Skocz do zawartości

Zdjęcie

Telekineza

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
316 odpowiedzi w tym temacie

Fenix.
  • Tematów: 19
  • Artykułów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Z tej aluzji wyciągam wniosek, iż uważasz, że ja się uważam za wyjątkowego... w takim razie uważaj sobie dalej... chociaż powiem, że nie lubię, gdy ktoś mówi o mnie samym, że uważam się za lepszego, bo tak nie jest.
  • 0

Furion.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hmm... tak, telekinezę można ćwiczyć bez wizualizacji, ale może być ciężko... trzeba naprawdę się mocno koncentrować na swym celu :) . Ale jest możlwie do wykonania.

O telekinezie wiele napisać bym nie mógł, bo po prostu się nie da - podstawy niewiele zajmują, a technik zaawansowanych nie mogę przytoczyć na łamach forum publicznego.

A kiedy można zabrać się za zaawansowane techniki ? Trzeba podnosić jakieś ciężkie rzeczy czy np. robić z kartką papieru co się nam podoba ? Mam jeszcze jedno pytanie - W jakim wieku ( w sensie ile miałeś lat ) zabrałeś się za psionikę, a konkretnie kiedy rozpoczołeś zabawę, zabawę to chyba złe słowo, przygodę z telekinezą ?
  • 0

Fenix.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Za zaawansowane techniki można się brać wtedy, gdy przerobi się manipulację energią, tarcze, skanowanie, sygnatury, wardy, anchory, triggering oraz całą warstwę etyczną i teoretyczną na jakiej oparta jest Gildia.

Przgodę z telekinezą rozpocząłem jak miałem ok. 16 lat, to był chyba 2003 o ile się nie mylę...
  • 0

Furion.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

EDIT :

nie zauważyłem odpowiedzi na drugie pytanie.

Co do zaawansowanych technik to trochę trzeba się naopanowywać :P

A czy istnieją pojedynki enegetyczne między psionikami czy coś takiego ?? Jeden atakuje drugiego ?
  • 0

Percepcja.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Skoro na tej telekinezie można tak dużo zarobić to nie chce mi się wierzyć żeby żadne ktoś kto to potrafi nie pokusił się na te sumki. Bo każdy człowiek mniej lub bardziej chce dobrobytu więc nie ma szans a by wśród psioników nie znalazł się taki

Co do filmu Skrzypa:
1. Obicie na bluzie pochodzi z pryzmatu pod kartką żadne kule psi
2. Co do poruszania kartką ściema ewidentnie widać jak po dłuższym czasie od początlku ruchu kartki traci siłe oddechu i bierze wdech => stąd taki gwałtowny ruch bluzy.
  • 0

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

A czy istnieją pojedynki enegetyczne między psionikami czy coś takiego ?? Jeden atakuje drugiego ?

No, coś Ty! :o
Psionicy to osoby cechujące się wysokimi standardami etycznymi. Nie używają swoich mocy do zabawy i szkodzenia innym. W sumie to w ogóle tych mocy nie używają. Nie jest mi znany żaden przypadek psionicznego ataku energetycznego wymierzonego w stosunku do innego człowieka. Oczywiście nie biorę pod uwagę osób wierzących w owe "zdolności", bo jak wiadomo (i tu zacytuję słowa kultowej piosenki Fasolek): "Bo fantazja, fantazja, bo fantazja jest od tego, aby bawić się, aby bawić, aby bawić się na całego". :lol
  • 0

Percepcja.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No, coś Ty! :o
Psionicy to osoby cechujące się wysokimi standardami etycznymi. Nie używają swoich mocy do zabawy i szkodzenia innym. W sumie to w ogóle tych mocy nie używają. Nie jest mi znany żaden przypadek psionicznego ataku energetycznego wymierzonego w stosunku do innego człowieka. Oczywiście nie biorę pod uwagę osób wierzących w owe "zdolności", bo jak wiadomo (i tu zacytuję słowa kultowej piosenki Fasolek): "Bo fantazja, fantazja, bo fantazja jest od tego, aby bawić się, aby bawić, aby bawić się na całego". :lol

Haha no właśnie kolejny dowód odsyłając do mojej poprzedniej wypowiedzi tak samo w tym przypadku nie widze możliwości aby jaki "psionik" nie wpadł na pomysł wykorzystania takiej mocy przeciwko komuś aby zdobyć władze, zaszpanować lub poprostu odreagować złość. To samo co przykład z pięniędzmi.
  • 0

Fenix.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Nie nazwałbym tego atakowaniem się, raczej sparringiem :) . Tak, jest to dosyć popularne, kolejna metoda ulepszania zdolności, jeden ćwiczy przesyłanie energii, drugi ćwiczy tarcze. Jednak nie jest to atak, obowiązują żelazne zasady i ostrożność... i są już to techniki dla nieco bardziej zaawansowanych.
  • 0

Legalize.
  • Tematów: 123
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

W sumie to w ogóle tych mocy nie używają. Nie jest mi znany żadny przypadek psionicznego ataku energetycznego wymierzonego w stosunku do innego człowieka

[O! ironia]Nie znam, więc nie ma!! I już!! hehehe [/O! ironia]

Ciekawe podejście... To że twój "przebogaty" magazyn "wiedzy" nie posiada w rejestrze takiego przypadku nie znaczy, że nie istnieją ludzie z takimi zdolnoścami :)
  • 0

Macha.

Ciekawski

• Tematów: 76
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Legalize, powiedziałeś dokładnie to, o czym ja przez cały czas mówię.

Percepcjo, po prostu tego uczą ludzi inteligentnych i takich, którzy potem nie będą mieli takich wyskoków. Poza tym pomyśl sobie o czymś takim, że jesteś sam, coś tam umiesz, a przed tobą cała gildia wyszkolonych wyśmienicie psioników, którzy machają ci palcem (nie ładnie) i już szykują swoje argumenty siły :P

Poza tym, do tego dochodzi się przez naprawdę długi czas i żmudne treningi. Trzeba opanować do perfekcji kontrolę nad emocjami i koncentrację. Poza tym, po wielu sesjach medytacyjnych i naukach raczej człowiek nie czuje już takiej potrzeby, żeby se kasę w ten sposób nabić, bo czuje tylko miłość i potrzebę pomagania innym. [Można to osiągnąć, nawet bez uczenia się technik psionicznych]
  • 0

Fenix.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Argumenty siły, proszę nie przypominaj mi... pamiętam raz, jak podpadłem Firestowmowi... ee... w każdym razie bolało, zwłaszcza jak osuwając się przywaliłem głową w kaloryfer :) .
  • 0

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ciekawe podejście... Toże twój "przebogaty" magazyn "wiedzy" nie posiada w rejestrze takiego przypadku nie znaczy, że nie istnieją ludzie z takimi zdolnoścami

Nie mój magazyn, tylko magazyn absolutnej większości ludzi na tej planecie. No, ale pewnie nie należą oni do grupy "oświeconych wybrańców"...
A swoją droga po raz kolejny widzę nic innego, jak tylko wykorzystanie niewiele wnoszącego i pustawego argumentu "nieistnienie dowodu nie jest dowodem nieistnienia".

W ten sposób to można sobie wszystko usprawiedliwić, nawet największą niedorzeczność.
  • 0

Fenix.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Pewnien mądry człowiek powiedział "nie należy mylić prawdy z opinią większości" - Jean Cocteau
  • 0

Percepcja.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

(...) Poza tym, do tego dochodzi się przez naprawdę długi czas i żmudne treningi. Trzeba opanować do perfekcji kontrolę nad emocjami i koncentrację. Poza tym, po wielu sesjach medytacyjnych i naukach raczej człowiek nie czuje już takiej potrzeby, żeby se kasę w ten sposób nabić, bo czuje tylko miłość i potrzebę pomagania innym. [Można to osiągnąć, nawet bez uczenia się technik psionicznych]

Ludzie to ludzie i zawsze nimi pozostaną. Co do zdania zanzaczonego widze twoją potrzebe na codzień ale to inna sprawa, pozatym jest tyle ludzi że gdyby tylko 1% z nich umiał takie rzeczy robić to i tak wśród nich znajdą się tacy którzy to źle wykorzystają. Zakładając twoja teorie Gildi i medytacji mogą to być niezawansowani ale potrafiący co nieco lub tacy co uczą się na własną ręke. Nie ma szans żeby każdy człowiek ze "zdolnościami" przynależał do jakiejś Gildi a skoro nie ma kto go strofować to robi co chce.

Skoro metoda "milości" jest taka prosta to czemu jest tyle zła na świecie?
  • 0

Fenix.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ludzie wolą zło, bo jest jeszcze łatwiejsze do czynienia i przynosi im zyski materialne - a nie o zyski materialne w życiu chodzi.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych