Skocz do zawartości

Zdjęcie

Wywoływanie duchów

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
666 odpowiedzi w tym temacie

rgppanc.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Można by rzec, że grzechy są moja mocną stroną ;)
  • 0

zabkjaa.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Grzech śmiertelny (inaczej: ciężki) to taki, z którego trzeba się wyspowiadać. Taki, który uniemożliwia przyjęcie komunii. Czynisz go z pełną świadomością i narusza on prawa zawarte w dekalogu.
Druga grupa to grzechy lekkie (powszednie). Te często popełniamy nieświadomie i nie są one jakoś szczególnie napiętnowane, bowiem zdarzają się każdemu. Odpuszczane są na mszy świętej wypowiadaną formułę "Spowiadam się Bogu wszechmogącemu..."

Ehh.. to czyli, że ja sama zaczynam się już w tym wszystkim gubić, najwidoczniej moja katechetka nie tłumaczy do końca tak jak powinna.
Otóż powiedziała nam , ze z grzechu śmiertelnego nie można się wyspowiadaĆ ; P xD
  • 0

rgppanc.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Z tego co mi wiadomo, to w kościele katolickim nie ma takiego grzechu, z którego nie można się wyspowiadać. Fakt, że w niektórych sytuacjach trzeba się z tym zgłosić do biskupa. Przecież istnieje nawet możliwość zdjęcia ekskomuniki.
  • 0

pawlo18.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jedynym grzechem, z którego człowiek nie może się wyspowiadać jest samobójstwo, ponieważ nie zdąży. :)
Ale patrząc na wszystkie religie świata jednak najlepiej być ateistą :)
  • 0

Kabezecik.

Magia i Miecz

• Tematów: 28
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Proszę powrócić do tematu .
  • 0

pawlo18.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wczoraj zastanawiałem się nad tym co się dzieje z demonami, które po egzorcyzmach wychodzą z ciała opętanego, czy wracają do zaświatów, czy błądzą po naszym świecie?
  • 0

Olusiaa90.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

pawlo 18: więc tak:D duchy po egzorcyzmach nie mogą zająć już żadnego ciała i odchodzą na zawsze. A demony po odprawieniu egzorcyzmów opuszczają ciało "opętanego" lecz natychmiast starają się przejąć kontrolę nad innym ciałem... :D
  • 0

Azure.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Duchy generalnie nie mają w zwyczaju opętań, więc nie mogą zająć jakiegokolwiek ciała.
A co do demonów, jakieś źródło? Masz koneksje po drugiej stronie? ;>
  • 0

Kofodi.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ja niemam zamiaru wywolywac duchow niewiadomo co bedzie dalej ... wiec ja sie nigdy za to niezabiore...
  • 0

CrAxMaN.
  • Tematów: 18
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

W nawiązaniu do tematu wywoływania duchów, przedstawiam ciekawy artykuł, który tyczy się m-in. tego właśnie tematu : Dotknij Ducha - Seanse Spirytystyczne
  • 0

pawlo18.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Kofodi duchy trzeba wywoływać, że pozwolę sobie użyć wyrażenia z głową. Nie można ich przywołać ot tak jesteś u kolegi z innymi kolegami jakaś impreza nie macie co robić i pada pomysł wywołania duchów. Na prędce patrzycie o co w tym wszystkim chodzi i rozpoczynacie seans. Takie wywoływanie raczej w większości przypadków kończy się źle. Do tego potrzebne wkucie fachowej literatury oraz rozmowa z medium, albo chociażby poczytanie takowych wskazówek co do wywoływania. Więc nie zarzekaj się, że nie będziesz wywoływać może akurat ci się odmieni.
  • 0

Black Heart.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

popieram pawlo18 w 100% wywoływanie duchów bez jakiejkolwiek wiedzy na ten temat jest wielką głupotą, szczególnie że skutki tego mogą być różne...
  • 0

Kabezecik.

Magia i Miecz

• Tematów: 28
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

wszyscy cały czas mówią tylko o skutkach seansu. A czy ktokolwiek może cokolwiek udowodnić nt. seansów?
  • 0

Morrandir.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Przeprowadziłem dzisiaj seans. Nic się nie stało. Seans był przeprowadzony w pełnej powadze i na pewno powodem, że nic się nie stało nie była niewiara, ponieważ zarówna ja, jak i osoba, z którą przeprowadzałem seans wierzymy w duchy i seans przeprowadziliśmy z nadzieją na skontaktowanie się z bytem duchowym, a nie dla zabawy, lub żeby podważyć możliwość kontaktu. Wezwanie powtarzałem kilkakrotnie, żadna obecność duchowa nieodnotowana, mogę się podzielić nagraniem z seansu, kiedy zuploaduje z telefonu. Czy to dowodzi temu, że Ouija to autosugestia, rycie bani samemu sobie, a opowieści z nie wiadomo której ręki są nieprawdziwe to sobie zinterpretujcie sami.
  • 0

Kalaluszek.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

cos mi sie tu nie zgadza. Mówisz ze seans nie byl przeprowadzony dla zabawy wiec po co? Duch jakis Cie zaczepial czy miales jakies wazne pytanie do zmarłego? Co z tego ze seans przeprowadzony z powagą jak wzywa sie cokolwiek to cokolwiek przylezie :) Nie musisz nic zobaczyc nie musi dac zadnego znaku a przylezie. Czasami zły duch (jezeli przyjdzie zły) udaje ze go nie ma :) wnika jak pasożyt w życie delikatnie przejmujac kontrole nad Twoim życiem doprowadzajac Cie ku autodestrukcji Nie musi sie ujawniac wrecz przeciwnie ukryje sie. Ujawni sie dopiero kiedy spróbujesz go wypędzic ;) dopiero wtedy zorientujesz sie ze cos jest nie tak. Dlatego uważam ze przywoływanie (np "duchu przybądz") jest bardzo niebezpieczne. hmmm wydaje mi sie ze demony ktore odrazu sie ujawniaja nie sa az tak groźne jak te co sie ukrywają. Ukryte długo wpływaja na czlowieka i znacznie silniej sie z nim związują.

Tak na marginesie mówiac to sam nie wiem skąd mi to wszystko do glowy przychodzi. Gadam jak jakis badacz choc szczerze mówiac to wcale sie az tak nie znam zdaje sobie w mysli pytania i jakby taka intuicja mi podpowiada calkiem logiczne wytłumaczenie. Podsumowujac mówie co czuje
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych