Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wywoływanie duchów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
666 odpowiedzi w tym temacie

Retired.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tabliczka się przesuwa, a kółeczko w środku najeżdża na literę, którą pokazuje duch.
Jednakowoż, nadal twierdzę, że to głupota wywoływać ducha bez poważnych przyczyn i odpowiednich zabezpieczeń.

(Khem, za każdym razem, jak piszę tu posty, mój styl się robi coraz bardziej *nawiedzony* szlagszlagszlaag!) :)
  • 0

Malkavian.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To prawda jesteś "Nawiedzona" myślę, że to jednak nie prawda ze duchów nie da się wywoływać, ale jednak istnieją.
Wiesz nawet gdyby ta tabliczka, przyzywała duchy to nie będę robić tego w domu xD Tak z zabezpieczenia

P.S. Dzięki za nie udaną próbę nastraszenia mnie :omfg:
  • 0

Macha.

Ciekawski

• Tematów: 76
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

To nie tabliczka przyzywa duchów... tabliczka jest tylko narzędziem ułatwiającym komunikację.
  • 0

machado.
  • Tematów: 35
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Słyszałem kiedyś historie jak jakieś panny wywoływały Hitlera. Po tygodniu obie zmarły...ponoć...
  • 0

#185 Gość_Dj Haker

Gość_Dj Haker.
  • Tematów: 0

Napisano

[url="http://parapedia.pl/pmwiki.php/Kategorie/Ouija"]http://parapedia.pl/pmwiki.php/Kategorie/Ouija[/url]

tutaj sa zawarte wskazowki dotyczace Ouiji
  • 0

+......

Wędrowiec

• Tematów: 125
  • Artykułów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Tu również
http://www.paranorma...?showtopic=6993
http://www.paranorma...?showtopic=4117
  • 0

paczek1262.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Z opowiadań mamy:

W czasach liceum (a w tatych czasach na komunie dostawąło sie zegarek no i chyb tylko zegarek ;d -czemu juz teraz nie daja dzieci zegarkow, lub rowerow... tylko komp. z internetem;/) z czystych nudow moja mama postanowila sprobowac wywolac ducha. Razem z kolezankami i dwoma kolegami poszly do domu kolegi i ten caly ryturał itd itd. Powiedziala mi ze byla pewna ze nic sie nie wydarzy, nawet z tego zartowala, tam rytualał duchu taki i taki wzywamy cie... etc. No i padlo haslo jesli jestes daj jakis znak. Nic. Zaczeli sie smiac... zartowac ale tylko moja mama zauwazyla ze plomien swieczki wyraznie sie zminieszyl, nie zgasl, ale sie zmniejszyl. Powiedziała to, ale uslyszala tylko eee wydaje ci sie, dalej smiech no i spadl obraz. Wszyscy troszke wystraszeni... jednak cos w tym jest. Cisza i moja mama, ktora slyszala wiele opowiadan, zadała pytanie: jestes tu? Duch wskazal odpowiedz na tak, spytała kim jestes... juz nie pamietam (mama tez) ale byl to jakis hrabia. No i... jeden z kolegow tak sie wystraszyl ze zemdlał jako ze dosc dlugo nie odzyskiwal przytomnosc, wezwali pogotowie. Gdy przyjechało stwierdzono nadal sie ni obudził. Typ był w spiaczce przez prawie pol roku... oczywiscie lekrzom nikt prawdy nie powiedział, mowili ze podczas upadku dostał wstrzasu mozgu itd itd. Gdy sie obudzil powiedział (nie wiem czy w to wierzyc) ze widzial wszystko oczami ducha, widzial te fragmenty gdy on przychodzi do domu, widzial siebie mdlejacego, widzial wszystkich ktorzy tam byli.

I tu moje pytanie czy to mozliwe... wiem troszke sie rozpisalem, ale mam nadzieje ze bedzie sie wam przyjemnie czytac ;)
  • 0

Piotrek.
  • Tematów: 12
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja pasjonuje sie duchami od dluzszego czasu i wiele razy korcilo mnie aby wywolac ducha ale nigdy tego nie probowalem bo nie chce byc jakims gowniarzem co sobie chce sprawdzic cos. Raz jeden robilem jakby wywolywanie ducha ale to bylo z potrzeby. W moim poprzednim domu cos bylo co moglo przypominac ducha, rozne odglosy i zawsze jak bylem sam. Zylem w strachu przez dluzszy czas i zawsze uciekalem do innego pokoju az pewnego razu powiedzialem dosyc! poszedlem w nocy do kuchni gdzie przewaznie bylo slychac cos na strychu lub na korytarzu gdy robilem lekcje lub probowalem sil w telekinezie :) ... i poszedlem do kuchni zaraz po tym jak mnie przestraszylo cos. Bylem pewny siebie i wcale sie nie balem. Siedzialem w ciszy i myslalem: daj mi jakis znak itd ale nic juz sie nie stalo. W moim domu umarly stare kobiety, ktore byly nie szczesliwe przed smiercia. Niedlugo wracam do polski na wakacje to sprubuje sie z nimi skontaktowac :) ( w jakis bezpieczny sposob ;) )

P.S. Kiedys widzialem program o kilku gosciach co wywolywali ducha hitlera za pomoca czarnej biblii. Po tym nie mogli spac bo nawiedzal ich jakis cien, odlgosy. Pozniej jeden z nich sie powiesil. Moze nie ma dowodow na istnienie duchow ale sa dowody ( i to spore ilosci), ze ludzie umieraja... yyy popelniaja samobojstwo przez bawienie sie w wywolywanie duchow.
  • 0

ksiadz.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Z księgi Powtórzonego Prawa rozdział 18
10) Nie znajdzie sie pośród ciebie nikt, kto by przeprowadzał przez ogień swego syna lub córkę, uprawiał wróżby, gusła, przepowiednie i czary; (11) nikt, kto by uprawiał zaklęcia, pytał duchów i widma, zwracał sie do umarłych. (12) Obrzydliwy jest bowiem dla Pana każdy, kto to czyni. Z powodu tych obrzydliwości wypędza ich Pan, Bóg twój, sprzed twego oblicza. (13) Dochowasz pełnej wierności Panu, Bogu swemu.

Jeśli ktoś z tego forum ma jeszcze wątpliwości czy Pismo Święte mówi coś na temat "zabawy" w sprawy których wy tu dotykacie, to teraz nie miejcie wątpliwości - to jest ZŁE i zadajcie sobie pytanie na jakie moce się otwieracie, bo na pewno nie na Jezusa Chrystusa.

Teraz nie możecie mówić "a ja nie wiedziałem" teraz już wiesz
ps. odsyłam do stron:

Edit [13.11.2007]: Żbikuś
Zabronione jest reklamowanie innych stron www.

poczytajcie troszkę, pozdrawiam Ksiądz katolicki
  • 0

Żbik.
  • Tematów: 24
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ksiądz możesz mi wytłumaczyć dlaczego w trzech tematach piszesz post o tej samej treści? Rozumiem że są powiązane ale zawsze można dodać coś od siebie a nie tylko opierać się na Księgach.
  • 0

Zgredek900.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

sebacyw powiedziales "oni już nie wrócili(nikt)"ja ci wierze. ja nie próbowalem bo na stronach o tym pisze ze nie róbcie tego bo to niebezpieczne ale mój kolega robil i o malo nie pożegnal sie z zyciem na przyklad wybilo sie okno i takie tam
  • 0

Halloween.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mama mojego kolegi wywoływała duch Hitlera z innymi osobami.Po wszystkim znalazła kartkę za obrazem z jakimś niemieckim napisem.Może nic nadzwyczajnego, ale nie wolno igrać z duchami.
  • 0

pandora.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie nie wywoływałam i nie mam zamiaru raczej . x]
I przyznam się że raczej bym sie bała .
Nie polecam w końcu to nie zabawa .
Słyszałam że duchu nie pojawiają się od razu tylko po latach .
A PÓŹNIEJ PRZEŚLADUJĄ CIĘ DO KOŃCA ŻYCIA .
Nie wiem czy to prawda więc . nie gwarantuje . :mrgreen:
  • 0

Berith.
  • Tematów: 26
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

pandora, nie rób spacji przed znakami interpunkcyjnym i używaj przecinków.
A nawiązując do twojego postu, to może i duchy "pojawiają się" (raczej ujawniają) po jakimś czasie, ale po latach?! To raczej bez sensu, chyba że straszne korki są tam na górze ;)
  • 0

Halloween.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No, jasne, że nie po latach.Prześladując nas cały czas, mija wile lat.A więc na przestrzeni lat :P
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych