Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wywoływanie duchów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
666 odpowiedzi w tym temacie

mareczos.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Więc zaczne od tego co większość napisała iż wywoływanie duchów jest niebezpieczne. Osobiście nigdy nie brałem udziału w tego typu "zabawie". Głupotą jest wywoływanie duchów dla zabawy.... Chwile się nad tym zastanawiałem i tak sobie myśle.... :
=== Wyobraźcie sobie że was czas na ziemi się już skończył.. Mam na myśli śmierć.. I jesteście już gdzieś indziej...(w tym miejscu jesteście szczęśliwi) Nagle jakieś "dzieci" wywołują sobie duchy.. zostajecie przez nich przyzwani do świata "żywych". Ci ludzie w tej chwili nie potrafią wysłać was(duchów) z powrotem i przez wieki, stulecia, milenium musicie przebywać na ziemi.. sami, zagubieni i źli na tych durnych dzieciaków....Nie zdajecie sobie sprawy ale tak może być...
  • 0

mevq.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ci ludzie w tej chwili nie potrafią wysłać was(duchów) z powrotem i przez wieki, stulecia, milenium musicie przebywać na ziemi.. sami, zagubieni i źli na tych durnych dzieciaków....Nie zdajecie sobie sprawy ale tak może być...

Właśnie coś w tym może być...
Pewien ksiądz Mój katecheta 2 lata temu) opowiadał nam o wywoływaniu duchów. Znał ,,miejscowego" (diecezjalnego?) egzorcystę. Oczywiście straszył, przestrzegał itd...
Chociaż ja myślę że w sumie dobrze robił. Tak czy inaczej najważniejsze jest to że powiedział coś podobnego do tego co napisałeś...
Mniej więcej chodziło mu o to, że przywołane duchy ... nie mogą wrócić i są skazane na wędrówkę po Ziemi.
Wyobraźcie sobie jak bardzo byście byli wkurzeni w takim wypadku... A wkurzone byty mogą ingerować w świat ludzki i porobić kilka złych rzeczy (chociażby znęcać się psychicznie, a to prowadzi do umeiszczenia w placowce zamknietej, co nie koniecznie będzie oznaczało uwolnienie sie od takiego ducha)
Dlatego nigdy w życiu nie przywołałbym ducha nawet bliskiej zmarłej osoby... POoco szkodzić jej i nam?
Z ciekawości?
Nie ...
To już głupota :)
  • 0

Constantine.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Bądźmy szczerzy,jezeli się nie boisz to znaczy ze nie zyjesz. Jezeli nie odczuwalibysmy strazhu przed wywolywaniem duchów to po co ludzie by to w ogólę robili ?
  • 0

Halloween.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Totalni idioci robią to dla sprawdzenia lub dla zabawy.
  • 0

Vithal 2.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ktos z was potrafi udowodnić albo w kontrolowanych warunkach wywałoąc duchy czy to znów fantazje dzieci neo ?
  • 0

limonka.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

och Vithal, oczywiście wszyscy pchają się, żeby Ci to pokazać, bo Ty masz taki kaprys.
  • 0

Vithal 2.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie udowodnią nie uwierze .
Bez dowodów co najwyzej moga ględzić sobie bzdury w swoim chorym towarzystwie schizofraników.

Jednak ty sie ciągle pchasz byle coś do mnie napisać - widac ze mnie pragniesz.
W końcu każda kobieta lubi cynicznych drani takich jak ja.
  • 0

starmageddon.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Moj kolega wywolywal duchy i teraz caly czas je widzi cienka sprawa :(
  • 0

Punisher.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ja tez ogolnie nie mam zamiaru narazie sie w to pchac mimo ze czytalem ksiazki i ogladalem troche programow na ten temat ale ja po prostu sie boje a nie chcialbym natrafic na jakiegos hardkorowego ducha ktory pragnie sie zemscic na ludziach... x]
  • 0

Pylbas.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

mnie śmieszy fakt że sporo ludzi, którzy zarzekają się że nie wierzą w życie pozagrobowe (no jakieś po śmierci) zapytane o wywoływanie duchów mówi, że to głupota. Prawda jest taka, że jeśli duchy da się wywołać to większość osób na sam widok zesrałaby się ze strachu- może za dosadnie powiedziane, ale prawda jest taka, że człowiek żyje w tym swoim zamkniętym świecie i cholernie się boi wszystkiego, co obce. To, że ludzie śmieją się przykładowo z UFO jest spowodowane strachem i niczym więcej. To niby oczywiste ale Bóg (u chrześcijan) też jest duchem. Także mnie zastanawia jeszcze kwestia, dlaczego ludzie nawet wierzący uważają że duchów nie ma?
No to tyle w tej kwestii. Jak znacie kogoś kto wywołuje duchy to napiszcie czy jeszcze nie zwariował.
  • 0

Constantine.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ja (jeszcze) nie próbowałem wywoływać duchów...ale,mam taki zamiar.
Raz się żyję.i wszystkiego trzeba spróbować...nawet jeżeli zakończy się to tragicznie dla mnie.
  • 0

shar0nie.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ci ludzie w tej chwili nie potrafią wysłać was(duchów) z powrotem i przez wieki, stulecia, milenium musicie przebywać na ziemi.. sami, zagubieni i źli na tych durnych dzieciaków....Nie zdajecie sobie sprawy ale tak może być...

Właśnie coś w tym może być...
Pewien ksiądz Mój katecheta 2 lata temu) opowiadał nam o wywoływaniu duchów. Znał ,,miejscowego" (diecezjalnego?) egzorcystę. Oczywiście straszył, przestrzegał itd...
Chociaż ja myślę że w sumie dobrze robił. Tak czy inaczej najważniejsze jest to że powiedział coś podobnego do tego co napisałeś...
Mniej więcej chodziło mu o to, że przywołane duchy ... nie mogą wrócić i są skazane na wędrówkę po Ziemi.
Wyobraźcie sobie jak bardzo byście byli wkurzeni w takim wypadku... A wkurzone byty mogą ingerować w świat ludzki i porobić kilka złych rzeczy (chociażby znęcać się psychicznie, a to prowadzi do umeiszczenia w placowce zamknietej, co nie koniecznie będzie oznaczało uwolnienie sie od takiego ducha)
Dlatego nigdy w życiu nie przywołałbym ducha nawet bliskiej zmarłej osoby... POoco szkodzić jej i nam?
Z ciekawości?
Nie ...
To już głupota :)

dokładnie, lecz nie sądzę że ludzie są obdarzeni taką władzą, żeby każdego przywrócić "do życia". Zwykle zamiast duchów przychodzi szatan podszywający się za daną osobę...

znacie taką grę, coś a la wywoływanie duchów, mianowicie:
siada się w kręgu, na środku stoi symboliczna świeca i talia kart. najpierw mówi się regułkę, zaproszenie dla ducha a następnie ciągnie się karty z talii
kier - tak
wino - nie
trefl - nie wiem
dzwonek(?) - nie powiem
i tak się można bawić wiecznie, zadając pytania zaczynające się od "czy" np, czy jesteś tutaj, czy jesteś kobietą, czy jesteś polakiem itd itp...
kiedyś się w to bawiłam i było trochę śmiechu, aczkolwiek i strachu.. ale to było dawno i bardziej na żarty:)
  • 0

UFO.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

W jaki sposób można odwołać ducha ? :|
  • 0

Marchewa.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

zawołaj medium/egzorcyste i niech coś poradzi... oby nie było oczywiście zapóźno :devil: wkońcu jak sie ducha wywoła to tak za piękne oczy przecież sobie nie pójdzie :D
  • 0

tommi59.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ja nie odwolalem to pozniej dziwne rzeczy sie dzialy w nocy jasno sie robilo i muzyka sie wlaczala sama plakatyt sie podnosily i wial wiatr choc okno bylo zamkniete nastepnego dnia szybko powtorzylem seans bo moglo cos niedobrego sie stac
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych