Skocz do zawartości

Zdjęcie

Lądowanie na Księżycu [kuluary]

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
86 odpowiedzi w tym temacie

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Myślę, że dla dobra debaty obaj panowie powinni za każdym razem podawać numery katalogowe zdjęć i nagrań które omawiają. Ułatwi to czytenikom śledzenie argumentów i pozwoli na ich samodzielną ocenę.
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Właśnie miałem o to samo poprosić Marabacusa ale sam zapominałem podać w ostatnim poście numeracji, wiec warto pamiętać o tym następnym razem :)
  • 0

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Dopóki Marabacus będzie powoływał się na zdjęcia z magazynka AS11-37, to nie powinno być problemów z szukaniem. Gorzej jak dojdzie do dalszych misji ;-)
  • 0

Powder{_}Keg{_}.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mam takie pytanie po co sobie NASA transfer zawala mając na serwerze zięcia "Pre-Apollo" jak tam żadnych zdjęć z kosmosu nie ma.
  • 0

NoMeansNo.
  • Tematów: 8
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Po ostatnim wpisie - jak rozumiem - debata jest już zakończona? Marabacus w sumie przyznał, że lądowanie miało miejsce...
A Aquila będzie zmuszony do udowodnienia, że na Księżycu nie ma Predatora. :o
  • 0

michalp.
  • Tematów: 98
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

No ba! :) zawsze myślałem że Predator to taka fikcja :D :D
  • 0

Imb.
  • Tematów: 9
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

[quote name='`Pi3gi~aka`Michał' post='100013' date='28 grudnia 2006, 16:49']No ba! :) zawsze myślałem że Predator to taka fikcja :D :D [/quote]
Powinniście czytać uważniej. Nie napisałem, że na Księżycu jest Predator, tylko że coś miało kamuflaż a'la Predator (czyli kamuflaż w stylu tego, jaki miał Predator). Właśnie to miałem na myśli.
BTW:
[quote name='NoMeansNo' post='100012' date='28 grudnia 2006, 10:47
']Po ostatnim wpisie - jak rozumiem - debata jest już zakończona? Marabacus w sumie przyznał, że lądowanie miało miejsce...
A Aquila będzie zmuszony do udowodnienia, że na Księżycu nie ma Predatora. [/qoute]
Miałem bronić tezy, jakoby oficjalna wersja lądowania to kłamstwo. Czyli IMHO to zalicza takżę tezę, że na Księżycu byliśmy, ale z jakichś powodów nie pokazano nam autentycznego nagrania, tylko film zrobiony w studio.
  • 0

NoMeansNo.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Czyli IMHO to zalicza takżę tezę, że na Księżycu byliśmy, ale z jakichś powodów nie pokazano nam autentycznego nagrania, tylko film zrobiony w studio.

A pomiędzy filmem a zdjęciami jest różnica? O ile jest będzie to dobrym dowodem na fałsz. Najlepiej przeanalizuj zdjęcia z filmu ze zdjęciami z Księżyca - w przypadku dostrzeżonych różnic - będzie to ewidentny dowód...
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Marabacus miałze względu na święta i sywlester czas do 2 stycznia, okazało sięże nastąpiła zmiana planów i może mnie nie być nawet do 3 stycznia (wyjazd na sylwestra połączony z drobnym urlopem od internetu) i mam pytanie do opiekuna debaty, czy da się legalnie troszkę wydłużyć mój czas - minimalnie do 4 stycznia - nie będę atakował zbyt wieloma argumentami ani też argumenty Marabacusa nie są zbyt trudne do obalenia, więc naprawde nie chodzi mi o kłopoty z argumantacją - po prostu ostatnio miałem troszkę roboty w domu a na najbliższe dni wyjeżdżam i tam dokąd jadę nie bedę miał za bardzo czasu ani możłiwości na debatowanie.
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Masz 3 dodatkowe dni.

Pozdrawiam
  • 0

NoNaMe.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

jestem tu nowy, ale jesli chodzi o aktualna debate to powiem tyle - jestem za Marabacusem, a raczej za tym, ze albo amerykanie byli na ksiezycu, ale nie byli w stanie niczego upamietnic, albo wszystko bylo nagrywane na jakims odludziu.. Jednak boli mnie jedno - Marabacus, takimi 'dowodami' conajwyzej zniecheciles mnie do tej teorii spiskowej, szczegolnie twoimi ostatnimi argumentami...kosz?! obcy?! to najwieksze brednie o jakich slyszalem, a znikomy zarys czarnej kropki jest jak najbardziej oczywisty, bo wynika z juz z samej jakosci zdjecia. Na dodatek, zeby uwazac zwykly kamien za kosz...szkoda slow. :/ :wall:

Jako 'bonus' dodam dwa gify przedstawiajace zekome podobienstwo pierwszych zdjec Marabakusa ukazujacych krater i jego brak :)
a ze oba zdjecia roznia sie wielkoscia na zalaczonym obrazku z opisem, sprawdzilem jak nakladaja sie one z lewej i prawej strony..

http://img240.images...age=1gifwm7.gif
http://img166.images...age=2gifmv2.gif
  • 0

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

No i co w tych zdjeciach jest dziwnego ? jakos nie kumam.
  • 0

NoNaMe.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Chodzi po prostu o to, ze oba zdjecia mialy niby byc identyczne z wyjatkiem kraterow i reszty mniejszych lub wiekszych kamieni :) A jak widac po stopniowym nalozeniu - podobienstwa chocby samej gory brak.
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Czy mi się wydaje, czy Marabacus przekroczył swój termin?
  • 0

NoMeansNo.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

A i tak ta debata nudna jest bardzo. Twój oponent chyba nie ma opracowanej koncepcji czego broni, a co chce dowieść.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych