Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wywoływanie duchów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
666 odpowiedzi w tym temacie

Kabezecik.

Magia i Miecz

• Tematów: 28
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Erni w 100% się z tobą zgadzam,a Ciemność wg. nie masz racji bo skoro ktoś umarł (nie ważne w jaki sposó) to nie powinno się zagłuszać jego spokoju bo jakie można niby mieć powody?
  • 0

ciemność.
  • Tematów: 21
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ja się zgadzam z Ernim, czyli też z Tobą :D
Jednak od każdej reguły są wyjątki, nie wyobrażam sobie jak ważny może być to powód, ale chyba może takowy zaistnieć.
  • 0

Kabezecik.

Magia i Miecz

Reputacja

Napisano

Ale patrz gadamy jednak że się nie powinno i wogóle ale nie powiesz że chciałbyś się dowiedzieć i spróbować "jak to jest"? ;>
  • 0

ciemność.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Pewnie, że bym chciał. Ale dopóki nie będzie wystarczającego powodu to się za to nie biorę.
  • 0

Kabezecik.

Magia i Miecz

Reputacja

Napisano

ciemność dokładnie,nie igra się z ogniem ,tym bardziej w takich rzeczach . Jednak jednym z głównych powodów dla których ludzie biorą sie za seans spirystyczny to chęć poznania czegoś z czym się nie ma na codzienność styczności,jednak nie może to być uzasadnieniem ingerowania w spokój zmarłych, bo tak samo można powiedzieć biorąc dragi mówiąc że chce się poznać jak to jest.
  • 0

ciemność.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Niektórzy robią to z nudów :/
  • 0

Nicole-collie.
  • Tematów: 25
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

wątpie abyś odrazu wywołał demona :] Bo do tego trzeba już mieć trochę doświadczenia :]

Niby jakiego? Przecież nie trzeba chcieć wywołać demona, żeby się nie pokazał... :/ on sam znajdzie "ścieżkę" by odnaleźć wywołującego...poza tym ma ją ułatwioną ze względu na grzech który popełnił wywołujący. Wywoływanie duchów to grzech i demon może bez problemu dojść do grzesnzika...

Więc twoja hipoteza o doświadczeniu raczej się nie sprawdza :sux:
  • 0

Kabezecik.

Magia i Miecz

Reputacja

Napisano

Nicole-collie sorry ale gdyby demon miał pokazywać się na każde zawołanie jakiegoś matoła co próbuje go wywołać to by sie chyba ten demon zajechał ;/ Więc jednak źle nie mówię!
  • 0

Nicole-collie.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Wybacz, ale istnieje coś takiego jak upadłe anioły albo złe dusze...które są równie niebezpieczne...bo nie ma gorszej katastrofy niż stracić czyjeś życie, a złe dusze zazwyczaj tak bardzo naciskają, że dochodzi do samobójstw, tajemniczych morderstw czy też do "wypadków"...
  • 0

Kabezecik.

Magia i Miecz

Reputacja

Napisano

a skąd to wiesz? próbowałeś?
  • 0

Nicole-collie.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

nie, nie próbowałem, bo jestem dziewczyną... :omfg: :rotfl:
Błagam Cię! Co można się spodziewać po złej duszy? zresztą to nie jest zabawa a większość tak to traktuje...już wiesz, skąd to wiem? to miło
  • 0

Macha.

Ciekawski

• Tematów: 76
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Kabanoz muszę postawić się za Nicole. Nie potrzeba żadnego doświadczenia żeby wywołać demona, ono jest raczej potrzebne, żeby umiejętnie wywołać ducha, o którego nam chodzi, a w razie wywołania demona przydaje się, żeby go odesłać.

Poza tym w astralu jest wiele demonów, skąd wiesz, że będziesz trafiać cały czas na tego samego ??? Poza tym demon po wywołaniu raczej nie będzie chciał sobie pogawędzić, tylko skorzystać z okazji i zabrać ci jak najwięcej energii, lub nawet cię opanować.

Nicole, ustaw sobie w profilu, że jesteś dziewczyną, proszę :)

A ty co ?? Próbowałeś ? Na jakiej podstawie myślisz, że jesteś mądrzejszy i wiesz więcej od jakiejś głupiej dziewczyny (przepraszam Nicole, to taka tylko przenośnia ;) ). Skąd czerpiesz ty swoją wiedzę ?? Przeczytałeś ze dwie książki i myślisz, że wiesz wszystko... Kabanoz ja ci powiem jedno, nie masz zielonego pojęcia o czym mówisz... wydaje ci się, że demon to spoko koleś, który odpowie na twoje pytania ??? Zjedzie cie od razu, "łatwe żarełko to czemu ma się zmarnować?".
  • 0

Kabezecik.

Magia i Miecz

Reputacja

Napisano

+Wiesio z szacunkiem,ale nie o to mi chodziło ;] źle odebrałeś mojego posta. Chodziło mi o to że większość ludzi którzy biorą się za wywoływanie ducha nie mają o tym zielonego pojęcia i uważasz że dla każdego "zielonego" będzie demon przychodził ?? Czy taka osoba nie jest "byle kim" dla takowego demona?? Czy ten demon nie przyszedłby do kogoś z wyższych sfer duchowych??
p.s Nicole-collie sorry ,nie wiedziałem że jesteś dziewczyną ;]
  • 0

ciemność.
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ducha może wywołać każdy, nawet zielony w tych sprawach człowiek. Ogranicza się to do przygotowania kilku przedmiotów i powiedzenia formułki. Im ktoś jest mniej doświadczony, tym większe prawdopodobieństwo, że trafi na demona.
  • 0

Kabezecik.

Magia i Miecz

Reputacja

Napisano

ciemność dobra już się nie wadzę,ale poprostu takie było moje rozumowanie tej sprawy i tyle. A ty +Wiesio trochę się uspokój,bo ja wcale nie napisałem że uważam się za mądrzejszego , poprostu takie było moje zdanie i tyle,nie chciałem w ten sposób nikogo urazić.

Pozdrawiam
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych