Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wywoływanie duchów

• Please log in to reply
666 replies to this topic

kael.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Olusia, dzięki za odpowiedzi!
Swoją drogą, zastanawia mnie często powtarzane stwierdzenie, że duchy nie lubią jak im się przeszkadza, że chcą mieć spokój itp. -A ja zachodzę w głowę -czym one do cholery są tak na tym drugim świecie zajęte, że tak strasznie nie wolno im przeszkadzać?? Układają jakieś dochowe rekordy w domino czy domki z kart, i jak im się przeszkodzi to im się sypie?? Ja jak bym był duchem to podejrzewam że chętnie bym od czasu do czasu zaglądał do śmiertelników, ot tak, towarzysko :)
  • 0

Olusiaa90.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

kael ja też się nad tym zastanawiam:D No bo przecież one mają tyle czasu że przecież na chwilę mogą do nas wpaść nie? :P
Ja bardzo chętnie bym odwiedzała znajomych i bliskich :D i straszyłabym wrogów :D
  • 0

zmaza.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Pawlo18 dziękuję, że tak uważasz, gdybyście mieli jakiekolwiek pytania, pytajcie :)

Olusiaa90 pewnie wiesz co chcę powiedzieć tym bardziej po tym że przeszłam to samo co Ty :)
Twoja wypowiedź również mnie zaciekawiła szczególnie z tą piosenką
  • 0

Kabezecik.

Magia i Miecz

• Tematów: 28
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

skoro uważacie że ktoś tam na górze jest,dlaczego z góry zakładacie że to Jezus? ;)
  • 0

zabkjaa.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czy wywoływaliście kiedyś duchy ??
Czy działy się różne dziwne rzeczy w trakcie i po seansie ??

Nie wywoływałam nigdy duchów ; )
Niepowiem, że jest to dla mnie temat obojętny, ponieważ interesuję mnie życie astralne, natomiast Wywoływanie duchów, w jakimś stopniu jest Złe.
Pani od religii tłymaczyła naszej klasie, że wywoływanie Ducha jest grzechem śmiertelnym, ponieważ naruszamy spokój nie żyjącej już osoby .
Wywyoływanie ducha, ma też jednak skutki uboczne, dla tych, którzy je wywołują .
Wiąże się to z grzechem , a jeśli żyjemy w grzechy, żyjemy bliżej Szatana, co może być powodem opętania .
;p
Pozdrawiam ; )
  • 0

Olusiaa90.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Cieszę się że chociaż tutaj część osób mi wierzy ;)
Bo ze znajomymi różnie bywa... niektórzy myślą że jestem nienormalna :D:D:D
szczerze to chciałabym znów wywołać jakiegoś ducha ale już w sposób bardziej zaawansowany. I nie u mnie w domu :D:D:D

Moja znajoma, która jest osobą medialną, ma z tym bardzo dużo wspólnego. Przeżyła nawet opętanie przez demona..
  • 0

Mick St. John.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Bo ze znajomymi różnie bywa... niektórzy myślą że jestem nienormalna :D :D:D
szczerze to chciałabym znów wywołać jakiegoś ducha ale już w sposób bardziej zaawansowany. I nie u mnie w domu :D :D:D

Moja znajoma, która jest osobą medialną, ma z tym bardzo dużo wspólnego. Przeżyła nawet opętanie przez demona..

No to w czym problem Olu, zawsze możesz pójść do niej i razem coś wywołacie :)

p.s

tylko ostrożnie..
  • 0

pawlo18.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie tylko ostrożnie, ale i z rozwagą. Najpierw niech się przygotują teoretycznie wtedy lepiej będą mogły wywołać ducha ;] .

A olu dziękuję za taką wypowiedź. Oby więcej ludzi się decydowało na tego typu wypowiedzi.

Zabkjaa, ale czemu uważasz, że jest się bliżej szatana to szybciej można zostać opętanym? O ile mi wiadomo opętania nie są raczej tym uwarunkowane. Osoby będące blisko kościoła, czy też tak średnio na jeża z wiarą, ale nie grzeszące także są opętywane (nie wiem czy dobra forma gramatyczna), może nawet częściej aniżeli osoby nie wierzące.

Co do wywoływania duchów muszę się zgodzić jest złe, ale porównywanie do grzechu, bądź też nauki kościoła, że każdy wywołany duch to musi być na 100% demon jest już trochę na wyrost. Zakłócanie spokoju duchów nie jest grzechem, gdyż kościół nie wierzy w istnienie duchów a jak można grzeszyć robiąc coś, bądź przywołując coś co nie istnieje? Według mnie nie można. Jeżeli przywołamy demona nie jest to w końcu osoba zmarła tylko jakiś inny twór (jeżeli się pomyliłem w tym stwierdzeniu proszę o poprawkę)

I proszę oczywiście o nowe wypowiedzi w tym temacie ludzi, którzy uczestniczyli w tych seansach, będę bardzo wdzięczny.
  • 0

zabkjaa.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Bo ze znajomymi różnie bywa... niektórzy myślą że jestem nienormalna :D :D:D
szczerze to chciałabym znów wywołać jakiegoś ducha ale już w sposób bardziej zaawansowany. I nie u mnie w domu :D :D:D

Olusia, powiem szczerze, że chciałabym również wywołać ducha, jednak nie wiedziałabym, jak zachowaĆ się w jego obecnOści. Boję się również tego, że jakis demon mógłby mnie opętaĆ, co zapewne byłoby niezwykłym, przeżyciem, aczkolwiek za to serdeczeni podziękuję xD ; ))

Nie tylko ostrożnie, ale i z rozwagą. Najpierw niech się przygotują teoretycznie wtedy lepiej będą mogły wywołać ducha ;] .

A olu dziękuję za taką wypowiedź. Oby więcej ludzi się decydowało na tego typu wypowiedzi.

Zabkjaa, ale czemu uważasz, że jest się bliżej szatana to szybciej można zostać opętanym? O ile mi wiadomo opętania nie są raczej tym uwarunkowane. Osoby będące blisko kościoła, czy też tak średnio na jeża z wiarą, ale nie grzeszące także są opętywane (nie wiem czy dobra forma gramatyczna), może nawet częściej aniżeli osoby nie wierzące.

Co do wywoływania duchów muszę się zgodzić jest złe, ale porównywanie do grzechu, bądź też nauki kościoła, że każdy wywołany duch to musi być na 100% demon jest już trochę na wyrost. Zakłócanie spokoju duchów nie jest grzechem, gdyż kościół nie wierzy w istnienie duchów a jak można grzeszyć robiąc coś, bądź przywołując coś co nie istnieje? Według mnie nie można. Jeżeli przywołamy demona nie jest to w końcu osoba zmarła tylko jakiś inny twór (jeżeli się pomyliłem w tym stwierdzeniu proszę o poprawkę)

I proszę oczywiście o nowe wypowiedzi w tym temacie ludzi, którzy uczestniczyli w tych seansach, będę bardzo wdzięczny.

Tzn, nie do końca uważam, ze jest się bliżej opętania ; ))
Ale moja katechetka, mówiąc iż Wywoływanie duchów jest grzechem śmiertelnym, chciała nam zasugerować, że skoro popełnia się grzech śmiertelny, Im dalej do Boga, ( były tam jakieś teorie dotyczące grzechów ) tym bliżej do Diabła ; )
  • 0

pawlo18.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zabkjaa przyznam szczerze za szybko wydałem osąd wcześniejszej twojej wypowiedzi, ale za bardzo nie rozwinęłaś jej, a mianowicie chodzi o to, że nie dodałaś tego o jakiś teoriach dotyczących grzechów.

A co kryje się pod pojęciem grzechów śmiertelnych. Stawia się to na równi z zabójstwem, czy może z samobójstwem, które jak wiadomo jest grzechem, za które się od razu do piekła idzie (pytam dlatego, że albo w tamtym czasie jak jeszcze wierzyłem nie uważałem jakoś na lekcji religii albo po prostu nie było tego, a chciałbym się dowiedzieć a jak wiadomo ciekawość to pierwszy stopień do piekła :) ).

Ale to raczej trochę złudna chyba nawet teoria, że im dalej boga tym bliżej szatana. Sataniści jak wiadomo nie są chyba nawet aż tak opętywani często (o ile w ogóle są, bo jak wiadomo skoro sami z siebie czczą szatana to po co on ma ich opętywać)

Pozdrawiam
  • 0

zmaza.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

osobiście uważam, że jeżeli żyje się w grzechu i bliżej szatana jak to zostało określone to nie koniecznie można zostać opętanym, wydaje mi się że to osoby głęboko wierzące i religijne są na to podatne bo szatan chce "przekabacić" je na swoją stronę. Takie jest przynajmniej moje zdanie ;)
  • 0

zabkjaa.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zabkjaa przyznam szczerze za szybko wydałem osąd wcześniejszej twojej wypowiedzi, ale za bardzo nie rozwinęłaś jej, a mianowicie chodzi o to, że nie dodałaś tego o jakiś teoriach dotyczących grzechów.

A co kryje się pod pojęciem grzechów śmiertelnych. Stawia się to na równi z zabójstwem, czy może z samobójstwem, które jak wiadomo jest grzechem, za które się od razu do piekła idzie (pytam dlatego, że albo w tamtym czasie jak jeszcze wierzyłem nie uważałem jakoś na lekcji religii albo po prostu nie było tego, a chciałbym się dowiedzieć a jak wiadomo ciekawość to pierwszy stopień do piekła :) ).

Ale to raczej trochę złudna chyba nawet teoria, że im dalej boga tym bliżej szatana. Sataniści jak wiadomo nie są chyba nawet aż tak opętywani często (o ile w ogóle są, bo jak wiadomo skoro sami z siebie czczą szatana to po co on ma ich opętywać)

Pozdrawiam

Dokładniej, na pytanie dotyczące tych grzechów powiem, jak znajdę zeszyt od religii ; ))
Przytoczę wam wszystko, co tam jest napisane o tych grzechach itd ; )

nO wydaję mi się jednak, że Szataniści, nie są opętywani przez sztana, ale chyba tylko, dlatgo , że go czczą . ; )
  • 0

Olusiaa90.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No więc tak. Opętanie nie jest zalezne od tego czy jesteśmy blisko Boga czy też nie.. Oglądaliście może Egzorcyzmy Emily Rose? Jest to opowieść oparta na faktach. Przeżyła to wszystko pewna Niemka. I co? Wierzyła w Boga, chodziła do Kościoła, była "święta" a jednak została opętana przez 6 demonów...

W wywoływaniu duchów najważniejsza jest chyba koncentracja. Ja bałam się panicznie ale wiedziałam że każdy zły ruch może spowodować katastrofę. Wiedziałam że choćby nie wiem co się działo nie mogę wstać i wyjść. musiałam siedzieć do końca...
Ale jeśli jeszcze raz bym się na to wszystko zdecydowała to musiałabym się bardzo długo do tego przygotowywać. PSYCHICZNIE.
  • 0

rgppanc.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Grzech śmiertelny (inaczej: ciężki) to taki, z którego trzeba się wyspowiadać. Taki, który uniemożliwia przyjęcie komunii. Czynisz go z pełną świadomością i narusza on prawa zawarte w dekalogu.
Druga grupa to grzechy lekkie (powszednie). Te często popełniamy nieświadomie i nie są one jakoś szczególnie napiętnowane, bowiem zdarzają się każdemu. Odpuszczane są na mszy świętej wypowiadaną formułę "Spowiadam się Bogu wszechmogącemu..."
  • 0

Olusiaa90.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nooo Hubert zaszalał widzę :D Jak Ty się znasz na tych grzechach :P
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych