arwe19 nie manipuluj i nie porownuj zjawiska orbow do zycia pozaziemskiego, bardzo cie prosze. Pozatym znowu ktos wyskakuje z tekstem, ze ludzie sceptyczni nie wierza w istnienie pozaziemskiej cywilizacji, a ja nie znam ani jednej takiej osoby, nawet wsrod skrajnych sceptykow. Bo jesli chodzi o orby, to sa dowody na to ze to kurz, takze ja nadal nie rozumiem po co dorabiac do tego mistyczne ideologie, ale chyba rozumiem po co, zeby sie tym podniecac

bo tak jest fajniej. Tak jak mowilem, fanatyczny zwolennik nadal bedzie wierzyl nawet w to, ze paraliz przysenny to zmora nocna, mimo ze to fakt wyjasniony. Poprostu taki ktos nawet nie chce slyszec, ze cos moze byc wyjasnione, bo woli sie podniecac. A wogole nawet wierzacy w orby mistyczne ludzie potwierdzaja ze niektore sa kurzem itd. mowiac ze istnieja falszywe i prawdziwe. To niech mi ktos wytlumaczy czemu te energie sa tak ludzaco podobne do tych orbow ktore sa kurzem, taki kamuflaz duszkow prawda ? zeby ludzie mysleli ze to kurz. Malo tego, nawet wierzac w zycie pozagrobowe, nie ma najmniejszych podstaw zeby orby uwazac za duchy. Ja rozumiem wiare w cos, ale nie rozumiem tej wiary w momencie, gdy cos daje sie dosc latwo i racjonalnie wytlumaczyc. A twierdzenia typu, ze: "mimo ze czesc wyjasniona, to napewno niektore z nich to energie" to moim zdaniem desperacja na podtrzymanie swojej wiary, bez zadnego uzasadnienia.