A co powiecie na sfilmowanie orbów?? widziałem parę filmów na których gościu z kumplem przyszli na cmentarz jeden kręcił a drugi dźwigał ręce a z nagle pojawiało się pełno latających kulek czyli orbów , czyli co cyrkulacja powietrza wywołana dźwignietymi rękami wniosła te pyłki kurzu które sie obijały od flesha jak oni to krecili kamerą nightvision , swoją drogą ciekawie to wygladalo ;D
A ja już wierze ze to tylko efekt optyczny przeczytajcie !!
Orbs - dowody czy tylko pyłki kurzu?
Wraz z pojawieniem się fotograficznych aparatów cyfrowych rozgorzała debata na temat autentyczności orbs. Te okrągłe plamy pojawiają się zarówno na zdjęciach wykonanych techniką cyfrową, jak i aparatami formatu 35 mm. Pierwsze fotografie z orbs zostały zrobione na cmentarzach na początku lat 90. XX wieku przez amerykańskich łowców duchów. Łowcy twierdzili, że to dusze zmarłych, które unosiły się nad grobami. Kolejne orbs zostały sfotografowane w nawiedzonych przez duchy miejscach, co sugerowałoby, że mogła to być forma energii związanej ze zjawiskami paranormalnymi.
Przez wiele lat utrzymywano, że orbs były wynikiem aktywności paranormalnej. Niektórzy badacze próbowali jednak dowieść, że latające kule to zupełnie coś innego. Grupa angielskich eksperymentatorów udowodniła, że w zależności od typu aparatu fotograficznego uzyskuje się orbs innego koloru i o odmiennej strukturze. A na dodatek, podobne efekty powstają, kiedy w powietrzu pojawią się kurz lub wilgoć.
Badacze przeprowadzili serię testów z użyciem różnych substancji, takich jak piasek, kurz i woda. Wyniki badań dowiodły, że tysiące fotografii z orbs można było bardzo łatwo wytłumaczyć. Producenci aparatów fotograficznych wzięli pod uwagę wszelki kwestie związane z pojawianiem się kolorowych plam i teraz aparaty wyposażone są w filtry przeciwko orbs, dowodząc ponad wszelką wątpliwość, że orbs były niczym innym, jak tylko techniczną usterką.
Ale niewytlumaczalne jest dla mnie jeszcze podróżowanie orba bo co innego syf przed fleshem a co innego kamera , zamieszczam dwa krótkie filmiki na ktorych jest to zarejestrowane .
http://www.sendspace.com/file/elzncn - bedroomorb
http://www.sendspace.com/file/qdwz6o - orbdrop