Skocz do zawartości

Zdjęcie

Nowy film z obcym z Meksyku!

• Please log in to reply
69 replies to this topic

harap.
  • Tematów: 6
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Ale jak ten alien idzie... Jak postaci z gier z końca lat '90... Jak dla mnie- fake.
  • 0

BrainCollector.
  • Tematów: 101
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Najświeższe wideo w internecie przedstawiające kosmitę !

Niestety Jedynie link zewnętrzny.
Naprawdę warte obejrzenia !

http://www.bild.de/B...-fernsehen.html

Oraz moja szybka analiza wideo.

Po dodaniu kilku efektów widać dokładnie sylwetkę.
Dołączona grafika

W pewnym temacie ktoś wspominał o programie który łączy kilka klatek z filmu w jedno... czy ktoś pamięta nazwę tego programu ?

Użytkownik shortez edytował ten post 09.09.2010 - 08:34

• 1

#48 Gość_c✪nvers

Gość_c✪nvers.
  • Tematów: 0

Napisano

Bo kosmita chciał byc w telewizji i spacerował sobie i nikt z ekipy go nie widział, że cośidzie w ich stronę :\
  • 1

crc.
  • Tematów: 34
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Kamerzysta i reporter/ka nie widzieli obcego? Nie stał przecież daleko od nich.

link z youtuba, trochę dłuższy filmik, ale nic więcej niż na powyższym nie widać. Przynajmniej reklam nie ma ;)

• 1

defensis.
  • Tematów: 13
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

kumpel z monachium powiedział mi, że u nich bild to jest jak u nas fakt. Ten film był w innych źródłach, bardziej wiarygodnych? Jeśli to nagranie okaże się prawdziwe pod każdym względem to będzie to przełom w kontakcie z cywilizacjami pozaziemskimi.
  • 0

Mishka.
  • Tematów: 5
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

oświetlenie sugeruje, że słońce mamy po prawej stronie. Czyli cienie kładą się na lewą stronę. A w jakim kierunku pada cień ufoka? W prawo i do góry.
Na dodatek:
1. nie ma znaczka żadnej stacji telewizyjnej
2. podobno to relacja na żywo Canal 2 z Argentyny. A ta stacja nie przyznaje się do wyemitowania czegoś takiego
3. Nazwiska autorów (Sergio Verra, Mauricio Barros) pojawiają się w googlach tylko i wyłącznie w kontekście tego filmu i TYLKO na stronach związanych ze zjawiskami paranormalnymi, co również daje wiele do myślenia.
  • 3

Alexi Arduscoini.
  • Tematów: 85
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Prawdziwe nagranie kosmity - kto dał na to dowody iż jest ono prawdziwe... po 2 tyle było filmików podobnej treści a potem okazało się że to fake... to dlaczego akurat to ma być prawdziwe? Czym się wyróżnia od pozostałych tego typu oszukańczych filmików.?
  • 0

Ciechan.
  • Tematów: 1
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Mi to stworzenie przypomina enta. Czym dłużej i dokładniej oglądam to nagranie, tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że to coś jest entem. Co do autentyczności tego nagrania, mam również jak poprzednicy spore wątpliwości...
  • 0

Mishka.
  • Tematów: 5
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

A mnie bardziej Gumby'ego :)

Dołączona grafika

• 3

b0mber0.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To jak pada cień to żaden dowód.. bo odwołując się do tematu retuszowanych zdjęć Marsa tam wszelkie "cieniste wątpliwości" sceptycy tłumaczyli "grą podłoża", że jak jest nie równo to cień raz padnie tu raz tam.. ;]

Jednak już sam sposób poruszania się kosmity jest bardzo podoby do komp. modeli 3D, poza tym w pewnym momencie jak zbliża się już do głowy babki to pojawia się jakiś "szum" zamieszanie pikseli wokół kosmity, a wchodząc w obszar za głową przez moment nawet jest przeźroczysty i jakby nakłada się z I planem.. chyba że to wszystko efekt słąbej jakości video i kamuflażu..

Ponadto takich filmów to jest multum, że niby coś tam kręcą a z tyłu takie niezwykłości się odbywają.. swoją drogą jest to jakby na wzór typowych parodii, że na I planie aktor uczestniczy w jakiejś zwykłej scence, a za nimi ktoś np. spada z drabiny albo lata nago.. i nikt tego nie widzi.. coś jak Hot Shots!

Wystarczy obejrzeć blok reklamowy w TV by się upewnić że teraz to co widzisz to niekoniecznie real.. jak ten koleś na plaży odbijący się od poduchy do poduchy.. albo wystrzelony z mega procy przykleja do ściany.. a co dopiero wkleić jakąś tam grafikę 3d..
  • 0

Kompi.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dobrze ze ten kosmita sobie zjeżdża z tej górki... Chodzi jak w starych kreskówkach.
  • 0

Ivellios.

ÓSMY ZMYSŁ

• Tematów: 401
  • Artykułów: 109
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ja zauważyłem pewien szczegół - otóż "kosmita", idąc, zostawia za sobą smugę, rozmazany fragment obrazu. Gdy znika, widać za nim "wymazaną" ścieżkę.
  • 0

ANTI HUMAN ANTI GOD.
  • Tematów: 1
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

niestety jest to fake , kolejny zresztą jak wszystko na tym forum tyle tematów a ani jednego konkretnego dowodu na cokolwiek paranormalnego :)
  • 0

BrainCollector.
  • Tematów: 101
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ja zauważyłem pewien szczegół - otóż "kosmita", idąc, zostawia za sobą smugę, rozmazany fragment obrazu. Gdy znika, widać za nim "wymazaną" ścieżkę.

Takie coś się dzieje jak wideo ma wysoką wartość głównej klatki (nie pamiętam dokładnie nazwy), im większa tym później jest odświeżane wideo. Takie rzeczy najczęściej dzieją się kiedy konwertuje się wideo z jednego formatu na inny
  • 0

vast.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

nad czym się tu zastanawiać - ewidentny fake
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych