Skocz do zawartości

Zdjęcie

Co to może być na zdjęciu ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
118 odpowiedzi w tym temacie

Mike.
  • Tematów: 5
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Oczywiście, że mogą!! Mogą być złożone z zaawansowanym środkiem! Niestety nie dokończyłem debaty, ale posiadam SETKI zdjęć zrobionych samemu. Kule są naprawdę imponujące! Zdjęcia przedstawię wkrótce, bo debata i tak nie ruszy.
  • 0

Keeper.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ale dowodów na to nie macie :) Z uporem maniaka będę bronić orbów aż do końca :P w sumie to sam nie wiem czemu :P Mówicie, że musi być pod odpowiednim kącie i wychodzi plazma, tak ? Według mnie zupełny bez sens. Spójrzcie na moim zdjęciu i mi powiedzcie czemu ten orb jest fioletowy ? A według was powinny być białe no bo w końcu flesz jest to białe światło a to nie ma większej różnicy z jakiego konta pada to światło paprch to paproch i nie zmieni koloru. ;)
  • 0

Mike.
Reputacja

Napisano

dowodów na to nie macie

Wiesz kolego, ręce opadają jak robi się doświadczenia, prezentuje się badania, a znajdują się tacy co z uporem maniaka swoje...
Prezentuję dowody, że to kurz, pyłki, kropelki... Nie ma natomiast ŻADNYCH że to ektoplazma, energia.
Może to TY powinieneś zaprezentować jakiekolwiek, a nie ciągłe ujadanie, że to duszki! Artykuły do poczytania są. Dziś (w dzień) będą zdjęcia może nawet przedstawie opinię ekspertów z FUJI film.
Obawiam się, że to nie wystarczy, że ciągle będą tacy marzyciele...
  • 0

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja

Napisano

Keeper, dowodow jest co nie miara, ale trzeba chciec ich poszukac, a wiele osob poprostu unika takich wyjasnien, bo nie chce w to wierzyc. Polecam rozmowe z jakims specjalista od fotografii, np. profesorem na uniwerku na wydziale z tym zwiazanym.
  • 0

arwe19.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A co powiecie na sfilmowanie orbów?? widziałem parę filmów na których gościu z kumplem przyszli na cmentarz jeden kręcił a drugi dźwigał ręce a z nagle pojawiało się pełno latających kulek czyli orbów , czyli co cyrkulacja powietrza wywołana dźwignietymi rękami wniosła te pyłki kurzu które sie obijały od flesha jak oni to krecili kamerą nightvision , swoją drogą ciekawie to wygladalo ;D

A ja już wierze ze to tylko efekt optyczny przeczytajcie !!

Orbs - dowody czy tylko pyłki kurzu?

Wraz z pojawieniem się fotograficznych aparatów cyfrowych rozgorzała debata na temat autentyczności orbs. Te okrągłe plamy pojawiają się zarówno na zdjęciach wykonanych techniką cyfrową, jak i aparatami formatu 35 mm. Pierwsze fotografie z orbs zostały zrobione na cmentarzach na początku lat 90. XX wieku przez amerykańskich łowców duchów. Łowcy twierdzili, że to dusze zmarłych, które unosiły się nad grobami. Kolejne orbs zostały sfotografowane w nawiedzonych przez duchy miejscach, co sugerowałoby, że mogła to być forma energii związanej ze zjawiskami paranormalnymi.

Przez wiele lat utrzymywano, że orbs były wynikiem aktywności paranormalnej. Niektórzy badacze próbowali jednak dowieść, że latające kule to zupełnie coś innego. Grupa angielskich eksperymentatorów udowodniła, że w zależności od typu aparatu fotograficznego uzyskuje się orbs innego koloru i o odmiennej strukturze. A na dodatek, podobne efekty powstają, kiedy w powietrzu pojawią się kurz lub wilgoć.

Badacze przeprowadzili serię testów z użyciem różnych substancji, takich jak piasek, kurz i woda. Wyniki badań dowiodły, że tysiące fotografii z orbs można było bardzo łatwo wytłumaczyć. Producenci aparatów fotograficznych wzięli pod uwagę wszelki kwestie związane z pojawianiem się kolorowych plam i teraz aparaty wyposażone są w filtry przeciwko orbs, dowodząc ponad wszelką wątpliwość, że orbs były niczym innym, jak tylko techniczną usterką.

Ale niewytlumaczalne jest dla mnie jeszcze podróżowanie orba bo co innego syf przed fleshem a co innego kamera , zamieszczam dwa krótkie filmiki na ktorych jest to zarejestrowane .

http://www.sendspace.com/file/elzncn - bedroomorb

http://www.sendspace.com/file/qdwz6o - orbdrop
  • 0

Destro.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Rozsądek podpowiada mi ze to nic niezwykłego ale te drobinki wygladają stosunkowo inaczej niz te które widywałem... bardziej myślałbym żę to fotomontaz niż orb...chociaż autor zaprzecza istninie takiej możliwości, nie mamy podstaw zeby mu uwierzyć..
  • 0

turrkus.
  • Tematów: 15
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Co do filmow:
1) Cos wyglada na biala plamke- czyli nie na podrecznikowego orba-ducha z energetyczna otoczka i charakterystyczna faktura wewnatrz. Obstawiam, ze to jakis pylek

2) Od kiedy orby sa podluzne i swiecą? Nie mam pojecia co to, ale na pewno nie orb.
  • 0

umklajder.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

pierwsze zdjęcie brudny obiektyw drugie było robione zapewne w samochodzie odbicie światła
kto tak sądzi????

Edit +mithrandir: warn za niepotrzebne odkopywanie tematu. Urlop
  • 0

Constantine.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

orb na pierwszym tzn brud na obiektywie :-) (zero nad[rzyrodzonośći) a na drugim (ładne :-)) rozmazane światła.
Każdy ma takie zdjęcia w domu, Ja również.
  • 0

Jach.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To pierwsze wygląda jak komórka jajowa :mrgreen: A to dugie to mam takich zdjęć pełno :| spróbójcie cyfrówką zrobić zdjęcie księżyca lub gwazd na trybie nocnym a wyjdzie to samo x|
  • 0

..::Marta::...
  • Tematów: 15
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

hmm muszę w końcu sprawdzić. Spróbuję zrobić fotkę z zabrudzonym obiektem, pyłkiem kurzu itp itp i pokażę tu. Ale to jak będe miała czas :) Faktycznie sama złapałam "orba" jak na zdjęciu - tylko że następne już było bez orba, więc nie był to obiektyw... ^^

Dobra. Ide do lekcji, a jak skończe to postaram się sfotografować orbsa jako pyłek i zobaczymy co wyjdzie :P
  • 0

apo5.
  • Tematów: 3
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Co to może być na zdjęciu ?

Według mnie na pierwszym to frodo baggins, na prawo od tego naświetlonego kurzu, a na drugim to dłuższy czas naświetlania aparatu plus jakieś latające zwierzęta (świetliki?)

A tak wogóle to po kiego grzyba wyciągać posty sprzed dwóch lat? Mało to od tamtej pory pojawiło się tematów z naswietlonym kurzem? Geez...
  • 0

Jankielek.
  • Tematów: 14
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja znalazlem takie zdjecie przed chwila orb czy platki sniegu?
Dołączona grafika
  • 0

Cahir.
  • Tematów: 74
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Błysk flesza + płatki śniegu = te orby :)
  • 0

Luqas0.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jako ze na moich zdjeciach orby wychodza na co 3 zdjeciu (w roznych warunkach oswietleniowych czy to na zewnatrz czy w pomieszczeniach) fakt ten zaczyna mnie irytowac poniewaz psuja mi zdjecia, a po podniesieniu gammy zazwyczaj cale chmary tego widac.

ale posprawdzajcie na swoich ich wyglad zaleznie od czasu naswietlania bo o dziwo na moich zauwazylem ze nieroznia sie zabardzo te naswietlane w ulamku sekundy od tych na 8sec naswietlaniu(+flash oczywiscie), chociaz teorytycznie powinny byc bardziej przezroczyste. Zauwazylem tez, ze ISO rowniez niema zadnego wplywu na wystepowanie czy wyglad owego zjawiska.

I jescze jedno pytanie - czy ktokolwiek z was posiada zdjecie na ktorym orb bylby czesciowo zasloniety przez jakis objekt?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych