Skocz do zawartości

Zdjęcie

Telekineza

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
316 odpowiedzi w tym temacie

Pit.

pies Darwina

• Tematów: 28
  • Artykułów: 2
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Trochę ćwiczyłem i oto efekt...

Oto mój filmik, na którym (mam nadzieję) widać lewitację:
KLIK
Film fatalnej jakości, ponieważ nagrywany archaicznym sprzętem...
mam nadzieję, że cos widać...

(TU mozna ściągnąć filmik w formacie mov, trochę lepiej widać, link do ściągniecia jest na dole strony...)
  • 0

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Tak czytam ostatnie wpisy i faktycznie z wiarą i przekonaniami nie ma sensu dyskutowac. Bo jak ktos chce wierzyc ze jego zdolnosci sa nadprzyrodzone (nawet jesli nie sa) to i tak bedzie szedl w zaparte, na tym polega wiara i fascynacja, zreszta widac to wszedzie na forum. Ale nie ukrywam ze nie rozumiem takich osobowosci.
  • 0

Fenix.
  • Tematów: 19
  • Artykułów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ja mogę zaź powiedzieć, że jak ktoś nie chce wierzyć w zdolności nadprzyrodzone (newet jeśli istnieją) to i tak będzie szedł w zaparte. Ciekawa analogia, nieprawdaż ? Niby identyczne, ale wydźwięk inny :) .
  • 0

Tiamat.
Reputacja

Napisano

Tyle tylko, ze nie rozumiem dlaczego jesli te zdolnosci istnieja, to nikt sie nie kwapi tego udowodnic, tak jak inni udowadniaja ze jest to iluzja i mozna te wszystkie "sztuczki" racjonalnie wytlumaczyc i osiagnac domowym sposobem, tak jak czyni to Luke. Wystarczy jeden powalajacy dowod i wszyscy robili by wam poklony. Tylko nie piszcie tekstow w stylu "nie zalezy nam zebyscie wierzyli, nie potrzebujemy poklasku" bo juz mnie nudzi ta zabawa w kotka i myszke.
  • 0

Fenix.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

W takim razie zachowam milczenie.
  • 0

Pit.

pies Darwina

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Mimo wielu prób i chęci nie udało mi się (jak dotąd) rozbudzić w sobie zdolności nadprzyrodzonych, filmik który zaprezentowałem jest trickiem iluzjonistycznym. Jednak nadal wierzę, że są osoby posiadające takie zdolności...
  • 0

Robaczek.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

trickiem iluzjonistycznym

Jakoś zabawnie to brzmi :)

A dalczego nie chcą udowodnić, hmmm bo wiedzą co zrobią ludzie jak uwierzą :D
  • 0

Fenix.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Raczej powiedzą, że to iluzja. I tutaj też. I na tamtym filmiku też. Choćbym nie wiem, co pokazał, to i tak oni zobaczą tylko iluzję. Po co się męczyć ? Nie mam energii na zabawy, które i tak wszyscy mają gdzieś.
  • 0

Pit.

pies Darwina

Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

A dalczego nie chcą udowodnić, hmmm bo wiedzą co zrobią ludzie jak uwierzą

To w takim razie pytam się, po co o tym rozpowiadają? Żeby trafić na podatny grunt u łatwowiernych osób, jednak gdy przyłącza się do dyskusji sceptyk, od razu twierdzą, że "ludzie nie są gotowi". To po co wcześniej o tym rozpowiadają???
  • 0

Tiamat.
Reputacja

Napisano

Bez urazy, ale zalosne i dziecinne sa te wasze tlumaczenia, zachowujecie sie tak samo jak obroncy zdjec statkow obcych tzw. "gniotow" gdzie nic nie widac, a z gory mowi sie ze to kosmici. Nie potrafia przedstawic zadnych dowodow, a juz z gory zakladaja ze jakby pokazali miazdzacy dowod (slynny tekst: "nawet jakby sceptykom wyladowalo ufo przed domem to by nie uwierzyli") to napewno wszyscy powiedza ze to oszustwo, iluzja, wiec nie ma sensu nic pokazywac i udowadniac. Typowy i powtarzalny tekst, tam, gdzie jest tylko wiara. Dopoki nie pokazecie dowodow to sie nie przekonacie jaka bedzie reakcja, wiec z gory juz nie zakladajcie. Bo to jest typowy chwyt na tlumaczenie braku dowodow i tyle.
  • 0

Robaczek.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Oh kolego, poleciałeś.
Mówimy żeby wiedzieli, żeby przynajmniej obiło im sie o uszy i przypomniało w odpowiednim momęcie.
  • 0

Masamune.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zapewnie kiedyś okaże się, że to, co teraz uważamy za nadprzyrodzone jest obecnie po prostu zbyt trudne do naukowego wyjaśnienia...
A ten filmik z lewitacją, wygląda tak, jakbyś stawał na palcach i wyginał się do tyłu
  • 0

Tiamat.
Reputacja

Napisano

Zapewnie kiedyś okaże się, że to, co teraz uważamy za nadprzyrodzone jest obecnie po prostu zbyt trudne do naukowego wyjaśnienia...

No wlasnie, ale telekineza juz zostala wyjasniona :P a raczej wyjasniony brak dowodow na jej istnienie kiedykolwiek. Ale inne rzeczy zgadzam sie np. nadprzyrodzona zmora, okazala sie paralizem przysennym :P i wiele spraw juz zostalo tak wlasnie wyjasnionych.
  • 0

Ringëril.
  • Tematów: 24
Reputacja

Napisano

Według mnie cała ta "kłótnia" o istnienie telekinezy lub, nie jest jałowa i bezsensowna. To tak jak kłócić się o istnienie Boga. Jedni będą jako argumenty przedstawiać cudy, zaś opozycja powie, że to zwykłe przypadki. Najlepiej zakończyć ten temat i niech każdy wierzy w to co chce.
  • 0

Masamune.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Świetnie to ująłeś, errahu :>
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych