Witam,
Na początku powiem, że tematem UFO czy wg. nowomowy UAP interesuję się od około 15 lat.
Widziałem wiele nagrań, zdjęć, słyszałem wiele relacji i nie jestem człowiekiem szukającym sensacji.
Zdaję sobie sprawę, że jest wiele fejków, wiele nagrań gdzie niby widać UFO a tak na prawde wyjaśnienie jest banalne.
Ba! Istnieją nawet lasery, któe kosztują kilkadziesiąt PLN i mają potężny zasięg. Jednak w tym przypadku nie mogę znaleźć wyjaśnienia.
Na nagraniach widać źródła światła latające w dziwny sposób. Na filmach są one ciemne, mało widoczne ale na żywo były widoczne na tyle w śztucznym świetnie latarni i zaśmieceniu światłęm było to widoczne.
Razem 4 obiekty łączące się ze sobą, krzyżujące tor lotu i nagle rozchodzące się w różne strony. Światło wyglądało jak by coś latało nad chmurami i się przebijało przed te chmury. To nie było pod nimi. Nie wygląda to też na światło szperaczy, laser itd. nie widać wiązki, z resztąkąt pod którym to się poruszało uniemożliwiał by to lub znacznie utrudniał bo wokół są wysokie zabudowania.
Obserwacji dokonaliśmy w Poznaniu, na Winogradach z partnerką o godzinie 19:37, w dniu wczorajszym. Partnerka widziałą te obiekty o godzinie 20L40-20:50 25 września na wysokości Poznańskiej Cytadeli. Obserwacje były widoczne przez kilka minut.
Niestety warynki oświetleniowe są jakie są. Short był nagrywany Samsungiem A53 a dłuższy film Samsungiem S21. Mimo, że nie nagrywaliśmy odkurzaczem albo mikserem to warunki do nagrywania były kiepskie. Oślepijające światło latarnii i ciemność. Gdy sięskupicie to zoaczycie te źródła światła.
https://www.youtube....rts/9wUaGhMifjQ