Ten świat nie jest naszym stałym domem;
Ale czekamy na ten, który dopiero nadejdzie.
- List do Hebrajczyków 13, 14
Kiedy na górze niebo nie zostało jeszcze nazwane
i ziemia pod nie miała swego imienia
- starożytna opowieść o początku świata i stworzeniu człowieka "Enuma elisz"
* * *
Kim jestem?
Cześć, jestem Damian i na tym forum zasłynąłem z tego, że pozbierałem i poukładałem w sensową, chronologiczną całość materiały na temat III Wojny Światowej oczami Nostradamusa (a publikowanymi przez Arteuzę). Efektem tej pracy były dwa tematy:
- Kalendarium III Wojny Światowej - Europa i Świat
- Kalendarium III Wojny Światowej - Polska
Materiał ten doczekał się swojego artykułu na serwisie Noizz.pl ("Nostradamus przewidział ataki w Paryżu? Oto kalendarium III wojny światowej na podstawie jego przepowiedni") oraz dwóch znalezisk mojego autorstwa na serwisie Wykop.pl, które weszły na stronę główną ("Kalendarium III Wojny Światowej - Europa i Świat" oraz "Kalendarium III Wojny Światowej – Polska").
Tym razem przychodzę do Was z tematem dotyczącym wszystkich teorii konspiracyjnych. Uważam, że tym czym jest "ogólna teoria systemów" dla wszystkich nauk (a więc wspólnym mianownikiem), tym według mnie są hipotezy głoszone przez Artula Lalaka - wspólnym mianownikiem pozwalającym zrozumieć wszystkie teorie konspiracyjne i umieścić je w określonej strukturze... a w konsekwencji lepiej zrozumieć otaczający nas świat i to, co się w nim obecnie dzieje.
Umieszczam go w dziale "Teorie Konspiracyjne" na forum "Nowy Porządek Świata" bo de facto tego będzie w znacznej mierze dotyczył temat - największego oszustwa w dziejach ludzkości.
* * *
Kim jest Artur Lalak?
Artur Lalak to badacz dziejów ludzkości, który swoje wysiłki kieruje szczególnie na czasach starożytnych. Jest to postać popularna wśród osób związanych z alternatywną wizją świata, teoriami konspiracyjnymi oraz Słowianami i dziejami Polski. Tak pisze o swojej misji na swojej stronie internetowej:
Moją misją jest przywrócenie prawdy historycznej, która została zakazana,
a za próbę jej przechowania unicestwiano całe wielopokoleniowe rodziny.
Artur Lalak zasłynął z serii wykładów, które na swoim kanale Akari Aryaca opublikował Grzegorz Skwarek (treść tych wykładów to dokładnie to, czym będziemy zajmowali się w tym temacie, choć w znacznie bardziej uogólnionej wersji). Można go znaleźć na jego stronie internetowej, czyli lalartu.com oraz kanale YouTube, czyli youtube.com/@lalartu2676. Artur Lalak jest również autorem książki "Zabić bogów. Krótka historia świata. Tom I".
Artura miałem szansę poznać osobiście i uścisnąć mu rękę (jest naprawdę wysoki )... oraz zebrać autograf na mojej książce jego autorstwa
* * *
O co chodzi z tym tematem?
Zdecydowałem się na "poukładanie" wiedzy od Artura Lalaka jako, że w moim przekonaniu podczas swoich wykładów komunikuje się on w sposób bardzo analityczny:
- dogłębnie bada temat
- jest bardzo dokładny w jego przedstawieniu
- podaje mnóstwo przykładów na poparcie swoich wywodów
Niestety z punktu widzenia przeciętnego odbiorcy taki materiał może być ciężki do przyswojenia jako, że może wydawać się:
- zbyt złożony
- mało ogólny
- trudny w przyswojeniu, gdy nie ma się określonych punktów odniesienia
i przez to przytłaczający.
Gdy pierwszy raz zapoznawałem się z tym, co przedstawia Artur (a w zasadzie pochłaniałem z zapartym tchem), miałem nieodparte wrażenie, że mimo wszystko ciągle gubię się w tej wiedzy. Było tego dużo, było to gęste i było to całkowicie nowe. Do treści od Artura wracałem jeszcze wielokrotnie i zauważyłem, że za każdym razem rozumiem więcej i lepiej (uważam je za bardzo "uzależniające" ). Temat ten powstaje właśnie po to, aby każdemu odbiorcy treści Artura Lalaka ułatwić proces ich przyswajania. Jeżeli po przeczytaniu tego tematu obejrzycie wykłady Artura i uznacie, że ten temat pomógł Wam w lepszym zrozumieniu tego zagadnienia, oznacza to, że osiągnąłem swój cel
Materiał źródłowy, na którym opieram się w tym temacie pochodzi ze strony Artura z działu "Wiedza" a poddziału "YouTube". Linkuję bezpośrednio do tego miejsca, albowiem trudno to znaleźć na YouTube, a na kanale Akari Aryaca - ze względu na mnogość innych filmików - ciężko poukładać w całość.
Na koniec warto nadmienić, że wspomniane w temacie hipotezy poukładałem według swojego zamysłu. Robiąc to kierowałem się przede wszystkim lekkością w konsumowaniu trudnych treści, z którymi (potencjalnemu) odbiorcy przyjdzie się mierzyć. Oczywiście na sam koniec zostawiłem najbardziej interesujące mnie wątki, a więc kwestie Słowian oraz Czarnogłowych. Niestety wszystkie 10 tematów, których będę się podejmował są tak ze sobą powiązane, że niemożliwe jest przedstawienie jednej hipotezy nie odnosząc się do innych. Z tego względu mocno sugeruję zapoznać się z całym skończonym tematem co najmniej dwa razy, aby z sukcesem poukładać sobie to wszystko w głowie
W tym wątku będę w kolejnych postach wrzucał omówienie poszczególnych 10 hipotez Artura Lalaka. Będę to robił "na raty" i w odstępach, aby na spokojnie opracować ciekawy materiał, podać go w przystępny sposób i dać forumowiczom szansę na dyskusję. Całość okraszę swoim komentarzem i do komentowania będę Was właśnie zachęcał! Z tego miejsca i z tego względu proszę moderację o wyrozumiałość i danie temu tematowi szansy.
* * *
Hipotezy Artura Lalaka
1. Co 676 lat koło Ziemi przelatuje kometa, która resetuje życie na naszej planecie
2. Nie jesteśmy pierwszą cywilizacją na tej planecie
3. Ziemia to kawałek innej planety
4. Ziemia jest pusta w środku i mieszka tam zaawansowana cywilizacja
5. Mitologia to nie zbiór fikcji, ale faktyczna historia
6. Prawdziwa historia jest fałszowana, a my jesteśmy celowo wprowadzani w błąd
7. Chrześcijaństwo to jedno z narzędzi służących do kontroli mas
8. Ziemię zamieszkują różne rasy, które różnią się od siebie
9. Pierwotna rasa Ziemian to niebieskoocy blondyni, czyli Chaldejczycy
10. Rasa Czarnogłowych ciemięży Ziemię
* * *
Zapraszam do kulturalnej i merytorycznej dyskusji