Jeżeli chodzi o teorie Einsteina, To tak się składa że wielu próbuje, ale nikomu się to do tej pory nie udało.
Właśnie, że się udało. Przedstawiłem formalny dowód, że STW Einsteina jest teorią błędną. Wyjaśniłem to pokrótce w tym nagraniu, czyli skoro piszesz takie nieprawdziwe opinie, to nie słuchałeś tego nagrania.
Szczegółowy dowód, że STW Einsteina jest błędna przedstawiłem w artykule 'Formalny dowód, że matematyka, na której opiera się Szczególna Teoria Względności jest błędnie interpretowana' https://www.research...ation/368987918
Czyli STW Einsteina jest teorią z rozsynchronizowanymi zegarami. Ona opisuje pomiary wykonywane przy pomocy nieskalibrowanych zegarów, co jest przyczyną licznych paradoksów tej teorii.
Te teorie są na na tyle spójne, i co ciekawsze kolejne eksperymenty potwierdzają ich słuszność. Przykład fale grawitacyjne, czy czarne dziury, które wynikały z opisu świata stworzonego przez Einsteina.
Nie ma żadnych fal grawitacyjnych. Bezmyślnie powtarzacie bzdury generowane przez naukowych oszustów.
Wyjaśniłem to w artykule 'Fale grawitacyjne w grawitacji Newtona oraz krytyka fal grawitacyjnych wynikających z Ogólnej Teorii Względności (LIGO)' https://www.research...ation/368988039
Czyli z OTW Einsteina wynika zwykła modulacja, a nie fale grawitacyjne. Modulacja jest własnością systemu generującego system, w tym przypadku własnością wirujących ciał. Modulacja nie jest własnością sygnału. Natomiast fala jest własnością sygnału (ewentualnie ośrodka, w którym sygnał propaguje).
Matoły zajmujące się fizyką nie rozumieją takich subtelności, dlatego modulacje błędnie nazwali falą, ale wy nie musicie powtarzać takich bzdur po tych ignorantach.
Natomiast, co do czarnych dziur, to nie ma żadnych dowodów, że istnieją. Są jedynie poszlaki, ale każdą z nich można wytłumaczyć bez czarnych dziur.
... fizyki kwantowej, która również powstała na bazie równań Einsteina, tylko dotyczy "mikro" skali.
To nie tak. Fizyka kwantowa nie powstałą na bazie równań Einsteina. Widać, że opierasz się na jakichś popularnonaukowych opracowaniach. To jest za mało, aby rozumieć te zagadnienia. Konieczna jest analiza wyprowadzeń oraz dowodów twierdzeń, a nawet to nie gwarantuje, że zrozumiesz, o co chodzi.
Użytkownik Szostek edytował ten post 06.05.2023 - 22:35