Skocz do zawartości

Zdjęcie

Ataki energetyczne, rodzaje, obrona

• Zamknięty Temat jest zamknięty
85 replies to this topic

PredTech.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@Azure
Dlaczego uważasz że denerwowanie się na drugą osobę, i wysyłanie na nią negatywnych emocji to nie atak energetyczny??
Tak jest w praktyce, codziennie atakujemy wiele ludzi właśnie myśląc o nich coś złego.

No a to że ofiara takiego czegoś nie zaczyna wić się w agonii na podłodze, albo pada na miejscu.... wybacz to nie fantastyka :ojej:
  • 0

Azure.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tłumaczysz komuś kto ma nieco większe pojęcie o atakach...
Btw rozmawiamy o psionicznych typu drain/overload, więc samo denerwowanie nie ma tu racji bytu ^^
  • 0

Fenix.
  • Tematów: 19
  • Artykułów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Atak energetyczny to nie jest zwykłe bycie złym na kogoś, to świadome wysyłanie lub pobieranie olbrzymich ilości energii, których nadmiar lub niedostatek ma poważny wpływ na cały system energetyczny organizmu. Gdyby taki atak polegał na zwyłym denerwowaniu się, to Pi3gi byłby już martwy :lol (bez urazy Pi3gi :mrgreen: )
  • 0

PredTech.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

[url="http://cudownyportal.pl/article.php?article_id=328"]http://cudownyportal.pl/article.php?article_id=328[/url]

teoria tutaj zawarta jest całkiem ciekawa i "wyględna"

Jak możesz wiedzieć czy negatywną myślą w minimalny sposób nie zaburzyłeś tak zwanego obiegu energii w organizmie? Może myśl jest za słaba żeby zabić czy wywołać jakiś widoczny efekt. To tak samo jak się wali pięścią w ścianę, słabe ataki nie rozwalą jej(co najwyżej leciutko skruszą), ale jak się weźmie młotka i jeden silny zamach (czyli tak ja Fenix wspomniał, zrobi się to celowo) dopiero można coś zdziałać ;) Tak samo może być z atakami energetycznymi. I nieważne jaka to metoda(przeładowanie czy wysysanie, czy też posłanie myśli) ;)

@Azure
Dlaczego od razu zakładasz że masz większe pojęcie o atakach? ;)
  • 0

Fenix.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Buhahahaa... sorry, ale nie będę się wypowiadał co do tego linku. Po prostu mam sceptyczne nastawienie do tego typu stronek :-). Zresztą jak 90% psioników - nie łączy się psioniki ze zdrowym odżywaniem, feng shui i rozwojem duchowo-etycznym.
  • 0

PredTech.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

[...] nie łączy się psioniki ze zdrowym odżywaniem, feng shui i rozwojem duchowo-etycznym.

To dlaczego nie chcesz nikogo zatakować? Należysz do tych 10% którzy łączą odżywianie, feng shui i rozwój duchowy-etyczny? :D
  • 0

Fenix.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Mój drogi - psioniki nie łączy się z rozwojem duchowo etycznym, ale to nie znaczy, że ja sam nie posiadam wartości etycznych. Luuudzie...
  • 0

PredTech.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Spoko, w pełni to rozumiem ;) :drink:

Staram się tylko udowodnić teorie że nawet samą złą myślą możemy kogoś nieświadomie zranić :hmm:
  • 0

redfive.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mój drogi - psioniki nie łączy się z rozwojem duchowo etycznym, ale to nie znaczy, że ja sam nie posiadam wartości etycznych. Luuudzie...

Dlaczego psioniki nie lączy się z rozwojem duchowo etycznym.

Spoko, w pełni to rozumiem ;) :drink:

Staram się tylko udowodnić teorie że nawet samą złą myślą możemy kogoś nieświadomie zranić :hmm:

Bardzo trafne spostrzeżenie. Tak jest i kropka.
  • 0

Fenix.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Dlaczego psioniki nie lączy się z rozwojem duchowo etycznym.

To jest pytanie ? Hmm... bo nie ? Bo nie ma powodu ? Bo nikomu się nie chce ? Bo nikt o tym nie pisze ? Bo nie ma to ze sobą niczego wspólnego ?
  • 0

#56 Gość_reneq16

Gość_reneq16.

Napisano

+fenix wybacz, że tak późno:)

The 4400 - gdzie tam widzisz prawdę ? Nie twierdzę, że jej tam nie ma, ale gdzie ją widzisz ?

hmm... a zdolności odnalezionych? np PK męża Lily? albo moc uzdrawiania tego chłopka... skleroza młodzieńcza, nie pamiętam jak się nazywał ;) jest też wiele innych przykładów... wystarczy obejrzeć parę odcinków :)
właśnie o to mi chodziło, że zdolności przedstawione w filmie mogą (i prawdopodobnie mają) swoje odbicie w rzeczywistości... albo odwrotnie :D
  • 0

Fenix.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

No odbicie to one mają, ale chyba nic poza tym :) . Po prostu tylko działanie zdolności jest z lekka "spokrewnione" z prawdą, ale to wszystko raczej. OK, nie róbmy off-topu.
  • 0

Azure.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Pffff po kolei:
@PredTech:
Może i jest krzywdą, ale NIE MA związku z psioniką, i kropka .

Dalej:
@Redfive:
Ezoteryka to ezoteryka, psi to psi, psychiczno duchowe bzdury to psychiczno duchowe bzdury itp... nie wiążmy tego :)

@Reneq:
4400 oglądałem, mam nawet na kompie... i co z tego?
Tam umięjętności są wyolbrzymione w kosmos.
  • 0

#59 Gość_reneq16

Gość_reneq16.

Napisano

no to napisałem przecież, że są odbiciem rzeczywistości. a odbicie nie zawsze jest idealne ;)
a co do tematu zranienia negatywnymi emocjami... nie trzeba być wcale złym, żeby kogoś zranić, wystarczy przykre słowo...

4400 oglądałem, mam nawet na kompie... i co z tego?

:D nie Ty jeden

Może i jest krzywdą, ale NIE MA związku z psioniką, i kropka

czy aby na pewno? a gdyby skupić energię i wymieszać ją ze skrajnymi emocjami ( miłości, nienawiści) to czy ta energia nie miałaby większej "mocy" ?
  • 0

Fenix.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Nie, to nie Gwiezdne Wojny - siła energii nie zależy od tego, jakie emocje towarzyszą jej tworzeniu, bo zazwyczaj nie towarzyszą temu żadne.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych