Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wywoływanie duchów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
666 odpowiedzi w tym temacie

Robaczek.
  • Tematów: 19
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Taki "zielony" jest lepszym kąskiem dla ducha, bo łatwiej go opanować.
P.S To my przychodzimy do demona a nie on do nas.
  • 0

Kabezecik.

Magia i Miecz

• Tematów: 28
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

ok. Ja mam inne podejscie do tego,bo przecież nie ma jednego prawidłowego podejścia do tego tematu ,bo przecież nie jest to pewne w 100%.

pozdrawiam
  • 0

Macha.

Ciekawski

• Tematów: 76
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Kabanoz, dalej nie odpowiedziałeś na moje pytanie...

a mam inne podejscie do tego,bo przecież nie ma jednego prawidłowego podejścia do tego tematu ,bo przecież nie jest to pewne w 100%.

Dobrze, ale to na pewno nie jest tak jak myślisz. Niby że jak będe super uduchowiony to dopiero wtedy zaczną przychodzić do mnie demony ?? Wtedy to będzie dla nich za późno, bo będę się potrafił przed nimi chronić, a może nawet i sam je atakować.

Skrzypu ma racje, im zieleńszy tym łatwiej go będzie opanować i wyssać sobie energię. A taki zielony człowiek nawet mimo swojej ignorancji ma dużo energii.
  • 0

Kabezecik.

Magia i Miecz

• Tematów: 28
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

+Wiesio szanuję twoje zdanie i widzę że jednak nawet zielony może mieć przerypane;D Peace!
  • 0

Tomu.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Elo
Kiedyś bawiłem się w okultyzm, magie spirytyzm i inne podobne, od obe do radiestezji przez wiele lat.
Kontakt z duchami miałem kilka razy czego raczej nie powtórzę.Opowiem tylko jeden z nich, było nas 5 czyli ja i 4 kolegów w tym dwóch nastawionych negatywnie i żartujących kolega u którego wywoływaliśmy był ogólnie przerażony.Tamtym razem użyliśmy coś w rodzaju tabliczki quija był to talerzyk taka metoda którą poznaliśmy dzięki matce jednego z kolegów która miała kontakt z duchami bardzo często w czasach młodości.Przywołaliśmy ducha babci jednego z kolegów w sumie taki mieliśmy zamiar, lecz czy to był jej duch tego nie wiemy, odpowiedzi ducha na pytania były chaotyczne i bardzo stanowcze tylko ja i jeden z gromadzonych dotykaliśmy talerzyka podczas przywołania zrobiło nam się jakby zimno i przeszły nas ciarki po plecach talerzyk bardzo mocno wędrował po stole (tabliczce) gdy już zaczął za mocno się denerwować wiedziałem ze trzeba go odwołać lecz łatwo nie było musiałem to robić wiele razy.Powiem wam ze duchy które idzie przywołać pochodzą z świata astralnego w którym są złe energie i dusze błądzące.Ogólne rzecz biorąc odradzam takiej zabawy z mojego doświadczenia wiem ze to się źle kończy i miałem wiele nieprzyjemnych doznań po takich zabawach.Ale wiem że ciekawość weźmie górę nad niejednym, dodam ze nie ma żadnych reguł mimo wiedzy w tym temacie bo tu wiedza niewiele pomoże tylko duchowa moralność którą ma niewielu żeby igrać z tą siłą.
  • 0

Korhil.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Słyszałem kiedyś , od egzorcysty, iż to co przychodzi w takim zwykłym seansie nigdy nie jest tym kogo przywołujemy. Ponoć zawsze przychodzą tylko i wyłącznie demony. Wiele razy można było usłyszeć o skutkach po źle przeprowadzonych przywołaniach. Moja mama opowiedała mi kiedyś iż wywoływali te duchy w trzy osoby. Jedna koleżanka chciała zobaczyc jak to wygląda itp. więć przyłączyła sie do nich. Seans polegał na przywoływaniu jakies ducha i pytania sie go zazwyczaj o jakies błahostki więc owa koleżanka postanowiła na swój sposób sprawdzić prawdziwośc owych seansów. Wywołała ducha jakiegos jej kolegi, topielca, którego tylko ona znała, i wypytała go o kilka rzeczy. Gdy na wszystkie odpowiedział poprawnie, nie dośc że uwierzyła to jeszcze przyłączyła sie do nich w późnieszych tego typu rzeczach. Osobiście uważam że tak można ,,coś" wywołac i nawet sam chciałem tego spróbować ale tak jakos i nie miałem z kim i w ogóle tak jakos mi sie odechciało ostatnio. Trzeba tylko zawsze pamiętac o tym kogo sie przywołuje i go przede wszystkim odwołać.
  • 0

Żbik.
  • Tematów: 24
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Słyszałem kiedyś , od egzorcysty, iż to co przychodzi w takim zwykłym seansie nigdy nie jest tym kogo przywołujemy. Ponoć zawsze przychodzą tylko i wyłącznie demony.

No może troche w tym prawdy jest ale nie do konca, kosciol i księza po prostu strasza nas w ten sposob aby tych praktyk normalni ludzie unikali. Być może są to demony no ale nie zawsze. Jednak trzeba uwazac na tego kogo sie przywołuje, bo czasem moze się to źle skończyc. Moja znajoma praktykowala takie ceremonialy i odkad ducha nie udalo sie odwolac i przez tydzien (jak to ona mowi) buszował po chałupie to podziekowala za te forme rozrywki.
  • 0

Korhil.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

chociaż o wiele gorzej jest jak duchowi sie spodoba i za cholerę nie będzie chciał wracac. Wtedy wypędzenie go ,,domowymi sposobami" jest raczej nie możliwe...
  • 0

Vindel.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dość dawno temu, jakieś 10 lat (czyli więcej niż pół mojego życia :P ) miałem niemiłą przygodę związaną z wywoływaniem duchów. Wpadł do mnie kolega, przeczytał gdzieś jak wywołać ducha ale nie chciał tego robić sam. :aaa: Ja jeszcze wtedy głupi dzieciak zgodziłem się od razu. Mieliśmy niezły ubaw, dużo śmiechu i udawania że naprawdę w pobliżu jest jakiś duch. Po jakimś czasie kiedy zabawa nam się znudziła kolega poszedł do domu, pomyślałem że wywołam ducha sam, jak się później przekonałem była to jedna z głupszych decyzji w moim życiu. Podczas "zabawy" nagle poczułem jak coś zaciska rękę na moim gardle, przez chwile nie mogłem oddychać, na szczęście do pokoju weszła moja babcia, w tym momencie uścisk ustąpił, podobno byłem blady jak ściana.
Na początku myślałem że to tylko pewnego rodzaju złudzenie, potem zacząłem traktować to jako ostrzeżenie. Teraz sam nie wiem czy to zdarzyło się na prawdę czy umysł płatał mi figle. W tym poście przeczytałem że takie duszenie podczas "zabawy" nie zdarzyło się tylko mi, więc może jednak to nie wytwór mojej wyobraźni. :wall: Sam nie wiem co mam o tym myśleć.
  • 0

ciemność.
  • Tematów: 21
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Tak, wywoływanie duchów jest bardzo niebezpieczne i mamy kolejną przestrogę z życia wziętą.
  • 0

Malkavian.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tabliczka do wywoływania duchów nazywa się Ouija.Podobno można ją kupić w każdym sklepie z zabawkami.A w Anglii kiedyś chciano wycofać to ze sprzedarzy poniewaz jest niebezpieczne :o

A czy w Polsce da sie gdzieś taką zakupić ?
  • 0

Retired.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ach, gratuluję odświeżenia staareńkiego tematu i napisania tak wielu słów.
Można taką tabliczkę zakupić, na wcześniejszych stronach zostały podane strony do sklepów internetowych, drogi samobójco. Wywoływać duchy chcesz? A jesteś doświadczonym magiem albo psionikiem? Nie? To zbieraj kasę na egzorcystę.
  • 0

apo5.
  • Tematów: 3
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Z tego co czytam wynika że pierwsze co duch robi jak sie go wywoła to dusi za gardło :lol
Załóżmy że piszecie prawdę (Ci co wywoływali), oznaczało by że duchy to dusze tak? Więc skoro można przywołać ducha to znaczy że on tam gdzieś jest (ta dusza) w niematerialnym świecie - a to może oznaczać że coś takiego jak reinkarnacja nie istnieje [;
  • 0

Retired.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

byty astralne to nie tylko dusze. Anioły, demony, dusze w kolejce do inkarnowania...
  • 0

Pixxel.
  • Tematów: 11
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

a jaki jest sposób komunikowania się tą tabliczką Ouija??? Czy słychać jakieś odgłosy czy wskaźnik sam pokazuje literki???
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 5

0 użytkowników, 5 gości oraz 0 użytkowników anonimowych