Skocz do zawartości

Zdjęcie

Gigantyczny Rozbłysk Słoneczny - skutki mogą być poważne!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
250 odpowiedzi w tym temacie

Kokoju.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jak dla mnie nie należy za bardzo się przejmować. Według mnie wszystkie te opowiadania "profesjonalistów" z NASA, z różnych organizacji biologów itp to według mnie zwyczajne pierdoły. Jak już wieszczenie o końcu świata się znudziło, to się rozpowiada o jakichś katastrofach. To ja się pytam: czemu akurat teraz? Wszystkie te cykle "anomalii" pogodowych to całkowicie normalny proces. Zapewne w przeszłości ludzie też to mieli: niezwykle upalne lata, niezwykle mroźne zimy itp. Jedyne, czego nie mieli, to internetu i mediów, które to rozpowiadają. Jak to się mówi, "Pożyjemy, zobaczymy". Świat miał już kilka końców świata, kilka ogromnych anomalii, pewnie przez następne tysiąclecie będzie mnóstwo teorii o ogromnej aktywności słońca. Według mnie te wszystkie "alarmy" to zwyczajne rozsiewanie paniki, i tyle.
  • 0

#137 Gość_Niedoskonały

Gość_Niedoskonały.
  • Tematów: 0

Napisano

Dołączona grafika
Dołączona grafika

edit AlienGrey
  • 0

PaZi.
  • Tematów: 4
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ja dołożę coś od siebie. Za względu na mój młody wiek obecna przepowiednia końca świata/zmiany świadomości jest pierwsza jaką w pełni doświadczam. Tuż po tym jak zainteresowałem się zjawiskami paranormalnymi zaczął rozwijać się powyższy pogląd. Z czasem jednak okazało się, że z tymi zmianami na świecie jest różnie i niekoniecznie można powiedzieć, że idą w innym kierunki, poza tym pojawiły się głosy że kalendarz majów został źle odczytany i jego koniec przypada na 100 lat wcześniej niż dziś. Dla mnie rok 2012 będzie ważny właśnie z powodu tej przepowiedni. Jeśli się sprawdzi to zmieni mój światopogląd (niekoniecznie na długo, w końcu ma nastąpić koniec świata ;) ), lecz jeśli nic się nie stanie to pogrzebie to całkowicie wszystkie paranormalne zjawiska w moich oczach.

Osobiście tylko przyglądam się rozwojowi sytuacji. Nie ma co panikować ani się przejmować bo to tylko dodatkowy stres. I tak się nikt nie przygotuje odpowiedni. A nawet jeśli to co to ma być za życie bo katastrofie? Lepiej dowiedzieć się na samym końcu i wtedy zacząć się martwić niż teraz rujnować swoje, bo jest 0.00000000000000001 % szansy na przetrwanie.

Pozdrawiam
  • 0

Mishka.
  • Tematów: 5
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

PaZi, przeżyłem już kilka końców świata (może nawet kilkanaście, a o tym nie wiem) i jak widać żyję i mam się dobrze. Więc nie jest to takie straszne :)
Ale badania NASA nie dotyczą końca świata, tylko zjawiska, które ma nastąpić w maju 2013 ponoć i końcem świata na pewno nie będzie. Może tylko powstrzymaniem rozwoju techniki na krótki czas jeśli spełnią się najczarniejsze z prognoz. BYć może będzie to koniec świata w sensie filozoficznym, koniec takiego świata, jaki znamy. Być może, co też pewnie post factum wyciągną specjalisci od IV gęstości, szansa na poznanie siebie i zmianę w związku z chaosem jaki zapanuje. Im mniej stechnicyzowane społeczeństwo, tym mniej odczuje skutki blockautu, ale niewątpliwie odczuje je każdy, gdyż gospodarki są ze sobą powiązane. Zresztą to najczarniejszy scenariusz. Być może wystarczy prewencyjne wyłączenie prądu na kilka godzin i wszystko przejdzie bez echa?
Nie ma co gdybać, co będzie to będzie. Jak to mówią Rosjanie - поживиом - увидим.
  • 2

zygix.
  • Tematów: 20
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ja znalazłem coś takiego do poczytania:
Nie będzie żadnego zabójczego rozbłysku..
Tłumaczenie oryginału sprzed dwóch lat..
  • 0

Mishka.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Zygix, ale nikt z nas nie twierdzi, że samo zjawisko będzie dla nas zabójcze. Ani nawet jego skutki. Skutki utrudnią nam życie. To samo uważa autor artykułu na który się powołujesz.
Reszta wynika z takiej a nie innej ludzkiej natury. Ale nikt nie pisze o końcu ludzkości.
  • 0

zygix.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Mishka dodałem to w formie ciekawostki do przeczytania.Myślę,że kogoś to zainteresuje.Nie jest to odpowiedź na wasze posty.
  • 0

Sniffer.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ogólnie to bzdurne robienie ludziom wody z mózgu (pewnie USA już kombinuje jak by zarobić na "blackoucie" który sam może wywołać orbitalnymi ładunkami EMP). Ktoś powinien poważnie filtrować takie informacje i nie dopuszczać ich do obiegu publicznego. Niech sobie NASA gada co chce, ale ludzie niekoniecznie muszą o tym wiedzieć. Sami widzicie, że to prowadzi tylko do paniki, siania defetyzmu i graniczy wręcz z podżeganiem wojennym.
  • 0

Mishka.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Które informacje powinno się filtrować?
Ja żyłem w czasach filtrowania informacji i jakoś za nimi nie tęsknię. Poza tym nikt nie każe Ci tego czytać, ani w to wierzyć. A w dodatku:

9.4 Proszę mieć na uwadze, że niektóre treści w serwisie mogą mieć charakter fikcyjny, a ich powiązanie z autentycznymi wydarzeniami jest czysto przypadkowe. Niektóre artykuły mogą być oparte na prawdziwych wydarzeniach i w zamierzeniu ich autorów zmienione w celu osiągnięcia większego dramatyzmu.

Tak więc z łaski swojej miej to na uwadze
  • 0

Maro.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

dzisiaj na moich oczach zmarł pacjent w szpitalu,
i przestałem się interesować tym wszystkim, więc niech błyska trzęsie świat się zawala, resztę życia spędzę bez obawy co będzie jutro.
bo te daty nic nie znaczą.
  • 0

Mishka.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

chciałbym prosić jakiegoś moda, żeby przeniósł ten temat TUTAJ, bo się dublują :)
  • 0

butibu.
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Ktoś powinien poważnie filtrować takie informacje i nie dopuszczać ich do obiegu publicznego. Niech sobie NASA gada co chce, ale ludzie niekoniecznie muszą o tym wiedzieć. Sami widzicie, że to prowadzi tylko do paniki, siania defetyzmu i graniczy wręcz z podżeganiem wojennym.

Nie wiem czy piszesz z ironią, czy na poważnie. Tak czy inaczej, twoje słowa mnie przerażają. Podążając przedstawioną przez ciebie logiką, większość użytkowników tego forum (lub, w ogóle, ludzi prezentujących jakikolwiek inny niż jedynie słuszny pogląd) należałoby rozstrzelać za sianie defetyzmu, lub przynajmniej ścigać na mocy podejrzenia o podżeganie wojenne. Albo coś jeszcze innego, gdyż zbrodnię myślenia można nazwać na wiele sposobów.
Przepraszam za offtop.

Dołączona grafika

Użytkownik Burnago edytował ten post 03.09.2010 - 22:24
Offtop

• 0

#148 Gość_Dolg

Gość_Dolg.

Napisano

Ja znalazłem coś takiego do poczytania:
Nie będzie żadnego zabójczego rozbłysku..
Tłumaczenie oryginału sprzed dwóch lat..

To jest pewne , że będzie rozbłysk , czy w tym roku , czy za 2 , 10 , 50 lat...
  • 0

#149 Gość_Burnago

Gość_Burnago.

Napisano

chciałbym prosić jakiegoś moda, żeby przeniósł ten temat TUTAJ, bo się dublują :)

Mishka, pewnie nie zauważyłeś ale temat już jest w wyznaczonym przez Ciebie miejscu.
  • 0

Mishka.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

no dlatego chciałem, żeby przenieść posty stąd tam :)
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych