Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jak nawiązać kontakt z aniołami?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
81 odpowiedzi w tym temacie

_Silent_.
  • Tematów: 18
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Imiona Opiekunów mogą być naprawdę różniste :) Zasada jest taka, że nie możemy tego kwestionować, tj. w chwili usłyszenia tego imienia stwierdzać, że jest ono dziwne/nie pasuje etc i próbować je zmieniać. To już zaczyna działać swiadomość...
...a Opiekun jest z podświadomości - Wyższe Ja. Opiekun to tak na prawdę Ty sam, choć zatracenie się w ziemskiej materii kieruje nas w trochę inne rejony niż te "wysokie".

Aniołowie to z kolei istoty będące przy Nas, ale jednak oddzielone - tak jak ja od Ciebie (co w rzeczywistości jest złym stwierdzeniem - vide napis na mojej sygnie ;) )
Jak pisałem już w topicu - by móć nawiązać z Nimi kontakt konieczna jest szczera deklaracja, konieczne jest wysłanie Im zaproszenia :)
Teraz(gdy już to zrobisz) możesz w czasie medytacji, po np spotkaniu z Opiekunem, poprosić go o spotkanie z Aniołem Stróżem. Ponownie potrzebna jest szczere zaproszenie. Ja skorzystałem tu dodatkowo z świetnej techniki wizualizacyjnej. W skrócie:
- stoisz przed wysoką wieżą (nie widzisz jej szczytu)
- mówisz, iż teraz spotkasz się ze swoim Aniołem Stróżem
- wchodzisz do wieży, zaczynasz się wspinac po krętych schodkach, w końcu zaczynasz wskakiwać po kilka-kilkanaście stopni.
- na szczycie widzisz wyjście z wieży i wąski most który prowadzi od niej, aż do gór sięgających horyzontu. Widzisz na tle gór wiele migających punkcików(Aniołów)
- zaczynasz iść mostem, a z naprzeciwka zaczyna iść Twój A.S.(skrótowo już ;) )
- im jest bliżej tym więcęj szczegółów z jego wyglądu zauważasz, aż w końcu się spotykacie.

Anioł może mieć wiele postaci: zwierzęcia, dźwięku, zapachu, człowieka, typowego biblijnego Anioła - w moim przypadku był to jaskrawy słup ognia.
Podobnie jak w przypadku imienia Opiekuna: nie odrzucaj tego co widzisz - pierwsze co Ci się nasunie jest właściwe.
Głęboki stan medytacji - wymagany ;)
  • 0

Candomble.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dzieki za podpowiedz :)
Troche mnie tylko zmartwiles wzmianka o owej zasadzie- to byl odruch, nieziemsko sie zdziwilam i moja pierwsza mysl brzmiala `To nie moze byc jego imie` -_-`
I co teraz? Obrazilam go?
  • 0

_Silent_.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

W żadnym wypadku :) Ale musisz pamiętać, że (przynajmniej na początku) do kontaktów z Opiekunem/Aniołem potrzebujesz głebokiej medytacji i - jak mówiłem - przyjmuj to co widzisz/słyszysz :)
  • 0

Drunken Reaper.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja powiedziałbym tak: do rozmowy z opiekunem, owszem potrzebna jest medytacja,bo trzeba wejść wgłąb siebie. Ale z moim Aniołem Stróżem rozmawiam ot, tak bez żadnych przygotowań, a kontakt mamy dobry , tak samo z Archaniołami. Anioły to przyjaciele więc trzeba traktować ich jak przyjaciół. Rozmawiać z nimi, ufać im i traktować ich z należytym szacunkiem i wdzięcznością, bo nikt nie zrobił dla Was tyle co one, ale też nie przesadzać,nie czcić ich jak Boga bo one tego nie chcą.
Może poza Lucyferem, ale też kwestia dyskusyjna.

stoisz przed wysoką wieżą (nie widzisz jej szczytu)
- mówisz, iż teraz spotkasz się ze swoim Aniołem Stróżem
- wchodzisz do wieży, zaczynasz się wspinac po krętych schodkach, w końcu zaczynasz wskakiwać po kilka-kilkanaście stopni.
- na szczycie widzisz wyjście z wieży i wąski most który prowadzi od niej, aż do gór sięgających horyzontu. Widzisz na tle gór wiele migających punkcików(Aniołów)
- zaczynasz iść mostem, a z naprzeciwka zaczyna iść Twój A.S.(skrótowo już ;) )
- im jest bliżej tym więcęj szczegółów z jego wyglądu zauważasz, aż w końcu się spotykacie.

IMO to jest właśnie technika na spotkanie opiekuna... Ale nie liczą się środki, a efekt, więc jak działa to czemu nie ;)

W moim przypadku był to jaskrawy słup ognia.

Jakim jesteś żywiołem? Bo może to był dżin, albo Anioł pod postacią dżina, albo Anioł jako manifestacja twojego żywiołu?
  • 0

Asieńka.

Wiedźma

• Tematów: 28
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Anioła stróża możemy spotkać zawsze kiedy to okazuje sie potrzebne i niezbędne. Ja swojego nigdy nie spotkałam w czasie medytacji, ani nawet we śnie. W trudnych momentach mojego życia, stawiał na mojej drodze ludzi którzy zdawali sie być uosobieniem Anioła. Mam przeświadczenie, że nie byli to ludzie a właśnie mój ukochany stróż pod postacią człowieka. Niemniej jednak nie przyjdzie on do nas gdy myślimy tylko o tym by go poznać, pamiętajcie to nie jest jakaś marionetka do występów w teatrze. Pamiętajcie jeszcze o jednym patrzcie oczami duszy nie ciała, a Anioła spotkacie, a jak już stanie przed wami nie będziecie mieli wątpliwości, że to on.
  • 0

_Silent_.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Anioła stróża możemy spotkać zawsze kiedy to okazuje sie potrzebne i niezbędne. Ja swojego nigdy nie spotkałam w czasie medytacji, ani nawet we śnie. W trudnych momentach mojego życia, stawiał na mojej drodze ludzi którzy zdawali sie być uosobieniem Anioła.

Oczywiście, ale ja tu zaczynam mówić o czymś takim co nazywa się praca z Aniołami, medytacja z Aniołami, i wreszcie: rozwój duchowy z Aniołami.
Kolega może nam czasem pomóc w trudnym sprawdzianie, ale może też codziennie udzielać nam korepetycji ;)

IMO to jest właśnie technika na spotkanie opiekuna...

Powiedz mi, gdy chcesz z kimś porozmawiać to idziesz do niego i zaczynasz rozmowe, prawda?. Do kolegi/koleżanki etc i robisz to w ten sam albo bardzo zbliżony sposób - bo po prostu chcesz z kimś pogadać. Wybierasz jednak osobę <- tak i ja zaznaczałem konieczność właściwej deklaracji.
To nie są czary: to na Opiekuna, to na Anioła.

Co do kwestii medytacji, to jasne, że Aniołów (a raczej to co oni robili) spotykałem i bez niej. Niemniej medytacja jest bardzo przydatna bo pozwala odrzucić świat zewnętrzny.

Jakim jesteś żywiołem? Bo może to był dżin

...A teraz odstawiamy książeczki p.Kossakowskiej na półkę :)
  • 0

Drunken Reaper.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

...A teraz odstawiamy książeczki p.Kossakowskiej na półkę

Kogo? :P Przecież dżinizm to przecież jest bardzo stara religia, a wyobrażenie dżina jako pana ognia jest zapewne nieco młodsze niż kilka pokoleń po Empedoklesie.

Powiedz mi, gdy chcesz z kimś porozmawiać to idziesz do niego i zaczynasz rozmowe, prawda?. Do kolegi/koleżanki etc i robisz to w ten sam albo bardzo zbliżony sposób - bo po prostu chcesz z kimś pogadać.

Nie:P Jak chcę porozmawiać z kimś z drugiego końca świata, to dzwonię do niego, albo piszę przez skype'a, jeśli ktoś jest blisko to fakt, podchodzę do niego. A konkretnie chodziło mi o to, że inna droga prowadzi w głąb swojej głowy, a inna poza znany nam świat. Ja przecież nie napisałem, że sposób jest zły. Wyraziłem SWOJĄ ( Swoją i tylko swoją, subiektywną, własną) opinię. Grunt, że da się z Aniołami porozumiewać, a one nam pomagają. Czyńmy Dobro.
  • 0

Anielica.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Pamiętajcie jeszcze o jednym patrzcie oczami duszy nie ciała, a Anioła spotkacie, a jak już stanie przed wami nie będziecie mieli wątpliwości, że to on.

Masz niezwykłe doświadczenia no i chyba intuicję. Ale intuicja też może zawieść.
  • 0

Asieńka.

Wiedźma

• Tematów: 28
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Widzisz Anielico, lata poznawania siebie sprawiają ze zaczynamy ufać intuicji, może czasem zawodzi, ale tylko wówczas, gdy jest to uczucie zanieczyszczone. Niemniej jednak Anioły emanują taką energią, że nie da się ich z niczym i z nikim pomylić. Komunikują się z nami i tylko otwarty umysł przyjmie tą komunikację, wszelkie blokady ją powstrzymują bądź zniekształcają.
  • 0

_Silent_.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Wyraziłem SWOJĄ ( Swoją i tylko swoją, subiektywną, własną) opinię.

To forum - wszyscy wyrażamy tu swoje opinie.

A konkretnie chodziło mi o to, że inna droga prowadzi w głąb swojej głowy, a inna poza znany nam świat.

Jesteś strasznie pewny tego co mówisz - to ciekawe. Twierdzisz, że istnieją konkretne drogi, ścieżki, czary(ktoś tu gdzieś o pentagramie wspominał), co jest zwyczajną bzdurą.
Sposób nie ma znaczenia. Aniołowi nie robi róznicy czy zaprosisz go do swojego życia podczas drogi ze szkoły do domu, czy podczas rytuału ze świecami, mrokiem i pentagramem.

Napisałem Candomble konkretną wizualizację(przypominam, że wcześniej położyłem nacisk na "deklarację o współpracy" ;) ) bo po prostu jest to dobra, prosta metoda, tymbardziej dla kogoś kto stawia w tym swoje pierwsze kroki. Pomijam fakt, że większą korzyść uzyskujemy z samej medytacji niż z tego spotkania ;)

...Bo do Anioła możemy mówić zawsze - bo On nas zawsze słucha. Potem wystarczy tylko patrzeć uważnie - a odpowiedzi pojawią się same. :)
  • 0

exio.
  • Tematów: 29
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Sposób nie ma znaczenia. Aniołowi nie robi róznicy czy zaprosisz go do swojego życia podczas drogi ze szkoły do domu, czy podczas rytuału ze świecami, mrokiem i pentagramem.

gdzie tak jest napisane ?

ciekawe to jest nawet, moze poeksperymentuje i zobacze czy to prawda

a jestem wierzący wiec powinno sie udac :D
  • 0

_Silent_.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Mówię Ci co wiem, a Ty musisz się do tego ustosunkować. Gdybyś przeczytał wszystkie moje posty w tym temacie to myślę, że sprawa stałaby się jasniejsza.
  • 0

Ezokuba.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jako, że temat nawiązuje do wszystkich aniołów, a nie tylko Stróża, toteż przytoczę parę rzeczy.

Najpierw materiały WBB:

1. Znajdź miejsce w swym życiu dla aniołów
2. Módl sie na głos
3. Wzywaj imię Boga
4. Módl sie oraz wzywaj Boga codziennie
5. Proś o pomoc
6. Powtarzaj modlitwy i wezwania
7. Posyłaj twe modlitwy pod odpowiedni adres
8. Bądź dokładny i szczegółowy
9. Wizualizuj to, co pragniesz osiągnąć
10. Oczekuj niespodzianek

W imieniu JAM JEST KTÓRY JEST, wzywam siedmiu archaniołów i ich zastępy światła, wzywam umiłowanego Archanioła ___________________ i aniołow promieni ___________________________________________.

Proszę o __________________________________________________
_________________________________________________________.

Proszę, by me wezwania zostały pomnożone i użyte dla dobra i pomocy wszelkich dusz na planecie ziemi.

Dziękuję i przyjmuję pełnie potęgi spełnienia mych próśb, zgodnie z wola Boga.

Wezwanie oczywiście może być modyfikowane w zależności od potrzeby itd.

Materiały WBB na podstawie: http://www.tslpoland...kaniolowie.html + polskie znaki edycja własna

Oto 10 punktów, z którymi warto się zapoznać, aby skutecznie łączyć się z aniołami:
1. Przygotowujemy miejsce w naszym życiu dla Aniołów.
Anioły żyją na planie Ducha Świętego - w niebie, a my w świecie materii. Naturalnym jest to, że Je ciągnie do siebie, do domu. Dlatego jeśli chcemy, żeby Aniołom było dobrze z nami trzeba swój świat - myśli, zmysły i środowisko - zrobić bardzo podobne do ich świata.

2. Modlimy się na głos
Anioły odpowiadają na dużo nie wypowiedzianych modlitw lub wytrwałe pragnienia serca . Nie jest konieczne by mówić aby zwrócić Ich uwagę, zwłaszcza w miejscach, gdzie jest to niewygodne, np.: w pracy, w autobusie. Jednak otrzymamy dużo mocniejszą odpowiedź jeżeli rozmawiamy z Aniołami na głos. W głosie ludzkim jest siła - twórcza lub niszcząca. Bóg użył tej mocy, kiedy powiedział : "Niech będzie światło" . Wykorzystując dar mowy jesteśmy zdolni spowodować zmiany w swoim życiu.

3. Wykorzystujemy Imię Boga .
Bóg znajduje się w nas. Jeśli dla przywołania Aniołów wykorzystamy energie Boga, która żyje w nas, One starają się z całej mocy by odpowiadać jak najdokładniej. Bóg objawił swoje Imię "JAM JEST KTÓRY JAM JEST" Mojżeszowi, gdy ukazał mu się w gorejącym krzewie - podobnie jak prawdziwą naturę ludzką - my jesteśmy krzewem, ogień - to nasza Iskra Boża, Ogień Boży, który daje nam jak swoim Synom i Córkom. Ten ogień, to siła stworzenia w Imię Boga i prawo rozkazywania Aniołom. Jezus wykorzystał Imię Boga, kiedy powiedział : "JAM JEST zmartwychwstanie i życie". Mówiąc "JAM JEST ..." naprawdę mówimy "Bóg jest we mnie ..."

4. Wezwania zanosimy codziennie.
Anioły zawsze są za nami, nie zawsze jednak umiemy porozumieć się z nimi. Prostym sposobem aby uzyskać odpowiedź na wezwanie, to poprowadzić prostą drogę ze swojego serca do Ich serc, obcując z nimi każdego dnia . Najprostszym sposobem obcowania z nimi jest ustanowienie codziennego rytuału modlitwy i wezwań. Kiedy modlimy się, to pomagamy nie tylko sobie ale także innym ludziom, których nawet nie znamy . Anioły szukają tych, którzy regularnie wzywają Światło Boga, by zostać ich partnerami w ocaleniu planety . Kiedy znajdą, kierują poprzez nich Światło dla pomocy innym, tym którym zagrażają różne niebezpieczeństwa lub katastrofy natury. Tym sposobem nasza codzienna modlitwa naprawdę przyniesie zmiany w świecie.

5. Prosimy o pomoc.
Już po nawiązaniu kontaktu z Aniołami, nie należy zapominać by prosić Je o pomoc, kiedy jest nam potrzebna. Anioły szanują naszą wolną wolę . Bardzo rzadko mogą One się włączyć także bez naszego odniesienia się do Nich, jednakże często, z wiarą oczekują, żeby ich wezwać.

6. Powtarzamy wezwania i modlitwy .
Wezwania i modlitwy stają się bardziej mocne kiedy są powtarzane . Przyczyną tego jest to, że przy wielokrotnym przemawianiu posyłamy olbrzymią Świetlaną energię Bogu i Aniołom. Anioły mogą wykorzystać ją w obrębie rodziny dodając jeszcze więcej Świetlanej energii, kiedy zjawia się odpowiedź na nasze wezwania. Wybieramy rytuał codziennych modlitw i powtarzamy je codziennie, aż Aniołowie się odezwą .

7. Posyłamy modlitwy pod dobry adres .
Aniołowie wykonują przeróżne zadania i prace wykorzystując energie różnych rodzajów (odpowiadające różnym kolorom światła). Poznamy siedem Zastępów Aniołów, a także siedmiu Archaniołów, którzy nimi kierują. Poznamy jakie Anioły wzywać dla danych zadań . Możemy uzyskać bardzo bliską więź z nimi, jeśli wezwiemy tego Archanioła lub Anioła specjalizującego się w danej pracy którą chcemy wykonać .

8. Bądźmy dokładni .
Anioły dokładnie odpowiadają na nasze wezwania i chlubią się tym. Im dokładniejsze wezwanie, tym dokładniejsza odpowiedź. Żyjąc w harmonii ze Wszechświatem i oddając swoją energię pomagając innym, to Zastępy Anielskie będą pomagały nam we wszystkim do najdrobniejszych detali życia .

9. Wyobraźmy sobie to, co ma się stać.
Możemy zwiększyć siłę naszych wezwań i modlitw wspierając ją stale mentalnym obrazem tego, co według naszego życzenia (pragnienia) powinno się stać. Dodatkowo należy wyobrazić sobie promieniujące światło otaczające sytuacje lub problem. Kiedy indziej może pomóc koncentracja i wyobrażenie sobie celu, który chcemy osiągnąć .

10. Oczekujemy niespodzianek
Dlaczego Anioły odpowiadają na jedna modlitwy, a na drugie nie? Dlaczego jeden modli się 10 lat i nie otrzymuje tego, co inny bardzo szybko? Te pytania pojawiają się u każdego, kto w jakiś sposób myślał o Aniołach. Jedną z przyczyn jest fakt, że możliwość odpowiedzi Aniołów jest podyktowana naszymi poprzednimi działaniami zarówno dobrymi jak i złymi, a Anioły są zobowiązane przestrzegać ustaleń karmy. One słyszą wszystkie nasze modlitwy, jednakże żeby spełnić nasze prośby muszą przestrzegać reguł :
• nie mogą mieszać się do planu Boga dla naszej duszy lub naszej karmy,
• nie mogą swoją pracą szkodzić nam lub komukolwiek,
• spełnianie prośby nastąpi w odpowiednim dla niej czasie.
Anioły udzielają najlepszej odpowiedzi, jaką można dać, znając potrzeby naszej duszy . Modlitwa zawsze przynosi rezultaty, należy tylko wiedzieć gdzie szukać. Zawsze należy podziękować Aniołom .

RYTUAŁY
Przed rozpoczęciem jakichkolwiek modlitw czy pracy z Aniołami czytamy wstęp :

W imię "JAM JEST, KTÓRY JAM JEST"* - ja wzywam siedem Archaniołów i Ich Legiony Światła, ja wzywam umiłowanego Archanioła..... (imię)... i Aniołów ....(zastęp) ...... Ja proszę Was o ....................(prośba) ................. Ja proszę, by moje wołanie było pomnożone i wykorzystane dla pomocy wszystkim duszom obecnie cierpiącym na Ziemi . Ja dziękuję Wam i przyjmuję wszystko to, co spełniło się teraz w całkowitej pełni sił - zgodnie z wolą Boga .

---Można go poddawać zmianom, tak by odpowiadał nam samym---

*"JAM JEST, KTÓRY JAM JEST" = Ja jestem, który ja jestem = Jestem, który jestem(kwestia gustu)
Uwagi dodatkowe:
• Staraj się wyczuć aniołów wokół siebie - nie tylko w czasie medytacji, ale również w ciągu dnia. Rozmawiaj z nimi. Przywołuj ich do codziennych spraw. Wykaż się własną inwencją. Stwórz swój własny język z Nimi.
• Znajdź w tekstach prośby, które może zastosować praktycznie w ciągu dnia jak np. ochrona Archanioła Michała w podróży.

Na podstawie materiałów ARiMA.

źródło: http://ezokuba.blogs...-z-anioami.html

Niechaj moc będzie z Nami!
  • 0

Aramroth.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Znalazłem właśnie ten temat, i przeczytawszy swoje wywody sprzed ponad roku pomyślałem: "Ehh...".

Teraz, kiedy już przeszło mi "paranormalne nawiedzenie" wywołane czytaniem co niektórych artykułów z tego forum, mogę szczerze powiedzieć, co myślę o tak zwanym opiekunie.

Po pierwsze, nie zmyślałem. Ten tekst naprawdę "ot tak" wpłynął mi do głowy.
Jednakże nic z tego, co zapowiedział "opiekun", się nie wydarzyło.

Doszedłem do wniosku, iż "opiekun" jest głosem mojej podświadomości. Bez wahania potwierdza, że wydarzy się to, co chcę żeby się wydarzyło, i zaprzecza, że stanie się to czego nie chcę. Innymi słowy: głos moich pragnień.

Tekst, który jest "jakby channelingiem" od mojego opiekuna wygląda jak chaotyczna kompilacja wszystkich tekstów typu "nawróćcie się na rozwój duchowy, a jak nie to w 2012 napadną was kosmici, przebiegunuje się Ziemia, z nieba będą padać pączki i będzie wielkie zuo, mhrok, cierpienie, masakra, szatan i ch*j".

Patrząc dużo bardziej racjonalnie na to, co napisałem tu 13 miesięcy temu, mogę całą sprawę podsumować tak:

Opiekun jest głosem podświadomości. Jest mną, a ja jestem nim. Pytam sam siebie, a on mi jedynie przytakuje.
Na czymś takim nie można polegać. Można zapytać się siebie: "czy jak strzelę sobie w łeb kula odbije się od mojej skóry?" i usłyszeć w swoim umyśle "tak, właśnie tak będzie". Tyle, że kiedy strzelimy sobie w łeb, pocisk nie odbije się, za to efektownie spryska ściany krwią. I tyle.
  • 0

_Silent_.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Powinieneś czytac nie tylko swoje posty, ale też inne :)
Pisałem, przecież całkiem wyraźnie, że gdy nie posiada się w tym wprawy, konieczna jest głęboka medytacja. Wyciszenie, które uspokoi nasze myśli i pozwoli usłyszeć to czy tamto ;)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych