Skocz do zawartości

Zdjęcie

Telekineza

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
316 odpowiedzi w tym temacie

Percepcja.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ludzie wolą zło, bo jest jeszcze łatwiejsze do czynienia i przynosi im zyski materialne - a nie o zyski materialne w życiu chodzi.

Zakładając że muwisz szczerze należysz do 10% (z górką) które uwazają tak a nie odwrotnie, nie wierzysz? Spytaj zwykłych sąsiadów w okolicy poruwnaj wyniki. (coprawda są: kłamstewka, kłamsta, statysktyki)
  • 0

Legalize.
  • Tematów: 123
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Nie mój magazyn, tylko magazyn absolutnej większości ludzi na tej planecie. No, ale pewnie nie należą oni do grupy "oświeconych wybrańców"...
A swoją droga po raz kolejny widzę nic innego, jak tylko wykorzystanie niewiele wnoszącego i pustawego argumentu "nieistnienie dowodu nie jest dowodem nieistnienia".

W ten sposób to można sobie wszystko usprawiedliwić, nawet największą niedorzeczność.

A twoje puste gadanie: "nie widziałem, więc nie ma", wnosi coś do tematu??
Fakt, że większość społeczeństwa, która na dodatek ma takie rzeczy głęboko w ciemnościach, ma podobne zdanie co ty, usprawiedlwia Ciebie do tego aby sadzić takie banialuki?? Powiedz mi, jak to jest?? Wygdonie jest jak się chroni pod parasolem większości??

W ten sposób można wszystko obalać...

P.S. tylko odpowiadam :)
  • 0

Fenix.
  • Tematów: 19
  • Artykułów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Zakładając że muwisz szczerze należysz do 10% (z górką) które uwazają tak a nie odwrotnie, nie wierzysz? Spytaj zwykłych sąsiadów w okolicy poruwnaj wyniki. (coprawda są: kłamstewka, kłamsta, statysktyki)

Czy ja dobrze rozumię ? Czy w tym zdaniu zawarte jest przesłanie, że w życiu liczą się tylko dobra materialne ? Wytłumacz, bo nie wiem jak to interpretować.
  • 0

Pyziak.
  • Tematów: 2
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

w tym zdaniu zawarte jest to, że dla większości ludzi są najważniejsze dobra materialne :] nie jest to zdanie autora wypowiedzi, myśli on, że ludzkość taka jest. nie wiem co było w tym zdaniu niezrozumiałego :]
  • 0

michalp.
  • Tematów: 98
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

[b[FENIX[/b]

Nie nazwałbym tego atakowaniem się, raczej sparringiem . Tak, jest to dosyć popularne, kolejna metoda ulepszania zdolności, jeden ćwiczy przesyłanie energii, drugi ćwiczy tarcze. Jednak nie jest to atak, obowiązują żelazne zasady i ostrożność... i są już to techniki dla nieco bardziej zaawansowanych.

Ciekawe bo kiedy była okazja przesłania energii Aguili, to nie znalazł się żaden psionik dla którego to zwykły sparring i przy okazji udowodnienie czegoś co rozwiałoby wątpliwości co poniektórych. Ale cóż....
  • 0

Macha.

Ciekawski

• Tematów: 76
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ludzie to ludzie i zawsze nimi pozostaną. Co do zdania zanzaczonego widze twoją potrzebe na codzień ale to inna sprawa,

Czyli ja nie jestem człowiekiem. Nie potrzebuję kasy natychmiast bo muszę mieć i coś sobie kupić, teraz do tego doszedłem. Zbieram kasę, oszczędzam, rezygnuję z pewnych rzeczy. Poza tym kiedy ty widzisz jak ja potrzebuję kasy ?? Raczej tego w szkole nie pokazuję, bo nie potrzebuję nie wiadomo jak bardzo. Wystarczy mi tyle co mam.

Skoro sądzisz, że musi być tak, że jak ktoś się tego nauczy to od razu to wykorzysta, to trochę mi żal twojego podejścia do świata i wypełniających go ludzi. Widzisz, ja jakoś nie spotkałem się jeszcze z człowiekiem, który nauczył się tego, nie rozwijając przy okazji swojej duszy. Zauważ podczas rozwoju duchowego uczymy się spoglądać na świat innymi oczyma i przyjmować go takim jaki jest. Dostrzegamy jego piękno.
  • 0

Fenix.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

w tym zdaniu zawarte jest to, że dla większości ludzi są najważniejsze dobra materialne :] nie jest to zdanie autora wypowiedzi, myśli on, że ludzkość taka jest. nie wiem co było w tym zdaniu niezrozumiałego :]

Aha, dzięki... późna pora, ledwo czaję :)

Ciekawe bo kiedy była okazja przesłania energii Aguili, to nie znalazł się żaden psionik dla którego to zwykły sparring i przy okazji udowodnienie czegoś co rozwiałoby wątpliwości co poniektórych. Ale cóż....

No fakt, bardzo ciekawe... może dlatego, że Aquila nie był odpowiednim partnerem do treningu...
  • 0

Macha.

Ciekawski

Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Fenix, jak chcesz to możesz spróbować ze mną.... ja się bawiłem rozwojem duchowym, manipulacją energią. Parę razy nawet bawiłem się w tworzenie tarczy, wydaje mi się, że nawet udane były moje próby.

Chcesz to możesz spróbować ze mną, jako że chciałbym przetestować swoje możliwości.
  • 0

michalp.
  • Tematów: 98
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

FENIX

No fakt, bardzo ciekawe... może dlatego, że Aquila nie był odpowiednim partnerem do treningu...

Może dlatego że nie było żadnego odpowiedniego partnera dla Aguili.
  • 0

Percepcja.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tak sie składa że widze co się dzieje, jak jest. Jacy ludzie są. I nie wierze żebyście nie widzieli tego. Zobaczcie żadna nadprzyrodzona moc tylko władza a co robi? Co się dzieje w rządzie? Czy ludzie dostając dynamit rozwineli się? Nie wiem czy wiecie ale wymyslono go z perspewktywą pomocy w kopalni a nie zabijania a jak został wykorzystany? Energia jądrowa? To samo. Im więcej ludzie maja siły tym bardziej znbliżają się do własnej samozagłady. Więc ciesze się że (zakładając że to prawda) tak trudno się tego nauczyć a szczególnie że idzie to w parze z rozwojem duchowym. Howgh
  • 0

Fenix.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Może dlatego że nie było żadnego odpowiedniego partnera dla Aguili.

Z tego co się orientuję, to Aquila nie praktkuje psioniki, więc raczej to moja wypowiedź pasuje :) . Nie ma sensu ćwiczyć sparringu z kimś, kto nawet nie potrafi stworzyć tarczy...

Nie jest trudno opanować psionikę, jeżeli tylko ma się samodyscyplinę. A jeżeli faktycznie nie wierzysz w ludzi, że potrafią się kierować miłością to ci naprawdę współczuję....
  • 0

Macha.

Ciekawski

Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Fenix, jak chcesz to możesz spróbować ze mną.... ja się bawiłem rozwojem duchowym, manipulacją energią. Parę razy nawet bawiłem się w tworzenie tarczy, wydaje mi się, że nawet udane były moje próby.

Fenix, co powiesz ???
  • 0

Fenix.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Się zobaczy kiedy znajdę czas na jakieś ćwiczenia... na razie ciężko....
  • 0

Mariush.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 5
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Legalize, chyba nie widzisz istotnej różnicy między Twoim argumentem "nieistnienie dowodu nie jest dowodem nieistnienia", a moim "nie widziałem [nikt nie widział], więc [póki co] nie ma" (poprawka, żeby oddać to, co naprawdę przez ten argument rozumiem)

Ty swoim argumentem probujesz uzasadnić istnienie czegoś, na co nie ma żadnych dowodów, a ja swoim staram się obal.., no właśnie jak można obalać coś, na co nie ma ŻADNYCH DOWODÓW. Ja po prostu stwierdzam fakt.

Zdolności PSI nie są udowodnione, więc są co najwyżej KWESTIĄ WIARY. Tylko dziwne jest takie kurczowe jej się trzymanie, gdy istnieje prosta możliwość wyjaśnienia wszystkiego raz na zawsze.

Nie ma sensu ćwiczyć sparringu z kimś, kto nawet nie potrafi stworzyć tarczy...

Raczej: Nie ma co ćwiczyć sparingu z kimś, kto w te "farmazony" nie wierzy. :P
  • 0

Mike.
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Lol, Lol, LOL :rotfl: Czytam i aż ciężko usiedzieć... Fajna rozmowa. Prowadzcie ją dalej, sporo ludzi ma niezły ubaw. Szczególnie jeden autor (mistrz Psioniki) jest mocny w gębie. Szkoda, że taki cienki w uszach.

Legalize, Wiesio - rozumiem was doskonale. Wiara czyni cuda, autorytatywnie nie można niczego przekreślać, ale Fenix cierpi na jakieś schorzenie (może urojenia, może schizofrenia paranoidalna). Może jest niedowartościowany... kto wie?

Miałem kiedyś kolegę w podstawówce, który wymyślał podobne bajeczki np. kiedyś powiedział, że pojechał z bratem na lotnisko, czekali na samolot i stwierdzili, że pójdą pospacerować po... pasie startowym.
Spacerując zauważyli otwarty samolot, do którego wsiedli. Weszli do kabiny pilotów i zobaczyli przycisk autopilot - wcisnęli i samolot wystartował. Jak już sobie polatali to wyłączyli autopilota i wylądowali...
Jeszcze jako nastolatki mieliśmy niesamowitą polewkę z tej historii. Innym razem opowiadał, że dostał na urodziny scyzoryk, który chodzi... japoński super nowoczesny bajer. Miał chłopak talent i odwagę. A jak go prosiliśmy żeby go przyniósł i pokazał to mówił, że wpadł mu za łóżko i nie może wyjąć. Ubaw po pachy, ale mimo wszystko wszyscy go lubili. Takie historie wszystkich rozweselały. Najlepszą było jednak to, że uważał się za SpiderMana, ale swoich umiejętności nie pokaże, bo wszyscy by go odkryli i nie mógłby pomagać ludziom... to były czasy...

Ostatnio w TV pokazywali program o super "egzorcystce" - Wandzie Prątnickiej - wypowiadał się psychiatra o świecie jaki sobie stworzyła... odprowadzanie duszków, operacje energetyczne itp. świetne bajeczki - nieźle babka się obrobiła. Naprawdę konkretnie.

Polecam oglądać również (bodajże) Zone Reality gdzie jest seria programów o przywódcach największych sekt. Zaczynali niewinnie z dobrymi chęciami, skończyło się gorzej. Ba jeden był nawet mnichem tybetańskim...

Ludzie już tak mają, że lubią fantazjować. Najgorsze jest to, że Fenix tworzy wokół siebie (całkowicie nieświadomie) swoich adeptów, bądź adeptów sztuki PSI. Sztuki, która nie wymaga weryfikacji, bo miłością, etyką, wysoką moralnością i dobrymi zamiarami można wszystko wytłumaczyć... nawet największe bajki.

I najciekawsze jest to, że z jednej strony pisze jakie to ma niesamowite zdolności (bo nie da się ukryć, że pisanie kredą po tablicy telekinetycznie, poruszanie długopisem czy sparingi energetyczne z dostawaniem bęcków i waleniem się o kaloryfer to jednak coś znaczą), a z drugiej mówi jakim to on zwykłym człowiekiem jest... Coś mi to przypomina... Jest taka choroba psychiczna, w której jednostka "wywyższa się" lub mówi "czego to nie potrafi" z drugiej zaprzeczając swojej "nadnaturalności". Ale to pewnie nie choroba tylko faktyczne zdolności, a my się biedaka uczepiliśmy...
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych