Skocz do zawartości

Zdjęcie

Mundial 2022 - dyskusja na temat konkursu i nie tylko

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
22 odpowiedzi w tym temacie

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie będzie dobrze, kiedy zazdrości się osiągnięć i tytułów koledze z drużyny i nie gra się na snajpera. Jeżeli jest on odcięty od podań, jest jego dubler i wtedy gra się na niego.

Wracając do czasów prehistorycznych i drużyny Górskiego, chcę pominąć technikę gry, bo to był inny styl gry wtedy, budowano drużynę wokół kogoś, kto miał charyzmę i osiągnięcia (Deyna, Lubański), a drużyna chciała z nimi grać.

Teraz obowiązują jakieś dziwne kryteria i mamy drużynę "gwiazdeczek" (o czym wielokrotnie wspominałem), które chcą grać, ale na siebie, a zazdrość nie pozwala im podać piłki do dobrze ustawionego napastnika lub innego członka drużyny.

Siłą gry w futbolu jest zespołowość, a nie indywidualizm, a w drużynie narodowej gra się dla prestiżu, nawet za cenę połamania nóg. Nasze "dziewczynki" boją się kontuzji, bo nie chcą być źle postrzegani w klubach.

To tylko tyle i aż tyle...

Self-Luminous Red.

Kolor chimeryczny

• Tematów: 1
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

to była profanacja piłki nożnej.

^ to
Nie zgodzę się, że był to antyfutbol, bo antyfutbol to grała np. Grecja na mundialu w 2014. To co wczoraj widzieliśmy to była obraza. Obraza tego sportu, rywala, kibiców i samych siebie. U mnie również nie pojawiła się radość z awansu. Towarzyszyła mi jedynie ulga, że to się skończyło, chociaż większą ulgą byłoby, gdyby ta quasi-reprezentacja odpadła, bo tak czeka nas jeszcze powtórka tego stania jako słupy przeciw Francji (póki co nie mam wiary, że zagrają coś lepiej...). I na szczęście na tym się skończy, bo Francja nas przemieli przy takiej grze - limit szczęścia podejrzewam, że się skończył.
Najwięcej radości polskiemu kibicowi to Saudowie wczoraj sprawili, strzelając w końcówce Meksykowi i uspakajając sytuację z naszym awansem "na kartki".

• 1

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dziwię się Niemcom dzisiaj. Wystarczyło, żeby dali wygrać Kostaryce i wyrzuciliby Hiszpanów z mundialu, tak jak Hiszpanie dali wygrać Japonii wyrzucając w ten sposób Niemców. Mam nadzieje, że za te hiszpańskie kombinatorstwo i kalkulacje(nie pierwszy raz tak robią) podwinie im się noga z Maroko.

• 0

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Niemcy już kiedyś (1982r) zakombinowali na mundialu i to tak, że przez nich zmieniono przepis rozgrywek, co w sumie rozgrywkom wyszło na dobre. Od tego czasu pilnują się jak mogą... No, ale karma wróciła i teraz ktoś ich przewiózł.

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Jeeeezu, jestem Prorokiem! Trafiłem w meczu Francja - Polska... wcześniej mi nie wyszło.

Daniel..
  • Tematów: 51
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Bo zgapiłeś wynik ode mnie. ;)

• 0

TheToxic.

Faber est quisque suae fortunae

• Tematów: 59
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Maroko nowi mistrze świata? :szczerb:  A na mecz Polska Francja tak mi w głowie się rodziło 0:16 i tak MBappe był łaskawy dla nas xD

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Bo zgapiłeś wynik ode mnie. ;)

Kurczę (pieczone), aż sprawdziłem. Nieeee, sugestii nie było, choć skłaniałem się na 3 lub 4 do zera dla Francuzików.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych