Skocz do zawartości

Zdjęcie

Telekineza

• Please log in to reply
316 replies to this topic

Ringëril.
  • Tematów: 24
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Zgadzam się z tym. Przytaczając wszystkim znane powiedzonko : "Wiara czyni cuda."
  • 0

Ladd.
  • Tematów: 49
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Właśnie o to mi chodziło "WIARA" :mrgreen:
  • 0

Luke.
  • Tematów: 9
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Przytaczając wszystkim znane powiedzonko : "Wiara czyni cuda."

To jeszcze zależy, w co wierzysz. Jeśli uwierzę w latające krowy, to wcale nie znaczy, że przy zdrowych zmysłach zobaczę krowę ze skrzydłami. :brawo: Też sobie kiedyś uwierzyłem w telekinezę i nawet się jej uczyłem. Ale lipa. :P
Pomyślałem, że to jednak głupota i póki co ta myśl mnie nie opuszcza. :)

No dobrze mądrale (bez urazy... ale w tym zdaniu to słowo akurat pasuje :D ), zamiast tyle gadać, może pokażcie coś, co mnie zaskoczy. Bo to, co do tej pory widziałem uznaję za proste iluzje, których powtórzenie nie sprawiło mi najmniejszego problemu. :lol

A żeby nie być gołosłownym, wrzucam wam tutaj trzy filmiki... które z telekinezą nie mają nic wspólnego. Dopóki ktoś nie pokaże mi czegoś, co przebije moje iluzje, nie uwierzę w telekinezę. :mad:

Dołączona grafika Dołączona grafika Dołączona grafika
  • 0

Cahir.
  • Tematów: 74
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Chyba domyslam sie jak powstal ten 2 filmik ;)
  • 0

Fenix.
  • Tematów: 19
  • Artykułów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Dopóki ktoś nie pokaże mi czegoś, co przebije moje iluzje, nie uwierzę w telekinezę.

A po co masz wierzyć ? Uwierzysz, zechcesz się nauczyć i po co ci to ? Wystarczającą konkurencję już mam na świecie, nie potrzeba mi więcej :) .
  • 0

Luck4sh.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Luke nieziemskie filmiki :D
jestem ciekaw jak to zrobiles ;> ??
ale pewnie tego nie ujawnisz- w koncu kazdy szanujacy sie iluzjonista nie zdradza sekretow :P
  • 0

turrkus.
  • Tematów: 15
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Luke- piwo Ci sie nalezy (a nawet cala skrzynka :drink: ).

A gadanie o telekinetycznych zdolnosciach robi sie juz zenujace. Nikt nie potrafi nagrac nic ponadto, co nagral Luke. Niedawno Skrzypu odgrazal sie, ze zrobi wlasnie taki filmik, jaki zrobil Luke- dziwne, ze nie potrafi zrobic nic wiecej niz zwykle iluzjonistyczne tricki. Oczywiscie, zaraz uslysze, ze to co zrobil Luke to tylko iluzja, a telekinetycy osiagaja ten sam efekt, ale za pomoca sil parapsychicznych. Tak, oczywiscie ;)
  • 0

Fenix.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Więc może lepiej zakończmy ten temat, będzie lepiej dla pseudo-sceptyków, dla sceptyków, dla iluzjonistów i dla prawdziwych psychokinetyków...

Wiecie jaki jest problem większości z was ? Blokada mentalna - choćby psionik pokazałby wam filmik wysokiej rozdzielczości pokazujacy podnoszone kszesła, to i tak stwierdzicie, że to iluzja albo sztuczka... więc po co się męczyć ?
  • 0

aph.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

fenix, a tak z ciekawosci, Ty umiesz zrobic cos poza wiatraczkiem, ew. widziales jak ktos bezzaprzeczalnie robi cos duzego sila woli?
  • 0

Robaczek.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

A żeby nie być gołosłownym, wrzucam wam tutaj trzy filmiki... które z telekinezą nie mają nic wspólnego. Dopóki ktoś nie pokaże mi czegoś, co przebije moje iluzje, nie uwierzę w telekinezę.

Wiesz, nam (a przynajmniej mi) zwisa czy wierzysz czy nie, jak dla mnie możesz składac hołd łosiowi albo wiewiórce (pffff)
  • 0

aph.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wiesz, nam (a przynajmniej mi) zwisa czy wierzysz czy nie, jak dla mnie możesz składac hołd łosiowi albo wiewiórce (pffff)

czyli ten temat zakladales tylko dla tych co uwierza?
  • 0

Fenix.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

fenix, a tak z ciekawosci, Ty umiesz zrobic cos poza wiatraczkiem (...) ?

Ciekawość nie zaszkodzi. Tak, potrafię więcej niźli zabawy z psi-wheel'em.
  • 0

turrkus.
  • Tematów: 15
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wiecie jaki jest problem większości z was ? Blokada mentalna - choćby psionik pokazałby wam filmik wysokiej rozdzielczości pokazujacy podnoszone kszesła, to i tak stwierdzicie, że to iluzja albo sztuczka... więc po co się męczyć ?

No ludzie, z calym szacunkiem, ale blokade mentalna to masz Ty i Skrzypu. Bo wlasnie Lynx pokazal wam ze te sztuczki telekinetyczny, ktorymi straszyl nas chociazby Skrzypu, to tylko tricki. TRICKI ILUZJONISTYCZNE! Ale wy juz macie zakodowane w glowie, ze telekineza istnieje, i takie wlasnie filmiki sa na to dowodem. Zreszta mysle ze Skrzypu zdaje sobie sprawe, ze to jest iluzja a nie telekineza, a tylko robi z siebie osobe z wielkimi zdolnosciami(bo sam zeby udowodnic swoje zdolnosci, odgrazal sie ze bedzie krecil wiatraczkiem pod przykrycie- ciekawe, ze nic innego nie potrafi pokazac, tylko zwykla sztuczke ktara jednak jak sie okazalo zna maly odsetek ludzi i rowniez umie wykonac).

Ja tak samo moge powiedziec- gdyby wasi "mistrzowie" (czy osoby na ktorych sie wzorujecie) przedstawili wam filmik zalozmy z telekineza, a pozniej np. Luke potrafil by go powtorzyc, ba, nawet dokladnie wyjasnic i rozrysowac sily, to Wy dalej byscie sie upierali ze to telekineza :sux:

Ps: Wesolych Swiat wszystkim zycze
Ps2: za chwile wrzuce miazdzacy filmik, w ktorym pokazuje swoje zdolnosci dematerializacji przedmiotow (ala Criss Angel) :mlotek:
  • 0

Masamune.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jeżeli podniosę krzesło w powietrzu, to ten, kto wierzy w paranauki będzie udowadniał, że to psionika, a ten kto nie - że to iluzja. Nie łatwo jest przecież kogoś przekonać do swoich racji.
jeden wie swoje, drugi swoje... Mnie, dla przykładu, nie zależy, aby ktoś mi uwierzył, że mam jakiekolwiek zdolności paranormalne, i że psionika to nie fikcja. Najważniejsze, że ja to wiem, i tyle.
I chociażby ktoś, za przeproszeniem, srał z wysiłku, by mi udowodnić, że nie mam racji, to ja i tak będę ze stoickim spokojem kontrował.
Bo, jak to powiedziała moja koleżanka: "czarna owca koloru się nie wyrzeknie". A ja nie wyrzeknę się moich przekonań.
  • 0

Maru.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

ciepłe powietrze porusza ten papierek, to albo masz gorące dłonie albo tam coś było pod spodem :D
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych