Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wywoływanie duchów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
666 odpowiedzi w tym temacie

Qrczak11.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja duchów nie wyowływałem i nie mam zamiaru...
Śmię twierdzic, że jest to bardzo trudne, badz w ogole niemozliwe dla zwyklych ludzi, czyli takich ktorzy nie maja jakis tam zdolnosci i umiejetnosci.

Nawet jezeli jest to mozliwe, to nie wiadomo co takiemu duchowi odpierniczy... ;)
To tak jak ze śpiacym niedźwiedziem ... gdy go zbudzisz bedzie zły...
Wywolasz ducha, czyli zakłócisz jego spokoj ---> bedzie zły...

Ot, takie porównanie ;)
  • 0

Ares.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

wszak nawet biblia zabrania wywoływać zmarłych ,u świadków jehowy jest inaczej mam kumpla co w tym siedzi według ich wiary pozostaje po nas tylko pamięć a wywoływanie duchów to nie przywołasz ducha bliskiej ci osoby a demona podszywającego się pod nią
  • 0

Bambo.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

@up masz racje ja chciałbym porozmawiać z moijm dziadkiem zmarł kedy miełem 5 dni , ale w to sie nie bawie potem mogą być z tym problemy :grr:
  • 0

..::Marta::...
  • Tematów: 15
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Brr...
Uważajcie-zazwyczaj demony przyłażą... :o
I podają się za bliskich...

Kiedyś z kumpelami wywoływaliśmy ducha babci. Ale głupie byłyśmy!!!

Po tym rzeczywiście przyszedł duszek, jednak tylko ja czułam jaką złą energią potęguję. Potem zaczęły się dziać przedziwne rzeczy-klucze brzęczały, drzwi się otwierały, TV gasł, na podłodze słodka woda o zapachu świec którymi wywoływaliśmy, męskie głosy (koleżanek prześladowały) stukania, walenie, jakby kroki, itp....
Jednak mnie nie TO przerażało. I co z tego, że rusza wszystkim?? Mnie najbardziej przerażało to, że go "widziałam" jako dym energii. Jak tylko przeszedł koło mnie, od razu czułam się dziwnie (mam czakry otwarte). Nie mówiąc o tym, że w nocy mnie atakowało. (Może ktoś z was wie, co one chcą zrobić, gdy się zbliżają do człowieka i próbują jakby wejść do niego??) Odpierałam go własną energią, mówiłam żeby się wynosił, modliłam... Po kilku godzinach dawało spokój.
Potem za mną szedł aż do Wawy. Dał mi spokój dopiero wtedy, gdy zaczęłam studiować biblię... (-.-)

Kto chce wywoływać duchy-OSTRZEGAM!!!! Początkowo się podają za zmarłymi, jednak później mogą być straszne konsekwencje :( ...
  • 0

Ares.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

znaczy się można to robić ale pod paroma warunkami rozmawiałem dzisiaj z takim gościem co zajmuje się okultyzmem i hipnozą

sam się za to nie bierz bo będzie przechlapane

jak chcesz wywołać ducha to trzeba mieć doświadczone medium i trzeba mieć naprawdę bardzo ważny powód by tej osobie przeszkodzić (to tak jak byś spał a ktoś cię budzi tylko po to by spytać czy wyjdziesz potem na spacer)
pod żadnym pozorem nie wolno pytać jak tam jest(i tak nie powiedzą),co cię czeka w przyszłości a tym bardziej numery totolotka.
dobrym powodem może być np:gdy ktoś z rodziny lub osoba co bliska zostanie zamordowana a ty wywołujesz zmarłego by dowiedzieć się kto to zrobił by go ukarać.

jest też parę sprzeczności co do odpędzania bytów jedni mówią "precz siło nie czysta" lub tym podobne a to może tylko zezłościć jeszcze bardziej taki byt,podobno też nie wolno mówić o religii i wszystkiego co z nią związane

co do Marta75 to nie był demon uwierz mi gdyby był to demon z pewnością nie napisałabyś tego posta raczej to był
jakiś złośliwy duch który czerpie lub czerpał z ciebie energie (coś na wzór dobrej i darmowej wyżerki)
  • 0

Alatáriël.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To mógł być demon, nawet byłabym skłonna tak sądzić. Opisy uczuć i wrażeń świadczą właśnie o demonie.
Demony różnią się między sobą siłą, wyglądem, nawet zamiarami, nie wszystkie od razu zabijają, jak niektórzy sądzą. Zabijanie przez demony zdarza się niezwykle rzadko, a są tak naprawdę wszędzie. Ich nie trzeba wywoływać, żeby byli. Aniołów podejrzewam, że też nie. Ale takie seanse je przyciągają. Ciężko jest cokolwiek wywołać. Gdyby każde wywoływanie duchów na imprezie albo głupie zabawy dzieci kończyły się wywołaniem "czegoś", a to "coś" było demonem, który zabija, niewielu z naszych znajomych pozostałoby przy życiu. Takie jest moje zdanie na ten temat.

Ja wywoływałam duchy raz w życiu, w wieku 9 lat, kiedy byłam małym, głupim gówniarzem zafascynowanym tym drugim światem. Coś pukało w lodówkę i szurało krzesłem, ale żadnych skutków po ;]

Jak chcecie sie pobawić, pobawcie sie tym:
http://www.mojegry.p...jeGry_4183.html

Jak ktoś coś wywoła, niech napisze ;)
  • 0

luntek_król_internetu.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Temat dla mnie,nieraz bawiłem się w wywoływanie duchów,według mnie niema w tym nic strasznego,w końcu zawsze chroni nas Bóg:)
  • 0

AriGroundZero.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

widac po Tobie ze wywolywales, teraz potrzebujesz egzorcysty, widac po Twoich filmikach
  • 0

Rzepa.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tak się zastanawiam skąd wy macie tą waszą obszerną i "rzetelną" wiedze na temat duchów i ich wywoływania...
Najbardziej bawią mnie ci którzy każdy trzask podczas przywoływania duchów uznają za coś niezwykłego.
  • 0

#265 Gość_Burnago

Gość_Burnago.

Napisano

Temat dla mnie,nieraz bawiłem się w wywoływanie duchów,według mnie niema w tym nic strasznego,w końcu zawsze chroni nas Bóg:)

Skąd masz pewność, że Bóg to na tyle lubi żeby Ci pomóc w potrzebie kiedy zostaniesz opętany? :)

Dla mnie wywoływanie duchów jest zupełnie nie potrzebne dla zabawy. Ludzie nie powinni z nimi igrać bo niby na jakiej podstawie. Mam kumpla który się tym zajmuje. Mówił, że robi to dla zabawy.
Nie wiem jak wy myślicie ale wywoływanie duchów jest zupełnie nie na miejscu. Jeżeli ktoś umarł i przeszedł na tamtą stroną to widocznie tam jest jego miejsce i tam musi pozostać.
  • 0

Mandy.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Skąd masz pewność, że Bóg to na tyle lubi żeby Ci pomóc w potrzebie kiedy zostaniesz opętany?

A czyż Bóg nie kocha każdego, bez względu na to, kim jest, tak samo? ;)
  • 0

superextranirvana.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Trzeba być chorym żeby próbować wywoływać duchy. Jesteśmy na paranormalne.pl - powinniśmy wiedzieć z czymto się wiąże. Sama słyszałam wiele historii jedne śmieszne inne straszne ale czy prawdziwe? Nie wiem, choć wiele z nich jest prawdopodobne : )
  • 0

r3I3orn.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

W sumie racja ja też bałbym się przystąpić do takiego rytuału.

Wiem że może dla niektórych może to wydawać się śmieszne ale potem może być już za późno i będzie trzeba liczyć się z konsekwencjami, nie przespane noce etc. :P
  • 0

Mandy.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Żeby tylko nieprzespane noce ;) To byłaby tylko kwestia wyobraźni, przecież każdy wie, jak łatwo oszukać jest ludzki mózg.
  • 0

Ferdziu.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Owszem, można wywołać ducha np. jakiegoś bliskiego żeby się z nim zobaczyć. Być może on ci podpowie co teraz powinieneś zrobić żeby wszystko wyszło na waszą kożyść. Lepiej nigdy nie wywołujcie duchów bez potrzeby ani nie z zachcianki.
Przypomnijcie sobie np. o Krwawej Merry.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych