Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wielka piramida jako kwantowe Gwiezdne Wrota

piramida splątanie kwantowe

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
26 odpowiedzi w tym temacie

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Eksperyment na równiku jest prawdziwy i jeśli nie potrafisz go opisać i wyliczyć wg swojej wiedzy to trudno.
Może wycieczka do Ekwadoru Cię przekona organoleptycznie.

Ale ja ten filmik potrafię "opisać i wyliczyć wg swojej wiedzy".
I to zrobiłem. A moja wiedza jest tu zbieżna z podstawową wiedzą w tym zakresie.
Ciebie natomiast prosiłem, abyś wykazał, gdzie ewentualnie się mylę. Przecież dla kogoś, kto zajmuje się "międzygwiezdną" fizyką kwantową nie powinno to stanowić żadnego problemu.

A do Ekwadoru jeśli kiedyś się wybiorę, to na pewno nie po to, aby oglądać miski z wodą. Są tam o wiele ciekawsze rzeczy do podziwiania.
  • 0

kEhYo.
  • Tematów: 9
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dodam tak na podsumowanie pewien kontekst tego odkrycia.

Gdy po raz pierwszy zapaliła się żaróweczka od piramidy był może rok 2007.
Pracowałem wtedy w UK (Manchester) w zakładzie pracy robiącym głośniki - lutowałem zwrotnice głośnikowe i miałem dużo czasu na rozmyślania.
Zebrałem myśli i z ekscytacji od razu podzieliłem się moją analizą z kolegą (Polakiem) z pracy. Taki znajomy od paru tygodni nie gadaliśmy dużo.
Gdy on usłyszał moją teorię, powiedział:
ON: Możemy pogadać na przerwie na zewnątrz, na osobności?
JA: OK. Wyszliśmy na zewnątrz, a on do mnie tak:
ON:  Byłem tam, gdzie ty (odebrałem to jakby prześwietlił mój umysł i znał całe moje życie). Jak do tego doszedłeś?
JA: Jest wiele dróg do celu...
ON: Chcesz się nauczyć chodzić po wodzie?
JA: Nie, dzięki.
I to był koniec rozmowy. Poleżeliśmy chwilę na polu golfowym i wróciliśmy do pracy.
Na hali po powrocie, taka starsza kobieta, Angielka mówi: mam coś dla Ciebie i wręcza mi wizytówkę z Matką Boską a na odwrocie zdanie:
"You are not alone." I mówi do mnie: Wiesz, że GOOD znaczy GOD? Ja ok widzę podobieństwo.
A na koniec pracy inny młody Anglik się zapytał:
- Czy wiesz jaka jest liczba (symbol) Boga?
JA: No nie. ON: 80
A po wyjściu z pracy przy zakładzie zauważyłem jakiegoś 'drona' na niebie.
Szacunkowo wielkości śmietnika komunalnego może mniejszy dość nisko, nie zakryty mgiełką atmosfery, kruczo czarny, o nieregularnym kształcie powoli obracający się wokół osi i podążający w stronę gdzie szedłem na przystanek. Wtedy nie było dronów dostępnych w sklepach.
Czy to był kontakt z "jakąś wyższą inteligencją" ? Najprawdopodobniej. :)

Ether, Matter, Life and Reality are the children of
GOD Algorithm and GODDESS Geometry
and the ONE's need not to be alone ;)
3 5 8 > GOOD > GOD > G8D > "(8)" > 8O
Peace, Love & Light

Użytkownik kEhYo edytował ten post 10.02.2025 - 14:30

• 0

Mariush.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nie wiem, co ma wnosić do tematy powyższy post, ale ja nie o tym...

Przypomniałem sobie o jeszcze jednym fakcie, którym ma znaczenie w odniesieniu do wiarygodności tych "równikowych filmików". Warto wiedzieć, że bieguny geograficzne nieustannie przemieszczają się po powierzchni Ziemi zakreślając na niej w przybliżeniu kolistą trajektorię o średnicy kilkunastu metrów i okresie nieco ponad 400 dni. A co za tym idzie, w podobnym zakresie przemieszcza się też położenie równika. Jednego dnia przechodzi przez jedno miejsce, a ok. 200 dni później jest on już np. ok. 15 metrów dalej. Ciekaw jestem, czy pani od "eksperymentu" z miskami jest tego świadoma?

• 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 776
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

... był może rok 2007.

(...)
Wtedy nie było dronów dostępnych w sklepach.

Jestem w UK od 2005 i w tym '05 roku w grudniu w sklepie MenKind kupiłem małego drona dla mojego (wówczas kilkuletniego) syna. Fakt, wtedy kosztował majątek.

kEhYo.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

https://www.centauri...tions-possible/
Czy międzygwiezdna komunikacja kwantowa ma sens?
Krótko:
YES.
  • 0

Mariush.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czy międzygwiezdna komunikacja kwantowa ma sens?
Krótko:
YES.

Krótko:

No i?

• 1

#Stanowski2025.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

"Piramidy mają 12000 lat co najmniej wybudowano je na długo przed Potopem"
Ej moment jak to 12tys lat? Kto je zbudował? Skoro 12tys lat temu na terenach Egiptu mieszkały prymitywne kultury rolnicze posługujące się kamiennymi narzędziami.

"Większość megalitycznych miejsc leży jakby na równiku"
Od kiedy Europa i bliski wschód leżą na równiku?
  • 1

kEhYo.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

"Piramidy mają 12000 lat co najmniej wybudowano je na długo przed Potopem"
Ej moment jak to 12tys lat? Kto je zbudował? Skoro 12tys lat temu na terenach Egiptu mieszkały prymitywne kultury rolnicze posługujące się kamiennymi narzędziami.

"Większość megalitycznych miejsc leży jakby na równiku"
Od kiedy Europa i bliski wschód leżą na równiku?

Tu masz antyczny równik. https://youtu.be/F8u1EQw0OYc
Potem był jakiś 'kosmiczny incydent' (np. spotkanie z mitycznym Nibiru + jego księżyce) i Ziemia lub tylko jej skorupa obróciła się i równik powstał w nowym miejscu.
Takie gwałtowne (może to te słynne 3 dni ciemności) zmiany obrotu masy wywołały globalną falę tsunami zalewając większość masy lądowej.
Potop nie był jakimś rozpuszczeniem się lodowca czy też winą ulewnego deszczu. To siła pędu wody, która jeszcze 'przed kosmiczną chwilą'
obracała się wokół innej płaszczyzny.

Użytkownik kEhYo edytował ten post 14.02.2025 - 06:40

• 0

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Brniesz w bajki i wymyślasz zdarzenia, aby uwiarygodnić tezę, którą sobie wymyśliłeś. Skorupa ziemska, pomimo płynnej zawartości wewnątrz nie może się obrócić w sensie, jaki Ty sobie tłumaczysz.

Żadne Nibiru, ani inna X nie została znaleziona, więc na razie to są tylko domniemania. Potop, co zostało już wielokrotnie dowiedzione przez naukowców i archeologów, miał zasięgi lokalne, a nie globalne.

kEhYo.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Potop, co zostało już wielokrotnie dowiedzione przez naukowców i archeologów, miał zasięgi lokalne, a nie globalne.

• 0

Staniq.

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pomyśl, skąd miałoby się wziąć wody więcej, niż jej jest w ziemskim systemie?

Przywiezienie jej na Nubiru i księżycach, albo na planecie X się nie liczy.

Ja jestem zwolennikiem życia pozaziemskiego, ale zdrowy rozsądek każe mi patrzeć na wiele rzeczy sceptycznie.

#Stanowski2025.
  • Tematów: 18
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

"Tu masz antyczny równik."
To nie jest równik. Gość narysował sobie randomowa linie o szerokości 100km wokół ziemi i uznał znajdujące się na niej zabytki historyczne za jakiś niezwykły cud świata.
Już nie uwzględniam nawet tego że czas budowy tych obiektow dzieli czasem tysiące lat. Co świadczy o tym że cywilizacje nie miały ze sobą kontaktu.

"Takie gwałtowne (może to te słynne 3 dni ciemności) zmiany obrotu masy"
Jeśli mielibyśmy doczynienia z tak gwałtownym przesunięciem masy ziemi w skali globalnej, bez wątpienia nastąpiło by najwieksze w historii ziemi masowe wymieranie życia. Prawdopodobnie przetrwały by tylko organizmy jednokomórkowe o ile w ogóle.

Użytkownik #Stanowski2025 edytował ten post 14.02.2025 - 22:27

• 2

Inne tematy z jednym lub większą liczbą słów kluczowych: piramida, splątanie kwantowe

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych