecnej wojny należy pamiętać, że UPA i Bandera dla Ukraińców mogą być symbolami walki o niepodległość. To była dla nich walka z Rosyjskim i niestety Polskim okupantem. Nie chcę ich usprawiedliwiać ale takie są fakty. Dzisiaj wracają do banderyzmu. To źle. Ale pierwotną przyczyną jest właśnie Rosja i jej polityka. W wyniku działań Stalina, na Ukrainie zmarło z głodu od 3 do nawet 10 milionów obywateli. Byli to również Polacy. Nasz naród również oberwał ze strony Stalina, i to mocno. Do dzisiaj nam się to czkawką odbija, i Rosja nie rozliczyła się z nami za drugą światową. Rosyjska propaganda wręcz wycięła z historii pakt Ribbentrop-Mołotow i sojusz pomiędzy Hitlerem i Stalinem. Dzisiaj Rosja złamała obietnicę bezpieczeństwa w zamian za pozbycie się broni nuklearnej. (tzn. nie dzisiaj konkretnie tylko jak zielone ludziki Krym zajęły) A ty dalej biegasz zdziwiony jak małe dziecko że Ukraińcy banderę popierają, chociaż wojna Ukrainy z Rosją, wywołana przez Rosję, trwa już kilka lat.  Jestem pewien że dzisiejsi banderowcy, życzą źle wyłącznie Rosji, a 99% z tych co się ostatnimi czasy "nawrócili" ( że się tak wyrażę) nie ma bladego pojęcia o Wołyniu.

Edit. 

Co do tego reportera. To ciekawe że najpierw podobne treści publikował dziennikarz wybitnie prorosyjski, a teraz jakiś młody łepek bez przeszłości. 

Dziennikarz wojenny, to specyficzny zawód. Jakoś nie chce mi się wierzyć że przez te kilka miesięcy otwartej wojny,  tylko tych dwóch było naprawdę niezależnych, i pisali tak jak jest. Mało prawdopodobne. 

Akurat  ss galizien na plecach tego żołnierza nie jest niczym dziwnym czy paranormalnym jeżeli wciąż tam powiewają banderowskie flagi ,śpiewa się baćko nasz bandera w szkołach czy przed jego pomnikiem. Z tego co doczytałem to  jest ze Służby Bezpieczeństwa Ukrainy. Ukraińcy się widać tym nie przejmują jak świat odbierze takie zachowania. Są najwyraźniej pewni siebie. 

Nie napisałem nigdzie że sami siebie zaatakowali tylko próbuje udowodnić pewne nieścisłości z drugiej strony. Ukraińcy nie są też lepsi czy gorsi od Ruskich w manipulowaniu. Nie ufam jednym i drugim. Ukraina sama jest sobie winna sytuacji w której się znalazła. Próby usprawiedliwiania tego co zrobili w 43r, jest wybitnie słabe ponieważ nie walczyli z żołnierzami tylko szlachtowali bezbronną ludność cywilną. Tego nie da się w żaden sposób obronić jakaś walką z okupantem. Mogą też poczytać uzupełniając wiedzę o Wołyniu w internecie. Dzieki temu może wreszcie zrozumieliby sytuację i przeprosili budując dzieki temu most miedzy krajami a tak budują ale mury. A dlaczego z głodu zmarło tam miliony obywateli ? Może dlatego że zamiast trzymać z nami to woleli pójść pod but moskwy tak im źle było. U Rzeczpospolitej nie mieli może kolorowo jednak zdecydowanie lepiej niż u ich wschodniego sąsiada. To był ich wybór. Piłsudski proponował dla Petlury suwerenne państwo Ukraińskie jednak sami Ukraińcy widać tego nie chcieli i to ich zgubiło. 

Wiekszość dziennikarzy relacjonuje z bezpiecznych stref mając pozwolenia. Wszystkiego też nie pokażą. 

mer miasta Konotopy a w tle 

comment_1652678810dvugqpbvksP7uNsYzxeZNz

Użytkownik Ramirez103 edytował ten post 16.05.2022 - 21:32

• -1

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

. A dlaczego z głodu zmarło tam miliony obywateli ? Może dlatego że zamiast trzymać z nami to woleli pójść pod but moskwy tak im źle było.

hmm

Wielki głód na Ukrainie, Hołodomor (ukr. Голодомор, dosł. „zamorzenie głodem”) – wywołana sztucznie przez komunistyczne władze ZSRR klęska głodu w latach 1932–1933, która szczególne nasilenie przybrała na terytorium ówczesnej Ukraińskiej SRR (dzisiejsza Ukraina wschodnia i centralna).

Działania, które wywołały masowy głód, wynikały ze sprzeciwu ludności wsi Ukraińskiej SRR wobec kolektywizacji rolnictwa i ściągania obowiązkowych, nieodpłatnych dostaw produktów rolnych w wymiarze przekraczającym możliwości produkcyjne wsi. Polityka ta została wprowadzona na przełomie 1929/1930 przez kierownictwo WKP(b) i władze ZSRR. Wymuszana była siłą, z użyciem wojska i surowych kar. W rezultacie zginęły miliony Ukraińców. Różne źródła podają, że liczba ofiar na samej Ukrainie wynosiła od ponad 3 do nawet 10 milionów.

Głód wywołany przymusową kolektywizacją spowodował również wiele ofiar poza Ukrainą – na Kubaniu (który wówczas był przeważnie ukraińskojęzyczny[1][2][3]), Powołżu, Zachodniej Syberii i w Kazachstanie. Nie ulega jednak wątpliwości, że Ukraina zajmowała szczególne miejsce na mapie głodu – miał tam największe rozmiary i pochłonął najwięcej ofiar. Niektóre represje (jak zakaz wyjazdu poza granice republiki w ucieczce przed głodem) dotyczyły wyłącznie chłopów z Ukrainy i Kubania[1][4].

https://pl.wikipedia...Ăłd_na_Ukrainie

Akurat  ss galizien na plecach tego żołnierza nie jest niczym dziwnym czy paranormalnym jeżeli wciąż tam powiewają banderowskie flagi ,

To trochę zbyt daleko idące wnioski. Wiele nacji kolaborowało z Niemcami. Rumuni, Włosi, czy chociażby nasi rodzimi Górale. Co do ss galizien to ukraińcy naiwnie myśleli że Hitler da im niepodległość. A Hitler jedynie się wkurzył, i dał im kopa. 

• 2

Ramirez103.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Piłsudski proponował dla Petlury sojusz bodaj w maju 1920r. aby pogonić bolszewików. Obywatele Ukraińscy jednak olali temat i nie chcieli wdawać sie w konflikt dlatego przegrali na własne życzenie. Kilka lat później Stalin doszedł do władzy i zaczął czystki. Gdyby Ukraińcy byli rozsądniejsi to uniknęliby głodu a później mogłaby nie nastąpić rzeź Wołyńska. Dodatkowo łatwiej nam byłoby bronić sie przed Niemieckim okupantem wycofując ludność cywilną bardziej na wschód oraz robiąc pobór na Ukrainie. Niestety nasz wschodni sąsiad to zwykła zbieranina która dalej tkwi 100 lat za murzynami. 

Hitler dał im kopa a oni dalej czczą tamte czasy. Każdy kto kolaborował starał się po wojnie odciąć od tematu. Ukraina za to coraz bardziej wraca do starych "dobrych" czasów. 

Bez tytułu.png

Czy to wymaga komentarza xD

Użytkownik Ramirez103 edytował ten post 17.05.2022 - 10:38

• 0

Panjuzek.
  • Tematów: 20
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Widzę że punkty reputacji, są dla ciebie niezmiernie ważne. Co chwilę się do tego odnosisz, tak jak by to miało jakieś znaczenie.
  • 0

Ramirez103.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Widzę że punkty reputacji, są dla ciebie niezmiernie ważne. Co chwilę się do tego odnosisz, tak jak by to miało jakieś znaczenie.

Nie są ważne tylko pokazują kto z kim trzyma nawet za cenę popierania najwiekszych głupot. To przeraża nawet mnie xD xD

Strzelec z buffalo

bca85140-d437-11ec-b3e6-b5e614796702_120

Użytkownik Ramirez103 edytował ten post 17.05.2022 - 12:29

• -1

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

,,Piłsudski proponował dla Petlury sojusz bodaj w maju 1920r. aby pogonić bolszewików. Obywatele Ukraińscy jednak olali temat i nie chcieli wdawać sie w konflikt dlatego przegrali na własne życzenie''

Hehe Właśnie widać że w dyskusji na temat historii polsko ukraińskiej biorą udział osoby które o historii nie mają bladego pojęcia. :)
  • 0

Ramirez103.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

,,Piłsudski proponował dla Petlury sojusz bodaj w maju 1920r. aby pogonić bolszewików. Obywatele Ukraińscy jednak olali temat i nie chcieli wdawać sie w konflikt dlatego przegrali na własne życzenie''

Hehe Właśnie widać że w dyskusji na temat historii polsko ukraińskiej biorą udział osoby które o historii nie mają bladego pojęcia. :)

No to dlaczego się udzielasz ? Dokształć się i wróć odmieniony xD 

• -1

Self-Luminous Red.

Kolor chimeryczny

• Tematów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No i co z tymi 2% ? Masz 74% za badnerą to 2% nie robi wrażenia xD

Ekscytujesz się tymi numerkami, które wg tego postu: http://www.paranorma...-88#entry737622 - bierzesz z takich stron jak ******.tv (samu nie napiszę, nie będę propagować w żaden sposób tego tworu, chociażby pisząc nazwę portalu), która jak wykazał Zaciekawiony w tym poście http://www.paranorma...flikt/?p=736203 jest rosyjskim ściekiem. Podejrzewam, że reszta Twoich źródeł jest podobna, więc to tyle jeśli chodzi o "poparcie dowodami" swoich tez, o których pisałeś mi w prywatnej wiadomości.

A jak Ci minusy nie przeszkadzają to też nie musisz pisać PMek na ich temat.

• 0

Ramirez103.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

No i co z tymi 2% ? Masz 74% za badnerą to 2% nie robi wrażenia xD

Ekscytujesz się tymi numerkami, które wg tego postu: http://www.paranorma...-88#entry737622 - bierzesz z takich stron jak ******.tv (samu nie napiszę, nie będę propagował w żaden sposób tego tworu, chociażby pisząc nazwę portalu), która jak wykazał Zaciekawiony w tym poście http://www.paranorma...flikt/?p=736203 jest rosyjskim ściekiem. Podejrzewam, że reszta Twoich źródeł jest podobna, więc to tyle jeśli chodzi o "poparcie dowodami" swoich tez, o których pisałeś mi w prywatnej wiadomości.

A jak Ci minusy nie przeszkadzają to też nie musisz pisać PMek na ich temat.

O proszę kto sie uaktywnił. Tak jak twoi koledzy z neta tylko podejrzewasz, myślisz, zastanawiasz sie i nic z tego nie wynika. Równie dobrze wasze wklejki też można nazwać propagandą żydowską, usa itp. Masz jak byki zdjęcia, filmy potwierdzające np. sondaż. Pełno banderowskich flag albo ze swastyka, naszywek ss, portretów bandery na ścianach, 2022 rokiem upa. To wszystko pewnie zbiorowa iluzja. Dla ciebie żadna strona nie będzie wiarygodna bo masz już w głowie swój świat i nic tego nie zmieni. 

comment_msFrLey12tinOAh86FIN5rqWhAUSQFx2

• -1

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie są ważne tylko pokazują kto z kim trzyma nawet za cenę popierania najwiekszych głupot. To przeraża nawet mnie xD xD

Czuję się wywołany do tablicy...

Jeżeli pokażę Twój post i tych którzy Cię plusowali i nazwę to popieraniem największych głupot jakie widziałem, będziesz wył, że się Ciebie obraża i tych, którzy Cię popierają.

A teraz, dla Twojej wiadomości: ja z PePe nie trzymam, dostał plusa za wypowiedź i co gorsza, wiele razy go upominałem za wypowiedzi nieodpowiednie/spam/itp. Trudno akurat mnie nazwać kimś, kto trzyma z PePe. Tyle, że w Twoim wykonaniu akurat taka wypowiedź wcale nie dziwi - nie masz nic konkretnego do powiedzenia, więc próbujesz personalnie się przejechać. Następny podobny post i naruszysz regulamin w punkcie "spam".

Be chłopczyk, be...

Co do tych wszystkich flag, naszywek, portretów itp. , wiesz, jest/był taki jeden użytkownik, który z uporem maniaka wklejał podrobione/przerobione zdjęcia, twierdząc, że są prawdziwe. Zdania nie chciał zmienić nawet wtedy, kiedy pokazano mu zdjęcie oryginalne, bez przeróbek, co więcej, autor jednego z tych zdjęć jest naszym forumowiczem i jego zdjęcie w oryginalnej formie leżało sobie od lat na jednym z forów.

Do czego zmierzam? Ano do tego, że niektóre ze zdjęć nawet dla niewprawnego oka zalatują fejkiem, do tego nie można znaleźć ich źródła poza np. twitter'em.

Także tego...

Kalafiorowa.
Reputacja Bardzo zła
Reputacja

Napisano

"Piłsudski proponował dla Petlury" - jaki piękny rusycyzm ...

Po polsku piszemy: "Piłsudski proponował Petlurze".

• 1

Aidil.

Są ci co wstają z łózka, i ci co ewentualnie wstają z kolan.

• Tematów: 89
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Litości, czyż nie lepiej byłoby z takim błędem z poziomu literówki zwrócic się do dyskutanta na pw?

• 2

Ramirez103.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

Czuję się wywołany do tablicy...

Jeżeli pokażę Twój post i tych którzy Cię plusowali i nazwę to popieraniem największych głupot jakie widziałem, będziesz wył, że się Ciebie obraża i tych, którzy Cię popierają.

A teraz, dla Twojej wiadomości: ja z PePe nie trzymam, dostał plusa za wypowiedź i co gorsza, wiele razy go upominałem za wypowiedzi nieodpowiednie/spam/itp. Trudno akurat mnie nazwać kimś, kto trzyma z PePe. Tyle, że w Twoim wykonaniu akurat taka wypowiedź wcale nie dziwi - nie masz nic konkretnego do powiedzenia, więc próbujesz personalnie się przejechać. Następny podobny post i naruszysz regulamin w punkcie "spam".

Be chłopczyk, be...

Co do tych wszystkich flag, naszywek, portretów itp. , wiesz, jest/był taki jeden użytkownik, który z uporem maniaka wklejał podrobione/przerobione zdjęcia, twierdząc, że są prawdziwe. Zdania nie chciał zmienić nawet wtedy, kiedy pokazano mu zdjęcie oryginalne, bez przeróbek, co więcej, autor jednego z tych zdjęć jest naszym forumowiczem i jego zdjęcie w oryginalnej formie leżało sobie od lat na jednym z forów.

Do czego zmierzam? Ano do tego, że niektóre ze zdjęć nawet dla niewprawnego oka zalatują fejkiem, do tego nie można znaleźć ich źródła poza np. twitter'em.

Także tego...

Zdjęcia są jak najbardziej prawdziwe ,a jeżeli masz wątpliwości, to podaj które mogą być fejkami i zobaczymy co da się zweryfikować. Tego typu rzeczy nie zobaczysz w głównych mediach z wiadomych względów. Dlatego źródła są skąpe albo wydają się nieprawdziwe, zwłaszcza dla tych, co wolą zachodnią propagandę np. wyspa węży. Ukraińcy też niespecjalnie kryją się ze swoimi banderowskimi odchyłami ,bo nie muszą. Oni są tymi dobrymi i tą kartą grają. Wiekszość się nabrała, ja nie. Część tych zdjęć które wstawiłem pochodzi też z mainstreamowych stron. 

• -1

StatystycznyPolak.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

To akurat jest podlaska gwara. Często to słychać w tamtych stronach. ,,daj dla mnie" ,,mówię to dla was''

• 1

Ramirez103.
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

To akurat jest podlaska gwara. Często to słychać w tamtych stronach. ,,daj dla mnie" ,,mówię to dla was''

Brawo, choć jedno Ci sie udało xD

Proponuje kalafiorowa żebyś może sie do czegoś odniosła.  

Może do tego np. https://www.facebook...100078870758675

Zdewastowano pomnik Polaków we wsi Huta Pieniacka 2017r

281617773_127637843258293_92008508865619

Użytkownik Ramirez103 edytował ten post 17.05.2022 - 18:15

• -1

Also tagged with one or more of these keywords: Ukraina, interwencja militarna, agresja Rosji, wojna, Nato, konflikt

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych