Skocz do zawartości

Zdjęcie

Co to może być na zdjęciu ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
118 odpowiedzi w tym temacie

turrkus.
  • Tematów: 15
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Panie piramidogłowy. Chciałbym się dowiedzieć czemu chcesz za wszelką cenę obalić teorię, że istnieją orby

Przepraszam bardzo, ale gdzie ja obalam istnienie orbow? Nawet sam dalem zdjecie z dwoma orbami. One istnieja i to jest fakt. Tyle tylko, ze to nie sa zadne istoty duchowe, a wszelkiego rodzaju paprochy latajace przed obiektywem.

A swoja droga to jak wyglada teoria ze to sa istoty duchowe? Jest cos wiecej niz ogolnikowe "nie widac ich golym okiem, a na zdjeciach maja charakterystyczna fakturę, wiec to musza byc istoty duchowe"? Masz jakies dowody ponad to co napisalem? Jesli posiadasz cos bardziej konkretnego, to podziel sie z nami ta wiedza. :)
  • 0

rybak.
  • Tematów: 19
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

TAK JEST, orby isntnieja! To kurz i pylki roslin itp. latajace w powietrzu, zmienmy poprostu definicje ORBS na ta i po klopocie, wtedy wszystkie paprochy w powietrzu bedziemuy nazywac orbsami :>

Swoja droga, Mike czy moge urzywac tego twojego obrazka do wyjasniania innym co to ORBS ? Bo bardzo dobrze to narysowales:)

Dołączona grafika
  • 0

Mike.
  • Tematów: 5
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Oczywiście - rób z tego dobry użytek :)
  • 0

i want to believe UFO.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mike,mam dobry pomysł by sprawdzić czy ORBy to kurz czy może cos wiecej :) .

Skoro jesteś bioenergoterapełtą,to weż w dłoń wachadło i zadaj pytanie, czy ORBY to tylko kurz czy dusze ?
Wachadło napewno pokaże prawde.
{mam nadzeje że wiesz jak się z wachadłem obchodzić,bo co to za bioenerogoterapełta bez takiej wiedzy :) ]
  • 0

Mike.
  • Tematów: 5
Reputacja

Napisano

A skąd takie zaufanie do wahadła? Czy pracując z nim uzyskujesz ZAWSZE prawidłowe odpowiedzi? Skoro tak to odpowiedz mi na pytanie: na drugie imię mam JACEK czy FILIP? I niech wahadło odpowie. Potem zadam Ci drugie pytanie, a po nim kolejnych 8. Jak na 10 pytań uzyskam 10 PRAWIDŁOWYCH odpowiedzi to wtedy zapytam się o ORBY. Ale do tego czasu nie będę brał pod uwagę wahadełka...
  • 0

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja

Napisano

arwe19 nie manipuluj i nie porownuj zjawiska orbow do zycia pozaziemskiego, bardzo cie prosze. Pozatym znowu ktos wyskakuje z tekstem, ze ludzie sceptyczni nie wierza w istnienie pozaziemskiej cywilizacji, a ja nie znam ani jednej takiej osoby, nawet wsrod skrajnych sceptykow. Bo jesli chodzi o orby, to sa dowody na to ze to kurz, takze ja nadal nie rozumiem po co dorabiac do tego mistyczne ideologie, ale chyba rozumiem po co, zeby sie tym podniecac :P bo tak jest fajniej. Tak jak mowilem, fanatyczny zwolennik nadal bedzie wierzyl nawet w to, ze paraliz przysenny to zmora nocna, mimo ze to fakt wyjasniony. Poprostu taki ktos nawet nie chce slyszec, ze cos moze byc wyjasnione, bo woli sie podniecac. A wogole nawet wierzacy w orby mistyczne ludzie potwierdzaja ze niektore sa kurzem itd. mowiac ze istnieja falszywe i prawdziwe. To niech mi ktos wytlumaczy czemu te energie sa tak ludzaco podobne do tych orbow ktore sa kurzem, taki kamuflaz duszkow prawda ? zeby ludzie mysleli ze to kurz. Malo tego, nawet wierzac w zycie pozagrobowe, nie ma najmniejszych podstaw zeby orby uwazac za duchy. Ja rozumiem wiare w cos, ale nie rozumiem tej wiary w momencie, gdy cos daje sie dosc latwo i racjonalnie wytlumaczyc. A twierdzenia typu, ze: "mimo ze czesc wyjasniona, to napewno niektore z nich to energie" to moim zdaniem desperacja na podtrzymanie swojej wiary, bez zadnego uzasadnienia.
  • 0

turrkus.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Bo jesli chodzi o orby, to sa dowody na to ze to kurz, takze ja nadal nie rozumiem po co dorabiac do tego mistyczne ideologie, ale chyba rozumiem po co, zeby sie tym podniecac

Odpowiedz jest prosta- ducha ciezko uchwycic na zdjeciu, ufo tez ciezko. A orby to tak pewnie na 20% wszystkich zdjec sie znajduja. Wiec uchwycic je stosunkowo latwo. I teraz mozna wmawiac kumplom, ktorzy nie maja bladego pojecia czym sa orby, ze sie uchwycilo tajemnicza manifestacje energii z innego wymiaru. I sie jest cool :victory:
  • 0

Keeper.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

W archiwum X też jest zawsze tak samo :P Scully i Mulder zobaczą ducha i Scully się upiera, że jest na to jakieś logiczne wytłumaczenie, a Mulder wieży w to, że to co widzi nie może być normalne i i tak zawsze on ma racje. Tak samo się wszyscy kłócą o te orby, że one wcale nie istnieją, a raczej "istnieją ale w postaci kurzu". Ja uważam, że to bzdura, że to sam kurz. Bo nawet na to nie ma 100% dowodu, że to jakieś paprochy. Jeśli dacie mi na piśmie udowodnione, że to w 100 % jest to kurz i było zbadane przez naukowców to mnie przekonacie. :)

Pozdro ;)
  • 0

i want to believe UFO.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mike,ja jeszcze nie pracuje z wachadłem,pozatym musiałbyś być przy mnie żeby cała procedura zadziałała ;)
  • 0

i want to believe UFO.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Energie kul

EK - Energie kul, tych fotografii jest chyba najwięcej, przedstawiają one duchy
naszych emocji. Każda nasza emocja ma swoja wibrację, duchy widza nasze emocje
i te które wibrują taką samą emocją natychmiast pojawiają się blisko nas.

Oto słowa mojego znajomego na ten temat
  • 0

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja

Napisano

A ja powiem ze sa to odchody istot astralnych, ktore robia sobie z naszej rzeczywistosci WC. Taka sama wartosc ma ta teoria.
  • 0

Keeper.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No nie powiem teoria wypas :P
  • 0

turrkus.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jeśli dacie mi na piśmie udowodnione, że to w 100 % jest to kurz i było zbadane przez naukowców to mnie przekonacie.

Nikt Ci nie da takiego pisma, bo to jest nie tylko kurz, moze to byc rowniez para wodna, pył itp

Jak chcesz jakich dokladniejszych analiz, to zapoznaj sie z niedokonczona debatą na temat orbow: http://www.paranorma...t...779&hl=orbs
oraz tym tematem: http://www.paranorma...?showtopic=5012
Wprawdzie nie dostaniesz tam 100% potwierdzenia, ale warto zebys to przeczytal

Pozdrawiam :)
  • 0

Keeper.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Chłopie czepiasz się szczegółów. Mówiąc o kurzu i paprochach chodziło mi ogólnie o syfy, które mogą się znaleźć przed obiektywem. A tak z innej beczki to niektóre orby wyglądają jak jakiś zwykły syf przed aparatem, ale nie te przykłady co dał kolega arwe19 jak, ja i wielu innych użytkowników. Nie wydaje mi się, że kurz czy jakieś krople wody czy co wy tam jeszcze powymyślaliście oświetlony lampą błyskową aparatu może dać aż taki efekt jak kula na zdjęciu otoczona, że tak powiem aurą energii (tak to wygląda wdłg. mnie) a po za tym jest przezroczyste. Wiem tylko jedno na 100%, że nikt nie wie do końca co to jest i nie powinniśmy się o to kłócić jeżeli nie wiemy co to jest. Tyle dopowiem narazie.
A i jeszcze chciałem dodać, że zaraz przeczytam to co wkleiłeś w powyższym poście. ;)

Pozdro ;)
  • 0

turrkus.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie wydaje mi się, że kurz czy jakieś krople wody czy co wy tam jeszcze powymyślaliście oświetlony lampą błyskową aparatu może dać aż taki efekt jak kula na zdjęciu otoczona, że tak powiem aurą energii (tak to wygląda wdłg. mnie) a po za tym jest przezroczyste

Niby czemu nie moga. Wystarczy ze flash oswietli je pod odpowiednim katem i jak najbardziej moga wychodzic takie orby
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych