Napisano 08.09.2011 - 22:40
Napisano 08.09.2011 - 22:58
Napisano 14.09.2011 - 08:39
Napisano 07.06.2014 - 13:03
"Najpierw zwyciężyć, a potem zrobić ze zwycięstwa jak najlepszy użytek."- Admirał Horatio Nelson przed bitwą o Nil
Napisano 28.12.2017 - 23:54
Zapytany przez faryzeuszów, kiedy przyjdzie królestwo Boże, odpowiedział im: «Królestwo Boże nie przyjdzie w sposób dostrzegalny; 21 i nie powiedzą: „Oto tu jest” albo: „Tam”. Oto bowiem królestwo Boże pośród was jest».
Rozni ludzie wierza w rozne rzeczy. Ja wierze w ludzi. Wierze, ze to my jestesmy istotami doskonalymi, ze "Krolestwo Boze" to po prostu my. Zdolni tworzyc niesamowite rzeczy, zdolni niszczyc, zdolni dawac zycie i je odbierac, rozwijac sie i cofac w rozwoju. Wierze, ze wszystko zalezy od nas - ludzi. Nie na zasadzie jakichs zasad "przyciagania" prezentowanych przez ksiazki pokorju "Sekret" czy zyciowych kolczow i motywatorow. Wierze, ze mozemy osiagac wielkie rzeczy dzieki naszej inteligencji, ciezkiej pracy, samodoskonaleniu czy wzajemnemu wsparciu. Ludzkosc to dla mnie troche taki jeden organizm, a smierc pojedynczej osoby jest jak smierc zaledwie komorki w tym organizmie. Nie jest koncem wszystkiego, jest zaledwie niewielkim wydarzeniem w zyciu tego organizmu.
A po za tym lubie rozne cytaty z religijnych ksiag czy piesni - glownie ze wzgledu na moje wypaczone spojrzenie na religie i wiare w "Boga" wiec najczesciej w moich forumowych podpisach widnieja cytaty z Biblii lub Koranu.
0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych