@Ramirez103
ss galizien u Ukraińca na plecach to fikcja
Akurat to zdjęcie jest dość podejrzane. Szukałem źródeł, i nawet znalazłem film z którego wzięty został ten kadr. https://twitter.com/...184751984660480
Zastanawia mnie idealny stan munduru tego "funkcjonariusza" SBU. Czyli ukraińskiej służby bezpieczeństwa. To spowodowało moje zainteresowanie. Ciekawe wydaje się to że nie mogłem zanaleźć żadnych źródeł Ukraińskich, ale i też Rosyjskich. Zwłaszcza to drugie budzi moje wątpliwości. Taki piękny film obrazujący Ukraiński faszyzm i co? Propaganda z tego nie skorzysta? Bo tak czy inaczej, film jest pozowany. Nie ma co do tego żadnych wątpliwości. I ten mundur rzekomego funkcjonariusza SBU. Mundur z kapturem??? Może się nie znam, ale nie wygląda to dobrze.
Dlaczego rada miasta Lwowa ogłosiła 2022 rokiem upa a Zelenski nic z tym nie zrobił ? Dlaczego Zelenski kitra miliardy na kontach i nie chce się do tego przyznać oraz wspomóc "rodaków" ? Dlaczego Oligarchowie Ukraińscy którzy prysneli z kraju jak szczury z majątkami i rodzinami nie wspomagają kraju ? Co w Polsce robi tylu młodych meżczyzn z Ukrainy w wieku poborowym ?
Tyle pytań tak mało odpowiedzi
Akurat odpowiedzi na te pytania są dość proste. Ale ja nie o tym Chodzi mi o to jakie wnioski, płyną z całokształtu twoich wypowiedzi. Chcesz nam wmówić że Ukraińcy sami zaatakowali swój kraj, niszczą swoje miasta i zabijają swoich obywateli? Że w ten pokrętny sposób chcą zdobyć Europę a potem cały świat, a ich nadrzędnym celem jest mordowanie ludzi? Chcesz powiedzieć że prawilna Rosja w której rzesza ludzi, wręcz modli się do Stalina, największego zbrodniarza w historii. Gdzie opozycjonistów zamyka się w łagrach, albo zabija na różne sposoby, której to wojska słyną ze swojego zezwierzęcenia, gdzie nawet ludzie na ziemiach wyzwalanych nie mogli się czuć bezpiecznie, podczas przejścia ruskich saudatów i byli mordowani i gwałceni nawet w większym stopniu niż podczas Niemieckiej inwazji. I ta wspaniała Rosja, pod wodzą Putina, którego podobizny ozdabiają ściany cerkwi, obok podobizn Stalina, wyzwala kogokolwiek od nazizmu? Serio?
Twierdzisz że znasz historię, bo Wołyń, Bandera i Upa. Fakt. Ze strony banderowców, spotkała nasz naród straszna zbrodnia. Nie można o tym zapominać. Ale w obliczu obecnej wojny należy pamiętać, że UPA i Bandera dla Ukraińców mogą być symbolami walki o niepodległość. To była dla nich walka z Rosyjskim i niestety Polskim okupantem. Nie chcę ich usprawiedliwiać ale takie są fakty. Dzisiaj wracają do banderyzmu. To źle. Ale pierwotną przyczyną jest właśnie Rosja i jej polityka. W wyniku działań Stalina, na Ukrainie zmarło z głodu od 3 do nawet 10 milionów obywateli. Byli to również Polacy. Nasz naród również oberwał ze strony Stalina, i to mocno. Do dzisiaj nam się to czkawką odbija, i Rosja nie rozliczyła się z nami za drugą światową. Rosyjska propaganda wręcz wycięła z historii pakt Ribbentrop-Mołotow i sojusz pomiędzy Hitlerem i Stalinem. Dzisiaj Rosja złamała obietnicę bezpieczeństwa w zamian za pozbycie się broni nuklearnej. (tzn. nie dzisiaj konkretnie tylko jak zielone ludziki Krym zajęły) A ty dalej biegasz zdziwiony jak małe dziecko że Ukraińcy banderę popierają, chociaż wojna Ukrainy z Rosją, wywołana przez Rosję, trwa już kilka lat. Jestem pewien że dzisiejsi banderowcy, życzą źle wyłącznie Rosji, a 99% z tych co się ostatnimi czasy "nawrócili" ( że się tak wyrażę) nie ma bladego pojęcia o Wołyniu.
Edit.
Co do tego reportera. To ciekawe że najpierw podobne treści publikował dziennikarz wybitnie prorosyjski, a teraz jakiś młody łepek bez przeszłości.
Dziennikarz wojenny, to specyficzny zawód. Jakoś nie chce mi się wierzyć że przez te kilka miesięcy otwartej wojny, tylko tych dwóch było naprawdę niezależnych, i pisali tak jak jest. Mało prawdopodobne.
Akurat ss galizien na plecach tego żołnierza nie jest niczym dziwnym czy paranormalnym jeżeli wciąż tam powiewają banderowskie flagi ,śpiewa się baćko nasz bandera w szkołach czy przed jego pomnikiem. Z tego co doczytałem to jest ze Służby Bezpieczeństwa Ukrainy. Ukraińcy się widać tym nie przejmują jak świat odbierze takie zachowania. Są najwyraźniej pewni siebie.
Nie napisałem nigdzie że sami siebie zaatakowali tylko próbuje udowodnić pewne nieścisłości z drugiej strony. Ukraińcy nie są też lepsi czy gorsi od Ruskich w manipulowaniu. Nie ufam jednym i drugim. Ukraina sama jest sobie winna sytuacji w której się znalazła. Próby usprawiedliwiania tego co zrobili w 43r, jest wybitnie słabe ponieważ nie walczyli z żołnierzami tylko szlachtowali bezbronną ludność cywilną. Tego nie da się w żaden sposób obronić jakaś walką z okupantem. Mogą też poczytać uzupełniając wiedzę o Wołyniu w internecie. Dzieki temu może wreszcie zrozumieliby sytuację i przeprosili budując dzieki temu most miedzy krajami a tak budują ale mury. A dlaczego z głodu zmarło tam miliony obywateli ? Może dlatego że zamiast trzymać z nami to woleli pójść pod but moskwy tak im źle było. U Rzeczpospolitej nie mieli może kolorowo jednak zdecydowanie lepiej niż u ich wschodniego sąsiada. To był ich wybór. Piłsudski proponował dla Petlury suwerenne państwo Ukraińskie jednak sami Ukraińcy widać tego nie chcieli i to ich zgubiło.
Wiekszość dziennikarzy relacjonuje z bezpiecznych stref mając pozwolenia. Wszystkiego też nie pokażą.
mer miasta Konotopy a w tle
Użytkownik Ramirez103 edytował ten post 16.05.2022 - 21:32