jesli do mnie, to lepiej wybuduj piramide na podstawie tego tutoriala. jak Ci wyjdzie to udowodnisz, ze to prawdziwa teoria.Jeśli do mnie to lepiej uważaj na słówka!

Napisano 10.04.2007 - 12:24
jesli do mnie, to lepiej wybuduj piramide na podstawie tego tutoriala. jak Ci wyjdzie to udowodnisz, ze to prawdziwa teoria.Jeśli do mnie to lepiej uważaj na słówka!
Napisano 10.04.2007 - 13:45
a to do kogo miało być? Jeśli do mnie to lepiej uważaj na słówka!
Napisano 11.04.2007 - 11:41
Wtedy wiele spraw się upraszcza, mało tego ówczesnych ludzi stawia się na tym samym poziomie co obecnych. Bo dlaczego mieliby oni być bardziej pracowici od nas, czy inteligentni.
Napisano 06.05.2007 - 20:56
Oczywiscie wersja, w ktorej to kosmici zbudowali piramidy uzywajac statkow, laserow i telekinezy jest o wiele bardziej prawdopodobna.
Napisano 07.05.2007 - 01:38
Nie przesadzajmy z poziomem wiedzy. Piramidy, to tylko duże góry równo poukładanych kamieni. W ich konstrukcji nie widać żadnych bardziej zaawansowanych rozwiązań architektonicznych. Nawet zwykłego sklepienia łukowego budowniczowie piramid nie znali.- Ile lat musiałaby istnieć cywilizacja, aby dojść do takiego poziomu wiedzy jak budowniczy piramid?
To są grobowce - mnóstwo dowodów na to wskazuje.- Udowadnianie przez archeologów innym ludziom na siłę, że piramidy są dziełem starożytnych Egipcjan jest dla mnie tak samo mętne jak wiedza do czego mogły służyć.
Bo tak się to robi: w oparciu o ewentualne ślady archeologiczne i ówczesną wiedzę techniczną proponuje się możliwe rozwiązania kwestii budowy.- naukowcy badający piramid próbują dopasować ówczesny poziom wiedzy technicznej do mozliwości budowy takich dzieł.
Z Bośnią nie przesadzajmy, to póki co zwykła góra i coś mi się zdaje, że nią pozostanie.- skąd w takim razie piramidy różnej wielkości znajdowane sa na całym niemal świecie Bośnia, Ameryka Południowa, Egipt
Napisano 22.05.2007 - 20:20
Z tymi "ciemnymi masami szlacheckimi" to przesadziłeś. Wypraszam to sobie. Przykro jeśli ludzie nie znają dobrze histori swojego narodu.Stanowisko niektórych jest tak sztywne jak kołek w płocie. Odrzucanie teorii bez próby jej analizy to staropolski zwyczaj pratktykowany przez ciemne masy szlacheckie.
W sumie to mnie nie dziwi, brak wyobraźni robi swoje,fanatyzm też.
Napisano 23.05.2007 - 16:24
Napisano 23.05.2007 - 16:43
Napisano 23.05.2007 - 17:36
Napisano 23.05.2007 - 21:36
Jakich?To są grobowce - mnóstwo dowodów na to wskazuje.
Egipcjanie pomagali w budowie, ale całkiem możliwe, że bardziej technologicznie zaawansowane prace wykonywał za nich ktoś inny, np.: transportowanie bloków.Jednak jest już dowód że te piramidy zbudowali ludzie.
Jak ogłądałem w kanale National geographic film o odkryciu całego obozowiska w którym mieszkali robotnicy. Odkryto nawet całą infrastrukture potrzebną do egzystencji: jak np piekarnie czy też rzeżnie.
Tez odnaleziono że nie byli to niewolnicy jak wcześniej sądzono ale ludzie wolni mieszkali z całymi rodzinami i mieli dobrą opiekę.Co zaprzecza wcześniejszej teorii że byli to niewolnicy.
Pewnie że dylemat jak oni tego dokonali jest nadal otwarty: jednak że tego dokonali Egipcjanie raczej nie budzi wątpliwości.Dowodem na to jest to osiedle.
Osiedle było zbudowane spoecjalnie dla robotników, którzy dostąpili zaszczytu pomagania w budowie.Te osiedla nie do końca są dowodem. W końcu takie osiedle mogło sobie istnieć gdy piramidy już stały a oni wykonywali jakieś inne pracy. Takiej pewności mieć nie można.
Napisano 23.05.2007 - 21:50
Jakich?
Napisano 23.05.2007 - 22:01
Egipcjanie pomagali w budowie, ale całkiem możliwe, że bardziej technologicznie zaawansowane prace wykonywał za nich ktoś inny, np.: transportowanie bloków.
Osiedle było zbudowane spoecjalnie dla robotników, którzy dostąpili zaszczytu pomagania w budowie.
Napisano 24.05.2007 - 08:50
A na przykład takich, że każda piramida w egipcie jest praktycznie zbudowana na jedno kopyto i we wszystkich mamy sarkofagi itp, a w niektórych nawet jeszcze zachowane ciała albo ślady włamań
A o ile sięnie mylę takich piramid jest w Egipcie około 90
Więc polecam pobawić się nawet w zwykłą statystykę na temat "jakie są szanse, że Wielka Piramida jednak nie jest grobowcem"
Napisano 24.05.2007 - 21:37
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych